*

Αποστολέας Θέμα: Πρόταση για διαχωρισμό μαθητών  (Αναγνώστηκε 2737 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση για διαχωρισμό μαθητών
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 15, 2013, 04:38:54 pm »
Και για τους μεγάλους ισχυει αυτό:  "μετασχηματιζουσα μαθηση " και "κριτικός αναστοχασμός " λεγεται....αλλά πολυ ψιλά γραμματα .....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:20:37 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 15, 2013, 04:43:54 pm »
αν ειχες τις δομές ναι, θα ίσχυε... Δεν τις έχεις όμως....
κανένα κράτος δεν τις έχει πράγματι. Ακόμα και σήμερα στη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 15, 2013, 05:09:03 pm »
Κατά την προσωπική μου άποψη, και μόνο που ΣΥΖΗΤΑΜΕ για διαχωρισμό των αλλοδαπών μαθητών στα σχολεία, είναι απαράδεκτο...

Ακόμα κι αν δεν έχω την πολυ-πολιτσιμική εμπειρία της bich, αλλά προερχόμενη από τη Ροδόπη, περιοχή με έντονα τα στοιχεία της διαφορετικότητας, έχω να καταθέσω πως η περιχαράκωση ομάδων -και μάλιστα παιδιών- μόνο αρνητικά συναισθήματα μπορεί να επιφέρει.

Ας αποδεχτούμε επιτέλους πως η σημερινή κοινωνία δεν είναι ίδια με αυτή των παππούδων μας και ας φροντίσουμε να την κάνουμε βιώσιμη για όλους.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 15, 2013, 05:43:33 pm »
Landau

δε νομίζω ότι συζητάει κανείς μας την πρόταση per se. Συζητάμε όμως και προβληματιζομαστε πάνω σ αυτήν. Αυτό ειναι και θεμιτό και χρήσιμο. Θα ήταν ας πούμε χρήσιμο να ακούσουμε τις απόψεις όσων δουλεύουν με τάξεις διαπολιτισμικές ή πολυπολιτισμικές αλλά και με αυτές που είναι σχεδόν αμιγώς αλλοδαπές ή αμιγώς γηγενείς μαθητές. Θα ήταν χρήσιμο να δούμε ο ιμαθητές πώς αντιμετωπίζουν όλα αυτά, να συζητήσουμε στο πώς οι μαθητές αντιλαμβάνονται τις όποιες προτάσεις της χα και πώς αυτές αντιμετωπίζονται από τους εκπαιδευτικούς.
Ναι σαφώς δεν ειναι αυτό ένα πολιτικό φόρουμ - πολλώ δε μάλλον κομματικό -  αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ειναι αποκομμένη ή να ζει αποστειρωμένα απο ό,τι συμβαίνει. Εξ ου και ο οποιοσδήποτε μπορεί να "ανεβάζει " ό,τι θεωρεί σχετικό με την εκπαιδευτική πρακτική και να το χρησιμοποιεί ως έναυσμα για συζήτηση.

Ο καθένας μας δικαιούται να έχει απόψεις και να τις εκφράζει αρκεί να μην προσβάλει τον άλλον. Καταθέτουμε τις αποψεις μας και τις αφήνουμε στο "τραπέζι"... Δεν ειναι αυτοσκοπός να πεισθεί ο οποιοσδήποτε. Απλή κατάθεση απόψεων.

Ας πούμε εμένα θα μου άρεσε να ακούσω τι θέση θα πάρεις ως εκπαιδευτικός αν ένας μαθητής σου σου θέσει ευθέως ότι τάσσεται υπέρ της ιδεολογιας της χα; Στο σχολέιο της κόρης μου αυτό έγινε στο μάθημα εκπαιδευτικού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση εκτραχύνθηκε γιατί - κατά την άποψή μου - ο καθηγητής τοποθετήθηκε κομματικά και άρχιζε να βρίζει τους χα. Πιστεύεις ότι η στάση του ήταν σωστή; Εσύ πώς θα αντιδρούσες; Πώς θα απευθυνόσουν για το θεμα αυτό στους ανήλικους μαθητές σου;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:20:37 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 15, 2013, 05:58:41 pm »
bitch ως προς το τελευταίο που με ρωτάς.. ξέρω αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, και μπορώ να μαντέψω την αντίδραση του καθηγητή που λες. Προφανώς δεν έχει νόημα (για πολλούς λόγους) να κάνεις πολιτική/κομματική κατήχηση σε έναν μαθητή. Και επειδή προσωπικά δεν ανήκω σε κόμματα, και επειδή πιθανόν να μου τύχει κάτι παρόμοιο στο εγγύς μέλλον, προσωπικά θα προσπαθούσα να μην πω τίποτα εκείνη τη στιγμή. Απλά το επόμενο μάθημα θα ήταν με προβολές ιστορικών γεγονότων, συσχετίζοντας τα εγκλήματα του ναζιστικού χιτλερικού καθεστώτος με το νεοναζιστικό "κόμμα" που υποστηρίζουν, χωρίς να γνωρίζουν που οδήγησαν αυτά στο παρελθόν. Θα μου πεις.. φιλόλογος είμαι για να τους κάνω ιστορία; Έλα, όμως, που μπορώ άνετα να το συνδέσω και με την ιστορία της Φυσικής και ορισμένων φυσικών της εποχής κλπ.  ;)
Όταν δουν την τωρινή συμμορία να υμνεί χιτλερικούς ναζιστές, και όταν δουν τα εκατομμύρια νεκρών που έθαβαν σε ομαδικούς τάφους οι τότε ναζιστές (βίντεο και φωτογραφίες υπάρχουν για όλα αυτά), τότε ίσως κάποιοι κλονιστούν λίγο και καταλάβουν το λάθος τους. Μία εικόνα είναι όσο 1000 λέξεις άλλωστε.

Το θέμα είναι να προλάβεις τα μικρά παιδιά να μην ακολουθήσουν το δρόμο του νεοναζισμού. Όσοι ενήλικες μπήκαν στο δρόμο αυτό, δεν γίνεται τίποτα συνήθως (υπάρχουν τα δικαστήρια για αυτούς).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 15, 2013, 06:17:28 pm »
Είναι πράγματι αρκετές οι περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζονται να ακολουθούν την ιδεολογία της χα τον τελευταίο καιρό. Οι ενήλικοι το διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά : άλλο ας πούμε η ιδεολογική ψήφος και άλλο η ψηφος διαμαρτυρίας στη χα. Με τους μαθητές ομως τα πράγματα περιπλέκονται.

Ειδικά δε, όταν έχεις να κάνεις και με εφήβους τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα - διότι το να λες σ έναν έφηβο " είσαι λάθος" είναι σα να του λες " συνέχισε να πιστεύεις αυτό που πιστεύεις εφόσον ζεις μέσα απ΄την αμφισβήτηση".  Είπα αυτά που έγραψες στην κόρη μου - της είπα δηλαδή : πώς νομίζεις θα αντιδρούσαν οι συμμαθητές σου αν έβλεπαν βίντεο με τις φρικαλεότητες των ναζιστών του χίτλερ;  Η απάντησή της ήταν σοκαριστική : νομίζω θα γούσταραν, σα να βλεπαν θρίλερ ένα  πράμα...
Προβληματίστηκα δε σου κρύβω... πολύ κυνική αντιμετώπιση για παιδιά!

Να τι θα έκανα εγώ : θα έπαιρνα αυτούς τους μαθητές και θα τους έλεγα να παίξουμε ένα παιχνίδι. Εκείνοι θα ήταν αυτοί που κοροίδεύουν  ( θες οι αθίγγανοι, θες οι ξένοι εν γένει.... ) και γω θα ήμουν οι μαθητές .... Θα τους έστηνα λοιπόν στη γωνία και θα τους " έκραζα" για κανα δεκάλεπτο.  .. 

Ίσως να ήταν αποτελεσματικό ίσως και όχι. Είναι όμως μια σκέψη.  :)

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 15, 2013, 06:31:03 pm »
bitch είμαι σίγουρη πως το παιχνίδι θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικο και διδακτικό, πολύ περισσότερο από το οποιοδήποτε κήρυγμα
Αρνούμαι να πιστεψω πως η νεολαία μας είναι τόσο αρρωστημένη (δε μιλάμε απλώς για κυνισμό εδώ πέρα) που θα αισθανόταν άνετα με φρικαλεότητες, ακόμα περισσότερο ενώ γνωρίζουν ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα

Ψήφος διαμαρτυρίας σε δολοφόνους και εγκληματίες χωρίς να έχει κάποιος μέσα του έστω και λίγο το μικρόβιο του φασισμού; Απλώς δεν υπάρχει.   

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2013, 06:34:43 pm από lkjhgfd »
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 15, 2013, 07:16:06 pm »
O μόνος διαχωρισμός που επιτρέπει το Σύνταγμα είναι η τοποθέτηση των μαθητών σε τάξεις με βάση την επίδοση τους.

να διορθώσω....

Νόμος 3699/2008

Άρθρο 8
.....Στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πρέπει να μειώνεται αναλογικά ο αριθμός των μαθητών και οι παραπάνω μαθητές να κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 15, 2013, 08:50:30 pm »
Δεν ήμουν τόσο ευγενικός όσο ήταν ο Μάρκος.

Και επειδή όπως είχα γράψει:
Και μια άσχετη φράση θα οδηγήσει σε διαγραφή ολόκληρου του μηνύματος χωρίς προειδοποίηση.

και επειδή κανένας δεν ενδιαφέρθηκε όλα τα αντίστοιχα μηνύματα διαγράφτηκαν.

Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 16, 2013, 09:39:51 am από Stelios »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687