0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακομα και αν ισχυει αυτο που λες, ε να μην σπασουμε την παραδοση δηλαδη και να συνεχισουμε τα ιδια. Ωραια λογικη.
Όσο αφορά το διδασκαλίκη ότι είναι τέχνη, ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Νομίζω ο Παπανούτσος συνεχίζει το κείμενο και δεν γράφει μόνο ότι είναι τέχνη. Αν ήταν μόνο τέχνη και δεξιότητες δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία σχολή παιδαγωγική. Απλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνδυάζουν τις θεωρητικές γνώσεις με τις δεξιότητες που απαιτούνται στην διδασκαλία. Καλός δάσκαλος δεν είναι αυτός που διδάσκει επειδή έχει απλά δεξιότητες και επικοινωνιακά ταλέντα, αλλά αυτός που έχει και θεωρητική κατάρτιση παράλληλα στο αντικείμενο που διδάσκει, που επιδιώκει την προσαρμογή της διδασκαλίας στις ανάγκες των μαθητών, στην αναγνώριση των αναγκών των μαθητών και πολλά πολλά άλλα.Αυτός ο συνδυασμός κάνει το σωστό δάσκαλο
Ειναι παντως πραγματικα λυπηρο και απιστευτη καταντια να βλεπεις ατομα, υποψηφιους εκπαιδευτικους, να μιλανε για αντιγραφες, σκονακια και δεν συμμαζευεται. Ετσι θα λετε αυριο (αν ποτε πατε σε σχολειο) στους μαθητες σας; Ή θα τους λετε να μην αντιγραφουν ενω συναμα θα τους λετε για το ποσο δυσκολες σχολες βγαλατε και ποσο τρελο διαβασμα ριξατε εσεις για να παρετε τα χαρτια;
Προφανώς πολλοί από σας βρίσκετε μια τεράστια ευχαρίστηση στο να γράφετε ατέλειωτα ευχολόγια γεμάτα πολιτική ορθότητα, γεμάτα φιλοσοφικές αναζητήσεις για το σχολείο που οραματιζόσαστε, να γεμίζετε το τοπικ με 6000 σελίδες γεμάτες με προσφορά και ατάκες του στυλ: - Άντε ακόμα; - Σήμερα θα βγουν; - Μου πε η τρίτη ξαδέρφη μου ότι με το που μπεις σε μαστιγώνουν! - Θα μας δώσουν πάσο, κουβέρτες και κουραμάνα; - Θα με φιλοξενήσει σπίτι του ο Δήμαρχος των Σαππών; - Θα βρέξει αύριο;
Παράθεση από: Πληροφορική στις Οκτωβρίου 24, 2012, 10:42:18 pmΠροφανώς πολλοί από σας βρίσκετε μια τεράστια ευχαρίστηση στο να γράφετε ατέλειωτα ευχολόγια γεμάτα πολιτική ορθότητα, γεμάτα φιλοσοφικές αναζητήσεις για το σχολείο που οραματιζόσαστε, να γεμίζετε το τοπικ με 6000 σελίδες γεμάτες με προσφορά και ατάκες του στυλ: - Άντε ακόμα; - Σήμερα θα βγουν; - Μου πε η τρίτη ξαδέρφη μου ότι με το που μπεις σε μαστιγώνουν! - Θα μας δώσουν πάσο, κουβέρτες και κουραμάνα; - Θα με φιλοξενήσει σπίτι του ο Δήμαρχος των Σαππών; - Θα βρέξει αύριο; Ο κόσμος ρωτάει για πάσο,σίτιση,μεταγραφές,απουσίες,κ.λ.π. γιατί δεν έχει χρήματα.Τι δεν καταλαβαίνεις;Κάθισες και έγραψες πριν 2-3 σελίδες ένα σεντόνι μόνος σου,"οδηγίες προς ναυτιλομένους" ,λες και έγραψε κανείς ότι θα πάμε στο Harvard.Επίσης ποιος σου είπε ότι δεν έχουμε μπει σε τάξη,ότι είμαστε "υποψήφιοι εκπαιδευτικοί";Μόνος σου τα σκέφτεσαι αυτά;
Ο Ευάγγελος Παπανούτσος υποστηρίζει ότι η διδασκαλία είναι τέχνη, διότι κατ΄ εξοχήν: α) χρησιμοποιεί οργανωμένα μεθοδολογικά σχήματα (ΑΣΠΑΙΤΕ) β) εργάζεται πάνω σε στερεότυπες φόρμες γ) σχεδιάζεται για να βοηθήσει τις εσωτερικές διαδικασίες της μάθησης (ΑΣΠΑΙΤΕ) δ) είναι προϊόν έμπνευσης και δημιουργικού οίστρου Σωστή απάντηση είναι το δ ... ψυχοπαιδαγωγικά θέματα ΑΣΕΠ 2008 για να μη δημιουργουμε εντυπώσεις...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΔΙΑ
Πρόσεχε λίγο τα λόγια σου Αδαμάντιε Κοραή.. Όταν μιλάς για υποψήφιους εκπαιδευτικούς να κοιτάς ίσως στον καθρέπτη γιατί όσοι σου γράφουν αλήθειες για το σύστημα μόνο υποψήφιοι δεν είναι.. το χουν φάει με το κουτάλι και το σχολείο (σε hard core καταστάσεις εξειδικευμένες μόνο για ωρομίσθιους και αναπληρωτές κομμάντο) και το παραμύθιασμα.Προφανώς πολλοί από σας βρίσκετε μια τεράστια ευχαρίστηση στο να γράφετε ατέλειωτα ευχολόγια γεμάτα πολιτική ορθότητα, γεμάτα φιλοσοφικές αναζητήσεις για το σχολείο που οραματιζόσαστε, να γεμίζετε το τοπικ με 6000 σελίδες γεμάτες με προσφορά και ατάκες του στυλ: - Άντε ακόμα; - Σήμερα θα βγουν; - Μου πε η τρίτη ξαδέρφη μου ότι με το που μπεις σε μαστιγώνουν! - Θα μας δώσουν πάσο, κουβέρτες και κουραμάνα; - Θα με φιλοξενήσει σπίτι του ο Δήμαρχος των Σαππών; - Θα βρέξει αύριο; Επίσης το τραγικότερο όλων είναι πως κάτι Vygotsky σαν και σένα που ζαλίζουν τον έρωτα όλων όσων είναι πραγματικοί "δάσκαλοι", εκεί στο ΕΠΠΑΙΚ είναι οι πιο βουβοί και οι πιο ανύπαρκτοι... Καλά στις ΠΑΔ γελά και το παρδαλό κατσίκι με τις διδασκαλίες τους και την πλήρη εφαρμογή των θεωριών του PIAGET και του PIAGGIO..RESPECT στον "enas" για το ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ=ΤΕΧΝΗΑν θέλετε να μάθετε παιδαγωγικά πηγαίνετε σε κανένα μεταπτυχιακό γιατί στο ΕΠΠΑΙΚ ελάχιστοι είναι οι καθηγητές που ξέρουν τι και πως το διδάσκουν. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;; ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!! ΕΤΣΙ ΤΟ
ΠαράθεσηΠρόσεχε λίγο τα λόγια σου Αδαμάντιε Κοραή.. Όταν μιλάς για υποψήφιους εκπαιδευτικούς να κοιτάς ίσως στον καθρέπτη γιατί όσοι σου γράφουν αλήθειες για το σύστημα μόνο υποψήφιοι δεν είναι.. το χουν φάει με το κουτάλι και το σχολείο (σε hard core καταστάσεις εξειδικευμένες μόνο για ωρομίσθιους και αναπληρωτές κομμάντο) και το παραμύθιασμα.Προφανώς πολλοί από σας βρίσκετε μια τεράστια ευχαρίστηση στο να γράφετε ατέλειωτα ευχολόγια γεμάτα πολιτική ορθότητα, γεμάτα φιλοσοφικές αναζητήσεις για το σχολείο που οραματιζόσαστε, να γεμίζετε το τοπικ με 6000 σελίδες γεμάτες με προσφορά και ατάκες του στυλ: - Άντε ακόμα; - Σήμερα θα βγουν; - Μου πε η τρίτη ξαδέρφη μου ότι με το που μπεις σε μαστιγώνουν! - Θα μας δώσουν πάσο, κουβέρτες και κουραμάνα; - Θα με φιλοξενήσει σπίτι του ο Δήμαρχος των Σαππών; - Θα βρέξει αύριο; Επίσης το τραγικότερο όλων είναι πως κάτι Vygotsky σαν και σένα που ζαλίζουν τον έρωτα όλων όσων είναι πραγματικοί "δάσκαλοι", εκεί στο ΕΠΠΑΙΚ είναι οι πιο βουβοί και οι πιο ανύπαρκτοι... Καλά στις ΠΑΔ γελά και το παρδαλό κατσίκι με τις διδασκαλίες τους και την πλήρη εφαρμογή των θεωριών του PIAGET και του PIAGGIO..RESPECT στον "enas" για το ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ=ΤΕΧΝΗΑν θέλετε να μάθετε παιδαγωγικά πηγαίνετε σε κανένα μεταπτυχιακό γιατί στο ΕΠΠΑΙΚ ελάχιστοι είναι οι καθηγητές που ξέρουν τι και πως το διδάσκουν. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;; ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!! ΕΤΣΙ ΤΟ