*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 21602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 05:16:30 pm »
Η συλλογική ευθύνη είναι υπαρκτή κατάσταση από καταβολής κόσμου. Τώρα αν ό,τι δε μας βολεύει το βαφτίζουμε " όργανο του κατεστημένου" οκ, είναι βολικό δεν αντιλέγω....

Ο είλωτας και ο βασιλιάς,δεν μπορούν να έχουν συλλογική ευθύνη.
Στον πρώτο δεν είναι δυνατό να αναλογεί ούτε το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης.
Σύγχρονοι είλωτες στην Ελλάδα,υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες..
Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους έντιμους και την πλειοψηφία των νέων,συγκεντρώνουμε ένα ικανό κομμάτι της κοινωνίας που καταρρίπτει τον μύθο της "συλλογικής ευθύνης".

Δεν βαφτίζω τίποτα..
Δεν πρόλαβα να διαπλακώ και να ήθελα,όπως και η συντριπτική πλειoψηφία της γενιάς μου.
Και ναι,υπήρχαν και άτομα που δεν πήγαιναν μπλε ή πράσινες εκδρομές στην Αράχωβα.

Πέρα από αδιέξοδο,νιώθω και μένος,για μια γενιά που η πλειοψηφία της έπιασε πόστα με πτυχίο βοϊδοσχολής και έναν τενεκέ τυρί σε κάποιο βουλευτικό γραφείο,
και μας κάνει υποδείξεις για συλλογική ευθύνη.
Και δεν υπονοώ κάτι για εσένα προσωπικά,άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτίστως αγενές.

Μιλάω γενικά, για την γενιά των γονιών μου,που άφησε καμμένη γη και κουνώντας το δάχτυλο μας λέει:"Μαζί τα φάγαμε.."
Ε,όχι..Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ΠΟΤΕ.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 05:37:36 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:49:33 »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 05:21:53 pm »
Παράθεση
το να παραδέχεσαι την ενοχή σου δε σημαινει ότι πρέπει να σκύψεις το κεφάλι. Σημαίνει ότι βλέπεις τι έκανες λάθος και δεν κάνεις το ίδιο λάθος απο δω και πέρα. Σημαίνει ότι αντί να φωνάζεις μόνος σου, ενορχηστρώνεις τις προσπάθειές σου έτσι ώστε να μαζέψεις αρκετό κόσμο και να φωνάξετε συντεταγμένα ΜΑΖΙ!!

αν ξεφύγουμε απο την αργία των επίορκων - κάτι για το οποίο βλέπω συμφωνούμε όλοι - μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ώστε να προλάβουμε αυτά που έρχονται. Φωνάζω ομως δε σημαίνει βγαίνω στους δρόμους και αρχίζω το "εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο, νομος ειναι το δίκιο του εργάτη" και άλλα τέτοια ωραία. Φωνάζω σημαίνει ΣΥΝΟΛΙΚΑ , με πυγμή και συνέπεια αντιπροτείνω λύσεις εγκαίρως και όχι όταν πλέον μ έχουν βάλει στο ικρίωμα και το μόνο που μένει ει΄ναι να ανοίξουν την καταπακτή.

Mα δε διαφωνούμε ως προς τους επίορκους. Διαφωνούμε (αν διαφωνούμε, μάλλον δεν ετέθη καν) οτι η παρούσα ηγεσία (η δικομματική με τη "συγκολλητική ουσία" δε ξέρω, για κάποιο λόγο όταν μου μιλάνε για συγκολλητική ουσία τόσα χρόνια φανταζόμαι κάτι γλοιώδες) ΔΕΝ είναι αυτοί που θα εφαρμόσουν οποιαδήποτε αξιολόγηση, ή ο,τιδήποτε άλλο στη παιδεία.
Μιλάμε για τους ανθρώπους που
1) κατήργησαν το 24 μηνο
2) μηδένισαν τους διορισμούς
3) άφησαν τα σχολεία χωρίς βιβλία.
4) Άφησαν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς χωρίς καν τα βασικά για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
5) άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, ακόμα και χωρίς θέρμανση
6) Έφτασαν να κοροϊδεύουν τη κοινωνία ακόμα και με τα δήθεν συσσίτια που θα έδιναν στους αναπληρωτές (εκτός αν έχει κανείς διαφορετική πληροφόρηση, το μενού περιλαμβάνει πίτσες μπλέ και ανσπόουκενς καπαμά)

Ε, νομίζω οτι δε χρειάζεται να δούμε και πολλά ακόμα προκειμένου να σιγουρευτούμε οτι όποια αξιολόγηση και να φέρουν θα είναι επιδείνωση της κατάστασης. Έχουν δώσει και με το παραπάνω δείγματα γραφής. Πρώτα πολιτική εξαϋλωση (μη πάμε μακριά, έχουμνε το λαμπρό παράδειγμα της Αννούλας), και μετά με φρέσκια ηγεσία, που θ' αποδείξει οτι ενδιαφέρεται πραγματικά για τη παιδεία, πάμε και σε αξιολόγηση.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 07:41:26 pm »
επέστρεψα μόλις απ΄τη βολτίτσα, πολύς κοσμος πάει για περπάτημα τελικά!!

Landau ευθέως δεν αναφέρθηκες στα κόμματα ωστόσο όταν προτρέπεις καποιον να μην στηρίξει τον δικομματισμό, και δεδομένου ότι δεξιότερες της ΝΔ λύσεις τις βρίσκεις απαράδεκτες, δεν μένουν και πολλές επιλογές ως προς το τι να στηρίξει κάποιος. Τι δεν έχω καταλάβει εδώ; ( ξανθιά γαρ...).

Πρόσεξε τώρα - και γω προσωπικά δεν έκανα ιδιαίτερα, και γω προσωπικά δεν έχω μπει στον πειρασμό να δώσω φακελάκι σε κανέναν μλκ, και γω προσωπικά παίρνω πάντα απόδειξη στο βενζινάδικο. Αυτό δε με κάνει άμοιρη ευθυνών όμως - διότι ξέρω ότι ένα σωρό άλλοι συνάνθρωποί μου δεν σκέφτονται έτσι,και μάλιστα πράττουν εντελώς διαφορετικά. Ξέρω ας πούμε εκπαιδευτικούς που κυνηγάνε λύκεια για να "τσιμπήσουν " ιδιαίτερα, ξερω ένα σωρό γιατρούς που τα παίρνουν, ξέρω ένα τουλάχιστον βενζινάδικο που όταν βάζεις βενζίνη σε ρωτάει " θέλετε απόδειξη;" λες και δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στην δώσει τη ρημάδα!!  Το ότι τα ξέρω και δεν έχω προχωρήσει το ζήτημα παρακάτω με καθιστά σαφώς συνυπεύθυνη για τη διαιώνιση μιας κατάστασης.

Άρη,  ο είλωτας και ο βασιλιάς έχουν και οι δύο ευθύνη. Δεν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης αλλά ευθύνη έχουν. Ο μεν βασιλιάς γιατί χρησιμοποιεί την είλωτα ο δε ειλωτας γιατί παθητικά δέχεται να γινεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θυματοποιείται.
Θα συμφωνήσω με το μένος σου - το βρίσκω δικαιολογημένο. Ωστόσο όταν παραμένει μένος και δεν εξελίσσεται ώστε να αλλάξουν τα πράγματα είναι ατελέσφορο. Η γενιά του "μαζί τα φάγαμε" θα συνεχίσει να έχει δίκαιο όσο θα υπάρχει κόσμος που δε θα κάνει κάτι να αποδείξει το αντίθετο. Το να λες " αυτό δεν ισχύει στην δική μου περιπτωση" δεν αλλάζει την κατάσταση.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος eugenia2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 07:58:06 pm »
σε ένα απ’ τα εξερευνητικά ταξίδια ,του κάπτεν Κουκ αν θυμάμαι καλά, συμμετείχαν και ιεραπόστολοι που θα δίδασκαν σε απομονωμένες φυλές ιθαγενών, κάπου  στην Χαβάη, τον χριστιανισμό και την δυτική ηθική.
μια μέρα, καθώς τα πλοία προσέγγισαν μια παραλία, φιλικοί ιθαγενείς ενθουσιασμένοι οργάνωσαν γιορτή υποδοχής για τους εντυπωσιακούς επισκέπτες.
μαζεύτηκε όλο το χωριό στην παραλία και μετά από  χορούς και τραγούδια άρχισαν να επιδίδονται σε ομαδικό σεξ ως  ένδειξη σεβασμού προς τους φιλοξενούμενους ;D   δεν χρειάζεται να φανταστούμε την έκπληξη των ναυτικών και ιδιαίτερα των ιεραποστόλων.  ;D
η ιστορία είναι πραγματική (!) και την αναφέρω για να τονίσω τον διαφορετικό κώδικα αξιών από κοινωνία σε κοινωνία.
η ελληνική ας πούμε θεωρούσε ότι η το ρουσφέτι είναι μια λογική σχέση μεταξύ πολίτη και εξουσίας ,σχέση άτυπη ,προσωπική και υποκειμενική... δεν έβρισκε κάτι κακό σε αυτό αν φυσικά μπορούσε να το πετύχει  ;)
 αντιθέτως, η  ευρωπαϊκή θεωρούσε την συνδιαλλαγή με την εξουσία ανεπίτρεπτη ενώ η σχέση πάντα ήταν τυπική, ρεαλιστική και αφηρημένη .
το κακό έγινε όταν η Ελλάδα, χωρίς να έχει πραγματικά καταφέρει να συγκλίνει, (αν ποτέ ήταν αυτός ο στόχος της) απέκτησε κοινό νόμισμα με την Ευρώπη.
οι Έλληνες ιθαγενείς έπρεπε με μιας να γίνουμε  ότι και οι Ευρωπαίοι.
όμως η μεγάλη πλειοψηφία δεν το ‘χε.
κάποιοι λιγοστοί μπορεί να σκέφτονταν πιο δυτικά και μάλλον  ένοιωθαν απόρριψη με την διαφορετική  τους ηθική και πολιτική αντίληψη…
τι λέμε τώρα; αυτοί που μας έδεσαν με την Ευρωπαϊκή ένωση βιάστηκαν υπερβολικά, δεν απέδειξαν  αν μπορούσε μια χώρα με αυτό το ταπεραμέντο να συμβαδίσει.
που τελικά δεν μπορούσε...
Και τώρα καθόμαστε να ακούμε το κήρυγμα των ιεραποστόλων της Γερμανίας, Αυστρίας κλπ γιατί είναι κακό να το κάνουμε  στην παραλία :P :P :P
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας
(ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:49:33 »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:09:32 pm »
Παράθεση
Γιάννη, συμφωνώ ότι η παρούσα ηγεσία ειναι ακατάλληλη για το ο,τιδήποτε - ωστόσο αυτή την ηγεσία έχουμε μ αυτήν θα πορευτούμε. Και επειδή δεν διαβλέπω κάπου μια σοβαρή προσπάθεια αντικατάστασής της με ΣΟ
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:10:55 pm »
είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι που διάβασαν την κορυφαία ιστορία σου Ευγενία , σκέφτηκαν " πού ειναι αυτή η φυλή ρε παιδιά να τους γνωρίσουμε...; "  ;D ;D   8) 8) 8)

στο δια ταύτα ωστόσο, αφού βάλαμε τους γερμανούς , αυστριακούς κλπ να πληρώνουν τον λογαριασμό  αναγκαστικά θα χορέψουμε στα δικά τους παλαμάκια... ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον κάπου εμβόλιμα να βάλουμε και τον δικό μας ρυθμό.. το θέμα ειναι ότι πολλοί της φυλής εδώ γουστάρουν τρελά να γίνουν "ευρωπαίοι".... αλά Ελληνικά!! μόνο που πέρασε πια ο καιρός που οι κουτόφραγκοι ήταν αυτό ακριβώς - κουτοί!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:20:03 pm »
bitch προσωπικά πηγαίνω στο ίδιο βενζινάδικο στην περιοχή μου, που είναι το πιο φτηνό, με μη νοθευμένη βενζίνη (τσεκαρισμένο αυτό) και πάντα δίνουν απόδειξη χωρίς να σε ρωτήσουν καν  ;)
Το κακό είναι, ότι λόγω των παραπάνω, έχει πάντα ουρά χαχα  :P

Δεν λέω άλλα γιατί θα ανοίξουμε έναν φαύλο κύκλο με ερωτοαπαντήσεις και μετά θα απορώ γιατί δεν κλειδώθηκε το θέμα (έχουμε βγει προ πολλού εκτός θέματος  ;D )
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:20:43 pm »
είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι που διάβασαν την κορυφαία ιστορία σου Ευγενία , σκέφτηκαν " πού ειναι αυτή η φυλή ρε παιδιά να τους γνωρίσουμε...; "  ;D ;D   8) 8) 8)

στο δια ταύτα ωστόσο, αφού βάλαμε τους γερμανούς , αυστριακούς κλπ να πληρώνουν τον λογαριασμό  αναγκαστικά θα χορέψουμε στα δικά τους παλαμάκια... ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον κάπου εμβόλιμα να βάλουμε και τον δικό μας ρυθμό.. το θέμα ειναι ότι πολλοί της φυλής εδώ γουστάρουν τρελά να γίνουν "ευρωπαίοι".... αλά Ελληνικά!! μόνο που πέρασε πια ο καιρός που οι κουτόφραγκοι ήταν αυτό ακριβώς - κουτοί!!

Δε πληρώνουν το λογαριασμό. Οι Γερμανοί μόνο έχουν βγάλει 80 δις από το να δανείζονται με χαμηλά/μηδενικά επιτόκια, και να μας δανείζουν με υψηλότερα.
Όσο για τη φυλή, έλεος βρε κορίτσια, ολόκληρος Πέτρος δε σας φτάνει?  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:24:33 pm »
Landau και γω στο ίδιο πηγαίνω αλλά δε σημαίνει ότι την ίδια πολιτική ασκούν και όλα τα υπόλοιπα!!

Ο Πέτρος άμα αλλάξει χέρι θα πάρει και την άλλη μισή πόλη οπότε επιτέλους θα ανήκω και γω κάπου!!! Αλλά βρε συ Γιάννη, άλλη μαγεια έχει η εξωτική φυλή , τι να λέμε τώρα.... :P :P :P

ότι οι γερμανοί ειναι τοκογλύφοι του κερατά, δεν το συζητώ αλλά εμείς τους καλέσαμε ( μέσω των πολιτικών που ψηφίσαμε) - οποτε τώρα να μη μας κακοφαίνεται!!  :-X

πάει για κλείδωμα τα θέμα, τη βλέπω την δουλειά...

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:26:21 pm »
Και εδώ τίθεται το ερώτημα του πόσο νομιμοποιείται μια κυβέρνηση που άλλα έλεγε προεκλογικά, και που έκανε τ' αντίθετα μεθεκλογικά.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:34:40 pm »
δε νομιμοποιείται!! Θέλει και ρώτημα;  Το θέμα ειναι ότι η παρούσα  κυβέρνηση δεν ανήκει σε ένα κόμμα αλλά ...σε 3!! Οπότε ποιόν να κατηγορήσεις; Υποτιιθεται ότι ήρθαν σε σύγκλιση για το καλό της ...πατρίδας!! ( τώρα πώς η πατρίδα είναι συνώνυμη με τις τράπεζες είναι άλλο θέμα, ε; )

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:45:19 pm »
ένα θετικό που βλέπω πάντως είναι ότι μπορεί κάποιοι να σταματήσουν να κάνουν αναφορές για το οτιδήποτε, αφού η πιθανότητα να φάνε πίσω αναφορά και να περάσουν ΕΔΕ θα οδηγεί αργία...

επίσης ο φόβος και μόνο θα οδηγήσει ορισμένους να είναι προσεχτικότεροι σε ότι κάνουν, ίσως να μειωθούν και τα ιδιαίτερα....

γενικά θα σφίξουν οι κ.....

από την άλλη διαφωνώ πλήρως με την εγκύκλιο που πιάνει και σε όσους εκκρεμεί σε βάρος τους ΕΔΕ  ή έχει διαταχθεί ΕΔΕ, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Καθαρά αντισυνταγματικό και ανήθικο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:55:31 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:51:47 pm »
η εγκύκλιος προβλέπει εξαίρεση αργίας για τέτοιες περιπτώσεις κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης του πειθαρχικού συμβουλίου λέμεεεε!!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:56:21 pm »
η εγκύκλιος προβλέπει εξαίρεση αργίας για τέτοιες περιπτώσεις κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης του πειθαρχικού συμβουλίου λέμεεεε!!

α δεν το ήξερα.... τώρα ησύχασα.....  :P :P :P :P

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182694
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144