0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μη τα βάζουμε σε κόπο τα παιδιά...Δίκιο έχεις Truth-πώς θα ζήσουν με ένα μισθό μειωμένο. Ενώ εμείς είμαστε συνηθισμένοι στο τίποτα. Αστα... Αραγε ποιός υπουργός έχει παιδιά απιστοποίητα αυτός ή κανένα σόι του; Eδω δόθηκε μάχη να βολευτούν κάποιοι!Ασε που το σκέφτηκαν και πονηρά: σου λέει οι απιστοποίητοι είναι χιλιάδες ενώ οι πιστοποιημένοι που μάσησαν ότι θα ισχύσει το δίκαιο και ο νόμος κανα πεντοχίλιαρο-δε συμφέρουν. Tους πήρε ο πόνος για την παιδεία...το είδαμε στην πράξη. Αρα τί κάνουμε εμείς; Ολοι μαζί: http://ec.europa.eu/education/contact/index_en.htmEνημερώνουμε τους χρηματοδότες για το τί συμβαίνει και πως τους κοροιδεύουν. Θα μπορούσαν βάλουν στην τροπολογία ότι μόνο εφόσον δε βρίσκουν πιστοποιημένο ναπροσωρήσουν σε πρόσληψη μη πιστοποιημένου σε κάποια ειδικότητα. Αλλά δε θέλουν γιατί θα ξεβολέψουν πολύ κόσμο. Ενημερώστε άμεσα την Ευρώπη. Οποιος θέλει βοήθεια πείτε μου.
Εν μέρει η ιδέα σου μ'αρέσει αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Ούτε οι ευρωπαίοι είναι σωστοί (μην ακούω για εε-ήμουν πάντα εναντίον και πολύ περισσότερο τώρα που αποδείχτηκαν απατεώνες εκβιαστές) ούτε ξέρω αν έχει νόημα. Πιο παλιά, όταν δεν είχα ακόμη διαπιστώσει το περί απατεώνων εκβιαστών, γύρω στο 2008, ήμουν η μόνη φωνή που έλεγε να τους καταγγείλουμε στην εε γιατί, πχ στην ειδικότητά μου, το κράτος έχει πάρει πολλά λεφτά για τα πιλοτικά στην αθμια με βάση συμφωνία που, για να είναι νόμιμη, απαιτούσε το πιλοτικό πρόγραμμα να ακολουθηθεί από δημιουργία οργανικών. Τα λεφτά δόθηκαν για το πιλοτικό, το πιλοτικό δεν πραγματοποίηθηκε πιστά, οργανικές δεν έγιναν, τέλος. Άρα ήταν εκ των πραγμάτων παράνομοι. Δεν εισακούστηκα. Κι ακολούθησαν λεφτά που φαγώθηκαν από τις πληρωμές μας και τελικά πληρωθήκαμε με τα λεφτά που εξασφάλισαν στο παρά τσακ με εξπρές σεμινάρια (κι αυτά χρηματοδότηση της εε) για πορτφόλιο και... και... και... Όλα μες στην παρανομία. Τίποτα δεν καταγγέλθηκε στην εε, τα ήξεραν κι οι σύλλογοι κι οι σχολικοί σύμβουλοι και κανείς δε μίλησε αλλά κι από εμάς γενικώς κανείς δεν κινητοποιούνταν. Ο κόσμος εύκολα κάνει και το πιο δύσκολο για να διοριστεί (από το γλείψιμο, την παρανομία, τον ασεπ ή το να τρέχει σε ξερονήσια) αλλά δύσκολα κατεβαίνει στο δρόμο ή κάνει καταγγελία. Τώρα λοιπόν που ξεχείλισε η σταγόνα να κανουμε τι; Να καταγγείλουμε το περί πιστοποίησης που, εφόσον εφαρμοστεί, πιθανά θα μας στερήσει 1400 μέσο όρο το άτομο το χρόνο; Εδώ χάσαμε διορισμό (μέτρα μισθούς 5 ετών για 'μένα και πολλούς που θα έπρεπε να είχαμε διοριστεί) και δε διαμαρτυρηθήκαμε, θα κάνουμε ξαφνικά καταγγελία για μια ΥΠΟαπασχόληση; Κι θα πούμε τι που όλοι τους, όντας απατεώνες, τα έκαναν σαν τα μούτρα τους; Θα πούμε ότι οι δικοί μας είναι απατεώνες και δεν τηρούν τα νόμιμα; Εγώ λέω άντε να βγαίνουμε από εε που μας έχουν κάνει, όπως εύστοχα είπε κάποιος, αποικία χρέους αλλά κι οι δικοί μας να μην έχουν να παίρνουν πακέτα εσπα ή ντελόρ που τα έλεγαν παλιά να τελειώνουμε.Και θα προσθέσω και το άλλο. Άντε πες είμαι λαθος κι η εε είναι καλή. Γιατί δεν κάναμε καταγγελία που δουλεύαμε ανασφάλιστοι; Γιατί δεν πήγαμε στο συμβούλιο της ευρώπης να καταγγείλουμε αντιεργατικές νομοθεσίες που προάγουν την ανασφάλιστη εργασία; Προσωπικά έστειλα μια επιστολή σε Έλληνα αλλά ως εκεί. Συνεπώς; Εδώ το ιερό θέμα της ασφάλισης καταπατήθηκε και δεν είπαμε τίποτα και τώρα θα μας πειράξει η πιστοποίηση που δε θα μετρήσει; Ψιλά γράμματα
Όταν παίρναμε τις επιδοτήσεις τους για έργα κτλ δεν ήταν εκβιαστές, απατεώνες έτσι δεν είναι ; οι Ευρωπαίοι είναι απατεώνες και οι Έλληνες είναι οι άγιοι …
Truth, η Ε.Ε μας δάνεισε. Με πολύ μικρούς τόκους. Ούτε μας μισεί , ούτε μας ζηλεύει που ακούω να λένε, αλλά κοιτάζει μόνο συμφέροντα. Έτσι είναι η πολιτική και η οικονομία από τότε που βγήκαν οι πέτρες. Δεν υπάρχουν συναισθήματα σε αυτά. Δεν λέω πως έκανε σουπερ πολιτική τώρα τελευταία αλλά σίγουρο είναι ότι θέλουν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Για να μπορεί να γίνει αυτό, συμφέρον τους είναι να πάει καλά η οικονομία μας. Και για να πάει καλά η οικονομία, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά που αναφέρεις, είναι μια πραγματικότητα. Αλλά έχουμε μάθει να ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο σε άλλους. Δεν θέλω τώρα να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι εκπαιδευτικό φόρουμ και οχι κάτι άλλο. Γιατί αυτές οι χώρες που έκαναν αυτό που ζητείται από μας και δεν κάνουμε εδώ και χρόνια, πηγαίνουν καλά; Ακόμα και οι ανατολικές χώρες στην γειτονιά μας, που πέρασαν ότι πέρασαν, πηγαίνουν καλά τώρα. ΟΚ , παντού υπάρχουν θέματα και προβλήματα. Ιδανική κοινωνία δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ. Υπάρχει όμως ιδανικός άνθρωπος ;;;; Εμείς, εδώ και χρόνια, βάζουμε φόρους γιατί είναι πολύ πιο εύκολο από το νοικοκυριό (που κοστίζει ψήφους).
Παυλίνα δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα! Όλοι μας ζηλεύουν και μας μισούν, επειδή είμαστε πιο όμορφοι και πιο έξυπνοι και για όλα φταίνε οι άλλοι!!!!Η truth λίγο πιο πάνω ισχυρίζεται ότι για όλα της φταίνε οι μόνιμοι και συμφώνησε και ο φίλτατος fufutos. Οι μόνιμοι φταίνε λοιπόν που είσαστε αδιόριστοι και τα κενά στην παιδεία είναι χιλιάδες. Προτιμούν ίσως οι μόνιμοι να τους αυξηθεί το ωράριο παρά να γίνουν προσλήψεις. Οι μόνιμοι φταίνε που παίρνει παράταση το θέμα της πιστοποίησης. Φαίνεται ότι ΟΛΟΙ οι πολυπροσοντούχοι μη μόνιμοι έτρεξαν κατά χιλιάδες να πιστοποιηθούν και αγωνίστηκαν για την καθιέρωση της πιστοποίησης. Οι μόνιμοι μάλλον θα συντάξανε και την ανακοίνωση που έβγαλαν οι ωρομίσθιοι ΣΔΕ καθώς και άλλες αντιδράσεις που προέκυψαν.Μόνο που δεν λένε γιατί οι μόνιμοι δεν κατήργησαν και τη μεγάλη μοριοδότηση των ανέργων. Τους συμφαίρει και αυτό? Αφού κατήργησαν την πιστοποίηση γιατί δεν κατήργησαν και αυτό?Μπορεί να πει κάποιος ότι ο μέσος μόνιμος είναι συμφεροντολόγος και παρτάκιας. Δεκτό. Έτσι είναι. Είναι το ίδιο συμφεροντολόγος και παρτάκιας με τον μέσο αναπληρωτή/ωρομίσθιο. Ή μήπως εκεί υπάρχει αλτρουισμός? Αλλά αν τα ρίχνουμε όλα στους μόνιμους, χάνουμε τον πραγματικό υπεύθυνο, που είναι άλλος.
Εγώ δεν είπα ότι φταίνε οι μόνιμοι. Αλλά μην κοροιδευόμαστε όλα είναι υπέρ τους και λογικό γιατί μόνιμοι αποσπασμένοι αποφασίζουν. Μην διαστρεβλώνουμε αυτά που λέμε. Είναι άδικο για το ίδιο πράγμα να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ιδια δουλειά κάνουμε κι οι ωρομίσθιοι ειναι 1. ανασφάλιστοι 2. απλήρωτοι 3. με τα τριπλά προσόντα και τα ακούμε κι από πάνω. Εννοείται θα υπάρχει δυσαρέσκεια!
Μην μου λες ότι σε διαστρεβλώνω.Είπες "Μη τα βάζουμε σε κόπο τα παιδιά...Δίκιο έχεις Truth-πώς θα ζήσουν με ένα μισθό μειωμένο.", όπου το μηνυμα της truth έλεγε ακριβώς αυτό. Ότι για όλα φταίνε οι μόνιμοι. Άρα μην λες ότι σε διαστρέβλωσα. Είπα ότι συμφώνησες μαζί της και ακριβώς αυτό έκανες. Καμία διαστρέβλωση δεν υπήρξε.Για το αν είσαστε ανασφάλιστοι και απλήρωτοι προφανώς δεν φταίνει οι μόνιμοι. Ούτε για το ότι έγιναν έτσι τα πράγματα που και η "κουτσή μαρία" έχει μεταπτυχιακό, 37 πιστοποιήσεις και είναι υποψήφια διδάκτωρ. Και χιλιάδες μόνιμοι κάνουν μεταπτυχιακά πλέον γιατί μπήκαν σε αυτό το παιχνιδάκι της ανασφάλειας και ότι πρέπει να ξοδέψω σε χρόνο και χρήμα για να ισχυροποιήσω τη θέση μου.Άρα τι θα πει "εννοείται θα υπάρχει δυσαρέσκεια"? Δυσαρέσκεια να υπάρχει, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.Όταν όμως λες ότι τα ακούτε τι εννοείς? Από ποιους τα ακούτε? Αυτό το παραμυθάκι μόνιμοι vs αδιόριστοι, μπορείτε να το συνεχίσετε αν θέλετε, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει.Νέους εμφιλίους ανοίγει και τίποτα παραπάνω.Στα ίδια σχολεία δουλεύουμε, τα ίδια προβλήματα έχουμε, τα ίδια "κουσούρια" έχουμε. Και όταν λέω "κουσούρια" εννοώ ότι και οι μόνιμοι και οι ωροσμίθιοι σκέφτονται, ατομικά ο καθένας, κατά 99% μόνο τον πισινό τους. Εσείς έχετε το πρόβλημα ότι είσαστε αδιόριστοι αλλά γι αυτό πρέπει να τα βάλετε με τους πραγματικούς υπεύθυνους.