0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: julie_v στις Ιουλίου 22, 2013, 03:08:07 pmΣυγγνώμη για το off topic.Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να καταλάβουμε αναφορικά με τον εκπαιδευτικό πληθωρισμό (ή "εμπόριο πτυχίων") δεν είναι καμία ευρεσιτεχνία της χώρας μας ή των κυβερνώντων της, αλλά μία παγκόσμια τάση, η οποία επικρατεί τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, καθώς η εκπαίδευση εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, επιβάλλοντας τη διαρκή άνοδο του εκπαιδευτικού επιπέδου σε όλες τις κοινωνίες (βιομηχανικές ή μη).Για παράδειγμα, στη Γαλλία τη δεκαπενταετία 1960-1975 ο φοιτητικός πληθυσμός τετραπλασιάστηκε - από 200.000 σε 800.000, ενώ στην Κίνα σήμερα η αναλογία προπτυχιακών-μεταπτυχιακών φοιτητών είναι 1:0,51. Το τι αναγνωρίζεται στο χώρο εργασίας μας είναι αποκλειστικά δική μας (το "μας" με τη γενικότερη έννοια) ευθύνη.ΥΓ.: Δεν αντιλέγω πως σε κάποιες περιπτώσεις έχει χαθεί το μέτρο, αλλά πιστεύω πως το πόσα πτυχία "χρειάζεται η εκπαίδευση" είναι κάτι που το κρίνει ο καθένας με βάση τις απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό του και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.Επετρεψε μου να διαφωνω πληρως τουλαχιστον για ευρωπη.Εχω ιδιαν αποψη μετα απο αρκετα χρονια εκτος ελλαδας. Χωρις δευτερη σκεψη, αυτο που γινεται στην ελλαδα ξεπερνα τα ορια του γελοιου και εισερχεται στη σφαιρα του τραγικου.Οποιος προσπαθει να δικαιολογησει την εδω κατασταση, ή δε γνωριζει ή λειτουργει με ιδιοτελεια.Οποιος νομιζει οτι υπερβαλω ας κοιταξει πρωτα τους δεικτες στην ελλαδα που πανε απο το κακο στο χειροτερο, ιδιαιτερα ας διαβασει κ λιγο ξενο τυπο να δουν τι λενε κ τι γραφουν οι αλλοι για εμας και οχι ο,τ μας σερβιρουν τα ντοπια κιτρινα φυλλα.Επαναλαμβανω οτι το μεταπτυχιακο και το phd το δινει η βιομηχανια και θα το κανω ειτε επειδη θελω να ακολουθησω ακαδημαικη καριερα ειτε επειδη το θελω για τη δουλεια μου, για μενα τον ιδιο γιατι ετσι την εχω δει, θελω να απλωσω το γνωστικο μου αντικειμενο σε μερη που αλλιως θα μου ηταν αδυνατο να το κανω ( στη β περιπτωση ομως εχω αλλους να με φροντιζουν, αυτονοητο ε?)Το να ερχομαι τωρα να λεω εχω 10 μεταπτυχιακα αλλα δε με διοριζουν ......δασκαλο ....ε αυτο αν δεν ειναι καταντια τι ειναι?Επισης να μου επιτρεψεις αυτονοητα να διαφωνησω κ με το ΥΓ σου.Και το κλεινω εδω το θεμα αυτο.
Συγγνώμη για το off topic.Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να καταλάβουμε αναφορικά με τον εκπαιδευτικό πληθωρισμό (ή "εμπόριο πτυχίων") δεν είναι καμία ευρεσιτεχνία της χώρας μας ή των κυβερνώντων της, αλλά μία παγκόσμια τάση, η οποία επικρατεί τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, καθώς η εκπαίδευση εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, επιβάλλοντας τη διαρκή άνοδο του εκπαιδευτικού επιπέδου σε όλες τις κοινωνίες (βιομηχανικές ή μη).Για παράδειγμα, στη Γαλλία τη δεκαπενταετία 1960-1975 ο φοιτητικός πληθυσμός τετραπλασιάστηκε - από 200.000 σε 800.000, ενώ στην Κίνα σήμερα η αναλογία προπτυχιακών-μεταπτυχιακών φοιτητών είναι 1:0,51. Το τι αναγνωρίζεται στο χώρο εργασίας μας είναι αποκλειστικά δική μας (το "μας" με τη γενικότερη έννοια) ευθύνη.ΥΓ.: Δεν αντιλέγω πως σε κάποιες περιπτώσεις έχει χαθεί το μέτρο, αλλά πιστεύω πως το πόσα πτυχία "χρειάζεται η εκπαίδευση" είναι κάτι που το κρίνει ο καθένας με βάση τις απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό του και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.
Νομίζω ότι δεν αξίζει!
Πάντως είναι έτοιμα από Πανεπιστήμια σεμινάρια 400 ωρών, με αμοιβή φυσικά, για την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης. Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο.
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 07, 2013, 04:44:09 pmΠάντως είναι έτοιμα από Πανεπιστήμια σεμινάρια 400 ωρών, με αμοιβή φυσικά, για την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης. Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο.Σε ποια πανεπιστήμια, ξέρεις;; Θα είναι σαν και αυτά της ειδικής αγωγής;;
Καλωσήρθες στο pde amolla.Σε αυτή τη χωρά δεν αξίζουν τα πτυχία, αξίζει όμως να είσαι μέλος στο pde. Έκανες σοφή επιλογή κάνοντας εγγραφή!