0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ασορτί με την εποχή που ζούμε το τόπικ. Έριδες , μιζέρια και μακριά δυστυχώς από την ουσία του πράγματος. τέλος πάντων. 2500 με 3000 χιλιάδες οι αναπληρωτές χωρίς εσπα και γύρω στις 3000 με 3500 με εσπα, μέχρι στιγμής στον προγραμματισμό. Κατά τα άλλα για την αναγνώριση της υπηρεσίας μετά το 2010 , αν δούμε προκοπή θα είναι από τους πολύ δραστήριους δασκάλους , γιατί οι άλλοι ροχαλίζουν. το υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα αυτό , λόγω σχεδίου Αθηνά και άλλων κατά το υπουργείο πιο επείγοντων θεμάτων. για μόνιμους διορισμούς; πρώτα θα φτάσουν τα κενά από τις κατά τόπους διευθύνσεις , θα αξιολογηθούν , θα πάνε οι απαιτήσεις εκεί που πρέπει και βλέπουμε ... καληνύχτα σας.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα φτάσει ο αριθμός στους 5000 χωρίς ΕΣΠΑ !
Παράθεση από: dina 94 στις Μαρτίου 27, 2013, 10:01:31 amΠροσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα φτάσει ο αριθμός στους 5000 χωρίς ΕΣΠΑ ! Το θέμα είναι ότι στον προϋπολογισμό δε χωράνε προσωπικές εκτιμήσεις.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάτι χιλιάδες κενά με παραδοχή του υπουργείου. Η απάντηση είναι όμως απλή. Ναι μεν υπάρχουν κενά αλλά δεν υπάρχουν πιστώσεις (τόσες είχαν προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό).
Πρωτοβαθμια 1 ωρα ,Δευτεροβαθμια 2 ή 3 ,αυτα ψιθυριζονται......
Η κρίση αναγκάζει όλους να δουν τις πραγματικότητες,τις οποίες δεν ήθελαν να δουν στο παρελθόν.Αναπληρωτής σημαίνει εκπαιδευτικούς συμβασιούχους ορισμένου χρόνου,οι οποίοι καλύπτουν συγκεκριμένα και περιορισμένα κενά.Ακριβώς για αυτό τον λόγο ο αριθμός του πρέπει να είναι μικρός.Τα κενά είναι αποκλειστικά οργανικά,καθώς τα λειτουργικά καταργήθηκαν με τις αποφάσεις για την διαθεσιμότητα.Τα οργανικά κενά καλύπτονται αποκλειστικά με διορισμούς μονίμων,με τον τρόπο και στον αριθμό που θα αποφασίζει ο ευρωπαικός μηχανισμός ελέγχου των προυπολογισμών των κρατών της ευρωζώνης.Αυτό γίνεται στην Γερμανία και την Γαλλία,αυτό επιβάλλεται και στην Ελλάδα,τώρα πλέον και στην Κύπρο.Ότι άλλο συνέβεναι κατα το παρελθόν το ξεχνάμε άπαξ και διαπαντός.Αυτή είναι η πραγματικότητα και σ αυτήν πρέπει να προσαρμοστούμε!Η εναλλακτική είναι η πτώχευση,όπως περίτρανα αποκάλυψε η κυπριακή κρίση.