*

Αποστολέας Θέμα: Μόρια από αίτηση βελτίωσης  (Αναγνώστηκε 6185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fereggyos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μόρια από αίτηση βελτίωσης
« στις: Μαρτίου 23, 2013, 07:32:26 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι,
Θα ήθελα διευκρινίσεις σχετικά με τα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην ορθή καταχώριση μορίων, καθώς στην τοπική Δ/νση για κάποιο λόγο αποφεύγουν να δώσουν ευθείες απαντήσεις και οι συνάδελφοι στην μονάδα όπου υπηρετώ έχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά:
α) Ισχύει ή όχι η πριμοδότηση των δύο μορίων της πρώτης προτίμησης; (Από τη Δ/νση μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω
     μέχρι να βγουν τα κενά για να μου πουν - κάποια μεθόδευση οσμίζομαι εδώ)
β) Πέραν του ανωτέρω, πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι ισχύει και μια πάγια πριμοδότηση της τάξεως των 2 με 2,5
    μορίων κατ' έτος υπηρεσίας. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο ή, όχι;
γ) Όταν αποσπάσθηκα για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε άλλη μονάδα από εκεί που έχω οργανική τόσο ο ίδιος ο δ/ντης όσο   
    και ο επιτετραμμένος αιρετός με διαβεβαίωσαν ότι για όλο το έτος θα λάβω τα μόρια της μονάδας στην οποία συμπληρώνω
    τις περισσότερες ώρες. Όταν, όμως, μου έστειλε ενημερωτικό μειλ το γραφείο καταχώρισης των αιτήσεων μου είπαν ότι
    η μοριοδότησή μου υπολογίζεται με αναλογικό τρόπο. Μπορεί κάποιος να μου πει τι τελικά ισχύει σύμφωνα με την κείμενη
    νομοθεσία;
δ) Στις υπηρετήσείς μου και συγκεκριμένα στην υπηρεσία του τρέχοντος σχολικού έτους παρατήρησα ότι έγινε μια
    κατάτμηση της χρονιάς στα δύο και αυτό συγκεκριμένα έγινε στις 23/12/12. Αυτό συμβαίνει και στους υπόλοιπους
    αιτούντες;
ε) Τέλος, το γεγονός ότι μετατέθηκε η καταληκτική ημερομηνία της ετήσιας υπηρέτησης από τις 31/08/12 στις 30/06/12
    φαίνεται να επηρέασε και την κατανομή των μορίων της σχολικής μονάδας στην οποία υπηρετούσα την περσινή σχολική
    χρονια. (Οπότε αντί για ακέραιος αριθμός μορίων υπάρχει δεκαδικός)
Εν κατακλείδι, στις υπηρετήσείς μου παρατηρείται ένας κατατεμαχισμός των μορίων των σχολικών μονάδων κυρίως λόγω των ζητημάτων γ, δ & ε (βλ. ανωτέρω). Οπότε: 1) Είναι σύννομες ή, όχι αυτές οι μεθοδεύσεις; 2) Συνέβη και σε άλλους αιτούντες αυτό ή, όχι;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μόρια από αίτηση βελτίωσης
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:33 »

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2013, 10:23:22 am »
Καλημέρα συνάδελφε.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου έχουν ως εξής:

1) Η πριμοδότηση των 2 μορίων της πρώτης προτίμησης ισχύει.

2)Κάθε χρόνο αυξάνονται τα μόρια σου λόγο παλαιότητας κατά 2,5.

3)Για όσο διάστημα είσαι αποσπασμένος (υποθέτω μέχρι 30/06/2013) λαβαίνεις τα μόρια του σχολείου που έχει τα περισσότερα μόρια.

4) Ναι η  κατάτμηση αυτή γίνεται σε όλους τους συναδέλφους.

5)Μετά την 30/06 κάθε έτους λαβαίνεις τα μόρια της οργανικής σου μέχρι να ξανά διατεθείς σε άλλη σχολική μονάδα από Σεπτέμβριο όπου ισχύει πάλι το 3.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2013, 10:32:21 am »
να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά :
1. στις βελτιώσεις και οριστικές τοποθετήσεις δεν υπολογίζονται 2 μόρια για την πρώτη προτίμηση αλλά κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ κοιτάμε ποιος έχει τα περισσόοτερα  μορια και με ποια σειρά έχει δηλώσει τα κενά ώστε η τοποθέτηση να γινει βάσει των σταθερών μορίων και της σειράς προτίμησης.

2. απαντήθηκε απο kirea

3. αναλογικά λαμβάνεις τα μόρια υπηρέτησης αν πρόκειται για απόσπαση απο πυσδε σε πυσδε. Για απόσπαση πυ έγινε εντός πυσδε "για τις ανάγκες της υπηρεσιας" λαμβάνεις τα περισσοτερα μόρια.

4. απαντηθηκε απο kirea

5. η εγκύκλιος αναφέρει ότι το καλοοκαίρι ο εκπ/κός λαμβάνει αναδρομικά τα μόρια τοποθέτησης Σεπτεμβρίου ( εφόσον παραμείνει στην διάθεση του ίδιου ΠΥΣΔΕ). Έτσι αν το προηγουμενο έτος ήσουν τοποθετημένος σε σχολείο πχ με 5 μορια και φέτος τοποθετήθηκες σε σχολειο με 4 μόρια, τα μόρια του καλοκαιριού 2012 θα αλλάξουν απο 5 σε 4 κατ εφαρμογή της εγκυκλίου.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2013, 01:43:53 pm »
Καλημέρα συνάδελφοι κι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
Θα ήθελα, αν γίνεται, να αποσαφηνίζαμε δύο ακόμη σημεία:
1) Τελικά, σχετικά με τα δύο μόρια της 1ης προτίμησης για τις βελτιώσεις ισχύει η θέση της kirea ή η θέση της bitch; Αν ισχύει η
     θέση σου bitch, όταν λες ότι "η τοποθέτηση να γίνει βάσει των σταθερών μορίων", ποια ακριβώς νοούνται ως σταθερά μόρια;
     Δηλαδή, αυτά συμπεριλαμβάνουν ή, όχι την πάγια προσαύξηση των 2,5 μορίων κατ' έτος υπηρέτησης;
2) Σχετικά με το 3 - αν κατάλαβα καλά - εγώ θα πρέπει να λάβω τα μόρια της μονάδας στην οποία συμπληρώνω τις
     περισσότερες ώρες (15 ώρες στη δική μου περίπτωση), εφόσον πρόκειται για απόσπαση εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ και για τις
     ανάγκες της υπηρεσίας, ακόμη και στην περίπτωση που η έναρξη της διάθεσής μου ξεκίνησε όχι από την αρχή του σχολικού   
     έτους αλλά από τα τέλη Οκτωβρίου;
     Και πάλι ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:33 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2013, 01:57:25 pm »
η προσαύξηση των δύο μορίων δίνεται στις αιτήσεις μετάθεσης απο περιοχή σε περιοχή ( αφορά δηλαδή περιοχές μετάθεσης). Στις περιπτώσεις μεταθέσεων που οι εκπαιδευτικοοι δηλώνουν συγκεκριμένα σχολεία ( πχ μουσικά΄η διαπολιτισμικά ) δεν υπάρχει σχετική προσαύξηση για την πρώτη προτίμηση.
Κατ' αντιστοιχία δεν υπάρχει προσαυξηση δύο μορίων για βελτιώσεις και οριστικές τοποθετήσεις.

για το άλλο ζήτημα, γίνε αν θες λίγο πιο συγκεκριμένος : πρόκειται για απόσπαση εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ ( που σημάινει δεν πας καθόλου στο σχολείο που κανονικά ανήκεις ) ή για διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου ( δλδ πχ πηγαινεις 15 ώρες σε ένα σχολεια και 4 σε άλλο; )

ουπς - ξεχασα για τα μόρια :
σταθερά μόρια ειναι τα
συνολικής υπηρεσίας ( 2.5/έτος )
δυσμενών συνθηκών ( πόσα μόρια έχει κάθε σχολεια)
οικογενειακά ( γάμου )
παιδιών ( ανάλογα με τον αριθμό τέκνων)

απο εκεί και πέρα για τις βελτιώσεις/ορισιτικές τοποθετήσεις υπολογίζονται και τα εξής μεταβλητά μόρια
εντοπιότητας ( 4 μόρια )
συνυπηρέτησης ( 4 μόρια )
τα μόρια αυτά λογίζονται μόνο για συγκεκριμένους καλλικρατικούς δήμους και όχι βέβαια για ολόκληρη την περιοχή μετάθεσης - εκτός και αν τα δύο αυτά συμπίπτουν )
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 24, 2013, 02:03:20 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 24, 2013, 08:24:32 pm »
Λοιπόν εξηγούμαι σχετικά με τη διευκρίνιση που ζήτησες bitch:
1) από την 01/07/12 μέχρι και τις 24/10/12 υπηρέτησα εξολοκλήρου στο σχολείο που έχω οργανική
2) από την 25/10/12 μεχρι και τις 13/01/13 διατέθηκα για 15 ώρες σε άλλο σχολείο για τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενώ για το
    ίδιο χρονικό διάστημα συμπλήρωνα τις υπόλοιπες 6 ώρες στο σχολείο όπου έχω την οργανική μου.
3) Κατόπιν, από τις 14/01/13 μέχρι και τις 30/06/13 διατέθηκα αφενός εκ νέου στο ίδιο σχολείο που είχα διατεθεί και
    προηγουμένως αλλά για 17 ώρες, ενώ αφετέρου για τις υπόλοιπες 4 ώρες διατέθηκα σε άλλο σχολείο αυτή τη φορά (κι όχι
    εκεί που έχω οργανική) και για τις ανάγκες της υπηρεσίας και στις δύο περιπτώσεις.

Έχοντας τώρα εξηγήσει επακριβώς τις υπηρεσιακές μου μεταβολές για το σχολικό έτος 2012-13 πιστεύω bitch να είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις πώς θα πρέπει να υπολογιστεί η μοριοδότησή μου για αυτή τη χρονιά (δηλαδή, τελικά θα λάβω τα μόρια του σχολείου με τις περισσότερες ώρες ή, τελικά, αυτά θα υπολογιστούν αναλογικά ή / και αθροιστικά;)

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 24, 2013, 09:00:49 pm »
ωραία τώρα ειναι λιγο πιο ξεκαθαρο

έχουμε και λέμε λοιπόν :
απο 1/7 έως 24/10 τα μόρια της οργανικής σου.( το σχολειο Α)
απο 25/10 έως 13/01 αναλογικά εκτός και αν η οργανική σου έχει περισσότερα μορια απο το σχολείο διάθεσης ( δηλ. το σχολείο

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 24, 2013, 10:02:51 pm »
Οκ κατάλαβα. Όλως περιέργως ήρθαμε στα λόγια της Δ/νσης...αναλογική η κατανομή των μορίων λοιπόν.
Αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε σε παρακαλώ κι ένα πρόχειρο υπολογισμό, απλά να δω αν συμβαδίζει με τους υπολογισμούς της Δ/νσης.
Οπότε:
1) σχολείο (Α) οργανικής, μόρια 4
2) σχολείο (

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 24, 2013, 10:07:43 pm »
τα μόρια βγαίνουν αυτόματα. Αν τα διαστήματα είναι σωστά και η μονάδα μοριδότησης επίσης ( και οπως φαίνεται είναι ) τότε τα μορια υπολογιζονται αυτόματα απο το σύστημα και δεν μπορουμε να παρέμβουμε σε αυτά. Επομένως σωστά ειναι !  :) :) 

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:24:35 pm »
Τώρα θα γίνω δηκτικός: και δεν αναφέρομαι σε σένα bitch, αλλά στη "μέθοδο της κολοτούμπας" που επικρατεί όλο και περισσότερο σε όλους τους τομείς της διοίκησης του κράτους. Ακόμα λοιπόν και αυτό το πρόγραμμα καταχώρισης αιτήσεων μετάθεσης /βελτίωσης του υπουργείου έχει έτσι σχεδιαστεί ώστε να καταστρατηγεί τους ίδιους τους νόμους και τις εγκυκλίους που λένε οτι κάποιος θα πρέπει να πάρει τα μόρια του σχολείου στο οποίο απασχολείται τις περισσότερες ώρες. O tempora, o mores!
Πέραν των ανωτέρω τώρα, στο σύνολο των μορίων που τελικά συγκεντρώνω παρατήρησα ότι δεν έχουν προσμετρηθεί μόρια ΜΣΔ από αναγνωρισμένη προυπηρεσία σε χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ η πάγια πριμοδότηση των 2,5 μορίων γι' αυτό το έτος έχει προστεθεί κανονικά. Η εγκύκλιος θυμάμαι ότι αναφέρει κάτι σχετικά, αλλά δεν παρέχει λεπτομέρειες επί του θέματος. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιο είναι το ύψος της μοριοδότησης που δεν έχει προσμετρηθεί; (Ελπίζω να μην έχουμε και εδώ κάποια "κολοτούμπα"!)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:36:27 pm »
Νομίζω ότι επί του προκειμένου αδικείς το σύστημα καταχώρισης καθώς αυτό το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει όσα ορίζονται απο την σχετική εγκύκλιο.
Θα έπαιρνες τα μόρια του σχολείου που απασχολείσαι τις περισσότερες μέρες αν αυτό ήταν το κυρίως σχολείο τοποθέτησής σου. Αφού όμως δεν ειναι, και αφου επ αυτου υπάρχει σχετική διάταξη δε γινεται να την αγνοήσουμε.

Για την υπηρεσία σου στο σχολειο της Ε.Ε. επίσης σωστά οι συνάδελφοι σου έχουν υπολογίσει μόνο μόρια συνολικής και όχι ΜΣΔ καθώς και πάλι, αυτό οριζεται απο την εγκύκλιο.
σελ 7 2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜ

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:46:29 pm »
Θα συμφωνήσω σε όλα με την Bitch και να με συγχωρείς αν σε μπέρδεψα λιγάκι.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 26, 2013, 08:57:23 pm »
Bitch απολύτως κατανοητά τα όσα παραθέτεις σχετικά με ΜΣΔ για σχολεία από ΕΕ.
Σχετικά όμως με το πρώτο σημείο θα ήθελα να μου διευκρινίσεις τι εννοείς με τη φράση "κυρίως σχολείο τοποθέτησής" καθώς σε αυτό το σχολείο ήμουν αρχικά (από τις 25/10/12) για 3 ημέρες και τώρα (μετα τις 14/01/13) για 4 μέρες. Μήπως εννοείς το σχολείο στο οποίο έιχα τοποθετηθεί αρχικά από την 01/07/12 δηλαδή εκεί που έχω την οργανική μου;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 26, 2013, 09:38:54 pm »
το σχολείο κύριας τοποθέτησης στην δική σου περίπτωση ειναι το σχολειο οργανικής σου. Αυτό έχουμε ως αναφορά σε σχέση με την μοριοδότησή σου τα επίμαχα διαστήματα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)