0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
και γω αυτό άκουσα από τα υπόλοιπα τμήματα στα προφορικά, εκτός από άλλο ένα μέτριας δυσκολίας εξεταστές. Εμάς μας έτυχαν επιεικώς απαράδεκτα ψώνια μετριότητες. Σε άλλα τμήματα ήταν καθηγητές πανεπιστημίου και ακόμα κάποιοι σχετικά νέοι διδάκτορες στα παιδαγωγικά στον κλάδο τους και ήταν ά-ψ-ο-γ-ο-ι και ευγενικότατοι. Φυσικά έκοψαν και αυτοί μεμονωμένες περιπτώσεις που πήγαν απροετοίμαστοι, ή με μια σκέτη εισήγηση. Είναι ένα μικρό δείγμα του τι έχει να γίνει αν αναλάβουν την "αξιολόγηση" στην εκπαίδευση ημι"ανεξάρτητοι" μεταμοντέρνοι φορείς όπως ο ΕΟΠΠΕΠ. Ο κακός χαμός. Δεν είμαστε στην Ελλάδα για τέτοια. Για την ύλη σιγά την δυσκολία. ντάξει λίγο διάβασμα, απλώς οι πιο πολλοί έχουν ξεσυνηθίσει. Αρνητικό στην ύλη είναι η χαοτική μορφή της και η απαράδεκτη μορφή που την έχει δώσει ο ΕΟΠΠΕΠ. Έχει πετάξει σαν χωριάτική σαλάτα χωρίς συνοχή και με φρικτή μορφή ερωταποκρίσεων ότι θυμήθηκαν. Τελικά ο όγκος είναι αρνητικό αντί να επικεντρωθεί κανείς σε εφαρμοσμένες γνώσεις ειδικά στις τεχνικές και έπρεπε να υπάρχει και διαφοροποίηση ανά κλάδο.
Για την ύλη σιγά τη δυσκολία, σοβαρά τώρα;; Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι καθηγητές από διαφορετικά πεδία να διαβάζουμε 270 σελίδες από απλά παιδαγωγικά μέχρι στοχαστικές θεωρίες; Δεν μπορούσαν να έχουν μία καλύτερα δομημένη ύλη άντε 80 σελίδων (και πολλές λέω). Ας μας βάλουν τότε να δώσουμε και 300 σελίδες μαθηματικά, υπολογιστές, χημεία, ιστορία τα πάντα....Το ότι η πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί το νούμερο 1 κριτήριο για την πρόσληψή μας σε ΙΕΚ είναι τραγικό, άλλα θα έπρεπε να ήταν τα κριτήρια.. αλλά πάλι τα ίδια θα λέμε;
Έχω ιδρώσει για πράγματα που έχουν νόημα και ειδικά για την επιστήμη μου. Η γνώμη μου είναι ότι η εκπαίδευση ενηλίκων δεν είναι μία ξεχωριστή επιστήμη, αλλά την καθιέρωσαν έτσι για να οικονομάνε από σεμινάρια και από εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ. Τα ΙΕΚ ξαναλέω έχουν ανάγκη από καθηγητές (όχι εκπαιδευτές ενηλίκων) με άριστη γνώση του αντικειμένου τους, επαρκή παιδαγωγική κατάρτιση (εμπειρία σε ενήλικες) όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες ενήλικων εκπαιδευομένων (ναι πιστεύω ότι 300 σελίδες είναι υπερβολικές). Εγώ φίλε μου προτιμάω να ιδρώνω όταν κάνω μάθημα και όχι να διαβάζω παιδαγωγικά λες και είμαι φοιτητής στο παιδαγωγικό τμήμα...Και να σου πω και κάτι άλλο, διάβασε λίγο καλύτερα εκεί που λέει για τις βασικές ικανότητες, που πρέπει να έχει ένας πολίτης, έχει μέσα μαθηματικά, πληροφορική, επιστήμη κ τεχνολογία...αυτά τα κατέχεις όλα, και σου λείπουν μόνο τα παιδαγωγικά; Αυτό λοιπόν που πιστεύω, είναι ότι αρκετοί καθηγητές αρκούνται στην επάρκεια και δεν έχουν καταλάβει ότι η πραγματική δουλειά είναι να μπορέσεις να προετοιμάσεις τους καταρτιζόμενους για τις εξετάσεις πιστοποίησης.
συγνωμη αν σας κουρασα φυσικα απειροι συναδελφοι θα ζησαν τετοιες καταστασεις. θα ηθελα την γνωμη σας : να τα στειλω αυτα στον εοππεπ τωρα η αφου βγουν τα αποτελεσματα? η κυρια ελεγε οτι κοβονται πολλοι στα προφορικα αλλα αυτοι δεν θα αφησουν .κ ο εοππεπ λεει περαστε τους..η ειναι ματαιο?? οχι για να με περασουν αφου μας το ειπαν αλλα για τα παραπανω ...ευχαριστω
Πλάκα κάνεις τώρα. Η ύλη κανονικά δεν μετριέται σε βιβλία. Είναι 10αδες. Στα μεταπτυχιακά στην ΕΚΕ πρέπει να διαβάσεις 10αδες βιβλία για να καλύψεις την ύλη. Και πάλι καλά που συνόψισαν την ύλη σε αυτές τις σελίδες.Τι θες να βγάζαν ένα φυλλάδιο 30 σελίδων για να μην ιδρώσεις. Κανονικά μόνο τη βιβλιογαφία από 100 βιβλία έπρεπε να βγάλουν και να πουν η ύλη είναι από εκεί.Δεν σχολιάζω τα μαθηματικά, υπολογιστές, χημεία κτλ που ανέφερες γιατί μετα η κουβέντα δεν θα έχει νόημα.