*

Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με συναδερφο  (Αναγνώστηκε 3993 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bambino

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Προβλημα με συναδερφο
« στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 10:04:42 pm »
Δεν ξερω επρεπε να ανοιξω το θεμα εδω αλλα τι γινεται σε περιπτωση που υπαρχει προβλημα συνεργασιας και επικοινωνιας με συναδερφο?Τι μπορει να γινει αν υπαρξει και εντονο επεισοδιο?Μπορει να γινει καποια αναφορα?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Προβλημα με συναδερφο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:59:15 »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 10:51:29 pm »
Μπορείς να μας πεις αν πρόκειται για παρατυπία από μέρους του που σε φέρνει σε αντιπαράθεση μαζί του, ή αν πρόκειται για άρνησή του να συνεργαστεί μαζί σου;Το πρώτο είναι σοβαρό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, το δεύτερο επιδέχεται ευρύτερης ερμηνείας....

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 11:50:15 pm »
Δεν ξερω επρεπε να ανοιξω το θεμα εδω αλλα τι γινεται σε περιπτωση που υπαρχει προβλημα συνεργασιας και επικοινωνιας με συναδερφο?Τι μπορει να γινει αν υπαρξει και εντονο επεισοδιο?Μπορει να γινει καποια αναφορα?

Όπως το λες:
Αν υπάρχει υπαρχει προβλημα συνεργασιας και επικοινωνιας με συναδέλφους,
ποτέ δεν φταίει μόνο η μια πλευρά (αυτή που συνήθως είναι η εύκολη λύση),
αλλά πρόκειται για πρόβλημα χειρισμού και από τις 2 πλευρές.

Αυτό δεν λέμε, άλλωστε , για τα προβλήματα συμπεριφοράς των μαθητών μας και τον χειρισμό τους;

Κάθε περίπτωση, βέβαια , είναι διαφορετική. Για αυτό, αν θες, μας λες τι ακριβώς συνέβει και τι διάρκεια έχει.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:22:00 am »

Πιστεύω ότι αφού εξαντληθεί κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η συζήτηση με τη διευθύντρια. Μπορεί έτσι να βρεθεί λύση.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:23:53 am από jak_13 »
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:59:15 »

Αποσυνδεδεμένος bambino

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 08:10:54 am »
Εχετε δικιο,πρεπει να αναφερθω πιο συγκεκριμενα.Με τη συναδερφο δεν εχουμε αμεση συνεργασια,απλα συνυπαρχουμε στον ιδιο χωρο.Εχει προβλημα απο τον τροπο που της μιλαω (μονο καλημερα-καλησπερα λεμε)....μου κανει προσωπικες επιθεσεις προσβαλοντας με για την ηθικη μου,την σχεση μου με τους γονεις (οτι κανω διακρισεις λογω γνωριμιων,που στην πραγματικοτητα δεν εχω γνωριμιες με γονεις) και τον τροπο που συμπεριφερομαι.Γενικοτερα δεν ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις της και στις αρμοδιοτητες της,η διευθυντρια εχει κανει συστασεις πολλες φορες.Το θεμα ειναι οτι μου κανει προσωπικη επιθεση!!!

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 12:23:55 pm »
Συμβαίνει πολλές φορές στον εργασιακό μας χώρο να έχουμε κάποιον δύστροπο συνάδελφο! Κράτα απόσταση, όσο μπορείς, αν όμως δεν γίνεται, έχεις πρόβλημα!  :(

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 12:52:08 pm »
Συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να την αγνοήσεις. Και μόνο που της μιλάς της δίνεις αφορμή για προσωπική επίθεση. Αν, παρά την άγνοιά σου, το θέμα συνεχιστεί, πρέπει ιεραρχικά να απευθυνθείς στην διευθύντρια, εμπιστευτικά πάντοτε, εκθέτοντας το πρόβλημά σου.

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 01:00:19 pm »
Εχετε δικιο,πρεπει να αναφερθω πιο συγκεκριμενα.Με τη συναδερφο δεν εχουμε αμεση συνεργασια,απλα συνυπαρχουμε στον ιδιο χωρο.Εχει προβλημα απο τον τροπο που της μιλαω (μονο καλημερα-καλησπερα λεμε)....μου κανει προσωπικες επιθεσεις προσβαλοντας με για την ηθικη μου,την σχεση μου με τους γονεις (οτι κανω διακρισεις λογω γνωριμιων,που στην πραγματικοτητα δεν εχω γνωριμιες με γονεις) και τον τροπο που συμπεριφερομαι.Γενικοτερα δεν ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις της και στις αρμοδιοτητες της,η διευθυντρια εχει κανει συστασεις πολλες φορες.Το θεμα ειναι οτι μου κανει προσωπικη επιθεση!!!

Νομιζω οτι απαντησες στο ερωτημα σου... Το κανει για να καλυψει δικες της ελλειψεις  και για να να ασχοληθει η διευθυντρια και με καποιον αλλο εκτος απο αυτη.... Ισως το κανει και ασυνειδητα (δεν τη δικαιολογω βεβαια) καταλαβαινοντας οτι το κλιμα ισως ωα ειναι βαρυ για εκεινη οποτε προσπαθει να ριξει την προσοχη αλλου  ή να ξεσπασει σε καποιον αλλον... Ο,τι και να ειναι μη δωσεις καμμια σημασια σε τιποτα, εφοσον κιολας δεν εμπλεκεται αμεσα στις δραστηριοτητες σου στο σχολειο και απλως συνυπαρχετε... Το κερδος θα ειναι μακραν δικο σου... Δε γινεται δυστυχως να εχουμε παντα αγαστες σχεσεις με ολους, κυριως με ανθρωπους που εχουν κομπλεξ οπως δειχνει να εχει εκεινη...

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:18:34 pm »
Καλησπερα!Οταν διοριστηκα πριν απο 5 χρονια,με ειχαν κρατησει για τις αναγκες της υπηρεσιας στη διευθυνση.Εκει λοιπον μια συναδελφος μου χωρις κανενα λογο μου φαιροταν ασχημα,με μειωνε μπροστα σε αλλους,δεν με χαιρετουσε και με αγνοουσε επιδεικτικα!Προσπαθουσα λοιπον και εγω να την αγνοω με αποτελεσμα να τα τρωω ολα μεσα μου μεχρι που απεκτησα και προβλημα υγειας που ευτυχως το ξεπερασα.Η συμβουλη μου μετα απο την εμπειρια μου ειναι να μην αφηνετε κανεναν να ποδοπαταει την αξιοπρεπεια σας και οπου ειναι αναγκη να μιλατε και να βαζετε τετοιους ανθρωπους στη θεση τους!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:53:05 pm »
Αυτο χρειαζεται λιγο παραπανω σκεψη και συζητηση....Ολοι μας στη ζωη μας εχουμε αντιμετωπισει παρομοιες καταστασεις και οχι μονο σε σχολειο. Το να τα κλεινεις οπως λες μεσα σου σιγουρα δεν βοηθαει αν σε στενοχωρει...Αν ομως σκεφτεις λιγο παραπανω γιατι σε στενοχωρει και η συμπεριφορα αν αυτη εχει καποια βαση ή οχι τοτε μπορει να λυθουν ολα μεσα σου. Απο την εμπειρια μου στη ζωη (σε σχολειο δεν εχω τυχει) αν δεν ευθυνεσαι για κατι, τοτε απλως το θεμα δεν υφισταται. Οταν το συνειδητοποιησεις αυτο αμεσως θα φανει στη συμπεριφορα σου... Εννοω οτι ο αλλος που συμπεριφερεται ετσι, βρισκει ανθρωπους που πιστευει οτι αυτο θα πιασει και θα τους δημιουργησει προβλημα (ολ αυτα γινονται ψιλοασυνειδητα στην αρχη απο τις κινησεις του αλλου καταλαβαινεις αν ειναι δυναμικος,εξωστρεφης, η πιο κλειστος και υποχωρητικος κτλ). Αν θυμηθεις ειμαι σιγουρη οτι θα δεις οτι "χτυπουσε" εκει που την επαιρνε με λιγα λογια για να καλυψει τα δικα της κομπλεξ (οταν καποιος συμπεριφερεται οπως περιεγραψες χωρις λογο τοτε σχεδον σιγουρα εχει προβληματα με τον εαυτο του). Πραγματικα μολις κανεις το συνειδητοποιησει αυτο το θεμα εχει τελειωσει γιατι το καλυτερο ειναι οτι αυτο θα φανει και στη συμπεριφορα του αβιαστα. Οποτε καλυτερα θεωρω το να σκεφτουμε πρωτα τι παιζει και μετα πραττουμε αναλογως (αν χρειαστει να κανουμε κατι βεβαια). Το χειροτερο γι αυτους τους τυπους (μακραν ομως) ειναι οτι οταν σου μιλησουν αποτομα να τους συμπεριφερθεις συγκαταβατικα σχεδον με λυπηση τυπου: οκ, σε καταλαβαινω εχεις κι εσυ τα προβληματα σου...αλλα χωρις να διαφαινεται ειρωνεια.... στανταρ στην αρχη θα μεινουν καγκελο.... και μετα τους εχεις παρει τον αερα... αυτο βεβαια αν θελεις να κανεις κατι στην πραξη... προσωπικα αδιαφορω επιδεικτικα εδω και χρονια σε τετοιες συμπεριφορες οχι απο ανωτεροτητα αλλα γιατι αυτο ειναι η καλυτερη τιμωρια τους.....

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:14:37 pm »
Τα ψυχολογικά προβλήματα εν γένει, η αποτυχία διαχείρισης έντονων-στρεσοσόνων καταστάσεων και  συναισθημάτων λόγω τραυματικών εμπειριών, το συναίσθημα της προσωπικής αποτυχίας ή εγκλωβισμού σε μία παθογενή κατάσταση, η διπολική διαταραχή είναι ορισμένες ερμηνείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και να αντιμετωπίσεις τη συμπεριφορά της.Μάλλον όλα αυτά σε συνδυασμό την κάνουν να ξεσπά επάνω σου.Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, απόφυγέ την, αν είναι συνομήλικη ή μικρότερη κόντραρέ την κάποιες φορές, αλλά με διατήρηση της προσωπικής σου ψυχραιμίας.Δείξε τη διαφωνία σου χωρίς να διαφαίνεται ο θυμός σου.Ίσως και κάποια κίνηση ενδιαφέροντος εκ μέρους σου θα βοηθούσε...

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 05:59:22 pm »
Αγνόησε την παντελώς!!!
Αν εσύ τα έχεις καλά με τη συνείδηση σου (ότι δηλαδή δεν κάνεις τίποτα από αυτά για τα οποια σε κατηγορεί) , δεν μπορείς να επιτρέπεις σε κάθε κομπλεξικό να σου χαλάει τη διάθεση
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 06:20:26 pm »
Η συμβουλη μου μετα απο την εμπειρια μου ειναι να μην αφηνετε κανεναν να ποδοπαταει την αξιοπρεπεια σας και οπου ειναι αναγκη να μιλατε και να βαζετε τετοιους ανθρωπους στη θεση τους!

Ακριβως, πιασε την και μιλα της στα ισα. "Ελα δω, συμβαινει κάτι σε σχέση με μένα; Εχε το νου σου, μόνο αυτο σου λεω...προσεξε"

Οταν χωρίς λογο, οπως λες, σου φερεται έτσι, ανάλογα θα πραξεις και συ.Δεν θα δεχεσαι τη προσβολη σε ολοκληρο το σχολειο, γιατι ετσι της καπνισε της αλλης.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2012, 07:17:58 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bambino

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 07:48:22 pm »
Μα το φοβερο ειναι οτι περα απο τα τυπικα δεν εχουμε αλλη επαφη απλα κανα δυο φορες (ανθρωπος ειμαι) της μιλησα αποτομα (πανω στη δουλεια κ οταν ο αλλος σε διακοπτει συνεχεια λογικο να εκνευριστω).Αυτες τις ελαχιστες φορες τις αναφερει μπροστα σε ολοκληρο το διδακτικο προσωπικο,χωρις να ερθει σε εμενα να λυσουμε την παρεξηγηση,χωρις το θεμα συζητησης να ειμαι εγω.Την εβαλα στη θεση  της μια χαρα (ισως και με το παραπανω)απλα ηθελα να μαθω αν καταγραφονται καπου τα παραπονα μεταξυ εκπαιδευτικων για να ειναι καλυμμενος αυτος που δεχεται την επιθεση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182629
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)