0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση Είναι ένα Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας,με πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί σχεδόν 6 μήνες,διοργανώνεται από ένα ΤΕΙ και πέρα από την χρησιμότητά του σε πίνακες-διορισμούς, δεν έχει καμία άλλη ισχύ σαν τίτλος σπουδών... Δηλαδή αν δεν υπήρχε η χρησιμοθηρία,ουδείς θα το επέλεγε για διδακτικούς ή ερευνητικούς λόγους.Όλα τα παραπάνω λοπόν, τουλάχιστον σε εμένα, τεκμηριώνουν την λέξη "απλό" που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος.Nομίζω όμως ότι αυτό το Πιστοπιητικό είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που περνάς εξατάσεις ανά εξάμηνο, έχει 16 αν δεν κάνω λάθος μαθήματα παιδαγωγικά, έχει πτυχιακή εργασία και εργασίες γενικά και πρακτική άσκηση. Είναι ένα πιστοποιητικό το οποίο πληρεί κάποιες αρκετά καλές προδιαγραφές μίνι μαστερ ουσιαστικά. Νομίζω ότι στην Αγγλία αναγνωρίζεται κανονικότατα ως PGCE (Postgraduate certificate in Education) μιας και έχει παρόμοια δομή, άρα στην Αγγλία αναγνωρίζεται ως Postgraduate Certificate. Στην ελλάδα εννοείται ότι το PGCE δεν αναγνωρίζεται ως μαστερ, ούτε και το πρόγραμμα επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ
Είναι ένα Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας,με πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί σχεδόν 6 μήνες,διοργανώνεται από ένα ΤΕΙ και πέρα από την χρησιμότητά του σε πίνακες-διορισμούς, δεν έχει καμία άλλη ισχύ σαν τίτλος σπουδών... Δηλαδή αν δεν υπήρχε η χρησιμοθηρία,ουδείς θα το επέλεγε για διδακτικούς ή ερευνητικούς λόγους.Όλα τα παραπάνω λοπόν, τουλάχιστον σε εμένα, τεκμηριώνουν την λέξη "απλό" που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος.
Φοίβο μην μένεις στο τυπικό του θέματος..Ποιες εξετάσεις ανά εξάμηνο;Πέρσι τα μαθήματα ξεκίνησαν Δεκέμβρη και η ορκομωσία έγινε τέλη Ιουνίου.Όσο για αυτό με την Αγγλία νομίζω ότι εδώ στο ίδιο thread έχει γράψει κοπέλα ότι συνάδελφός της πήγε Αγγλία και δεν της το αναγνωρίσανε.Και εμένα στο τηλέφωνο,χωρίς να είναι σίγουροι 100%,μου είχαν πει ότι αναγνωρίζεται στην Ευρώπη,αλλά μετά που το έψαξα λίγο διαπίστωσα το αντίθετο.Πέρσι στο σχολείο υπήρχε συνάδελφος που παρακολουθούσε και έβλεπα τι είναι ΠΑΔ,τις εργασίες,κ.λ.π.Για κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά η διδασκαλία μπορεί να αποκομίσει πράγματα,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος να κοπείς είναι οι απουσίες.Δείτε κανένα videaki στο youtube από τις υποδομές και τις μικροδιδασκαλίες που διεξάγονται και μετά το ξανασυζητάμε.Ας παραθέσω και μια εργασία περσινών απόφοιτων από το μάθημα "Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα",που έχει την πλάκα της...http://www.youtube.com/watch?v=AZMwVDuWErE[/u
Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτό το video !!!!!!!!!!Toν ένα τον ξέρω που συμμετέχει !!!!!!!!!! Ούτε είχα ιδέα ότι συμμετείχε σε τέτοιο videoΚαι από ότι καταλαβαίνω πέρασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ θεσσαλονίκης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί όλα αυτά τα βίντεο;;Δεν τους άρεσει κάτι;; δεν τα είδα ακόμα
Παράθεση από: valentino στις Οκτωβρίου 17, 2012, 01:20:00 amπαιδιά τα μαθήματα στην ασπαιτε είναι κάθε μέρα?4 μέρες την εβδομάδα..κάποιες σχολές ειναι πιο ευελικτες οπως στις σαπες που γινοντα 3 φορες ή και 2 καποιες φορες.
παιδιά τα μαθήματα στην ασπαιτε είναι κάθε μέρα?
Το αν έχει αντίκτυπο αυτό στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει, σε κάποιους θα έχει ίσως άμεσα, σε κάποιους θα έχει αργότερα, σε κάποιους δεν θα έχεικαθόλου. Δυστυχώς εν μέσω οικονομικής κρίσης όλα περιορίζονται.
Όσο για την ΑΣΠΑΙΤΕ,αδυνατώ να πάρω στα σοβαρά κάποιους που είναι συνεπείς στα 50ευρα και τα 200ευρα ενώ ταυτόχρονα έχουν εκμηδενίσει τις παροχές..Όταν δεν δινεις πάσο,βιβλία,κ.λ.π.,δεν μπορείς να ανοίγεις νέο παράρτημα στη Ρόδο λες και είσαι super market.Αλήθεια ποιους υποψηφίους βολεύει γεωγραφικά η επιλογή της Ρόδου;Το Καστελόριζο ίσως ήταν καλύτερη επιλογή.Για όποιους δεν γνωρίζουν,για το μέρος που θα γινόταν το νέο παράρτημα,είχε γίνει μάχη μεταξύ της Ρόδου και άλλου νησιού του Αιγαίου,φυσικά με γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης..Πάντως είμαι περίεργος να δω πόσοι θα παρακολουθήσουν φέτος στην Ρόδο
Οσον αφορα τα κριτηρια εισαγωγης που αναφερθηκαν παραπανω: Δεν ειναι δυνατον να πηγαινει καποιος να παρει ενα χαρτι παιδαγωγικης επαρκειας, ωστε να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου, και κυριαρχο ρολο για την εισαγωγη να παιζουν οι γλωσσες και οχι ο βαθμος. Αυτο ειναι τουλαχιστον αστειο. Οι γλωσσες δεν θα επρεπε να μοριοδοτουνται καν. Δεν ειναι δυνατον μεταξυ δυο ατομων, απλως με πτυχιο ή με μεταπτυχιακο και οι δυο ή με διδακτορικο και οι δυο, να προηγειται αυτος που εχει τις περισσοτερες γλωσσες και οχι αυτος ο οποιος εχει τον μεγαλυτερο βαθμο. Δηλαδη συμφωνα με αυτα τα κριτηρια, πιο ικανος ειναι καποιος να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου οταν εχει δευτερη γλωσσα ή ανωτερο χαρτι στην ιδια, παρα αυτος ο οποιος κοπιασε, διαβασε και εμαθε δυο πραγματα στην ειδικοτητα. Αμα το αναλογιστειτε ειναι απιστευτο. Η αριστη γνωση ξενης γλωσσας αντιστοιχει σε 4 βαθμους πτυχιου(!!!!!), η πολυ καλη σε 3,33 και η καλη σε 2,67, δινοντας ετσι την ευκαιρια σε ατομα με ενα 6 (και πιο κατω ισως) να προηγουνται ατομων με 8+, εφοσον κατεχουν δευτερη ξενη γλωσσα. Ο τουριστας δηλαδη, ειναι ικανοτερος να διδαξει την ειδικοτητα στην οποια ηταν τουριστας και οχι ο αλλος.
Ας παραθέσω και μια εργασία περσινών απόφοιτων από το μάθημα "Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα",που έχει την πλάκα της...http://www.youtube.com/watch?v=AZMwVDuWErE