0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χειροδικία από χειροδικία έχει διαφορά παιδιά θηρια χρειάζονται και λίγη φοβέρα. Αμα του τράβηξε η δασκάλα του λίγο το αυτί πχ σε μια κατάσταση που κόντευε να ξεφύγει από τον έλεγχο καλά του έκανε αν οι γονείς του είχαν κουκούτσι μυαλό θα το έκαναν αυτοί στο σπίτι. ΠαράθεσηΓιατί αφενός με το να κρατάω "παρέα μου" στο διάλειμμα του έδειξα ότι δε σταμάτησα να το αγαπώ παρά τη συμπεριφορά του και δεν το απέρριψα, απ' την άλλη όμως το βοήθησα να αντιμετωπίσει την "ποινή" του με τρόπο που ναι μεν τσούζει αλλά δεν πληγώνει.Το κάνω και εγώ μερικές φορές και όντως λειτουργεί και μάλιστα εξαιρετικά. Ωστόσο το θέμα είναι τι γίνεται ώσπου να χτυπήσει το κουδούνι αν το πρόβλημα είναι οξύ και έχεις πολύ ώρα ως τότε και πως ουσιαστικά αυτοτιμωρείσαι και εσύ χάνοντας το διάλειμμα σου.
Γιατί αφενός με το να κρατάω "παρέα μου" στο διάλειμμα του έδειξα ότι δε σταμάτησα να το αγαπώ παρά τη συμπεριφορά του και δεν το απέρριψα, απ' την άλλη όμως το βοήθησα να αντιμετωπίσει την "ποινή" του με τρόπο που ναι μεν τσούζει αλλά δεν πληγώνει
AnnaB δεν έχουν πια διαλείμματα στο νηπιαγωγείο; Θυμάμαι όταν πήγαινα εγώ (πρόσφατα ) είχαμε διαλείμματα, όπου φυσικά "σκοτωνόμασταν", αλλά σε λογικά πλαίσια..
emmaki αν αναφερόμαστε στη διαπαιδαγώγιση από τον γονέα, τότε π.χ. το χαστούκι είναι, ανάλογα με την περίσταση, ορθή πράξη. Και δεν λέω για περιπτώσεις όπου αυτές οι πρακτικές είναι κανόνας. Άποψή μου βέβαια, που μπορεί να διαφωνείς, αλλά δεν σημαίνει ότι η δική σου άποψη είναι η σωστή. Απλά διάσταση απόψεων. Προσωπική εμπειρία: ήμουν μικρός (5-6 ετών; ) και έβρισα με κακή λέξη μπροστά στους γονείς μου. Αν δεν έτρωγα το χαστούκι από τον πατέρα μου τότε, λέγοντάς μου να μην ξαναμιλήσω έτσι, τότε ίσως να έβριζα έτσι από τα 6 μου Ελαφρύ χαστούκι ή ελαφρύ χτύπημα στο χέρι, συνοδευόμενο με κατάλληλη διάλεξη για το τι είναι σωστό ή όχι, για μένα είναι αποδεκτοί - σε λογικά πλαίσια πάντα - τρόποι διαπαιδαγώγισης από τον γονέα. Προφανώς δεν πρέπει να είναι οι μοναδικοί τρόποι.Οι σύγχρονες "λογικές" του.. να μην ακουμπήσουμε το παιδί μας, ή να μην του πούμε "μη" ή "όχι", δεν οδηγούν σε τίποτα καλό.Τα παραπάνω αναφέρονται ΜΟΝΟ εντός οικογένειας, με γονείς που έχουν σώας τας φρένας.