0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αξιολόγησε το συμβάν: τί εννοείς χειροδικία; Μία σφαλιάρα ή ένα ελαφρύ ταρακούνημα από τον παιδαγωγό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά άμεσος τρόπος να επαναφέρεις κάποιον που βρίσκεται σε σύγχιση και σε κατάσταση εν εξάλλω και δεν αποτελεί τραυματικό συμβάν για ένα παιδι, εφόσον δεν γίνεται με συχνότητα παρά είναι της στιγμής. Συζήτησέ το με τη διευθύντριά σου και όχι εδω μέσα μόνο. Αν δυσκολεύεσαι, ειναι θέμα δικής σου αυτοπεποίθησης. Σκέψου μήπως την αδικείς. Τροφή για σκέψη σου δίνω.Το γεγονός ότι δεν παρενέβης όταν συνέβη αμέσως και ούτε μίλησες ευθύς μαζί της, είναι κάτι που οφείλεις να αναρωτηθείς εσύ η ίδια μιας και κάνεις λόγο για την διδακτική (παιδαγωγική θα εννοείς) επάρκειά της. Μεμονωμένα γεγονότα αποδίδονται στην ''κακιά στιγμή'', μην σε τρομοκρατούν. Αν η συνάδελφός σου το κάνει με σύστημα, τότε συζήτησέ το και επικοινωνησε με τη σχολική σύμβουλό σας για να είναι ενήμερη σχετικά.Αυτά έχω να πώ ως εκπαιδευτικός και νομικός παράλληλα.Καλή δύναμη
Παράθεση από: Gale2012 στις Δεκεμβρίου 14, 2012, 02:59:57 pmΑξιολόγησε το συμβάν: τί εννοείς χειροδικία; Μία σφαλιάρα ή ένα ελαφρύ ταρακούνημα από τον παιδαγωγό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά άμεσος τρόπος να επαναφέρεις κάποιον που βρίσκεται σε σύγχιση και σε κατάσταση εν εξάλλω και δεν αποτελεί τραυματικό συμβάν για ένα παιδι, εφόσον δεν γίνεται με συχνότητα παρά είναι της στιγμής. Συζήτησέ το με τη διευθύντριά σου και όχι εδω μέσα μόνο. Αν δυσκολεύεσαι, ειναι θέμα δικής σου αυτοπεποίθησης. Σκέψου μήπως την αδικείς. Τροφή για σκέψη σου δίνω.Το γεγονός ότι δεν παρενέβης όταν συνέβη αμέσως και ούτε μίλησες ευθύς μαζί της, είναι κάτι που οφείλεις να αναρωτηθείς εσύ η ίδια μιας και κάνεις λόγο για την διδακτική (παιδαγωγική θα εννοείς) επάρκειά της. Μεμονωμένα γεγονότα αποδίδονται στην ''κακιά στιγμή'', μην σε τρομοκρατούν. Αν η συνάδελφός σου το κάνει με σύστημα, τότε συζήτησέ το και επικοινωνησε με τη σχολική σύμβουλό σας για να είναι ενήμερη σχετικά.Αυτά έχω να πώ ως εκπαιδευτικός και νομικός παράλληλα.Καλή δύναμηΕπέτρεψε μου να διαφωνήσω.Τι θα πει το ταρακούνημα ή η σφαλιάρα είναι για επαναφορά στην τάξη;Τι θα πει "κακιά στιγμή";Δεν ξέρω τι γίνεται στη δευτεροβάθμια, αλλά στο νηπιαγωγείο δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοιες "κακιές στιγμές".Μιλάμε για πιτσιρίκια 4 και 5 ετών. Σίγουρα πολλές φορές μας βγάζουν εκτός εαυτού, αλλά δεν έχουμε κανένα μα κανένα δικαίωμα να σηκώσουμε χέρι επάνω τους.Και ναι, δεν είμαι η τέλεια νηπιαγωγός. Και ναι και εγώ έχω βγει εκτός εαυτού (και όχι μόνο μία φορά). Αλλά ποτέ δεν σήκωσα χέρι! Μέτρησα μέχρι το 10, φύσηξα και ξεφύσηξα κλπ και κατάφερα να ηρεμήσω και να μιλήσω λογικά με το παιδί.
Γιατί αφενός με το να κρατάω "παρέα μου" στο διάλειμμα του έδειξα ότι δε σταμάτησα να το αγαπώ παρά τη συμπεριφορά του και δεν το απέρριψα, απ' την άλλη όμως το βοήθησα να αντιμετωπίσει την "ποινή" του με τρόπο που ναι μεν τσούζει αλλά δεν πληγώνει
Χειροδικία από χειροδικία έχει διαφορά παιδιά θηρια χρειάζονται και λίγη φοβέρα. Αμα του τράβηξε η δασκάλα του λίγο το αυτί πχ σε μια κατάσταση που κόντευε να ξεφύγει από τον έλεγχο καλά του έκανε αν οι γονείς του είχαν κουκούτσι μυαλό θα το έκαναν αυτοί στο σπίτι.
Παράθεση από: GregX στις Δεκεμβρίου 15, 2012, 03:21:48 pmΧειροδικία από χειροδικία έχει διαφορά παιδιά θηρια χρειάζονται και λίγη φοβέρα. Αμα του τράβηξε η δασκάλα του λίγο το αυτί πχ σε μια κατάσταση που κόντευε να ξεφύγει από τον έλεγχο καλά του έκανε αν οι γονείς του είχαν κουκούτσι μυαλό θα το έκαναν αυτοί στο σπίτι.Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα λες στην πλάκα.......Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκπαιδευτικός θα μπορούσε να λέει κάτι τέτοιο σοβαρά............Το τράβηγμα του αυτιού, η σφαλιάρα, το ταρακούνημα (είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι) είναι μορφές βίας. Πέρα από το παράνομο της πράξης, πέρα από το ηθικό, είναι πολύ βλαβερό και για την ψυχολογία του παιδιού. Είναι πάρα πολύ υποτιμητικό για ένα παιδί κάποιος με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από το ίδιο, με πολύ μεγαλύτερο κύρος από το ίδιο, να προβαίνει σε τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Ωστόσο αναφέρομαι σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις όπως παιδί να πηδά κυριολεκτικά από θρανίο σε θρανίο να βρίζει χυδαία κλπ. Προτιμώ να του τραβήξω το αυτί ώστε να καθίσει στη θέση του παρά να το συζητήσουμε κανά δεκάλεπτο ώσπου να πέσει και να σπάσει το σβέρκο του...