0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφε δεν εχω καταλαβει την παρατηρηση σου ουτε το αν εχει σχεση με το θεμα μας.!!!!Ποια ειναι η διαπιστωση? Οτι οι νεοδιοριστες παιρνουν αδεια κύησης ή ανατροφης? Ειναι λογικο αφου ισχυει σε ολο το δημοσιο τομεα και επισης ειναι λογικο να κανουν παιδια τη στιγμη που διοριζονται και νιωθουν μια σχετικη ασφαλεια τη στιγμη που τοσα χρονια στα φροντιστηρια οι εργοδοτες τις απολυουν ή δεν τις ξαναπροσλαμβανουν οταν μενουν εγγυοι. Το οτι διοριζονται αναπληρωτες στη θεση τους καλο ειναι γιατι αποκτουν καποιοι συναδελφοι μορια προυπηρεσιας για να διοριστουν και αυτοι με τη σειρα τους. Το οτι καποιες ειδικοτητες δουλευουν λιγοτερες ωρες, αυτο το ξερουν αυτοι που βγαζουν τα προγραμματα αλλα εδω ολοι λενε οτι σπανε τα κενα των αναπληρωτων σε δυο ωρομισθιους για να εξοικονομησουν χρηματα. Δε νομιζω λοιπον οτι παιρνουν αναπληρωτες για να δουλεψουν 6 ωρες. Αλλα και παλι δεν εχω καταλαβει το σχολιο. Μηπως εννοεις οτι δεν υπαρχουν τοσα κενα οσα λενε και οτι οι καθηγητες καθονται? Τουλαχιστον απ'οτι λενε οι συναδελφοι εδω απο τα σχολεια τους τα κενα ειναι παρα πολλα και δυστυχως δεν καλυπτονται ή καλυπτονται με ωρομισθιους
Στο δικό μου σχολείο η κοπέλα που κάνει αγγλικά ανέλαβε και την ιστορία,ενώ σε μένα που είμαι φιλόλογος έδωσαν την κοινωνιολογία!
Τώρα εγώ ως κοινωνιολόγος όταν διοριστώ στο σχολείο λέτε να μου δώσουν τα αρχαία ελληνικά? Για να συμπληρώσω ωράριο όχι τίποτις άλλο μην με πληρώνουν τζάμπα Συγνώμη για την άσχετη, σχετική μου παρέμβαση αλλά, βρε παιδιά όταν ακούω και βλέπω κάτι τέτοια.... Κι άλλη συνάδελφος φιλόλογος μου είπε πως της έχουν δώσει κάμποσες ώρες με μαθήματα που είναι της δικής μου ειδικότητας. Κι έπειτα λέει δεν υπάρχουν κενά στον κλάδο μου ή οι ΠΕ10 δεν συμπληρώνουν ωράριο. Έλεος δηλαδή θα μας τρελάνουν πως να συμπληρωθεί το ωράριο όταν γίνονται τέτοια κουλά.Και πάλι συγνώμη για την παρέμβαση. Σημ. Πάντως Ιοli αν θες βοήθεια με το μάθημα εδώ είμαι
kellykou: "Σε αυτο δε φταινε οι συναδελφοι .Φταινε οι υπευθυνοι που για διαφορους λογους αφηνουν καποιους να καθονται"
kellykou: "καποιοι (σ.σ. μήπως οι υπεύθυνοι που δεν πρέπει να αδρανούν;!;!) θέλουν να αρχίσουν οι καθηγητές να δουλεύουν και πέρα (σ.σ. ) του ωραρίου τους?
Σιόρ Dotore, χαραμίζεσαι να σε πάρουν στο ΥΠΕΠΘ να σε αξιοποιήσουν στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.Αλήθεια γιατί τους νόμους τους θυμούνται και τους εφαρμόζουν κάποιοι όποτε και όπως τους βολεύει. Και επαναδιατυπώνω την ερώτηση της kellykou: αν υποθέσουμε ότι από την πιστή εφαρμογή των νόμων προκύπτει ότι δεν χρειάζονται αναπληρωτές γιατί προσλαμβάνουν αναπληρωτές και ξοδεύουν τα χρήματά ΜΑΣ?