*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 317780 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #364 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:09:05 am »
σαφώς, διαβάστε και τα 160+ σχόλια από κάτω, Ρωξάνη δεν ξέρω αν έπεισες τους γνωστούς σου γονείς χτες αλλά κάποιοι δεν πείθονται τόσο εύκολα πια:
Αρκετά πια με τους καλομαθημένους!
Αν τους κακοπέφτει η δουλειά του εκπαιδευτικού και είναι κακοπληρωμένοι, κουράζονται, υποφέρουν, υπάρχουν δουλειές στη Μανωλάδα έμαθα... Ας πάνε εκεί να περνάνε καλύτερα και μη μας τα ζαλίζουνε και πολύ με την κλάψα τους γιατί είμαστε ήδη φορτωμένοι οι υπόλοιποι για ν'ασχολούμαστε με την καλοπέραση των αρχι-βολεψάκηδων κυρίων εκπαιδευτικών. Όπως είπε και κάποιος πιο πριν, μπλοκάκι, ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:01 »

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:12:09 am »
Αυτές οι δημοσκοπήσεις έτσι όπως γίνονται σαφώς και θα είναι αρνητικές για εμάς. Μας κάνουν να φαινόμαστε τεμπέληδες ενώ το ζητούμενο είναι αλλού...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #366 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:13:24 am »
@typos72

Από το να ρίχνεις κεραυνούς δεξιά και αριστερά γιατί δεν προτείνεις κάτι εσύ;

@sikat

Οι της ΕΛΜΕ το κάνουν. Σχεδόν σε όλα τα κανάλια της επαρχίας. Γι αυτό και στην επαρχία πολλοί περισσότεροι (τουλάχιστον σε εμάς) έχουν θετική άποψη για τους καθηγητές. Το θέμα είναι τι γίνεται κεντρικά σε επίπεδο ΟΛΜΕ και σε κανάλια πανελλάδικής εμβέλειας. Αυτό είναι το θέμα μου. Δεν τα έχω με τα άτομα. τα έχω με την στρατηγική, τα επιχειρήματα και τις πρακτικές.
Οταν κάτι δεν πετυχαίνει ή το επαναλαμβάνεις με άλλο τρόπο ή το αλλάζεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2013, 11:16:57 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:14:27 am »
Oχι τί θα πούμε στους γονεις? αλλά τι αντιπροτασεις εχουμε να κανουμε σε μια τετοια στιγμη (κρισης) προς την ηγεσια? Και δυστυχως απαντηση ΔΕΝ εχω παρει. Μονο θεωριες περι ιδανικου σχολειου...

Να θυμηθώ ή οχι, και πως 10 χρονια πριν οταν ολα ηταν καλα παλι φροντιστηρια και ιδιαιτερα καλα κρατουσαν κι ας ηταν το πολυ 20 μαθητες στη ταξη κι ας εδινε τη ψυχη του ο καθηγητης...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2013, 11:25:52 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:50:01 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #368 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:21:54 am »
Για να φτάσουν να κάνουν φροντιστήρια πριν 20 χρόνια το κάνανε στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και έίχαν βάσεις από το σχολείο.
Αν θέλει το Υπουργείο να κοπούν τα ιδιαίτερα ξέρει πως μπορεί να το κάνει.
Με εξετάσεις σε όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο σχολείο γενικά (όχι συγκεκριμένη ύλη) και αυτές εκτός Λυκείου, αφού αποφοιτήσουν. Όπως γινόταν πολύ παλιότερα.
Και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο θα δείτε ότι και λόγω κρίσης μια οικογένεια θα προτιμήσει ο κανακάρης της να παρακολουθεί στο σχολείο (και να έχει απαιτήσεις από αυτό) παρά να την ξεζουμίζει στα ιδιαίτερα από το Δημοτικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει. Και ναι αν χρειαστεί να μείνει και στην ίδια τάξη και όχι να τους ΠΕΡΝΑΜΕ με κάθε τρόπο στην επόμενη για να έχουμε τμήματα (φταίμε και εμείς...)
Εκτός αν σκοπός της Κυβέρνησης (όχι μόνο της συγκεκριμένης) είναι να δουλεύει η παραπαιδεία για να καταπολέμάει περιστασιακά της ανεργία και τα επακόλουθα της γκρίνιας έστω και με μαύρη εργασία.

επίσης ας πει πως θέλει το σχολείο για τα επόμενα 10 χρόνια (ειδικότητες, ωράριο, αριθμός σχολείων, υποδομές και να μην το ΑΛΛΑΖΕΙ με την αλλαγή κάθε υπουργού-φωστήρα) για να τα πάρουμε απόφαση κάποιοι και να μην ελπίζουμε. Επίσης σε όσους μείνουν εκτός υπάρχουν τα προγράμματα κατάρτισης. δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω ένας του ΟΣΕ κάνει για διοικητικός ο καθηγητής με επανεκπαίδευση δεν κάνει;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2013, 11:41:07 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:38:13 am »
Μάρκο αν θες τη δική μου γνώμη, την οποία στις ενημερώσεις των γονέων συχνά την αναφέρω, ειναι αυτή:

Οι συνθήκες μέσα στην τάξη ήδη έχουν γίνει απαράδεκτες με 27 και 28 παιδιά. Η δουλειά του εκπαιδευτικού για να μπορέσει να εργαστεί με όλους τα μαθητές του είναι πλέον επίπονη. Πόσα ΤΕΣΤ θα τους βάλεις, πόσες ασκήσεις θα μπορέσεις να λύσεις ή να λύσουν και αυτοί στον πίνακα; Πως θα τους πας στο εργαστήριο και θα τους βοηθήσεις αυτούς τους 27; Πως θα βρεις χρόνο αν μετακινείσαι από σχολείο σε σχολείο; Δεν είναι από μόνη της πρόβλημα η αύξηση του ωραρίου αλλά η κατάντια του δημόσιου σχολείου με όλα τα μέτρα μαζί που μόνο στόχο έχουν την μείωση των δαπανών. Δεν πάει άλλο. Έτσι και αλλιώς αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα συνεχίσει η κυβέρνηση το στοίβαγμα των μαθητών στα σχολεία και στις τάξεις και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών. Αλήθεια πως θα ζήσει ο περιοδεύων εκπαιδευτικός με 650
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2013, 11:55:57 am από sikat »

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:41:32 am »
@typos72

Από το να ρίχνεις κεραυνούς δεξιά και αριστερά γιατί δεν προτείνεις κάτι εσύ;

@sikat

Οι της ΕΛΜΕ το κάνουν. Σχεδόν σε όλα τα κανάλια της επαρχίας. Γι αυτό και στην επαρχία πολλοί περισσότεροι (τουλάχιστον σε εμάς) έχουν θετική άποψη για τους καθηγητές. Το θέμα είναι τι γίνεται κεντρικά σε επίπεδο ΟΛΜΕ και σε κανάλια πανελλάδικής εμβέλειας. Αυτό είναι το θέμα μου. Δεν τα έχω με τα άτομα. τα έχω με την στρατηγική, τα επιχειρήματα και τις πρακτικές.
Οταν κάτι δεν πετυχαίνει ή το επαναλαμβάνεις με άλλο τρόπο ή το αλλάζεις.
Πρώτον,στέλνεις στον εισαγγελέα όλους τους διοικητικούς που άφησαν τα σχολεία χωρίς βιβλία πέρυσι και χωρίς πετρέλαιο φέτος.Δεύτερον,διεκδικείς δικαστικά να κατοχυρώσεις οικονομικά και θεσμικά τις παραπάνω ώρες που δουλεύουμε στο σπίτι.Άμα τα κάνει αυτά η ΟΛΜΕ,εγώ θα γίνω εσκιμόοος!!!!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:44:14 am »
Οι μαθητές επίσης Μάρκο που δεν επισκέφτονται πλέον τα φοντιστήρια τείνουν να γίνουν πλειοψηφία. Δεν το λέω για την Γ΄ λυκείου αλλά για όλους τους μαθητές του λυκείου.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #372 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:46:20 am »
@typos72

Εσύ όμως τα είπες και ακούστηκαν ως προτάσεις.
Και αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Απριλίου 30, 2013, 11:46:53 am »
Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα την Κυριακή, από τις συζητήσεις που γίνονταν, κατάλαβα ότι ήθελαν απεργία στις παν/κές.

Αποσυνδεδεμένος anestios

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Απριλίου 30, 2013, 12:09:41 pm »
Ναι στην απεργία αρκεί όλοι οι ξενόγλωσσοι να καλύψουν τα κενά στην πρωτοβάθμια, αρκεί να σταματήσουν βυσματωμένοι στα σχολεία, αρκεί να δουλεύουν όλοι το ωράριό τους (κι όχι όλως παλαιότερα, διότι στα κακώς κείμενα κανείς και από καμία απόχρωση δεν μιλούσε) και όταν μιλάμε για δικαιοσύνη να μην εννοούμε το δίκαιο της δημοσιουπαλληλικής καρέκλας. Επιπλέον, υπήρξα θύμα των απεργιών του '90 ( τέλη ιουλίου για όσους είναι παλαιότεροι και η εμπειρία ήταν οδυνηρή- αν θυμάστε επιστράτευση και οι συνδικαλιστές φώναζαν έξω από το σχολείο την ώρα που γράφαμε). Κανείς δεν μιλά για απεργία στα βαθμολογικά. Αν δεν αποκατασταθούν οι αθλιότητες στη δευτεροβάθμια, γιατί να γίνει απεργία;

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Απριλίου 30, 2013, 12:27:23 pm »
Είμαι τόσο εξουθενωμένη ψυχικά από τη χαριστική βολή που μου ήρθε μέσα από το φόρουμ το Σάββατο το πρωί... βλέπετε, στο δικό μου σχολείο την Παρασκευή μετά τη γιορτή αποχωριστήκαμε με ευχές για το Πάσχα χωρίς να έχουμε ιδέα για το νομοσχέδιο-εξπρές του μεσονυχτίου...ο διευθυντής δε μας είπε τίποτα για ειδοποίηση υπολογισμού οργανικών με δεδομένη την υπό ψήφιση αύξηση του ωραρίου, όπως έγινε σε άλλα σχολεία... ώστε αδυνατώ αυτή τη στιγμή να προτείνω λύσεις και να καταθέσω επιχειρήματα.
Γράφω για να καταθέσω μόνο την ψήφο μου ΝΑΙ σε απεργία διαρκείας και στις πανελλήνιες, γιατί είναι το μόνο πλέον που μπορώ να κάνω, γιατί αισθανόμουν ήσυχη με τη συνείδησή μου όταν συμμετείχα σε όλες τις μονοήμερες και διήμερες απεργίες, εν γνώσει μου αναποτελεσματικές, αυτό μπορούσα αυτό έκανα, κι ας αισθανόμουν ότι γινόμουν η γραφική και ονειροπόλα του συλλόγου... γιατί είναι η ύστατη ώρα να βρούμε τα κοινά που μας ενώνουν όλοι, μόνιμοι, αναπληρωτές, ασεπίτες, 24μηνίτες, οι με προϋπηρεσίες χωρίς ασέπ και όλες οι κατηγορίες στις οποίες πολύ καλά κατάφεραν να μας διασπάσουν κατά την πετυχημένη συνταγή του διαίρει και βασίλευε... γιατί προτιμώ να πέσω μαχόμενη παρά να παραδοθώ αμαχητί... γιατί είμαστε ήδη τόσο στοχοποιημένοι, απαξιωμένοι, εξευτελισμένοι, βιασμένοι ως κλάδος που δεν έχουμε πια τίποτε άλλο να χάσουμε... γιατί απλά το ποτήρι ξεχείλισε και δεν πάει άλλο...

Τέλος, να σημειώσω ότι δε μιλάω μόνο ως εκπαιδευτικός (από εκείνους τους αναπληρωτές που είδαν την πόρτα του διορισμού να κλείνει μπροστά τους, επιλαχούσα του ασέπ του 2007, επιτυχούσα ασέπ 2009, κλειδωμένη έξω από το 24μηνο, με πολλά μόρια ασεπ και προϋπηρεσίας πια, που κάποιοι αποφάσισαν να πεταχτούν στα σκουπίδια, και άνεργη από την επόμενη χρονιά).... μιλάω και ως μητέρα υποψήφιας μαθήτριας για πανελλαδικές... έχει και αυτό τη σημασία του, γιατί και η κόρη μου και τα παιδιά μας και οι μαθητές μας καταλαβαίνουν τις αξίες που προσπαθούμε να τους διδάξουμε και αν δεν τις κάνουμε πράξη μένουν μόνο λόγια και θεωρίες...
Είσαι ακριβώς η περίπτωση που αποφάσισε να τιμωρήσει η κοινωνία και η "κυβέρνηση" για τα δικά της στραβά, στα οποία εσύ δεν είχες καμιά συμμετοχή. Κακία και κόμπλεξ.
Η Λύση είναι μόνο πολιτική

Αποσυνδεδεμένος infinity_kos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Απριλίου 30, 2013, 12:35:57 pm »
αυτή η συνεδρίαση της ολμέ ξεκίνησε; παρακολούθησε κανείς την ολμέ στο σκαι το πρωί;
tonik ειμαστε στην ίδια περίπτωση.
Λίγο μετά τα 1000 ο διορισμός.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Απριλίου 30, 2013, 12:46:19 pm »
H κοινωνία δεν μας φταιει.Ας την αφήσουμε κατα μέρος. Εμεις φταιμε για τις πραξεις μας ή τις παραλειψεις μας.
Αν βάλω 2 καθηγητες να μιλησουν μεταξύ τους, είμαι 100% σιγουρος πως κοινά σημεια δεν θα βρεθουν ή για να το πω καπως πιο σωστα, περισσοτερα θα τους χωριζουν παρα θα τους ενωνουν.
Η λογική του "διαίρει και βασίλευε" αλλά και του "βίσματος" ειναι πολυ δυσκολα αναστρέψιμη..
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182861
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 714
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144