*

Αποστολέας Θέμα: Προκήρυξη για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2012-2013  (Αναγνώστηκε 114549 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος serenata

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Προκήρυξη για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2012-2013
« Απάντηση #392 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 04:32:37 pm »
............................
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2012, 11:52:36 am από serenata »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:41:41 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 04:40:46 pm »
Παράθεση
Είναι ένα Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας,με πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί σχεδόν 6 μήνες,διοργανώνεται από ένα ΤΕΙ και πέρα από την χρησιμότητά του σε πίνακες-διορισμούς, δεν έχει καμία άλλη ισχύ σαν τίτλος σπουδών... Δηλαδή αν δεν υπήρχε η χρησιμοθηρία,ουδείς θα το επέλεγε για διδακτικούς ή ερευνητικούς λόγους.
Όλα τα παραπάνω λοπόν, τουλάχιστον σε εμένα, τεκμηριώνουν την λέξη  "απλό" που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος.

Nομίζω όμως ότι αυτό το Πιστοπιητικό είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που περνάς εξατάσεις ανά εξάμηνο, έχει 16 αν δεν κάνω λάθος μαθήματα παιδαγωγικά, έχει πτυχιακή εργασία και εργασίες γενικά και πρακτική άσκηση. Είναι ένα πιστοποιητικό το οποίο πληρεί κάποιες αρκετά καλές προδιαγραφές μίνι μαστερ ουσιαστικά. Νομίζω ότι στην Αγγλία αναγνωρίζεται κανονικότατα ως PGCE (Postgraduate certificate in Education) μιας και έχει παρόμοια δομή, άρα στην Αγγλία αναγνωρίζεται ως Postgraduate Certificate. Στην ελλάδα εννοείται ότι το PGCE δεν αναγνωρίζεται ως μαστερ, ούτε και το πρόγραμμα επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ

Φοίβο μην μένεις στο τυπικό του θέματος..
Ποιες εξετάσεις ανά εξάμηνο;Πέρσι τα μαθήματα ξεκίνησαν Δεκέμβρη και η ορκομωσία έγινε τέλη Ιουνίου.

Όσο για αυτό με την Αγγλία νομίζω ότι εδώ στο ίδιο thread έχει γράψει κοπέλα ότι συνάδελφός της πήγε Αγγλία και δεν της το αναγνωρίσανε.
Και εμένα στο τηλέφωνο,χωρίς να είναι σίγουροι 100%,μου είχαν πει ότι αναγνωρίζεται στην Ευρώπη,
αλλά μετά που το έψαξα λίγο διαπίστωσα το αντίθετο.

Πέρσι στο σχολείο υπήρχε συνάδελφος που παρακολουθούσε και έβλεπα τι είναι ΠΑΔ,τις εργασίες,κ.λ.π.
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά η διδασκαλία μπορεί να αποκομίσει πράγματα,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος να κοπείς είναι οι απουσίες.

Δείτε κανένα videaki στο youtube από τις υποδομές και τις μικροδιδασκαλίες που διεξάγονται και μετά το ξανασυζητάμε.

Ας παραθέσω και μια εργασία περσινών απόφοιτων από το μάθημα "Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα",που έχει την πλάκα της...
http://www.youtube.com/watch?v=AZMwVDuWErE
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 04:43:41 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 04:49:35 pm »
Σύμφωνα με έναν βρετανό γνωστό μου, αν το ΕΠΠΑΙΚ αντιστοιχεί σε PGCE, δεν αναγνωρίζεται ως κανονικό μάστερ.
Συγκεκριμένα μου είπε: "It's a teacher's qualification. It means you have done post-graduate study to be a teacher only and isn't as wide-reaching or rigorous qualification as a Masters of Education."
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 04:55:37 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:08:06 pm »
Παράθεση
Φοίβο μην μένεις στο τυπικό του θέματος..
Ποιες εξετάσεις ανά εξάμηνο;Πέρσι τα μαθήματα ξεκίνησαν Δεκέμβρη και η ορκομωσία έγινε τέλη Ιουνίου.

Όσο για αυτό με την Αγγλία νομίζω ότι εδώ στο ίδιο thread έχει γράψει κοπέλα ότι συνάδελφός της πήγε Αγγλία και δεν της το αναγνωρίσανε.
Και εμένα στο τηλέφωνο,χωρίς να είναι σίγουροι 100%,μου είχαν πει ότι αναγνωρίζεται στην Ευρώπη,
αλλά μετά που το έψαξα λίγο διαπίστωσα το αντίθετο.

Πέρσι στο σχολείο υπήρχε συνάδελφος που παρακολουθούσε και έβλεπα τι είναι ΠΑΔ,τις εργασίες,κ.λ.π.
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά η διδασκαλία μπορεί να αποκομίσει πράγματα,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος να κοπείς είναι οι απουσίες.

Δείτε κανένα videaki στο youtube από τις υποδομές και τις μικροδιδασκαλίες που διεξάγονται και μετά το ξανασυζητάμε.

Ας παραθέσω και μια εργασία περσινών απόφοιτων από το μάθημα "Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα",που έχει την πλάκα της...
http://www.youtube.com/watch?v=AZMwVDuWErE[/u

Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτό το video !!!!!!!!!!
Toν ένα τον ξέρω που συμμετέχει !!!!!!!!!! Ούτε είχα ιδέα ότι συμμετείχε σε τέτοιο video
Και από ότι καταλαβαίνω πέρασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ θεσσαλονίκης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί όλα αυτά τα βίντεο;;
Δεν τους άρεσει κάτι;; δεν τα είδα ακόμα
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:11:10 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:41:41 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:23:38 pm »
Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτό το video !!!!!!!!!!
Toν ένα τον ξέρω που συμμετέχει !!!!!!!!!! Ούτε είχα ιδέα ότι συμμετείχε σε τέτοιο video
Και από ότι καταλαβαίνω πέρασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ θεσσαλονίκης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί όλα αυτά τα βίντεο;;
Δεν τους άρεσει κάτι;; δεν τα είδα ακόμα

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:26:16 pm από Aris81 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:25:08 pm »
παιδιά τα μαθήματα στην ασπαιτε είναι κάθε μέρα?
4 μέρες την εβδομάδα..κάποιες σχολές ειναι πιο ευελικτες οπως στις σαπες που γινοντα 3 φορες ή και 2 καποιες φορες.
Από πληροφορίες που έχω από άτομο που παρακολούθησε την περσινή χρονιά στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, γινόταν 4 φορές μάθημα το χειμερινό και 3 φορές/εβδομάδα το εαρινό εξάμηνο. Το παραθέτω για να υπάρχει ακριβής πληροφόρηση!

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:32:08 pm »
Από ότι βλέπω έχουν βγάλει και video που μιλούν αλληγορικά για τις σπουδές και τα πολλά προσόντα

http://www.youtube.com/watch?v=kLHlIRBhfm0&feature=plcp, όπως αυτό με τίτλο: το λιθαράκι της ΑΣΠΑΙΤΕ.

ήταν δεν ήταν μέρος μαθήματος, τα video περνούν ωραία μηνύματα, θέλω να πω τα εξής:

Δεν διαφωνώ, αλλά δεν νομίζω να φταίει απολυτα η ΑΣΠΑΙΤΕ σε αυτό, αλλά ούτε και το εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρεί την επάρκεια αναγκαία (βέβαια εν μέσω διακρίσεων μόνο για ορισμένους). Όταν ο Έλληνας βλέποντας την τεράστια ανεργία να απλώνεται μπροστά του, σίγουρα συνεχίζει για μαστερ και διδακτορικά. Ένας λόγος που έχουν αυξηθεί τρομακτικά οι εν λόγω τίτλοι είναι η ανεργία. Δείτε κλάδους που δεν μαστίζονται από ανεργία τόσο πολύ και θα διαπιστώσετε ότι τα μαστερ και διδακτορικά δεν είναι και τόσο πολλά σε αυτούς τους κλάδους. Αναγκαστικά λοιπόν και η ΑΣΠΑΙΤΕ μη μπορώντας να εκπαιδεύσει όλους του υποψήφιους που δηλώνουν κάθε χρόνο βάζει κριτήρια με βάση τις σπουδές. Αυτά τα λέω βλέποντας το πρώτο βιντεάκι που ουσιαστικά αυτοσαρκάζονταν οι μαθητές για τα πολλά προσόντα που απαιτεί η εισαγωγή στην σχολή και το αμφίβολο αποτέλεσμα της αποφοίτησης.

Όσο αφορά τη χρησιμότητα της σχολής ο καθένας αποφασίζει. Υπάρχουν άλλοι που την χρειάζονται πιο άμεσα και κάνουν ξένες γλώσσες για να μπουν ΑΣΠΑΙΤΕ, υπάρχουν άλλοι που τυχαία επειδή τους αρέσουν οι σπουδές έχουν ξένες γλώσσες και μαστερ και επιλέγουν έτσι απλά να κάνουν τα χαρτιά στην ΑΣΠΑΙΤΕ και ένα σωρό άλλοι λόγοι. Το να έχει κανείς πρόσντα δεν είναι κακό ή να βάζεις κριτήρια για εισαγωγή σε προγράμματα κατάρτισης.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Αγγλία το PGCE είναι υποχρεωτικότατο να διδάξεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όπως και σε άλλες χώρες. Είμαι υπερ της ύπαρξηες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥς που θα δίδεται είτε μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ είτε μέσω παιδαγωγικών τμημάτων. Αυτη την στιγμή τα παιδαγωγικά τμήματα δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλία και για αυτό μένει η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ενα πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης από το 0 σε όγκο παιδαγωγικές γνώσεις που θα έχει κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην εκπαίδευση, μπορεί να πάρει 5 γνώσεις, 10, 20, 100. Από το να μην έχει καθόλου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ και κυρίως των μαθητών. ΑΡΑ επιβάλλεται να υπάρχει ένα πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρυισης

Το αν έχει αντίκτυπο αυτό στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει, σε κάποιους θα έχει ίσως άμεσα, σε κάποιους θα έχει αργότερα, σε κάποιους δεν θα έχεικαθόλου. Δυστυχώς εν μέσω οικονομικής κρίσης όλα περιορίζονται
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:50:56 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:42:00 pm »
Και αυτό πολύ ωραίο βίντεο. Καλή δουλειά με πολύ ωραία μηνύματα:

http://www.youtube.com/watch?v=XnIVe08o2Yo&feature=plcp
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2012, 05:44:55 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 06:03:45 pm »
Φοίβο δεν διαφωνώ στην ουσία των όσων έγραψες παραπάνω..
Το αν έχει αντίκτυπο αυτό στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει, σε κάποιους θα έχει ίσως άμεσα, σε κάποιους θα έχει αργότερα, σε κάποιους δεν θα έχεικαθόλου. Δυστυχώς εν μέσω οικονομικής κρίσης όλα περιορίζονται.
Όσο για αυτό,πιστεύω ότι από την επόμενη χρονιά με την εξαγγελία:αύξηση ωραρίου-συγχωνεύσεις σχολικων μονάδων-αύξηση μαθητών ανά τμήμα,το μόνο άμεσο  θα είναι η ανεργία. Ο Υπουργός χθες στο ράδιο είπε ότι του χρόνου θα συγχωνευτεί το 10% των σχολικών υποδομών,δηλαδή 1500 σχολεία. Δε θα μου κάνει εντύπωση, αν κάποιον που είναι αναπληρωτής φέτος και πάρει το Εππαικ,δεν τον καλέσουν καθόλου του χρόνου, επειδή ουσιαστικά θα εξαλείψουν τους αναπληρωτές. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Όσο για την ΑΣΠΑΙΤΕ,αδυνατώ να πάρω στα σοβαρά κάποιους που είναι συνεπείς στα 50ευρα και τα 200ευρα ενώ ταυτόχρονα έχουν εκμηδενίσει τις παροχές... Όταν δεν δινεις πάσο,βιβλία,κ.λ.π.,δεν μπορείς να ανοίγεις  νέο παράρτημα στη Ρόδο λες και είσαι super market.

Αλήθεια ποιους υποψηφίους βολεύει γεωγραφικά η επιλογή της Ρόδου; Το Καστελόριζο ίσως ήταν καλύτερη επιλογή.

Για όποιους δεν γνωρίζουν,για το μέρος που θα γινόταν το νέο παράρτημα,είχε γίνει μάχη μεταξύ της Ρόδου και άλλου νησιού του Αιγαίου,φυσικά με γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης..

Πάντως είμαι περίεργος να δω πόσοι θα παρακολουθήσουν φέτος στην Ρόδο...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 18, 2012, 01:03:45 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 06:06:48 pm »
Πάντως από αυτό το video φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν είχε καμία επαφή με την εκπαίδευση, αλλά δεν ήταν καν υποψιασμένη για το τι συμβαίνει σε αυτή.
http://www.youtube.com/watch?v=ML9WaNwRYf8&feature=relmfu

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 07:07:58 pm »
Παράθεση
Όσο για την ΑΣΠΑΙΤΕ,αδυνατώ να πάρω στα σοβαρά κάποιους που είναι συνεπείς στα 50ευρα και τα 200ευρα ενώ ταυτόχρονα έχουν εκμηδενίσει τις παροχές..
Όταν δεν δινεις πάσο,βιβλία,κ.λ.π.,δεν μπορείς να ανοίγεις  νέο παράρτημα στη Ρόδο λες και είσαι super market.
Αλήθεια ποιους υποψηφίους βολεύει γεωγραφικά η επιλογή της Ρόδου;
Το Καστελόριζο ίσως ήταν καλύτερη επιλογή.

Για όποιους δεν γνωρίζουν,για το μέρος που θα γινόταν το νέο παράρτημα,είχε γίνει μάχη μεταξύ της Ρόδου και άλλου νησιού του Αιγαίου,φυσικά με γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης..

Πάντως είμαι περίεργος να δω πόσοι θα παρακολουθήσουν φέτος στην Ρόδο

Συμφωνώ ότι με τα 50ευρα και 200ευρα θα έπρεπε να δίνουν τουλάχιστον δωρεάν βιβλία. Δεν ήξερα ότι δεν δίνουν δωρεάν βιβλία. Είναι σίγουρο αυτό;;
'Όσο για το παράρτημα στην Ρόδο χάρη στα 50ευρα και 200ευρα το άνοιξαν. Υποχήφιοι πάντα θα υπάρχουν, έχει τους τρόπους η ΑΣΠΑΙΤΕ και κάθε ΑΣΠΑΙΤΕ να προσελκύσει υποψήφιους αμα γουστάρει. Για παράδειγμα τι θα λέγατε για μια μεταστροφή της ΑΣΠΑΙΤΕ προς προγράμματα κατάρτισης στην ειδική αγωγή;;;
Eκεί η Ρόδος θα είχε τρελή ζήτηση

Αποσυνδεδεμένος balder

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 07:55:42 pm »
Οσον αφορα τα κριτηρια εισαγωγης που αναφερθηκαν παραπανω: Δεν ειναι δυνατον να πηγαινει καποιος να παρει ενα χαρτι παιδαγωγικης επαρκειας, ωστε να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου, και κυριαρχο ρολο για την εισαγωγη να παιζουν οι γλωσσες και οχι ο βαθμος. Αυτο ειναι τουλαχιστον αστειο. Οι γλωσσες δεν θα επρεπε να μοριοδοτουνται καν. Δεν ειναι δυνατον μεταξυ δυο ατομων, απλως με πτυχιο ή με μεταπτυχιακο και οι δυο ή με διδακτορικο και οι δυο, να προηγειται αυτος που εχει τις περισσοτερες γλωσσες και οχι αυτος ο οποιος εχει τον μεγαλυτερο βαθμο. Δηλαδη συμφωνα με αυτα τα κριτηρια, πιο ικανος ειναι καποιος να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου οταν εχει δευτερη γλωσσα ή ανωτερο χαρτι στην ιδια, παρα αυτος ο οποιος κοπιασε, διαβασε και εμαθε δυο πραγματα στην ειδικοτητα.

Αμα το αναλογιστειτε ειναι απιστευτο. Η αριστη γνωση ξενης γλωσσας αντιστοιχει σε 4 βαθμους πτυχιου(!!!!!), η πολυ καλη σε 3,33 και η καλη σε 2,67, δινοντας ετσι την ευκαιρια σε ατομα με ενα 6 (και πιο κατω ισως) να προηγουνται ατομων με 8+, εφοσον κατεχουν δευτερη ξενη γλωσσα. Ο τουριστας δηλαδη, ειναι ικανοτερος να διδαξει την ειδικοτητα στην οποια ηταν τουριστας και οχι ο αλλος.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 18, 2012, 01:11:04 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 10:20:17 pm »
Οσον αφορα τα κριτηρια εισαγωγης που αναφερθηκαν παραπανω: Δεν ειναι δυνατον να πηγαινει καποιος να παρει ενα χαρτι παιδαγωγικης επαρκειας, ωστε να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου, και κυριαρχο ρολο για την εισαγωγη να παιζουν οι γλωσσες και οχι ο βαθμος. Αυτο ειναι τουλαχιστον αστειο. Οι γλωσσες δεν θα επρεπε να μοριοδοτουνται καν. Δεν ειναι δυνατον μεταξυ δυο ατομων, απλως με πτυχιο ή με μεταπτυχιακο και οι δυο ή με διδακτορικο και οι δυο, να προηγειται αυτος που εχει τις περισσοτερες γλωσσες και οχι αυτος ο οποιος εχει τον μεγαλυτερο βαθμο. Δηλαδη συμφωνα με αυτα τα κριτηρια, πιο ικανος ειναι καποιος να διδαξει την ειδικοτητα του βασικου του πτυχιου οταν εχει δευτερη γλωσσα ή ανωτερο χαρτι στην ιδια, παρα αυτος ο οποιος κοπιασε, διαβασε και εμαθε δυο πραγματα στην ειδικοτητα.

Αμα το αναλογιστειτε ειναι απιστευτο. Η αριστη γνωση ξενης γλωσσας αντιστοιχει σε 4 βαθμους πτυχιου(!!!!!), η πολυ καλη σε 3,33 και η καλη σε 2,67, δινοντας ετσι την ευκαιρια σε ατομα με ενα 6 (και πιο κατω ισως) να προηγουνται ατομων με 8+, εφοσον κατεχουν δευτερη ξενη γλωσσα. Ο τουριστας δηλαδη, ειναι ικανοτερος να διδαξει την ειδικοτητα στην οποια ηταν τουριστας και οχι ο αλλος.
Κοίτα είναι ένα σύστημα μοριοδότησης με βάση προσόντα. Στα προσόντα ανήκουν μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, ecdl και άλλα. Άλλωστε παρόμοιο σύστημα μοριοδότησης αναφέρει και ο νεος νόμος Διαμαντοπούλου.
Οι ξένες γλώσσες γενικά μετράνε παντού, εδώ αγγελίες πλέον ζητάνε οπωσδήποτε αγγλικά και πλέον και δέυτερη  ξένη γλώσσα σε lower τουλάχιστον (έχω δει πολλές τέτοιες αγγελίες), δεν θα μετράνε στο δημόσιο, στην εκπαίδευση;
H γλωσσομάθεια γενικότερα υποστηρίζεται από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, λόγω ακριβώς της εισόδου της Ελλάδας σε πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό περβάλλον.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 18, 2012, 01:12:08 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 10:23:39 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=AZMwVDuWErE

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω! Τέλειο το video!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)