*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικοί πίνακες ανέργων και εργαστήρια  (Αναγνώστηκε 2453 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος metaksenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ειδικοί πίνακες ανέργων και εργαστήρια
« στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:14:24 pm »
Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί σημαίνει η πρόταση αυτή: "Από τους Ειδικούς Πίνακες Ανέργων, προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων ως τρίτοι σε εργαστήρια, όπου αυτό προβλέπεται, άνεργοι υποψήφιοι που δεν έχουν διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία". Υπήρξα άνεργη χωρίς εμπειρία και πρώτη στην κατάταξη στους ειδικούς πίνακες των ανέργων αλλά τα εργαστηριακά μαθήματα έμαθα ότι τα κάνει ο πρώτος στην κατάταξη του γενικού πίνακα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ειδικοί πίνακες ανέργων και εργαστήρια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:00:09 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:19:46 pm »
Εσύ θα μπορούσες να προσληφθείς ως τρίτη καθηγήτρια σε εργαστήριο. Για να μπει τρίτος εκπαιδευτικός σε εργαστήριο πρέπει να το επιτρέπει ο αριθμός των σπουδαστών. Αν είναι μικρός ο αριθμός των σπουδαστών λογικά δεν μπαίνει τρίτος. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος και ο δεύτερος εκπαιδευτικός προσλαμβάνονται από τους άλλους πίνακες και όχι από τον Ειδικό Πίνακα Ανέργων χωρίς εμπειρία.

Αποσυνδεδεμένος metaksenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:33:01 pm »
Σ'ευχαριστώ Lasid για την απαντηση. Μου έχει σφυρίξει ένας συναδελφός μου, πιο έμπειρος από εμένα, ότι παίχτηκε εις βάρος μου......λαδιά (για να μην πω τίποτε άλλο). Το θέμα είναι ότι δε μου λέει ακριβώς τί, διότι φοβάται. Φαντάστηκα ότι θα σχετιζόταν με αυτό το θέμα.

Άσχετο με το θέμα, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κάποια εγκύκλιο για τις αναθέσεις ωρών, α' ανάθεση, β΄ανάθεση κ.λπ. για τα Ι.Ε.Κ. και τις ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.; Πόσες ώρες δικαιούται ο πρώτος, πόσοι εκπαιδευτικοί καλούνται κάθε φορά κ.λπ.;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 06, 2013, 04:37:53 pm »
Δεν είναι διαθέσιμη δημόσια αυτή η εγκύκλιος. Πρόκειται για εσωτερική εγκύκλιο που στέλνει η κεντρική υπηρεσία στις τοπικές σχολικές μονάδες. Κάποιες συζητήσεις για αυτό έχουν γίνει στα θέματα για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ.
Οι συνάδελφοι εκεί μοιράστηκαν όσες πληροφορίες γνώριζαν.

Για αυτό δες σε παρακαλώ στα αντίστοιχα τόπικ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:00:09 »

Αποσυνδεδεμένος Keravnos83

• Έμπειρο μέλος
  • Σαν κεραυνός εν αιθρία...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 06, 2013, 06:38:00 pm »
Εσύ θα μπορούσες να προσληφθείς ως τρίτη καθηγήτρια σε εργαστήριο. Για να μπει τρίτος εκπαιδευτικός σε εργαστήριο πρέπει να το επιτρέπει ο αριθμός των σπουδαστών. Αν είναι μικρός ο αριθμός των σπουδαστών λογικά δεν μπαίνει τρίτος. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος και ο δεύτερος εκπαιδευτικός προσλαμβάνονται από τους άλλους πίνακες και όχι από τον Ειδικό Πίνακα Ανέργων χωρίς εμπειρία.
Δεν πιστεύω ότι το τρίτος έχει αυτή την έννοια. Το ως τρίτος εννοεί ως ξεχωριστός ως μη συνηθης, ως μη τετριμμένος. Ειναι όπως λέμε οτι πχ η εργασία θα γίνει απο τρίτους φορείς..... Οποτε μαλλον έγινε μεροληψία εις βαρος σου...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2013, 11:06:27 pm »
Μα αν είναι τόσο ασαφής και ακαθόριστη η έννοια του "ως τρίτος", τότε πώς λες ότι μάλλον πρόκειται για μεροληψία εις βάρος της metaksenias; Ο τρόπος που εσύ αντιλαμβάνεσαι την έκφραση αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής στο διευθυντή και άρα θα ήταν πολύ υποκειμενικός όρος αν ήθελαν να δώσουν αυτό το περιεχόμενο στην έκφραση ως οδηγία από το ΙΝΕΔΙ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 06, 2013, 11:58:27 pm »
Ναι έχεις δίκιο που μίλησα για μεροληψία χωρίς να το υποστηρίξω. Κατ' αρχάς όπως είπα και στην αρχή "πιστεύω"... Πάντως σε συζήτηση που είχα με διευθυντή ΙΕΚ (όχι ΟΑΕΔ αλλά δημοσίου) μου είπε ότι στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έχουν εφαρμόσει αυτό το μέτρο έτσι ώστε με κάποιο τρόπο και αυτοί που δεν έχουν προυπηρεσία να αποκτήσουν κάποια στιγμή... Επίσης αν ισχύει το αριθμητικο "τρίτος", γνωρίζεις αν υπάρχει πραγματικά κάποιος κανόνας που να ορίζει πόσα άτομα θα διδάσκουν σε ένα εργαστήριο...; Γιατί αν δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας θεσμοθετημένος τότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι το τρίτος δεν έχει αριθμητική έννοια... (δεν μου κολλάει και το τρίτος τόσο πολύ....αφου θέλουν να βοηθήσουν ανεργους χωρις προυπηρεσία να αποκτησουν...γιατι οχι δευτερος λοιπόν..., εκτός αμα ειναι δεδομένο ότι στα εργαστήρια παιρνουν δυο σιγουρα, οπότε σε αυτή την περίπτωση τον τρίτο πρεπει να τον πάρουν αναγκαστικά λόγω του ΦΕΚ που περιέχει το επίμαχο σημείο πάντα φυσικά ελλείψει καποιου συγκεκριμένου κανόνα επιλογης αριθμού εκπαιδευτων για εργαστηρια).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2013, 12:08:43 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:07:44 am »
Εφόσον αναφέρθηκες στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ όπου ισχύει κάτι παρόμοιο για τον τρίτο καθηγητή, έψαξα και βρήκα παλιότερη σχετική συζήτηση στο τόπικ ΙΕΚ ΟΑΕΔ που θα βοηθήσει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα. Διαβάστε τα μηνύματα από αυτό το μήνυμα και κάτω: http://www.pde.gr/index.php?topic=2958.msg622677#msg622677

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:16:19 am »
Αμα υπάρχει όντως αυτό το όριο των 25 ατόμων, τότε δεν θα με βρεις αντίθετο.. ηδη το έχω εκφρασει παραπάνω.. Απλά να μην ειναι κανόνες που θετουν οι εκαστοτε διευθυντες των ΙΕΚ γιατι απο προσωπική μου πειρα εχω δει διαφορους κανόνες που θεσμοθετουν και επικυρωνουν απο μονοι τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2013, 12:18:13 am από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:22:43 am »
Όσοι είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο στο ΙΝΕΔΙ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:27:12 am »
H metaxenia που άνοιξε το θέμα είναι καλή περίπτωση αφου ειναι και πρώτη στους πινακες ανέργων...
Ας ρωτησει και τον διευθυντη του εκει ΙΕΚ να δουμε τι θα της πει περί του θέματος...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2013, 12:39:54 am από Lasid »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144