PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Φροντιστήρια
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013
Τελευταία νέα
Προσλήψεις 667 εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχ. έτος 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013 (Αναγνώστηκε 1981 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
eng_teacher
Πλήρες μέλος
Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013
«
στις:
Μάρτιος 21, 2013, 11:08:20 πμ »
Tweet
Δεν είμαι σίγουρη ότι το θέμα μου μπαίνει στην κατηγορία "Φροντιστήρια", αλλά τέλος πάντων. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τότε που γύρισα Ελλάδα, ασχολούμαι με τα ιδιαίτερα μαθήματα (σκόπευα να κάνω αιτήσεις και σε φροντιστήρια, αλλά μου έκοψε απότομα τη φόρα εκείνο το 3,50 μεικτά/ώρα). Φέτος έτυχε να έχω για μαθητές μόνο παιδιά, οπότε φαντάζομαι πως τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα έχουμε τελειώσει την ύλη και θα σταματήσουμε τα μαθήματα λόγω καλοκαιριού.
Άρα, λοιπόν, όλο το καλοκαίρι δε θα έχω δουλειά, πράγμα που συνεπάγεται 2 πράγματα: 1ον, θα έχω πρόβλημα από οικονομικής απόψεως και 2ον, φοβάμαι πως θα είναι "νεκροί μήνες" από άποψη παραγωγικότητας και επαγγελματικής εξέλιξης. Με άλλα λόγια, είναι τέλη Μαρτίου και νομίζω πως πρέπει να βρω σύντομα τι θα κάνω το καλοκαίρι για προϋπηρεσία ή εκπαίδευση πάνω στη διδασκαλία Αγγλικών (ESL/EFL) και που να βελτιώσει το βιογραφικό μου (και κατά προτίμηση να πληρώνομαι, έστω και λίγα). Έχετε να προτείνετε κάτι;; Υπάρχουν internships ή summer jobs για ESL/EFL στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (οπουδήποτε!) για νέους δασκάλους Αγγλικών;; Πού μπορώ να βρω πληροφορίες, έψαξα στο google, αλλά δυσκολεύτηκα να βρω κάτι χρήσιμο και κατατοπιστικό.
Υπόψιν πως δεν έχω ακόμα το CELTA, θα κάνω αίτηση να το παρακολουθήσω του χρόνου. Είμαι 23 ετών, έχω το Proficiency και Bachelor's degree από μεγάλο Βρετανικό πανεπιστήμιο. Με αυτά τα προσόντα μόνο μπορώ να βρω εργασία, να με πάρουν σε summer school, ας πούμε; Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή για το πώς θα μπορούσα να αξιοποίησω όλους αυτούς τους μήνες (Ιούνιος-Σεμπτέμβριος) πραγματικά θα ήμουν ευγνώμων! Δουλειά, interships, εκπαιδευτικά προγράμματα, οτίδηποτε σχετικό, σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Θέλω στο μέλλον να εργαστώ ως καθηγήτρια Αγγλικών στο εξωτερικό και γι'αυτό προσπαθώ να "χτίσω" ένα πολύ καλό, ανάλογο βιογραφικό για μελλοντικές αιτήσεις.
Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!!!!!
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 07, 2013, 01:13:44 μμ από eng_teacher
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:50:13 »
evi06
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Μάρτιος 21, 2013, 01:38:00 μμ »
Το ψαχνω απο περσι που πλεον εχουν σταματησει τα θερινα μαθηματα ακομη κ αυτοι και οι λιγοι που συνηθως κανανε.
Οπου και αν εστειλα αιτησεις για summer schools στην Ευρωπη ειτε δενμου απαντουσανε ειτε απαντουσαν αρνητικα ευγενικα και μου λεγανε οταν παρετε το celta ή κατι παρομοιο τα ξαναλεμε.
Παντως ακομα και το celta να εχεις, βλεπω οτι η πλειοψηφια των αγγελειων απευθυνεται σε native speakers.
μιλαω για Ευρωπη παντα και αυτο μου εχει κοψει τα φτερα και για το celta. δλδ. ποιο το νοημα να μπω στο κοπο και στα εξοδα για το celta αν ειναι να μου λενε μετα οτι θελουμε native?
Αγγελειες κοιτω κυριως στα
http://www.eslbase.com/
και
http://www.tefl.com/
http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=el
αλλα υπαρχουν πολλα sites.
Καταγράφηκε
mpesg
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ06
«
Απάντηση #2 στις:
Μάρτιος 21, 2013, 06:05:00 μμ »
η πραγματικότητα είναι σκληρή, ζητούν μόνο native speakers.
Καταγράφηκε
eng_teacher
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Μάρτιος 21, 2013, 10:42:19 μμ »
Ναι, κι εγώ που όλο το προηγούμενο καλοκαίρι το πέρασα μπροστά από τον υπολογιστή ψάχνοντας πληροφορίες για το πώς να βρεις εργασία ως καθηγήτης/τρια αγγλικών συχνά διάβαζα ότι απευθύνονται μόνο σε native speakers κτλ.. και απογοητευόμουν. Αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που λένε ότι η ανάγκη για καθηγητές αγγλικών στον κόσμο είναι τόσο μεγάλη (και συνεχώς αυξάνεται) που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των καθηγητών που είναι natives! Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι καθηγητές να είναι non-natives. Και πραγματικά, προσωπικά γνωρίζω και μου έχουν πει και άλλοι για πάρα πολλές περιπτώσεις ξένων που διδάσκουν αγγλικά έξω και σε σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια, κτλ. Οπότε έχω πειστεί ότι δεν έχει πεθάνει κάθε ελπίδα. Εκείνοι δηλαδή πώς βρήκανε θέσεις;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Φροντιστήρια