0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα. Τυπικά είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε την ύλη που ορίζεται από το πρόγραμμα σπουδών. Το ότι δεν υφίσταται συγκεκριμένο βιβλίο που πρέπει να ακολουθούμε και συγκεκριμένο λογισμικό, δε σημαίνει ότι μπορούμε να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα σπουδών.
Doodl νομίζω ότι είναι λάθος να παρακάμπτουμε ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει συνταχθεί από αρκετούς επιστήμονες και να κάνουμε ό,τι θεωρούμε εμείς ότι είναι σωστό. Ακόμα και τυπικά δεν είμαστε καλυμμένοι. Πχ. προσεχώς στην αξιολόγηση, όσοι αποκλίνουν από το πρόγραμμα σπουδών είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο εύκολος στόχος. Αυτά που γράφω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, τα έχω ακούσει από συμβούλους της πληροφορικής. Και εγώ έχω ενστάσεις από αρκετά στοιχεία του ΑΠΣ. Πχ. δεν θα δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στους εννοιολογικούς χάρτες, ή πχ. δεν θα βάλω άπειρες ασκήσεις στο Word. Αλλά δεν θα διδάσκω όλη τη χρονιά αντικείμενα που δεν προβλέπονται καν σε κάποιες τάξεις.
Και για να αναφερθώ και στο ζήτημα του BYOB. Και εγώ στο μεγαλύτερο μέρος του μαθήματος (στο κομμάτι που προβλέπεται προγραμματισμός) κάνω αυτό που αναφέρεις. Μετακινούμαι από υπολογιστή σε υπολογιστή και βοηθάω τα παιδιά να δημιουργήσουν κάτι ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Ωστόσο, αυτό που παρατήρησα είναι ότι αν τους αφήσω τελείως ελεύθερους επιλέγουν συχνά να φτιάχνουν παιχνίδια που δεν είναι δυνατό να κατασκευαστούν με τέτοια προγράμματα με τις γνώσεις που έχουν. Πχ. άλλος θέλει να φτιάξει το LoL και άλλος το Stardoll.
Doodl νομίζω ότι είναι λάθος να παρακάμπτουμε ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει συνταχθεί από αρκετούς επιστήμονες και να κάνουμε ό,τι θεωρούμε εμείς ότι είναι σωστό.
Είχα την απορία ποιος υπογράφει αυτό το πράγμα που λέγεται ΑΠΣ.http://www.pi-schools.gr/news/FEK-1139B-PS.pdfΕντάξει, λύθηκε η απορία, η κοτάρα πρώην υφυπουργός Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου το υπογράφει.Λέω και εγω....