0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε εκ νεου επικοινωνια με την αρμοδιο για τον κλαδο μου στο ΥΠΕΠΘ,μου ξαναεπιβεβαιωσε οτι οι διορισμοι θα ειναι μηδενικοι.
Συνάδελφοι,όταν μιλάμε για μηδενικούς διορισμούς,αναφερόμαστε σε όλες τις ειδικότητες.Το θέμα είναι πως με την πράξη του υπουργού να μην διορίσει κανένα μόνιμο τίθεται θέμα νομιμότητας της μεταβατικής περιόδου.Το θέμα είναι πως θα υπογραφεί για του χρόνου παράταση της μεταβατικής,όταν η φετινή δεν τέθηκε σε ισχύ;Μέχρι στιγμής οι νομικοί σύμβουλοι του ΝΣΚ έχουν θίξει στο θέμα,αλλά λόγω προτεραιοτήτων δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.Όλοι περιμένουν την τρόικα και πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση κανείς δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις.Πάντως,το κλειδί για την παράταση της μεταβατικής είναι οι αδιόριστοι ασεπίτες,οι οποίοι μπορούν άνετα με το 1 προς 1 να φύγουν προς άλλες θέσεις του δημοσίου και η μεταβατική να μείνει στον αέρα εντελώς.Νομίζω πως οι συνάδελφοι είναι πολύ πιεσμένοι και δύσκολα θα αρνηθούν μια τέτοια λύση στο πρόβλημα του διορισμού τους.Γι αυτό,καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι εναντίον τους προκλήσεις,οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν την κατάσταση.
Δεν εννοει αυτο ο typos72.Υπαρχει δυνατοτητα απορροφησης στο Δημοσιο γενικα, στους εχοντες ΦΕΚ