0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως και η νίκη επί της χιτλερικής Γερμανίας το 1945 ήταν, υπό μία έννοια, μία νίκη επί της ακραίας έκφρασης του καπιταλισμού. Ακούγεται σουρεαλιστικό ίσως, μιας και το άλλο κέντρο του καπιταλισμού (ΗΠΑ), ενώ πολεμούσε κατά του Χίτλερ, ταυτόχρονα οι εταιρείες του πουλούσαν πολεμικό εφόδιο στη Γερμανία...! Ο πόλεμος, πόλεμος.. αλλά τα λεφτά, λεφτά!
Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι στο τέλος του
Τα συνοπτικά δεδομένα, αλλά και οι προβληματισμοί του παραπάνω σχολίου δείχνουν εποπτική γνώση ιστορίας χωρίς παρωπίδες. Αποτελεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ καλό έναυσμα για κάποια ουσιαστικά μαθήματα ιστορίας στους μαθητές, ειδικά τώρα που είναι περίοδος επαναλήψεων. Οι μαθητές σου είναι πολύ τυχεροί Apri.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας:http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/236375,An8rwpe_moy_eisai_nazi;_.html
Ανθρωπος < ανω + θρώσκω
Εχεις απόλυτα δίκιο apri. Επιτρεψε μου να εχω αρκετες επιφυλάξεις.. Μακαρι να πέφτω έξω!!!
Ουτε προκαταβολική αισιοδοξία, από οσους πιστευουν πως όλα θα αλλάξουν από αυριο ή πως όλα αλλάζουν με τη ψηφο, διχως αγωνες προσωπικούς και συλλογικούς-κοινωνικούς. Συγκρατημένη αισιοδοξία λοιπον