PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 1621 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
manosthegreek
Προχωρημένο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
«
στις:
Ιανουαρίου 20, 2013, 01:18:01 am »
Tweet
Κάνω ιδιαίτερα μαθήματα στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά σε μαθητή 27 ετών, που λόγω διαφόρων προβλημάτων, διέκοψε τη φοίτησή του στην Α' Γυμνασίου και αποφάσισε τώρα να συνεχίσει. Μετά από τόσα χρόνια, μπήκε στη σχολική διαδικασία και φοιτά στο Α' έτος του Σχολείου δεύτερης Ευκαιρίας. 'Εχει μεγάλη θέληση, υπομονή και όρεξη για μάθηση, αλλά και πολλά κενά. Αναφορικά με τη Γλώσσα, ξεχνάει τόνους, δεν ξέρει βασικούς κανόνες ορθογραφίας (π.χ. κατάληξη ρημάτων σε -ω), βασικούς κανόνες γραμματικής (π.χ. διάκριση ουσιαστικού-ρήματος-επιθέτου) και έχει προβλήματα και στην ανάγνωση. Δε διακρίνω μέχρι στιγμής μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία). Ό,τι κάνουμε, το διαβάζει και το μαθαίνει. Απλά χρειάζεται πολλή δουλειά για να καλυφθούν τόσα κενά.
Στα Μαθηματικά, ξέρει την προπαίδεια, αλλά δυσκολεύεται στις διαιρέσεις, στα προβλήματα.
Το κακό είναι πως νιώθει πολύ άβολα με αυτή την κατάσταση και θέλει να μάθει όσο το δυνατό συντομότερα, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο μετά από 15 χρόνια απουσίας από το σχολείο.
Θέλω να μου προτείνετε, λοιπόν, κάποιο βοήθημα Γλώσσας και Μαθηματικών ,που το μεν πρώτο να συνοψίζει τους γραμματικούς κανόνες και να περιέχει ασκήσεις εξάσκησης ή και ορθογραφίας, το δε δεύτερο να περιέχει ασκήσεις και θεωρία Μαθηματικών όλου του Δημοτικού, πάλι σε συνοπτική μορφή.
Τα βοηθήματα που βρίσκω είναι για συγκεκριμένες τάξεις του Δημοτικού και βασίζονται στην ύλη του σχολικού βιβλίου, ενώ εγώ θα ήθελα κάτι ανακεφαλαιωτικό για γενική κάλυψη κενών στην ύλη Δημοτικού.
Οποιεσδήποτε υποδείξεις/ συμβουλές από παλαιότερους δασκάλους, ευπρόσδεκτες, δεδομένης της απειρίας μου.
Σας ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:02:23 »
miltosmpi
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #1 στις:
Ιανουαρίου 27, 2013, 08:20:09 am »
Πολύ δύσκολα θα βρεις τέτοια βιβλία σε βιβλιοπωλεία. Έχοντας κάνει Μαθηματικά σε ΣΔΕ θα σου πρότεινα τα εξής:
1. Να αναζητήσεις στο ίντερνετ σημειώσεις και φυλλάδια από καθηγητές που κάνουν μάθημα σε ΣΔΕ, αλλά και την ύλη που πρέπει να ξέρει και ταυτόχρονα διδάσκεται και να την προσαρμόσεις στις εκπαιδευτικές του ανάγκες.
2. Να ψάξεις παλιά βιβλία που είχαν την ύλη για τις παλιές εισαγωγικές στο Γυμνάσιο και να την προσαρμόσεις στα σημερινά εκαπιδευτικά δεδομένα.
Για το 1ο, στείλε μου πμ για να ψάξω να δω τι έχω σε ηλεκτρονική μορφή για τα Μαθηματικά και να στα στείλω.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον