0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ο γονιός έχει δικαίωμα να εγγράψει τα παιδιά του σε όποιο σχολείο θέλει, ακόμα και αν κρίνει το σχολείο ότι δεν είναι το κατάλληλο πλαίσο γι΄αυτά.
Παράθεση από: emmaki στις Νοεμβρίου 27, 2012, 09:14:11 amο γονιός έχει δικαίωμα να εγγράψει τα παιδιά του σε όποιο σχολείο θέλει, ακόμα και αν κρίνει το σχολείο ότι δεν είναι το κατάλληλο πλαίσο γι΄αυτά.Παιδάκι από το άμεσο περιβάλλον μας έχει ΔΑΦ, και δεν το δέχτηκαν σε κλασικό σχολείο. Τι εννοείς ότι είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν αν το παιδί πάει να γραφτεί; Θα μπορούσε και το παιδάκι με ΔΑΦ να πάει σε κλασικό με συνοδό πληρωμένο από γονείς, ασχέτως αν το δεχόταν η εκ/κος του τμήματος;
Καλησπέρα! Στο νηπιαγωγείο έχουμε τμήμα ένταξης στο οποίο είνα γραμμένα 2 παιδάκια.Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής δεν έχει έρθει ακόμα.Είμαστε 2 τμήματα,ολοήμερο και κλασσικό,με 44 παιδιά σύνολο.24 στο κλασσικό χωρίς τα δύο παιδάκια.Σήμερα μας είπαν από το ΚΕΔΔΥ ότι πρέπει να τα πάρουμε και ας μην έχει έρθει νηπιαγωγός.Μπορεί να γίνει αυτό?Είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε?Καμία από εμάς δεν έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο ώστε να μποέσουμε να τους προσφέρουμε κάτι και να κρατήσουμε την ομαλή λειτουργία της σχολικής μας ομάδας.
Δεν έχουν δικαίωμα να μην δεχτούν παιδί σε ένα σχολείο. Αυτό είναι το ένα ζήτημα.
Έχουν όμως δικαίωμα να μην δεχτούν την παράλληλη στήριξη που πληρώνουν οι γονείς. Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να συμφωνήσει ο σύλλογος διδασκόντων προκειμένου να μπει μέσα στην τάξη.
Παράθεση από: emmaki στις Νοεμβρίου 27, 2012, 12:45:05 pmΔεν έχουν δικαίωμα να μην δεχτούν παιδί σε ένα σχολείο. Αυτό είναι το ένα ζήτημα.Δηλαδή, μπορούσαν να γράψουν το παιδί τους.Παράθεση από: emmaki στις Νοεμβρίου 27, 2012, 12:45:05 pmΈχουν όμως δικαίωμα να μην δεχτούν την παράλληλη στήριξη που πληρώνουν οι γονείς. Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να συμφωνήσει ο σύλλογος διδασκόντων προκειμένου να μπει μέσα στην τάξη.Αφού θα είναι γραμμένο το παιδί στο σχολείο και κανείς δεν μπορεί να πει τπτ, και αφού το παιδί έχει δυσκολία, κάπου δεν "εκβιάζεται" ο εκ/κος να δεχτεί την παράλληλη στήριξη, αφού αλλιώς μπορεί να πει ο γονιός στον εκ/κο "βγάλτα πέρα μόνος σου αν δε δέχεσαι την παράλληλη" ;Το θέμα είναι ότι το παιδάκι είναι σε ειδικό, κάνει 15 (ολόκληρα ) λεπτά λογοθεραπεία λόγω έλλειψης καθηγητών , και είναι με πιο "βαριές" από αυτό περιπτώσεις, και οι γονείς προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα του σχολείου.