*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)  (Αναγνώστηκε 139814 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ekpaideusi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 06:56:35 pm »
Μπορεί κανείς να μου πει τη γνώμη του για το 575?Έχω παρακολουθήσει το 574 και τώρα πρέπει να πάρω άλλα δυο επιλεγόμενα.Ποια μου προτείνετε?το εκπαιδευτική πολιτική με τη διερωνίτου είναι δύσκολο?το έχει δώσει κανείς?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 10:09:32 am »
Συνάδελφοι καλημέρα και καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Υπάρχει η πληροφορία (βλ. Θέμα: Δικαιολογητικά για αναγνώριση... Πανεπιστημίου Λευκωσίας) ότι έχουν παγώσει οι αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Διάβασα τις προϋποθέσεις, μπήκα στα site του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και το μόνο στο οποίο κατά τη γνώμη μου μπορεί να κολλάει ο ΔΟΑΤΑΠ έχει να κάνει τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου τα οποία δεν περνούν από αυστηρό έλεγχο του ΕΑΙΠ γιατί προφανώς δεν προβλέπεται από την κυπριακή νομοθεσία καθώς το πανεπιστήμιο έχει τελική άδεια λειτουργίας.
Αναγνωρίζω ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ΔΟΑΤΑΠ  ο οποίος ξαφνικά άλλαξε τις προϋποθέσεις του. Επίσης δε θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά μήπως δεν γίνεται τυχαία η αναστάτωση για τα συγκεκριμένα προγράμματα; Θέλω να πω με αυτό ότι ο κατά τα άλλα αντικειμενικός ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει τα πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και ένα σωρό άλλα, όμως έχει πρόβλημα με τα μεταπτυχιακά της Κύπρου. Μήπως έχουν καταλάβει ότι φεύγουν πολλά χρήματα στην Κύπρο λόγω της γλώσσας που δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας; Μήπως βρήκαν τον τρόπο  να σταματήσουν έτσι τη διαρροή χρημάτων από τη χώρα στην Κύπρο;

Εν πάσει περιπτώσει η γνώμη μου είναι ότι έστω και να μη φταίει το πανεπιστήμιο ΟΦΕΙΛΕΙ να βρει μια λύση. Έχει πάρει τόσα χρήματα απ' όλους μας και ΟΦΕΙΛΕΙ να μας διασφαλίσει. Μου είναι παγερά αδιάφορο αν θα πρέπει να τα βρει με τον ΔΟΑΤΑΠ ή να συνεννοηθεί  με το ΕΑΙΠ. Εξάλλου αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα φαντάζομαι ότι από τη δυσφήμιση που θα γίνει θα πάψει να βρίσκει φοιτητές στην Ελλάδα.

Σας προτείνω να γνωστοποιήσουμε όλοι το θέμα στους συμφοιτητές μας στις εξετάσεις από 5-14 Σεπτεμβρίου ή ακόμη και μέσω moodle. Μόνο αν πιέσουμε όλοι μαζί θα πάρουν σοβαρά το ζήτημα και θα ψάξουν να βρουν μια λύση. Προτείνω να μην αφήσουμε το θέμα για μετά τις εξετάσεις. Πρέπει να πιέσουμε ΤΩΡΑ. Πάμε όλοι να βρούμε τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου στα εξεταστικά κέντρα και να απαιτήσουμε λύση. Ας κοινοποιήσουμε το θέμα σε όλους τους συμφοιτητές ΤΩΡΑ. Μιλάμε για τα χρήματά μας και ΚΥΡΙΩΣ τον κόπο μας.

Κατά τα άλλα καλή μας επιτυχία...

Αποσυνδεδεμένος rainfpapa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 11:37:28 am »
Επικοινώνησα με τη Λευκωσία χθες στις 17:00. Ήταν μία κοπέλα η οποία μου δήλωσε άγνοια όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα με την καθυστέρηση στον ΔΟΑΤΑΠ. Μου είπε ότι θα μιλήσει με τους υπεύθυνους.
Εγώ έστειλα και email στο Πανεπιστήμιο και απαιτώ έγκαιρη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για τα δικαιώματά μας. Υπάρχουν απόφοιτοι που έχουν πάρει αναγνώριση. Το Πανεπιστήμιο οφείλει να απαντήσει ΤΩΡΑ ώστε να προλάβει αθρόες ακυρώσεις εγγραφών.

ekat2210 θα ήθελα να ελπίζω ότι ανησυχούμε αδίκως...Συμφωνώ όμως με αυτό που προτείνεις. Από τη Δευτέρα πρέπει να πιέσουμε ΟΛΟΙ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 05:11:57 pm »
Όσοι δίνουν το 571 οργάνωση και διοίκηση με τη διερωνιτου στο χειμερινό εξάμηνο οι μελέτες περιπτωσης ηταν παρμένες απο το βιβλιο του Κατσαρού οργάνωση και διοίκηση 2008 και συγκεκριμενα η μια βρίσκεται στη σελιδα 73.ελπιζω να βοηθησω κάποιους που το δινουν
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 05:25:18 pm από ekpaideusi »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:39:03 pm »
ekat2210 μην ανησυχεις η καθηγήτρια μου έχει αφήσει την καλύτερη εντύπωση.αναφέρομαι στο 571.η αλλη μελέτη περίπτωσης που βάζει είναι απο το βιβλιο του Κατσαρού κ αύτη σελ 62.και αν θυμάμαι καλά είχε βάλει και κάτι σχετικό με ην ιεράρχηση αναγκών. Με το βιβλιο του θεοφιλιδη θα τα πας μια χαρά. Όσο για το 572 το δίνω και εγώ και μ φαίνεται οτι πιο δυσκολο για τις εξετάσεις γιατί ο καθηγητής δεν έδωσε καμια γραμμή σχετικα με τα θεματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 12:24:15 am από ekpaideusi »

Αποσυνδεδεμένος eri13

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 12:55:13 am »
Καλησπέρα κι απο μένα!
Έδωσα το 570 και μου φάνηκε αρκετά βατό. Στο υποχρεωτικό ζήτημα ειχε μελέτη περίπτωσης και ζητούσε μοντέλα, θεωρίες και προσεγγίσεις ηγεσίας που θα εφαρμόζαμε στην προκειμένη περίπτωση, καθώς και τα όρια και τους περιορισμούς που θα ετίθεντο.
Στα επιλογής το ένα θέμα είχε έρευνα για συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου μάθησης και συνέντευξη εκπαιδευτικού, ο οποίος ήταν αρνητικός. Ζητούσε περιγραφή συναισθημάτων του εκπαιδευτικού, τρόπος διαχείρισής της και θεωρίες παρώθησης στη συμπεριφορά του διευθυντή. Το άλλο επιλογής είχε τρεις δηλώσεις, για να απαντήσουμε τις δύο : α) η σχέση της λειτουργίας του προγραμματισμού με τη διοίκηση, β) η αλλαγή κουλτούρας είναι δύσκολη, συνεχής και μακροπρόθεσμη διαδικασία, γ) δεν υπάρχει ένα γενικά αποδεκτό μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το 571 έχει τρία θέματα να απαντήσουμε; Και είναι και τα τρία μελέτες περίπτωσης; 
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 09:18:23 am από eri13 »

Αποσυνδεδεμένος @sonia@

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 03:09:25 pm »
Καλησπέρα παιδιά,
Γνωρίζει κανείς από προηγούμενα εξάμηνα τι περίπου βάζουν στο 504; Δίνω το Σάββατο, αλλά δεν ξέρω που να εστιάζω στο διάβασμά μου.

Αποσυνδεδεμένος eri13

• Νέο μέλος
  • *
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 09:58:01 am »
Καλησπέρα παιδιά,
Γνωρίζει κανείς από προηγούμενα εξάμηνα τι περίπου βάζουν στο 504; Δίνω το Σάββατο, αλλά δεν ξέρω που να εστιάζω στο διάβασμά μου.
sonia,
δες και στο forum της ειδικής αγωγής μηπως κάποιος ξέρει για το 504, γιατί εκεί είναι περισσότεροι και μπορεί κάποιος να το έχει ήδη δώσει το μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος Shantelle

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 08:20:57 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι! Δίνω και εγώ το 572 και όντως το να κατασκευάσουμε μόνοι μας εργαλείο παρατήρησης είναι αρκετά δύσκολο, καθώς δε μας έμαθαν κάτι τέτοιο. Αν μπορούσαν οι παλιότεροι να μας βοηθήσουν λίγο περισσότερο!!

Και κάτι άλλο, υπάρχει κάποιος-α που έχει πάρει Μεταπτυχιακή Εργασία ή σκέφτεται να πάρει; Είναι όντως απαιτητική;Μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα τετράμηνο;

Ευχαριστώ!!!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2014, 11:43:54 pm »
Μπορεί  κάποιος να βοηθήσει για το 501???τι θέματα βάζει?το περνάμε το μάθημα?

Αποσυνδεδεμένος adal2007

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2014, 11:57:35 pm »
Στο προηγούμενο τετράμηνο είχε βάλει 30 ή 40 πολλαπλής δεν καλοθυμάμαι και μια μελέτη περίπτωσης στη λογική της ομαδικής εργασίας. Τύπωσε να έχεις μαζί σου και τις εργασίες που κάνατε στο wiki εμένα με είχαν βοηθήσει πολύ στην εξέταση. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το μάθημα. Α εμένα το βιβλίο δεν μου χρειάστηκε σχεδόν καθόλου τσάμπα διάβασα από εκεί. Διάβασε καλύτερα από τις σημειώσεις.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2014, 08:53:14 pm »
Καλησπερα μπορεί ι κάποιος να μας πει κάτι παραπάνω για το 572?να πανικοβληθουμε με την κατασκευή εργαλείου? Σήμερα στο 501 τα θέματα ηταν 30 πολλαπλής και 3 ερωτήσεις για φθίνουσα υποστήριξη, μεταγνωση και θεωρίες κονστρουβιστικες.

Αποσυνδεδεμένος eri13

• Νέο μέλος
  • *
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2014, 09:31:49 pm »
Καλησπέρα κι απο μένα!
Σήμερα στο 571 τα θέματα ήταν αρκετά βατά. Είχε 3 μελέτες περίπτωσης, η μια ήταν η μελέτη περίπτωσης απο τον Κατσαρό στη σελίδα 107, η δεύτερη ρωτούσε για τον κυρίαρχο τύπο ηγεσία στο ελληνικό σχολείο και κατά πόσο εξυπηρετούνται οι ανάγκες των εκπαιδευτικών. Στην τρίτη είχε παράδειγμα σχολείου με χαμηλή μαθησιακή επίδοση και προσπάθεια διευθυντών να επιλύσουν το θέμα, αντίδραση εκπαιδευτικών και γονεών σε αυτό και ζητούσε λόγους αποτυχίας του εγχειρήματος, αιτιολογηση αντίδρασης εκπαιδευτικών και γονεών και ποια στρατηγική και σχεδιο δράσης θα εφαρμόζαμε για την επίλυσή του.
Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 10:29:22 pm »
Καλησπέρα,

φάνηκαν και σε άλλον τα θέματα του 572 μη αναμενόμενα; Ρωτώ γιατί εκνευρίστηκα αρκετά. Θυμώνω πολύ όταν μου πετάνε το διάβασμα στα σκουπίδια και με τσουβαλιάζουν ενώ έχω χάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι διαβάζοντας.
Αν κρίνω πάντως από τις απορίες των συναδέλφων στην αίθουσα τότε μάλλον δεν είμαι εγώ τρελή. Όσο για τις διευκρινίσεις που έδωσε ο καθηγητής δε μπορώ να πω κάτι. Μας είπε ότι τα έχουμε κάνει όλα σε δραστηριότητες. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που είχε κατασκευάσει εργαλείο ή είχε ασχοληθεί με τις θεωρίες διοίκησης; Απλώς αναρωτιέμαι... >:(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)