0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
3. Άδειες μητρότητας(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2874/00)Στις αναπληρώτριες καθηγήτριες η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται σε 119 ημέρες , 56 ημέρες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού και 63 ημέρες μετά. Και εδώ χρειάζεται, για την κύηση, αίτηση της ενδιαφερόμενης και βεβαίωση γιατρού ΙΚΑ σχετικά με την πιθανή ημερομηνία τοκετού, αίτηση και ληξιαρχική πράξη γέννησης για την λοχεία.
Λογικά τους χάνει...
Παράθεση από: baxev_ch στις Αυγούστου 30, 2010, 10:05:06 amΛογικά τους χάνει...δηλαδή οι αναπληρώτριες πρέπει να προγραμματίσουν τη σύλληψη;;;; δηλαδή,όπως το υπολογίζω,πρέπει να συλλάβει περί τον Αύγουστο περίπου;;;
Λοιπόν, κορίτσια, θα σας τα πω εγώ που γέννησα με καθεστώς αναπληρώτριας.... Δε δικαιούσαι άδεια από τον ΟΑΕΔ. Μόνο 56 μέρες προ τοκετού και 63 μέρες μετά τον τοκετό. Αυτές οι μέρες δεν μετατίθενται. Δηλαδή αν γεννήσεις 21 Ιουνίου, θα πας κανονικά στη δουλειά σου το Σεπτέμβρη. Επαπειλούμενη μπορείς να πάρεις από το γιατρό του Ικα και εφόσον περάσεις επιτροπή. Τους μήνες αυτούς δεν πληρώνεσαι από την εργασία σουκαι δε σου κολλάνε ένσημα. Αναγνωρίζεται μόνο η προυπηρεσία για να κάνεις τα χαρτιά σου την επόμενη φορά. Παίρνεις χρήματα από το ΙΚΑ γύρω στα 800 ευρώ ανά μήνα. Εγώ αυτό έκανα προκειμένου και να εργάζομαι και να είμαι μακριά από το σπίτι μου. Το επίδομα τοκετού είναι 900 ευρώ. Για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαι!