0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστω για την απάντηση, αλλά..O αναπληρωτης δικαιούται 7 μέρες κανονικής άδειας. Το 18 από που;Έστω ότι προσλαμβάνεσαι 1 Σεπτέμβρη και έχεις δεκα μήνες συνολικής εργασίας. Έστω ότι το ακαθάριστο ημερομίσθιό σου αντιστοιχεί στα 50 ευρω. Πως βγαίνει το ποσό που παίρνεις ; Υπάρχει κάποιος τυπος;;
Χαίρομαι που το γράφεις. Είναι άλλο οι μέρες άδειας που χορηγεί η υπηρεσία και άλλο οι μέρες άδειας για τις οποίες αποζημιώνεσαι. Στην εκπαίδευση ισχύει ειδικό καθεστώς και δεν μπορούμε να πάρουμε πάνω από έναν αριθμό ημερών κανονική άδεια, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει το ωράριο μας, και οι σχολικές αργίες που δεν υπάρχουν σε άλλους κλάδους. Ο εργαζόμενος όμως δικαιούται τις ίδιες ημέρες κανονικής άδειας με όλους του συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίες είναι 1,6667 ανά μήνα αν θεωρείται πενθήμερη εργασία και 2 ημέρες ανά μήνα αν θεωρείται 6ημερη εργασία ανά εβδομάδα . Η εκπαίδευση θεωρείται 6ημερη εργασία νομίζω (άσχετα αν είναι 5ημερη). Έτσι μπορεί να δικαιούσαι να πάρεις 7 ημέρες άδεια, αλλά αποζημίωση αδείας δικαιούσαι για 2 ημέρες ανά μήνα (τον αριθμό τον γράφω με κάποια επιφύλαξη μήπως υπήρξαν μεταβολές από την τελευταία χρονιά που έβγαλα μισθοδοσία πριν 2 χρόνια ακριβώς). Γι' αυτό και είναι μεγαλύτερο το ποσό. Αν όμως πχ πήρες 5 μέρες κανονική άδεια, τότε αυτές οι 5 μέρες αφαιρούνται από τις μέρες που δικαιούσαι αποζημίωση. Επίσης πρόσεξα πως όταν μεταβήκαμε στο νέο μισθολόγιο ο υπολογισμός της αποζημίωσης αδείας έγινε σε τριακοστά στο σύστημα ΔΙΑΣ και όχι σε εικοστά πέμπτα, όπως ήξερα ότι γινόταν παλιά με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ποσά.
καλησπέρα παιδιαperastikos στο παραδειγμα σου αυτο σημαινει οτι αν πχ ο μισθος ειναι 1030 , και η αποζημιωση 618
ναι νομίζω και πέρυσι /30 το έκαναν . Δεν έχουν κρατήσεις οι μέρες αυτές?
σ ευχαριστω για την απαντηση- ναι για συμβαση πρωτοβαθμιας απο 9 σεπτεμβρη το υπολογισα αν αφαιρεσουμε 20% μιλαμε για 360ε περιπου;
Τα 618 τα υπολόγισες μόνη σου; κοίτα αν 1030 ήταν το πληρωτέο, σου θα πρέπει να υπολογίσεις ότι αυτό έχει ΙΚΑ και ένα ποσοστό φόρο εισοδήματος, ενώ στην αποζημίωση δεν έχει ΙΚΑ.
Για κάθε μήνα εργασίας (σύμβασης δηλαδή) αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας (νομίζω πως είναι 2 μέρες ανά μήνα, χωρίς να είμαι σίγουρος). Αν στο τέλος του έτους, δηλαδή έπρεπε να πάρεις 18 μέρες κανονική άδεια, πληρώνεσαι τις 18 ημέρες σαν να τις εργάστηκες.