PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Τεχνική εκπαίδευση
ΙΕΚ-ΚΕΚ
(Συντονιστής:
Lasid
)
Αποδοχή μόνο σε 2 ΔΙΕΚ ή όχι;
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
6
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αποδοχή μόνο σε 2 ΔΙΕΚ ή όχι; (Αναγνώστηκε 16171 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
christina_
Νέο μέλος
Φύλο:
Και τώρα τι;
Αποδοχή μόνο σε 2 ΔΙΕΚ ή όχι;
«
στις:
Μαρτίου 04, 2013, 08:19:05 pm »
Tweet
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, είμαι και εγώ εκπαιδεύτρια σε ΔΙΕΚ, είμαι ήδη σε 2 και σήμερα με ειδοποίησαν και από ένα τρίτο. Σύμφωνα με την προκήρυξη δεν επιτρέπεται, αλλά αυτό γνωρίζετε που βασίζεται; (σε κάποια απόφαση, νόμο κτλ;) Επίσης αν αποδεχτώ το τρίτο ΔΙΕΚ τι επιπτώσεις θα έχω; Ρωτάω σε ΔΙΕΚ αλλά ο καθένας μου λέει και κάτι διαφορετικό, ο ΙΝΕΔΙ
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Αποδοχή μόνο σε 2 ΔΙΕΚ ή όχι;
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:10:42 »
victoroula
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 08:54:09 pm »
Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που δουλεύουν σε τρία ΙΕΚ επειδή είχε εξαντληθεί ο πίνακας των υποψηφίων και δεν είχαν άλλες αιτήσεις. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σου γίνει ανάθεση απο τον διευθυντή του ΙΕΚ που θα πρέπει να την εγκρίνει το ΙΝΕΔΙ
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2013, 08:57:10 pm από Lasid
»
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 08:55:03 pm »
christina_
καλωσήρθες στο pde.
Ένας παρόμοιος περιορισμός υπάρχει τα δύο τελευταία χρόνια στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ, η οποία δεν επιτρέπει να δηλώσουμε πάνω ένα νομούς στη χώρα. Δε στηρίζεται πουθενά, πιθανώς είναι και αντισυνταγματικός αλλά δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε.
Οποιαδήποτε κίνηση γίνει για να μπορεί κάποιος επίσημα να εργάζεται σε περισσότερα από δύο ΔΙΕΚ θα έχει αποτέλεσμα αργότερα κι όχι άμεσα φέτος. Ποιος θα μπει, όμως, στη διαδικασία να το διεκδικήσει νομικά;
Φυσικά και να οργανώσετε από το φόρουμ...αλλά όσοι δουλέψουν παράλληλα σε πάνω από 2 ΔΙΕΚ μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι. Άσε που ικανούς τους έχω (αν δεν το ανακαλύψουν έγκαιρα στο ΙΝΕΔΙ
Καταγράφηκε
victoroula
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 08:58:41 pm »
Σε κάθε ΙΕΚ μας δινουν υπεύθυνη δήλωση για να δηλώσουμε σε πόσα ΙΕΚ εργαζόμαστε.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2013, 09:00:03 pm από Lasid
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:10:42 »
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
«
Απάντηση #4 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:01:52 pm »
Άρα όταν πας στο τρίτο ΙΕΚ θα δηλώσεις ότι εργάζεσαι ήδη σε δύο ΙΕΚ.
Αν πας για ανάληψη ωρών στο τέταρτο ΙΕΚ θα δηλώσεις ότι εργάζεσαι ήδη σε τρία ΙΕΚ.
Δεν μπορείς να το κρύψεις λοιπόν και αν το αποκρύψεις κατηγορείσαι για ψευδή δήλωση!!!
Καταγράφηκε
christina_
Νέο μέλος
Φύλο:
Και τώρα τι;
«
Απάντηση #5 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:07:21 pm »
Καλώς σας βρήκα, καιρό έψαχνα ένα ενεργό forum εκπαιδευτικών!!
Μου ζήτησαν να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση ότι είμαι σε 2 ΔΙΕΚ και αρνήθηκα, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζω τον περιορισμό από την στιγμή που δεν έχει κοινοποιηθεί σε τι βασίζεται. (Δεν υπέγραψα και ούτε πρόκειται, μην ξεκαθαρίζω και τα βασικά, σαφώς και ποτέ δε θα δήλωνα ψευδή στοιχεία.) Με κοίταζαν απλά και δεν απαίτησαν κάτι παραπάνω, μάλλον θα κάνουν κάποια τηλέφωνα για να δουν και αυτοί τι θα μου απαντήσουν.
Σε προσωπικές κουβέντες αρκετοί μου λένε να αποδεχτώ όσα ΔΙΕΚ μου κάνουν πρόταση (αρκετοί το έχουν κάνει και ΟΧΙ επειδή εξαντλήθηκαν οι υποψήφιοι). Απλά θέλω να ξέρω από τη στιγμή που ΔΕΝ υπογράφω υπεύθυνη δήλωση (και γιατί να την υπογράψω; για κάποιο αστεράκι το οποίο δεν βασίζεται σε κάποια επίσημη απόφαση;) τι επιπτώσεις μπορεί να έχω; Υπάρχει πχ περίπτωση να μου πουν δεν σε προσλαμβάνουμε γιατί δεν υπογράφεις τη συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση; Επίσης κάποιοι πρότειναν να αποδεχτώ τα 3 ΔΙΕΚ και απλά να κάνω μια ένσταση στο ΙΝΕΔΙ
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2013, 09:12:01 pm από christina_
»
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
«
Απάντηση #6 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:16:37 pm »
Ναι, πιστεύω ότι μπορούν να ισχυριστούν ότι δε σε προσλαμβάνουν επειδή δεν υπογράφεις τη δήλωση.
Έχω την εντύπωση πως δεν μπορείς να επικαλεστείς ότι δεν αναγνωρίζεις τον περιορισμό των δυο ΔΙΕΚ μόνο, γιατί κάνοντας αίτηση για την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε τον αποδέχεσαι αυτόματα. Νομικά θα μπορούσαν να σου πούνε ότι αν δεν αναγνωρίζεις την προκήρυξη ας μην έκανες αίτηση ή δεν είναι αποδεκτή η αίτησή σου!
Καταγράφηκε
christina_
Νέο μέλος
Φύλο:
Και τώρα τι;
«
Απάντηση #7 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:19:40 pm »
Lasid ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις αλλά αν θυμάμαι καλά δεν ήταν στην προκήρυξη αυτός ο περιορισμός, θα το ξανακοιτάξω τώρα να μην λέω και ανοησίες, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν στο έγγραφο της μοριοδότησης, στην τελευταία σελίδα με ένα αστεράκι. Και αυτό η αλήθεια είναι ότι το είδα πολύ μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μου.
Καταγράφηκε
victoroula
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:25:06 pm »
Στη μοριοδότηση αναγράφεται ο περιορισμός
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
«
Απάντηση #9 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:26:53 pm »
Παρακαλώ christina_
Το έγγραφο της μοριοδότησης δεν επέχει θέση εγκυκλίου ή διευκρίνισης της προκήρυξης;
Δεν είναι εύκολο να το διεκδικήσεις νομικά ακόμα κι αν βρεις κι άλλους που ενδιαφέρονται.
Το ΙΝΕΔΙ
Καταγράφηκε
christina_
Νέο μέλος
Φύλο:
Και τώρα τι;
«
Απάντηση #10 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:33:32 pm »
Victoroula
έχεις δίκιο το τσέκαρα, επίσης στην προκήρυξη δεν αναφέρει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε την συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση αλλά:
Κατόπιν της επιλογής τους οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές οφείλουν :
1. Να υπογράψουν σχετική σύμβαση μίσθωσης έργου στην οποία θα καθορίζονται τα μαθήματα τα οποία τους ανατέθηκαν οι ώρες απασχόλησης, η ωριαία αντιμισθία και οι λοιπές υποχρεώσεις.
2. Να συμπληρώσουν Υπεύθυνη δήλωση Ατομικών Στοιχείων που θα τους δοθεί από το Ι.Ε.Κ.
3. Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86: α) για το εάν εργάζονται σε φορέα του στενότερου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε ποιον, β) για τις συνολικές τακτικές και πρόσθετες, αμοιβές από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και γ) ότι οι συνολικές αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν τα εκ του Ν. 1326/83 (άρθρα 4, 5), Ν. 2303/95, Ν.2470/97 , Ν.3833/2010 και 4024/2011 ανώτατα επιτρεπόμενα όρια κατά μήνα.
Είμαι μπερδεμένη ειλικρινά, εσείς θα αποδεχόσασταν 3ο ΔΙΕΚ ή δε θα το διακινδυνεύατε;
Lasid
τώρα για το έγγραφο της μοριοδότησης δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται επίσημο ή απλά διευκρινιστικό, και από τη στιγμή που διευκρινίζει αυτό τον περιορισμό δεν θα έπρεπε να αναφέρει γιατί, ποιος το αποφάσισε κτλ; Ή απλά το αναφέρει και εμείς το δεχόμαστε χωρίς αντίρρηση γιατί έχει και κάποια παραπάνω ισχύ από μια απλή διευκρίνηση;
Καταγράφηκε
Lasid
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
«
Απάντηση #11 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:43:52 pm »
Όσα υπαγορεύει ο φορέας που εκδίδει την προκήρυξη δεν μπορούμε να τα αμφισβητούμε.
Ακόμα και η διευκρίνιση δεν είναι μικρότερης αξίας. Επεξηγεί την αρχική προκήρυξη και θεωρείται προσθήκη.
Όπως και μια εγκύκλιος μπορεί να είναι διευκρινιστική, αλλά έχει την ίδια ισχύ και αξία με την προκήρυξη!
Το τρίτο σημείο στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτών που επιλέγονται λέει: "
Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86: α) για το εάν εργάζονται σε φορέα του στενότερου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε ποιον
". Δεν περιλαμβάνει αυτή η ευρεία διατύπωση και τα ΔΙΕΚ;
Καταγράφηκε
christina_
Νέο μέλος
Φύλο:
Και τώρα τι;
«
Απάντηση #12 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:53:05 pm »
Lasid
Ναι ίσως έχεις δίκιο, σωστή παρατήρηση, αλλά αυτό το είχα συνδέσει με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ή τους αναπληρωτές και δεν θεώρησα ότι συνδέεται με τα ΔΙΕΚ.
Καταγράφηκε
victoroula
Προχωρημένο μέλος
«
Απάντηση #13 στις:
Μαρτίου 04, 2013, 09:54:07 pm »
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2013, 10:01:42 pm από Lasid
»
Καταγράφηκε
Εκτύπωση