0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από ότι συζήτησα με άλλους συναδέλφους ή παροχή υπηρεσιών και δη εκπαιδευτικών δεν ταυτίζεται με εμπορική ιδιότητα.
το επιβεβαιώνω κι εγώ. Δεν είναι εμπορική ιδιότητα και δεν υπάρχει κώλυμα να είναι κάποιος αναπληρωτής και γραμμένος στον ΟΑΕΕ
Δεν ισχύει αυτό . Όταν κάνεις αίτηση ως Αναπληρωτής υπογράφεις ότι δεν εισαι ιδιοκτητης φροντιστηριου και οτι αν έχεις οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα θα παραιτηθείς ή θα αναστείλεις την λειτουργία των επιχειρήσεων πριν την ανάληψη υπηρεσίας ως εκπαιδευτικος.
herseys αν παρακολουθήσεις την παραπάνω συζήτηση θα δεις πως αναφέρομαι οτι η παροχή υπηρεσιών ΔΕΝ είναι εμπορική ιδιότητα και πως μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ΟΑΕΕ και να είσαι αναπληρωτής. Οπότε αυτό που έγραψα σε προηγούμενο ποστ ισχύει κανονικά και δεν το λέω γιατί έτσι νομίζω, το έχω ψάξει.
ΚαλησπέραΣυνάδελφοι ξέρετε αν πληρώνει έξοδα μετακίνησης το ΚΔ
Φορολογείσαι όμως με 26% ΦΠΑ για τα εισοδήματα ως επιτηδευματίας-ελεύθερος επαγγελματίας και για τα εισοδήματα που έχεις ως αναπληρωτής.Οπότε δεν συμφέρει.Καλύτερα με ΙΚΑ αναπληρωτής χωρίς να κάνεις έναρξη επιτηδεύματος στον ΟΑΕΕ.Ρωτήστε και τους λογιστές σας.
Δεν χρειάζεται κάποιος που καλείτε αναπληρωτής να ανοίξει ΟΑΕΕ, εννοείτε δεν τον συμφέρει. Αναφέρομαι για τις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος πχ εργάζεται με σύμβαση έργου και έχει πάνω απο 5000
προσωπικά πιστεύω ότι θα κλείσουν και θα ξανανοίξουν πιο αναβαθμισμέναεδώ διαβάζουμε για να δώσουμε εξετάσεις για ΕΟΠΠΕΠπου θα το ζητάνε από το Σεπτέμβριο..