*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 314481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:13:58 pm »
Ψυχραιμία!! Είναι περισσότερα αυτά που σας ενώνουν από όσα τυχόν σας χωρίζουν!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:35 »

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:18:48 pm »
στους μαθητές σας τι θα πείτε που έχουν το άγχος των πανελλαδικών;
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:20:09 pm »
http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Και μετά μου λέει η ΟΛΜΕ και το κάθε κομματικό παραμάγαζο για απεργίες στις Πανελλήνιες.....

Αν είσασταν σοβαροί κύριοι συνδικαλιστές θα κάνατε έναν φορέα για όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και τους ανέργους μαζί. αλλά είσαστε τόσο κοπρόσκυλα, τεμπελχανάδες και λιγδιάριδες που το μόνο που θέλατε είναι να μετράτε πρόβατα....στο μαγαζάκι σας και κάποιους προσκυνημένους απελπισμένους που σας παίρνουν τηλέφωνο...

ΥΓ. Αν θέλουν οι διαχειριστές να μου βάλουν ένα σωρό μπιπ να το κάνουν και δεν με νοιάζει ούτε θα αντιδράσω. Εγώ πάντως τους χαρακτηρισμούς για κάποιους γιδοβοσκούς δεν τους αλλάζω. Μπε ρε μπε!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 09:24:49 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:28:09 pm »
Το ξαναείπα:Σχετικά με τις Πανελλαδικές, επειδή έζησα ως υποψήφιος την τελευταία απεργία μέσα σε αυτές , δεν πάθαμε και τίποτα  όσοι το βιώσαμε. Ούτε και κατηγορούσαμε τους "ανεύθυνους" καθηγητές. Αυτό που έχω ναπω είναι:
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ , ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ , ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:36:35 »

Αποσυνδεδεμένος asepito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:31:35 pm »
Μα  για  ποια  ψυχικά  τραύματα  των  μαθητών  μιλάμε; Οι  περισσότεροι  θα  χαρούν  γιατί  θα  έχουν  περισσότερες  μέρες  για
διάβασμα.Εγώ  έδωσα  πανελλήνιες  στις  3  Ιουλίου (υπήρχε  απεργία  και  τότε ) , δεν  έπαθα  τίποτα  απεναντίας  σε  καλό  μου
βγήκε.Η  κοινή  γνώμη  είναι  απασχολημένη  με  τα  δικά  της  προβλήματα , δεν  πρόκειται  να  μας  συμπαρασταθεί  όπως  δεν
το  έκανε  ποτέ.
Το  θέμα  αφορά  τους  εκπαιδευτικούς  και  την  αξιοπρέπεια  τους.Δεν  είναι  για  πρώτη  φορά  στην  ιστορία  οικονομικά  τα
αιτήματα  παρόλο  που  όλοι  βιώνουμε  δύσκολες  καταστάσεις.Στο  κάτω  κάτω  της  γραφής δεν  έχουμε  να  χάσουμε  και  τίποτα  αφού  είμαστε  σχεδόν  στον  πάτο  των  δημοσίων  υπαλλήλων  και  όχι  μόνο. 

Αποσυνδεδεμένος insomniac

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:34:29 pm »
Εδώ και τόσα χρόνια επικρατεί το διαίρει και βασίλευε. Διαχωρισμός σε παλιούς και νέους, Αθμια και

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:38:36 pm »
Και για να εξηγούμαστε,

το πρόβλημα δεν είναι η απεργία. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω από όλα ΠΟΛΛΟΙ ναι ΠΟΛΛΟΙ είναι ταγμένοι σε κόμματα γιατί έχουν εξυπηρετηθεί και απεργούν μόνο όταν είναι αντιπολίτευση και όταν δεν εξυπηρετούνται. Ακόμα και μια μαζική απεργία να κάνουμε θα πάει η ΟΛΜΕ στο Υπουργείο (γιατί χωρίς ΟΛΜΕ δεν γίνεται απεργία) και θα μας πουλήσει κάτω από το τραπέζι. Δεν έχω καμία αυταπάτη. Και δεν είναι τα λεφτά. είναι ότι μετα από κάθε απεργία νιώθω όλο και πιο μ...... πόσο μάλλον στον κλάδο μου που κάποιοι την ημέρα της απεργίας θα δουλεύουν αλλού. Ξέρετε!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 09:40:16 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:39:40 pm »
Σχετικά με την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Αρβανιτόπουλο:
Η κ. Διαμαντοπούλου θεσμοθέτησε το πλέγμα της νομοθεσίας ( με την υποστήριξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου την οποία ευχαρίστησε δημόσια για την βοήθειά της, αλλά ΚΑΙ του κλάδου μια και αυτός επανεξέλεξε αυτήν την συνδικαλιστική ηγεσία). Σχετικά με τον κ. Αρβανιτόπουλο, απλά υλοποιεί όσα η προηγούμενη ηγεσία θεσμοθέτησε με την βοήθεια , συμπαράσταση και βοήθεια του κλάδου ( Απλά υπογράφονται εφαρμοστικά του νόμου ΠΔ κατά κανόνα).

Δεν συμφωνώ σε αυτό το σημείο. Το εκκολαπτόμενο πρωτοφανές ΠΔ έχει προκύψει κατ' εξουσιοδότηση διάταξης τους Ν.4093 (Μνημόνιο 3) που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2012. Είναι καθαρά Αρβανιτοπούλειας έμπνευσης, αφού στις εκλογές του Ιουνίου 2012 η Διαμαντοπούλου δεν εξελέγη ούτε
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:42:24 pm »
Ο φτωχός Αρβανιτόπουλος. Ο άμοιρος. Υποχρεώθηκε ο κακόμοιρος να εφαρμόσει τα όσα είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και ο κακόμοιρος ο Σαμαράς. Γίνεται κομμάτια η καρδούλα του. Έχει χάσει τον ύπνο του. Τι να κάνει όμως; Μπορεί να κάνει αλλιώς; Εφαρμόζει τα όσα είχε υπογράψει ο ΓΑΠ...

Α ρε κατακαημένη Ελλάδα....

Εύστοχο σχόλιο συνάδελφε, που καταδεικνύει την υποκρισία του συνόλου του πολιτικού συστήματος ( πολιτικού συστήματος που εξέφρασε επί δεκαετίες τα όνειρα, τις επιδιώξεις, τα πιστε'υω και τα θέλω της πλειοψηφίας των Ελλήνων).
Για να βγούμε από το αδιέξοδο που εμείς κατά πλειοψηφία δημιουργήσαμε, θα πρέπει να πονέσουμε πολύ ως κοινωνία ( και έτσι θα γίνει).
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:46:39 pm »
Καταρχήν υπάρχουν κάτι παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και οι γονείς τους  αδυνατούν πλέον να τα προετοιμάσουν στα φροντιστήρια από το προηγούμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν είχαν την τύχη φέτος να έχουν τους καθηγητές από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αξίζουν αυτά τα παιδιά να τους δοθεί επιπλέον χρόνος για την προετοιμασία τους.

Γενικά θα τα έλεγα ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι να λέμε συνέχεια: Μάλιστα!
Θα τα έλεγα επίσης ότι η κοινωνία χωρίς παιδεία δεν μπορεί να έχει μέλλον. Οι μικρότεροι συμμαθητές θα στοιβάζονται σαν πρόβατα από αύριο και κάποιοι κουρασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν συνθήκες για μάθηση.
Κάποια από αυτά θα σπουδάσουν για να γίνουν εκπαιδευτικοί. Αυτά δεν θα χρειαζόταν να τα πω κάτι…θα καταλάβαιναν από μόνα τους.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:47:38 pm »
@PA

στο δια τάύτα πες μας....την κυρία ΑΔ ο λαός την έστειλε εκεί που την έστειλε. Το κόμμα της έχει γίνει ο τραβεστί του σοσιαλισμού με το γελωτοποιό Μπένι σε ρόλο σαλτιμπάγκου. από δίπλα η καρικατούρα της Αριστεράς Φ. Κουβέλης ο σοβαρός κωλοτούμπας.
Το κυρίως πιάτο μας το προσφέρει η ΠΑΟΛΑ; ΠΟΛΑ; ΠΟΛΑΝ του κου Σαμαρά...λοιπόν με το να μας λες τι έγινε τα παλιά τα χρόνια τι προσφέρεις; να ξαναγυρίσουμε πίσω και καταψηφίσουμε τον προφεσορα της σφαλιάρας ΓΑΠ.

Αρκετά με την θεωρία και με τα επαναλαμβανόμενα κατεβατά που μου θυμίζουν copy paste. Κάτι φρέσκο έχουμε να πούμε;;; Διότι αν θέλεις να πονέσουμε να σου κάνω ένα ταξιδάκι δώρο στις Φιλλιπίνες που αυτομαστιγώνονται για το Πασχα. Λυπάμαι αλλά άμα θέλω Κάθαρση πρέπει να περιμένει λίγο γιατί και της Εκκλησίας δεν είμαι και θέλω να πιστεύω ότι αργώ να πεθάνω να πάω στην κόλαση.

Αντε γιατί έχω βαρεθεί με τους ταγούς του σεμνά και του ταπεινά...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2013, 09:51:04 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:48:05 pm »
Αγαπητέ Pa, θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τις θέσεις μου και κυρίως να παρουσιάσω αναλυτικά γιατί πρέπει να απεργήσουμε, αλλά πρέπει να ετοιμαστώ για να πάω στο Σύνταγμα!!! Το μόνο που λέω τώρα είναι ότι όσοι διοριστήκαμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι και να είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες. Δεν περιμένω από τον μόνιμο ιδιαιτεράκια καθηγητή να αντιδράσει, αλλά δεν έχω και αποδείξεις για να τον καταγγείλω και να συμβάλω στο καθάρισμα του κλάδου. Θέλω όμως από αυτόν που αγωνίστηκε για να γίνει δημόσιος λειτουργός να αγωνίζεται για την διαρκή βελτίωση του κλάδου μας. Και να αγωνιστεί ειδικά τώρα.

Ας μίλαγε ο κλάδος όταν έπρεπε συνάδελφε.
Ας διατύπωνε τις διαφωνίες του όταν όλα αυτά συζητήθηκαν και κρίθηκαν επικοινωνιακά και πρακτικά.
Από τις αρχές του 2010 φαινόταν ξεκάθαρα το που πήγαινε το πράγμα με βάση τις ακριβείς και ελικρινείς ως προς το περιεχόμενό τους δηλώσεις της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου. Τα έλεγε όλα αυτά.
Και ο κλάδος βοήθησε.
Αυτό, σημαίνει ότι τότε συμφώνησε.
Τι μεσολάβησε και έπαψε να συμφωνεί τώρα που ήρθε απλά η υλοποίηση όλων αυτών?

Υ.Γ. Περιττό να πω ότι συμφωνώ μαζί σου, μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που πάλεψαν προκειμένου να γίνουν λειτουργοί, αποτελούμε μία μικρή και ασήμαντη μειοψηφία εντός του Δημοσίου.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:52:46 pm »
Εγώ βασικά την έχω χεσμένη την κοινωνία αν αυτή δεν είναι με το μέρος μας .Και εγώ με σειρά μου βρίζω το σκουπιδιάρη όταν δεν μαζεύει τα σκουπιδια από τη γειτονιά μου .Άραγε αυτός έχει άλλοθι και εγώ όχι όταν απεργώ; Και κάτι άλλο .Τώρα που θα μείνω άνεργη (γιατί είμαι αναπληρώτρια ) θα έρθει η κοινωνία να τα ταίσει ;;;;Εσύ κ.ΡΑ διοριστηκες ,για ρώτα και εμάς τους έρμους ανα την Ελλάδα τι τραβάμε .Οι θεωρίες και οι αερολογίες εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ φαντάζουν γελοίες μπροστά στην χιμαιρική πραγματικότητα !

Συνάδελφε η κοινωνία που λες ότι έχεις "χ...νη", είναι αυτή που σε/ με πληρώνει.
Είναι το αφεντικό σου/μου.
Τι θέλω να πω: Ότι έχει σημασία για μένα και για σένα το τι πιστεύει το αφεντικό μας στην δουλειά μας.
Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις αυτό.
Η οργή σου είναι δικαιολογημένη, αλλά και η δική μου στάση επίσης πιστεύω.
Μιλούσα από το καλοκαίρι του 2010 ( κατ' ιδίαν κατά κανόνα) με συναδέλφους, και τους εξηγούσα αναλυτικά το πως και το γιατί η πολιτική που χαράχθηκε ( και υποστηρίχθηκε από τον κλάδο) θα οδηγούσε σε αναγκαστικές μεταθέσεις, μηδενισμούς διορισμών, ελάχιστες μεταθέσεις, εξάλειψη του θεσμού των αναπληρωτών. Αναλυτικά: με επιχειρήματα.
Άκουγε κανείς?
Όχι.
Κακά τα ψέματα: Ο κλάδος υποστήριξε αυτά που τώρα "θα του βγάλουν τα μάτια".

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:53:45 pm »
Καταρχήν υπάρχουν κάτι παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και οι γονείς τους  αδυνατούν πλέον να τα προετοιμάσουν στα φροντιστήρια από το προηγούμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν είχαν την τύχη φέτος να έχουν τους καθηγητές από την αρχή της σχολικής περιόδου. Αξίζουν αυτά τα παιδιά να τους δοθεί επιπλέον χρόνος για την προετοιμασία τους.

Γενικά θα τα έλεγα ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι να λέμε συνέχεια: Μάλιστα!
Θα τα έλεγα επίσης ότι η κοινωνία χωρίς παιδεία δεν μπορεί να έχει μέλλον. Οι μικρότεροι συμμαθητές θα στοιβάζονται σαν πρόβατα από αύριο και κάποιοι κουρασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν συνθήκες για μάθηση.
Κάποια από αυτά θα σπουδάσουν για να γίνουν εκπαιδευτικοί. Αυτά δεν θα χρειαζόταν να τα πω κάτι…θα καταλάβαιναν από μόνα τους.

και θα σας ρωτήσουν τα 18χρονα "γιατί κάνετε τώρα απεργία και δεν κάνετε στη αρχή της σχολικής  χρονιάς που η κατάσταση στην εκπαίδευση ήταν μπ@@@@@@@ ; " αν κάνετε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών στρέφετε τους μαθητές και τους γονείς εναντίον σας,  η αναμονή των εξετάσεων θα δημιουργήσει στους μαθητές πρόσθετο άγχος . συμφωνώ μαζί σου ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις γίνονται με αγώνες αλλά είναι αργά για δάκρυα και   απεργίες, το "παιχνίδι" χάθηκε το φθινόπωρο
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182547
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684