*

Αποστολέας Θέμα: Χρυσηίδα Δημουλίδου - Ανοιχτή επιστολή εναντίον των δανειστικών βιβλιοθηκών  (Αναγνώστηκε 4395 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
Πηγή: Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου

Η κυρία Χρυσηίδα (τέως Χρύσα) Δημουλίδου, συγγραφέας εμπορικά επιτυχημένων βιβλίων (απ’ αυτά που τα λένε ευπώλητα) έγραψε χτες μια θυμωμένη ανοιχτή επιστολή στη σελίδα της στο Φέισμπουκ, στην οποία απευθύνεται σε όλους εκείνους που διαβάζουν τα βιβλία της χωρίς να τα αγοράζουν, δηλαδή εκείνους που τα δανείζονται από φίλους τους ή από δανειστικές βιβλιοθήκες. Αλλά ας αναδημοσιεύσω όλο το γράμμα, διατηρώντας την ορθογραφία και τη σύνταξη του πρωτοτύπου.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα και επειδή το κακό παράγινε, θα το κάνω θέμα. Πρέπει λοιπόν να μάθετε πως η συγγραφή, τουλάχιστον από την πλευρά μου, είναι επάγγελμα και όχι χόμπι. Επομένως αφού είναι επάγγελμα και ο άλλος μοχθεί για αναπαράγει έργο, θα πρέπει και να αμείβεται γι αυτό. Κάποιοι λοιπόν αναγνώστες, μου δηλώνουν με ιδιαίτερη μάλιστα υπερηφάνεια ότι δανείζονται όλα τα βιβλία μου απο δανειστικές βιβλιοθήκες ή τα ανταλλάσουν γιατί δεν έχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Όμως αυτό δεν είναι τωρινό, γινόταν πάντα από τότε που άρχισα να πρωτογράφω. Ως ένα σημείο το καταλαβαίνω, όμως δεν καταλαβαίνω, πως είναι δυνατόν ένα βιβλίο να βρίσκεται στις προθήκες δανειστικών βιβλιοθηκών μια εβδομάδα μετά την έκδοσή του και μάλιστα χωρίς την άδεια του συγγραφέα;  Ένα βιβλίο για να μπει στις βιβλιοθήκες πρέπει να εχει κάνει τον κύκλο του που είναι 5 με 10 χρόνια, ή να βρίσκεται στα αζήτητα. π.χ ένας Καζαντζάκης, ένας Ντοστογιέφσκι, μια Λιλίκα Ζωγράφου κλπ που τα βιβλία τους έχουν εκδοθεί εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης σχολεία και αναγνώστες μου ζητούν να τους χαρίσω βιβλία. Δηλαδή να πληρώσω για να τα αγοράσω, και μετά να χρεωθώ τα έξοδα αποστολής και να τους τα στείλω. Χώρια το πήγαινε έλα. Τόσο θράσος.
Αγαπητοί αναγνώστες θα πρέπει να μάθετε να σέβεστε τον μόχθο ενός δημιουργού. Ο συγγραφέας εργάζεται σκληρά και πληρώνει ένα απίστευτο τίμημα μοναξιάς και σωματικής υγείας γιατί καταπονείται όχι μόνο το σώμα του , αλλά και ο εγκέφαλος του. Και ενώ παράγει κοινωνικό και επιμορφωτικό έργο, αμείβεται στο κάθε βιβλίο του από 0.20 λεπτά έως 1 ευρώ [καθαρά], δηλαδή ψίχουλα. Τα άλλα πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος. Επομένως το να ζητάτε εσείς να σας δίνει δωρεάν αυτή την σταγόνα μόχθου του, όχι μόνο τον υποβιβάζει σαν επαγγελματία, αλλά και τον πλήττει οικονομικά. Το ίδιο γίνεται και με τα λαθραία cd και ταινίες , αλλά εκεί τουλάχιστον πληρώνετε ένα ποσό. Στην περίπτωσή μας όχι μόνο δεν δίνετε δεκάρα τσακιστή, αλλά ζητάτε να πληρώσει επιπρόσθετα ο δημιουργός για να έχετε εσείς το έργο του. Μάλιστα κάποιοι αναγνώστες είχαν το θράσος να με βρίσουν και να με στολίσουν με χείριστα κοσμητικά επίθετα επειδή αρνήθηκα να τους χαρίσω βιβλία μου. Οι δε δανειστικές βιβλιοθήκες έμειναν κατάπληκτες που δεν ήθελα να μοιράζω στους Έλληνες τα πνευματικά μου έργα δωρεάν, με πρόσβαλλαν επίσης με τα λεγόμενά τους λες κι εγώ βρίσκω τα προς το ζείν στον δρόμο κι αν αύριο μείνω κουλή η στραβή ή πάθω κάτι σοβαρό και δεν μπορώ να γράψω, αυτοί θα με ταΐσουν. Αν είναι έτσι, τότε να υπάρχει και δανειστική ταινιοθήκη και δανειστική ιματιοθήκη, πινακοθήκη, φαγοποτοθήκη κλπ.

Οι δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με σκοπό να δανείζουν βιβλία που έκαναν το κύκλο τους και πλέον μένουν στα αζήτητα. Ήδη η δικηγόρος μου που είναι η καλύτερη στα πνευματικά δικαιώματα, ανέλαβε να το ψάξει.
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
νομιζω οτι η κυρια Δημουλιδου χρειαζεται ειδικο γκαραζ για να παρκαρει το τεραστιων διαστασεων καλαμι της. ευτυχως δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο της και δεν εχω και σκοπο να το κανω.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Στα μέρη μου λένε "χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο λαιμό"....

Ευτυχώς εμένα μου αρέσουν τα "ξεπερασμένα" βιβλία....και η Λιλίκα Ζωγράφου (όχι η Λιλή γιατί αυτή είναι άλλη)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος marietta2010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Eγω παλι θα πω πως, οχι πως δεν της το'χα ,αλλα βρε παιδια τοσο πολυ.Μη βαρατε, αλλα σιγουρα δεν ειναι ψευτικο;Mα τοσο χαλια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
νομιζω οτι η κυρια Δημουλιδου χρειαζεται ειδικο γκαραζ για να παρκαρει το τεραστιων διαστασεων καλαμι της. ευτυχως δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο της και δεν εχω και σκοπο να το κανω.

Ααα, ημιμάθεια! Δεν έχεις διαβάσει τη Φωφώ στο " Τον άντρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις"; Δεν ξέρεις τι χάνεις! ;D

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Που να μάθει ότι πιθανόν να κυκλοφορούν βιβλία της σε pdf (ή άλλο τύπο αρχείου) και κάποιοι τα κατεβάζουν δωρεάν (οκ γούστα είναι αυτά.. σίγουρα θα υπάρχει κάποιος  :D )! Εγκεφαλικό θα πάθει  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Όποιος δεν την έχει δει στην Μενεγακη να λέει "εμείς οι πνευματικοί άνθρωποι, Ελένη μου", δεν έχει δει τίποτα. Δεν εκπλήσσουν αυτά που γράφει, με εκπλήσσει όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι και σχολεία που της ζητάνε να τους χαρίσει βιβλία. "Συγγραφείς που είναι στα αζήτητητα". Προφανώς δεν έχει πατήσει ποτέ σε βιβλιοθήκη. Τέλος πάντων αρκετά ασχοληθήκαμε...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Που να μάθει ότι πιθανόν να κυκλοφορούν βιβλία της σε pdf (ή άλλο τύπο αρχείου) και κάποιοι τα κατεβάζουν δωρεάν (οκ γούστα είναι αυτά.. σίγουρα θα υπάρχει κάποιος  :D )! Εγκεφαλικό θα πάθει  ;D

Όχι 1, πολλαπλά! ;D

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αυτο το "κερατωσε τον αντρα σου και μαγια μην του κανεις" ισχυει ως τιτλος βιβλιου της;;;;;;; Γιατι θα τρελαθω!! Οκ και με το "κωνειοφορος" θα τρελαθω περισσοτερο... Εμενα παντως αυτα τα 2 μου μεινανε απο την ανουσια και υπερφιαλη συμπεριφορα της. Και ευτυχως που ακομα εχω τα 20 ευρω μου και δεν τα εχω δωσει σε καποιο βιβλιο της  :P Τουλαχιστον θα πανε σε κανενα απο αυτους "που εχουν κανει τον κυκλο τους ή/και εχουν μεινει στα αζητητητα",

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι, παιδί μου, σου λέω, το έχω διαβάσει εγώ καλοκαιράκι στην παραλία. Α, δεν έχεις δίκιο, μου το έδωσε μια φίλη μου και δεν υπάρχει καλύτερο για θάλασσα.  ;D
Να δεις τη χοντρή τη Φωφώ, που την είχαν όλοι (σύζυγος, παιδιά κλπ) του πεταματού, πώς εξελίσσεται σε φαμ φατάλ και μένουν όλοι άναυδοι, να λιώσεις! ;D

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Χμ....χοντρη, ασχημη,παρατημενη που γινεται ομορφη, αδυνατη, ποθητη και ολοι τη θαυμαζουν.... Οκ.. το παραδεχομαι η κυρια το 'χει.... Να 'χα κι εγω μονο λιγο απο την εμπευση της για να γραφω τοσο πρωτοτυπα βιβλια-τομη στην νεοελληνικη λογοτεχνια... ;D

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
να μου το δανεισεις τοτε βρε καρχαρια να το διαβασω και γω αλλα μην το πεις στη Χρυσηιδα γιατι θα φρικαρει!
στα αζητητα ποιος ειπαμε οτι ειναι? εκεινος ο κυριουλης ο Ντοστοκατι? μα τοση βλακεια να δερνει μονο εναν εγκεφαλο ειναι σπανιο πραγμα!
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος ΟΡΑΤΙΟΣ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
    Εγώ πάλι θυμάμαι την εν λόγω κυρία από τότε που ερχότανε στη γενέτειρά της,τις Σέρρες,με τον ''αέρα''της αεροσυνοδού.Τώρα πώς της προέκυψε το πνευματικό της ego μετά τα ξεσαλώματα στους ''νυχτοναούς''...

Αποσυνδεδεμένος εμπειρος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Και ομως την κυρια εγω την αγνοουσα ωσπου σ ενα βιβλιοπωλειο καλοκαιριατικα , ξεφυλλωντας ενα βιβλιο , μπηκαν 2 κυριες  - κοπελλες σε διαφορη χρονικη στιγμη   και ζητουσαν καποιο βιβλιο της , τονιζοντας οτι θελουν το τελευταιο της .Αρα  έχει περαση . δεν ειναι αζητητη αλλα ζητημενη και επικαιρη .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182973
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 766
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)