*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και επιλογή Συνταξιοδοτικού Καθεστώτος (Δημοσίου-ΙΚΑ)  (Αναγνώστηκε 84698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος shou-shou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Καλημέρα!Εν όψη της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για τον διορισμό θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου διευκρινίσει κάτι. Εχω καποια λίγα ένσημα  στο δημόσιο πριν την 1/01/2011. Για την ακρίβεια, περιπου ένσημα τριών μηνών που αφορούν στο τελευταίο τριμήνου του 2010, αλλά κ αρκετά πριν το 2010 τα οποία όμως προερχονται από Συμβάσεις Έργου κατά τις οποίες είχα μπλοκ παροχης υπηρεσιών δλδ ΟΑΕΕ. Μπορώ στην Υ. Δ που μας δίνουν από τη πρωτοβάθμια να επιλέξω ασφάλιση δημόσιου;Γνωρίζετε κάποιον εργατολογο που θα μπορουσα να απευθυνθώ;
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
Καλημέρα!Εν όψη της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για τον διορισμό θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου διευκρινίσει κάτι. Εχω καποια λίγα ένσημα  στο δημόσιο πριν την 1/01/2011. Για την ακρίβεια, περιπου ένσημα τριών μηνών που αφορούν στο τελευταίο τριμήνου του 2010, αλλά κ αρκετά πριν το 2010 τα οποία όμως προερχονται από Συμβάσεις Έργου κατά τις οποίες είχα μπλοκ παροχης υπηρεσιών δλδ ΟΑΕΕ. Μπορώ στην Υ. Δ που μας δίνουν από τη πρωτοβάθμια να επιλέξω ασφάλιση δημόσιου;Γνωρίζετε κάποιον εργατολογο που θα μπορουσα να απευθυνθώ;
Ευχαριστώ

Μπορεις συναδελφε φυσικα να το επιλεξεις 100%.
Θα χρειαστει να ενημερωσεις και τον εφκα φυσικα αφοτου πραγματοποιηθει η 1η μισθοδοσια σου.

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τη βεβαίωση ένσημων  που θέλει η πρωτοβάθμια για τους νέοδιοριστους, που μπορούμε να την βγάλουμε;;

Αποσυνδεδεμένος xristosbad

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συνάδελφοι απο ποιά ημερομενία και πριν πρέπει να έχεις ένσημα στοην εκπαίδευση για να μπορείς να έχεις δικαίωμα επιλογής; Υπάρχει και όριο αριθμού ενσήμων;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος shou-shou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Μπορεις συναδελφε φυσικα να το επιλεξεις 100%.
Θα χρειαστει να ενημερωσεις και τον εφκα φυσικα αφοτου πραγματοποιηθει η 1η μισθοδοσια σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Τα ένσημα που έχω στον ΟΑΕΕ(ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Συνάδελφοι απο ποιά ημερομηνία και πριν πρέπει να έχεις ένσημα στην εκπαίδευση για να μπορείς να έχεις δικαίωμα επιλογής; Υπάρχει και όριο αριθμού ενσήμων;
Η ημερομηνία είναι η 1/01/2011 και δεν υπάρχει όριο ενσήμων.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλους τους εντάσσουν στο Δημόσιο. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ΙΚΑ κάνουν αίτηση για αυτό.
Αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα θα δείτε λεπτομέρειες...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Τα ένσημα που έχω στον ΟΑΕΕ(ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Η ημερομηνία είναι η 1/01/2011 και δεν υπάρχει όριο ενσήμων.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλους τους εντάσσουν στο Δημόσιο. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ΙΚΑ κάνουν αίτηση για αυτό.
Αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα θα δείτε λεπτομέρειες...

Είσαι σίγουρος; Εγώ που διορίστηκα το 21 χωρίς να κάνω τίποτα εξακολουθώ να είμαι ΙΚΑ. Εγώ νομίζω το αντίθετο. Ότι όσοι θέλουν δημόσιο κάνουν αίτηση.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Είσαι σίγουρος; Εγώ που διορίστηκα το 21 χωρίς να κάνω τίποτα εξακολουθώ να είμαι ΙΚΑ. Εγώ νομίζω το αντίθετο. Ότι όσοι θέλουν δημόσιο κάνουν αίτηση.
Αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ πέρυσι και πρόπερσι υπάρχει συνάδελφος που τα εξηγεί όλα πολύ εμπεριστατωμένα.

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ πέρυσι και πρόπερσι υπάρχει συνάδελφος που τα εξηγεί όλα πολύ εμπεριστατωμένα.

Δεν διαφωνώ. Απλώς λέω ότι εγω προσωπικά χωρίς να κάνω τίποτα παρέμεινα ΙΚΑ.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Δεν διαφωνώ. Απλώς λέω ότι εγω προσωπικά χωρίς να κάνω τίποτα παρέμεινα ΙΚΑ.
Ναι, το 2021. Η αλλαγή στη διαδικασία πρέπει να έγινε μετά.

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι, το 2021. Η αλλαγή στη διαδικασία πρέπει να έγινε μετά.

Α οκ. Δεν το ήξερα.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το έχω εξηγήσει εδώ 100 φορές. Ο τίτλος του νήματος είναι λάθος. Δεν υπάρχει ασφάλιση ΙΚΑ ή ΟΠΑΔ. Και τα 2 έχουν καταργηθεί. Επιλογή υπάρχει μόνο (και αποκλειστικά για όσους δικαιούνται) ως προς το συνταξιοδοτικό καθεστώς: πρώην Δημοσίου ή πρώην ΙΚΑ. Όποιος μπορεί να επιλέξει (δηλαδή αυτός που έχει απασχόληση στο δημόσιο πριν την 1/1/2011) είναι απίθανο να συμφέρει να επιλέξει ΙΚΑ.
Τώρα όσον αφορά στην υγειονομική περίθαλψη: όποιος δεν έχει πάει στον πλησιέστερο ΕΦΚΑ για αλλαγή της ασφαλιστικής ικανότητας μπορεί κάποια στιγμή να φανεί ανασφάλιστος. Όποιος το έχει κάνει σωστά θα δει ότι στο atlas.gov.gr γράφει "ισχύει επ' αόριστον" ενώ για τους άλλους ανανεώνεται κάθε χρόνο (έως 28/02).
Για μία ακόμη φορά και επειδή προκαλείται σύγχυση θα ήταν καλό να αλλάξει ο τίτλος του νήματος.
Όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία πριν την 01/01/2011 στο δημόσιο εντάσσονται στον e-efka, το οποίο σημαίνει ότι όταν βγουν με το καλό στη σύνταξη θα κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης μόνοι τους και  όχι μέσω της ΔΠΕ/ΔΔΕ που κάνουν οι άλλοι (συνταξιοδοτικό καθεστώς πρώην Δημοσίου).

Αποσυνδεδεμένος mapdsk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Διαβάζοντας τα σχόλια του νήματος από την αρχή για να δω αν έχω καταλάβει σωστά. Αφενός τους ενδιαφέρουν στην εκτύπωση ενσήμων μόνο όσα αφορούν προϋπηρεσία στο δημόσιο; Πχ έγω τελείωσα το 2012 το πανεπιστήμιο και άρχισα να δουλεύω σε φροντιστήρια ιδιωτικά κλπ ( γενικώς σε δουλειές του ιδιωτικού τομέα) από το 2012 άρα από εκεί έχω ένσημα. Στο δημόσιο σχολείο μπήκα το 2018. Άρα τα ένσημα που θα εκτυπώσω πρέπει να είναι από την αρχή της ασφάλισης μου γενικά ή από τότε μόνο που δούλεψα στο δημόσιο; Όσον αφορά την επιλογή ασφάλισης αν κατάλαβα σωστά όσοι δεν έχουμε ένσημα από το 2011 και μετά μπαίνουμε αυτομάτως στο ΙΚΑ?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182541
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)