*

Αποστολέας Θέμα: Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013  (Αναγνώστηκε 1981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eng_teacher

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013
« στις: Μάρτιος 21, 2013, 11:08:20 πμ »
Δεν είμαι σίγουρη ότι το θέμα μου μπαίνει στην κατηγορία "Φροντιστήρια", αλλά τέλος πάντων. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τότε που γύρισα Ελλάδα, ασχολούμαι με τα ιδιαίτερα μαθήματα (σκόπευα να κάνω αιτήσεις και σε φροντιστήρια, αλλά μου έκοψε απότομα τη φόρα εκείνο το 3,50 μεικτά/ώρα). Φέτος έτυχε να έχω για μαθητές μόνο παιδιά, οπότε φαντάζομαι πως τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα έχουμε τελειώσει την ύλη και θα σταματήσουμε τα μαθήματα λόγω καλοκαιριού.

Άρα, λοιπόν, όλο το καλοκαίρι δε θα έχω δουλειά, πράγμα που συνεπάγεται 2 πράγματα: 1ον, θα έχω πρόβλημα από οικονομικής απόψεως και 2ον, φοβάμαι πως θα είναι "νεκροί μήνες" από άποψη παραγωγικότητας και επαγγελματικής εξέλιξης. Με άλλα λόγια, είναι τέλη Μαρτίου και νομίζω πως πρέπει να βρω σύντομα τι θα κάνω το καλοκαίρι για προϋπηρεσία ή εκπαίδευση πάνω στη διδασκαλία Αγγλικών (ESL/EFL) και που να βελτιώσει το βιογραφικό μου (και κατά προτίμηση να πληρώνομαι, έστω και λίγα). Έχετε να προτείνετε κάτι;; Υπάρχουν internships ή summer jobs για ESL/EFL στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (οπουδήποτε!) για νέους δασκάλους Αγγλικών;; Πού μπορώ να βρω πληροφορίες, έψαξα στο google, αλλά δυσκολεύτηκα να βρω κάτι χρήσιμο και κατατοπιστικό.

Υπόψιν πως δεν έχω ακόμα το CELTA, θα κάνω αίτηση να το παρακολουθήσω του χρόνου. Είμαι 23 ετών, έχω το Proficiency και Bachelor's degree από μεγάλο Βρετανικό πανεπιστήμιο. Με αυτά τα προσόντα μόνο μπορώ να βρω εργασία, να με πάρουν σε summer school, ας πούμε; Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή για το πώς θα μπορούσα να αξιοποίησω όλους αυτούς τους μήνες (Ιούνιος-Σεμπτέμβριος) πραγματικά θα ήμουν ευγνώμων! Δουλειά, interships, εκπαιδευτικά προγράμματα, οτίδηποτε σχετικό, σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Θέλω στο μέλλον να εργαστώ ως καθηγήτρια Αγγλικών στο εξωτερικό και γι'αυτό προσπαθώ να "χτίσω" ένα πολύ καλό, ανάλογο βιογραφικό για μελλοντικές αιτήσεις.

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 07, 2013, 01:13:44 μμ από eng_teacher »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διδασκαλία Αγγλικών για το καλοκαίρι 2013
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:13 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 21, 2013, 01:38:00 μμ »
Το ψαχνω απο περσι που πλεον εχουν σταματησει τα θερινα μαθηματα ακομη κ αυτοι και οι λιγοι που συνηθως κανανε.
Οπου και αν εστειλα αιτησεις για summer schools στην Ευρωπη ειτε δενμου απαντουσανε ειτε  απαντουσαν αρνητικα ευγενικα και μου λεγανε οταν παρετε το celta ή κατι παρομοιο τα ξαναλεμε.
Παντως ακομα και το celta να εχεις, βλεπω οτι η πλειοψηφια των αγγελειων απευθυνεται σε native speakers.  :-\ μιλαω για Ευρωπη παντα και αυτο μου εχει κοψει τα φτερα και για το celta. δλδ. ποιο το νοημα να μπω στο κοπο και στα εξοδα για το celta αν ειναι να μου λενε μετα οτι θελουμε native?
Αγγελειες κοιτω κυριως στα http://www.eslbase.com/ και http://www.tefl.com/ http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=el αλλα υπαρχουν πολλα sites.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 21, 2013, 06:05:00 μμ »
η πραγματικότητα είναι σκληρή, ζητούν μόνο native speakers. :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος eng_teacher

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 21, 2013, 10:42:19 μμ »
Ναι, κι εγώ που όλο το προηγούμενο καλοκαίρι το πέρασα μπροστά από τον υπολογιστή ψάχνοντας πληροφορίες για το πώς να βρεις εργασία ως καθηγήτης/τρια αγγλικών συχνά διάβαζα ότι απευθύνονται μόνο σε native speakers κτλ.. και απογοητευόμουν. Αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που λένε ότι η ανάγκη για καθηγητές αγγλικών στον κόσμο είναι τόσο μεγάλη (και συνεχώς αυξάνεται) που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των καθηγητών που είναι natives! Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι καθηγητές να είναι non-natives. Και πραγματικά, προσωπικά γνωρίζω και μου έχουν πει και άλλοι για πάρα πολλές περιπτώσεις ξένων που διδάσκουν αγγλικά έξω και σε σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια, κτλ. Οπότε έχω πειστεί ότι δεν έχει πεθάνει κάθε ελπίδα. Εκείνοι δηλαδή πώς βρήκανε θέσεις;  ???

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 378
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)