0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σε ολους και χρονια πολλα!Ας μη γελιομαστε!Ειναι αδυνατο να λειτουρησουν τα δημοτικα,τα γυμνασια και τα λυκεια μονο με 2000 αναπληρωτες!Θα διαλυθουν τα σχολεια με αποτελεσμα οι μαθητες να μην διδασκονται!!!Δεν μπορουν να κανουν πειραματα με εναν τοσο ευαισθητο και νευραλγικο τομεα οσο ειναι αυτος της εκπαιδευσης και ειδικα της δημοσιας!!!!!!
(...) Αν περάσουν οι αυξήσεις διδακτικού ωραρίου και οι νέες συγχωνεύσεις, συν τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τα 30αρια τμήματα, θα βγαίνουν οι αριθμοί και όλα εντάξει μώρε!
Το Υπουργείο γνωρίζει ήδη με σχετική ακρίβεια τις ανάγκες σε προσωπικό για το νέο σχολικό έτος. Επίσης γνωρίζει ήδη τις "διαθέσιμες" ώρες. Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει είναι μόνο οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση.30άρια τμήματα δεν ξέρω αν υπάρχουν κάπου, σίγουρα δεν προβλέπεται τέτοιος αριθμός οπότε και δεν θα γίνουν.Προσωπικά πιστεύω ότι και χωρίς την αύξηση ωραρίου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με αναπληρωτές μόνο σε κάποιες ειδικότητες.Μάλλον βιάστηκε να κάνει την αύξηση το Υπουργείο αλλά υποψιάζομαι ότι δεν είχε άλλη επιλογή (άνωθεν εντολή, δηλαδή Τρόικα).Μεταξύ μας ξέρουμε ότι με το υπάρχον προσωπικό και με σωστή διαχείριση θα μπορούσε η κατάσταση να είναι σαφώς καλύτερη. Για πολλά χρόνια δεν έγινε τίποτε. Τώρα θα γίνουν όλα απότομα.
Η πραγματικότητα είναι η εξής:Νέος γύρος συγχωνεύσεων κλείνουν 64 σχολεία τα περισσότερα από αυτά στην α/θμια.+2 ώρες στο ωράριο.Εχει ήδη εξαγγελθεί ότι ο αριθμός των αναπληρωτών θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με φέτος....
Παράθεση από: mackis στις Μαΐου 09, 2013, 08:31:08 pmΤο Υπουργείο γνωρίζει ήδη με σχετική ακρίβεια τις ανάγκες σε προσωπικό για το νέο σχολικό έτος. Επίσης γνωρίζει ήδη τις "διαθέσιμες" ώρες. Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει είναι μόνο οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση.30άρια τμήματα δεν ξέρω αν υπάρχουν κάπου, σίγουρα δεν προβλέπεται τέτοιος αριθμός οπότε και δεν θα γίνουν.Προσωπικά πιστεύω ότι και χωρίς την αύξηση ωραρίου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία με αναπληρωτές μόνο σε κάποιες ειδικότητες.Μάλλον βιάστηκε να κάνει την αύξηση το Υπουργείο αλλά υποψιάζομαι ότι δεν είχε άλλη επιλογή (άνωθεν εντολή, δηλαδή Τρόικα).Μεταξύ μας ξέρουμε ότι με το υπάρχον προσωπικό και με σωστή διαχείριση θα μπορούσε η κατάσταση να είναι σαφώς καλύτερη. Για πολλά χρόνια δεν έγινε τίποτε. Τώρα θα γίνουν όλα απότομα.Έτσι που μιλάς παραπληροφορείς την κοινη γνώμη δεν ξέρω στο όνομα τίνος μιλάς και που αποσκοπεις,(!;) αλλά συνάδελφε εγώ είμαι νηπιαγωγός αναπληρώτρια και κάθε χρόνο πάω και ανοίγω κλειστά νηπιαγωγεία...!!!!