0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Στο τέλος του άρθρου 15 του ν. 2190/1994 ( ’ 28) προστίθεται παράγραφος 9, ως εξής: «9. Η κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 είναι δυνατόν να πραγματοποιείται μετά από πρόταση του .Σ.Ε.Π. και τη σύμφωνη γνώμη του οικείου φορέα, χωρίς νέα προκήρυξη από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του .Σ.Ε.Π., υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα, και ότι δεν έχουν παρέλθει εννέα (9) μήνες από τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων διοριστέων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 ( ’ 40), όπως εκάστοτε ισχύει. Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις από τους επιλαχόντες, γίνεται με απόφαση του .Σ.Ε.Π. με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων-ειδικοτήτων και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς και μετά τον έλεγχο των προσόντων τους. Οι υποψήφιοι καλούμενοι από το .Σ.Ε.Π. να καταλάβουν την προτεινόμενη σε αυτούς νέα θέση, οφείλουν να δηλώσουν με γραπτή δήλωσή τους, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τότε που θα περιέλθει σε αυτούς η έγγραφη ειδοποίηση του .Σ.Ε.Π., αν αποδέχονται τη νέα θέση. Η δήλωση κατατίθεται στο .Σ.Ε.Π. ή αποστέλλεται σε αυτό μέσω τηλεομοιοτυπίας. ν δεν υποβληθεί η ως άνω δήλωση, τεκμαίρεται αμαχήτως η μη αποδοχή της προτεινόμενης νέας θέσης, χωρίς ο υποψήφιος να διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.»
Είναι σαφές στο άρθρο 2 του νόμου 2190/1994 και άρθρο 180 του νόμου 2525/1997 πως τα φεκ διορίζονται ανα πάσα στιγμή επιθυμεί η διοίκηση.Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ούτε μεταβατική υπάρχει,ούτε 40%.Αν οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί φύγουν με τον νόμο του Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μετάταξη σε διοικητικές υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου,εννοείται πως το 40% θα μείνει αδιόριστο.Θα το ξαναπώ,το 40% έχει ανάγκη το 60% και όχι το ανάποδο.Κι αυτο το λέω γιατι κάποιοι απο το 40% πέρυσι έτρεξαν στο Παιδείας για να μην διοριστούν με τις 45 κενές θέσεις ασεπίτες και χαθεί η ποσόστοση.Τώρα αν οι διοριστέοι πάνε στο Διοικητικής μεταρρύθμισης,η ποσόστοση θα πάει περίπατο!!!
δυστυχως εχουμε ολοι μπλεξει στο <<συμφωνα με τις αναγκες>> το λογοπαιγνιο που χρησιμοποιει η δοικηση για να καλυφθει. Οταν θα ερθει η ωρα ομως για την ψηφο μου θα τους πω συμφωνα με τις δικες μου αναγκες να πατε σπιτια σας!!!Ελπιζω να κανετε και εσεις το ιδιο!
Εγω troktiko θα τους στειλω λιγο πιο μακρια απο τα σπιτια τους.....εκει που με εστειλαν αυτοι τοσα χρονια!
κατι δεν στεκει σ αυτα που λες κατα καιρους νομιζω.........
Αυτό που λές δεν ισχύει. πέρσυ διόρισε επιλαχόντες και έχουν περάσει 4 χρόνια.
Ο προηγούμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ είχε προκαθορισμένες θέσεις διορισμών. Σε οποιες ειδικότητες έγιναν όλοι οι διορισμοί, οι πίνακες έχουν επιτελέσει το σκοπό τους. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι!Ο 3848 λέει ότι από τον επόμενο ΑΣΕΠ δε θα υπάρχουν προκηρυγμένες θέσεις ανά ειδικότητα....άρα όταν γίνει ΑΣΕΠ θα μπορεί να διορίζει 2 άτομα σε μια ειδικότητα ή 100, χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκεί δε θα έχει περιορισμούς. (Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό θα είναι εις βάρος των εκπαιδευτικών, γιατί πιστεύω ότι θα κάνουν ελάχιστους διορισμούς).Όμως πρέπει να τελειώσει η μεταβατική και για να τελειώσει η μεταβατική πρέπει να διοριστούν όλοι οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ 2008 και μετά να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Αλλιώς ο νόμος της Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ!