*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 315090 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1470 στις: Μαΐου 11, 2013, 12:48:18 pm »
Τι να σας πω, πιστέψτε, θαυμάστε και συγκινηθείτε με όποιον θέλετε.

Εγώ πάλι θαυμάζω εκείνον τον οικοδόμο που είπε στο "συνάδελφό" μας: ρε σε δεν πρέπει να αντισταθούμε στην σύγχρονη σκλαβιά ; Κοίτα απέναντι... Σήμερα που οι γονείς των παιδιών απεργούν σήμερα ρε θα τους μάθεις Μαθηματικά και Φυσική;

Φαντάζομαι ότι θα είχε άγριο ύφος την ώρα που το έλεγε και, σίγουρα, δε δάκρυσε, μπορεί να είχε και τα μπετά της οικοδομής πάνω στα ρούχα του και σίγουρα δεν το έδειξε κανένα κανάλι, αλλά αυτός είμαι σίγουρη ότι δε θα με ξεπουλήσει και θα κατέβει στους δρόμους να μου συμπαρασταθεί.   

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:34 »

Αποσυνδεδεμένος anasteli

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1471 στις: Μαΐου 11, 2013, 12:50:48 pm »
Δηλαδή το θέμα της αύξησης του ωραρίου το έκανε γαργάρα τελικά η ΟΛΜΕ όπως καταλαβαίνω...
Άντε και άλλες 3 ωρίτσες του χρόνου ή σε 2-3 χρόνια το πολύ, για να φτάσουμε τις 26 ή 27 που θέλει και ο ΟΑΣΑ.
Έτσι ούτε αναπληρωτές θα υπάρχουν και τα κενά που θα προκείψουν από τις συντάξεις θα καλυφθούν, έτσι όλα καλά (για κυβέρνηση- τρόικα).
Τότε θα κλαίμε όλοι μαζί ... :(

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1472 στις: Μαΐου 11, 2013, 12:56:32 pm »

Εγώ πάλι θαυμάζω εκείνον τον οικοδόμο που είπε στο "συνάδελφό" μας: ρε σε δεν πρέπει να αντισταθούμε στην σύγχρονη σκλαβιά ; Κοίτα απέναντι... Σήμερα που οι γονείς των παιδιών απεργούν σήμερα ρε θα τους μάθεις Μαθηματικά και Φυσική;

Φαντάζομαι ότι θα είχε άγριο ύφος την ώρα που το έλεγε και, σίγουρα, δε δάκρυσε, μπορεί να είχε και τα μπετά της οικοδομής πάνω στα ρούχα του και σίγουρα δεν το έδειξε κανένα κανάλι, αλλά αυτός είμαι σίγουρη ότι δε θα με ξεπουλήσει και θα κατέβει στους δρόμους να μου συμπαρασταθεί.
Δεν νομιζω οτι ομαδικως τρωμε παραμυθι...

Απο την αλλη ''ας παψουν ολοι να μας χαρακτηριζουν ,ολους τεμπεληδες και αχρηστους ,με το παιδι τους ασχολουμαστε !!!!!Δεν λεω ,καθε κοινωνικη ομαδα ξερει τα ''δικα της''.....

Σαν κορη οικοδομου ,(ειχε ενα μικρο συνεργειο),χαρα τους ηταν να κοντραριζουν ,να ''χαρακτηριζουν '' απο τα καφενεια μεχρι οπουδηποτε , αυτος  οι φιλοι του και πολλοι αλλοι ,τους Τεμπεληδες και Αχρηστους Εκπαιδευτικους!!!!!!

Και φυσικα δεν εγινα Αρχιτεκτονισσα που ηθελε :P :-X ::)!

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1473 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:02:06 pm »
@LK

Ξερεις ποιο είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ και γιατί ποτέ δεν το υποστήριξα. Διότι μου θυμίζει έφηβο. Που όλα του φταίνε, που για όλα γκρινιάζει που όλο κάνει επαναστάσεις. Και ωραία άμα είσαι έφηβος, άμα μεγαλώσεις; Σας δόθηκε η ευκαιρία να πείσετε την κοινωνία το κάνατε; Λυπάμαι που το λέω εσείς με ποιον πήγατε να συμμαχείσετε; Οταν σας χρειάστηκε η κοινωνία για να απαλαγούμε από τα λαμόγια της 40ετίας που ακριβώς είσασταν; Κατάλαβε ότι κρίνουμε την σημερινή παρουσία του προέδρου της ΟΛΜΕ. Οχι το ποιον του ούτε το τι έκανε στο παρελθόν ή στο μέλλον. Κρίνουμε μια αλλαγή στην παρουσία ενός ανθρώπου. Που εγώ ποτέ όσο ανήκει σε ένα κόμμα δεν πρόκειται να τον ψηφίσω.

@anasteli

Καμία απεργία δεν θα σε έσωζε. Η κυβέρνηση έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Αν θέλεις αλλαγή μας δόθηκε ως κοινωνία η δυνατότητα να το κάνουμε. Δεν το κάναμε. Και το κυριότερο ακόμα και τώρα που μιλάμε πάμε σιγά σιγά στην επόμενη Κυβέρνηση η οποία και αυτή και θα μου το θυμηθείς θα στηριχθεί σε παλιά υλικά. Το πρόβλημα μου δεν είναι το δίωρο. το πρόβλημα μου είναι ότι ως χώρα δεν έχουμε ΣΧΕΔΙΟ. Να στο πω και πιο απλά να το καταλάβεις. Αν σου κλείσει αύριο 1000 σχολεία και δεν σου αλλάξει το ωράριο θα βρεις δουλειά;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2013, 01:04:27 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:34 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1474 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:04:52 pm »
Το πρόβλημα μου δεν είναι το δίωρο. το πρόβλημα μου είναι ότι ως χώρα δεν έχουμε ΣΧΕΔΙΟ. Να στο πω και πιο απλά να το καταλάβεις. Αν σου κλείσει αύριο 1000 σχολεία και δεν σου αλλάξει το ωράριο θα βρεις δουλειά;

Ακριβως ICT ,ακριβως αλλά θελει ενα κλικ πιο περα η σκεψη για να τα ''πιανει'' αυτα!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1475 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:05:05 pm »

Δεν νομιζω οτι ομαδικως τρωμε παραμυθι...

Απο την αλλη ''ας παψουν ολοι να μας χαρακτηριζουν ,ολους τεμπεληδες και αχρηστους ,με το παιδι τους ασχολουμαστε !!!!!Δεν λεω ,καθε κοινωνικη ομαδα ξερει τα ''δικα της''.....

Σαν κορη οικοδομου ,(ειχε ενα μικρο συνεργειο),χαρα τους ηταν να κοντραριζουν ,να ''χαρακτηριζουν '' απο τα καφενεια μεχρι οπουδηποτε , αυτος  οι φιλοι του και πολλοι αλλοι ,τους Τεμπεληδες και Αχρηστους Εκπαιδευτικους!!!!!!

Και φυσικα δεν εγινα Αρχιτεκτονισσα που ηθελε :P :-X ::)!
Tι σχέση ο πατέρας σου ή ο πατέρας μου (οικοδόμος και ναυτικός) με εκείνον τον οικοδόμο που αναφέρεται στο μήνυμα; Εγώ σου λέω πώς σταθήκαμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που κατέβηκαν στους δρόμους και απεργούσαν και πέθαιναν όπως ο Κατζαρίδης. Πηγαίναμε οι περισσότεροι να "διδάξουμε" στα παιδιά αυτών των ανθρώπων πώς να υποτάσσονται. Αυτά πρέπει να τ' αναγνωρίσουμε, πρωτίστως. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν έριξα δίκιο στους αγρότες ή οικοδόμους των καφενείων που πίνοντας τα κρασάκια τους έλεγαν τους Δ.Υ άχρηστους.

Και όσο για το παραμύθι, συγγνώμη αλλά το τρώμε και αμάσητο. Για ακούστε εδώ τι ρωτάει ο δημοσιογράφος το Γ.Γ. της ΟΛΜΕ (το Θέμη Κοτσυφάκη του Σύριζα). Τα ξέρατε, γιατί είχαν ψηφιστεί από το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο του είπαν. Γιατί δεν αντιδρούσατε. Κάποιοι ηλίθιοι γραφικοί σας τα έλεγαν μόνο, αλλά... Τώρα, ας ικανοποιηθούμε με τα δάκρυα του προέδρου.

Ορίστε:

http://www.enikos.gr/society/143686,Kotsifakhs:_To_syzhtame_an.html

Μ. Μπρεχτ

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1476 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:12:23 pm »
@LK

Εγώ πρώτα και πάνω από όλα είμαι ελεύθερος στη σκέψη και στην κρίση.
Αν θέλω να πω αντε παράτα μας στον οποιοδήποτε αρχηγό κόμματος που δεν συμφωνώ το λέω.
Είμαι ελεύθερος και δεν θέλω να ανήκω σε κανένα πολιτικό, θρησκευτικό, οπαδικό-ομαδικό μαντρί.
Ανήκω στον εαυτό μου και μετά στην οικογένεια μου.
από κει και πέρα είμαι εκπαιδευτικός και στην δουλειά μου δεν θέλω κανένα κόμμα να μου λέει πως να την κάνω...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1477 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:13:00 pm »
ICT, σκασίλα μου αν θα ψηφίσεις ή όχι το ΚΚΕ. Ειλικρινά σου μιλάω! Το πρόβλημά μου είναι ότι θα συνεχίσω να κάνω 140 χιλιόμετρα την ημέρα και να ξυπνάω από τις 5:00 και 6:00 το πρωί κάθε μέρα μέχρι να με απολύσουν. Το πρόβλημά μου είναι ότι παίρνω 780 και ότι δε χωράω να περάσω ανάμεσα από τα θρανία στην τάξη που κάνω μάθημα. Κι αυτά γιατί κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν καταλαβαίνουν ότι για να μην τα περνάω όλα αυτά εγώ και άλλες χιλιάδες πρέπει να κάνουμε πέρα το βοσκό του χασάπη. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι επειδή συγκινείται ο βοσκός του χασάπη δε θα μας παραδώσει σε αυτόν;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1478 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:14:04 pm »
Συμφωνα με τον ΙCT ,υπηρχε και αλλος τροπος....

Να σου πω γιατι δεν ''ξεσηκωνεται '' ο λαος;
Εσυ LK ,ΜΠΟΡΕΙ να ψηφιζες ΚΚΕ ,εμεις οι υπολοιποι,αρκετοι, ΟΧΙ ,ΙΣΩς ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ,(οχι φυσικα που δεν ψηφιζαμε κκε,παλι δεν θα το κανω ,δεν το πιστευω) που τους σφιγγαμε το χερι,που τους στηριζαμε ,θελουμε αλλους ,θελουμε σοβαροτητα ,καθαροτητα ,πολιτικη-εργασια πια απ'αυτους και οχι αλλο Γυρολογια και Θεωρια!

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1479 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:14:24 pm »
Συγνώμη συνάδελφοι που θα γίνω εριστική αλλά απευθύνομαι σε όλους σας .Θεωρώ αδιανόητο και άθλιο εκ μέρους μας να τα βλέπουμε όλα κομματικά και να εκφραζόμαστε κομματικά την ώρα που πολλοί από εμάς του χρόνου δεν θα έχουμε να φάμε  >:(Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μας πει η LK και ο  steaven segal (δεν θυμάμαι καλά το ψευδώνυμο) με το να μας ανακατεύουν μέσα στην ιδεολογία του ΠΑΜΕ άσε έλα ο ένας και την απόλυτης απραγίας ο άλλος !!!Σας παρακαλώ να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις τέτοιου είδους γιατί είναι εξευτελισμός για όλους μας ! Ο καθένας πρεσβεύει αυτό που πρεσβεύει ΤΕΛΟΣ .Ας δούμε από δω και πέρα τι θα κάνουμε ...Αλήθεια αυτός ο ΡΑ που μας ζάλισε που είναι ; Ευχαριστήθηκε με τα γεγονότα ή έχει βάλει ήδη το χακί ;

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1480 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:19:14 pm »
Συγνώμη συνάδελφοι που θα γίνω εριστική αλλά απευθύνομαι σε όλους σας .Θεωρώ αδιανόητο και άθλιο εκ μέρους μας να τα βλέπουμε όλα κομματικά και να εκφραζόμαστε κομματικά την ώρα που πολλοί από εμάς του χρόνου δεν θα έχουμε να φάμε  >:(Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μας πει η LK και ο  steaven segal (δεν θυμάμαι καλά το ψευδώνυμο) με το να μας ανακατεύουν μέσα στην ιδεολογία του ΠΑΜΕ άσε έλα ο ένας και την απόλυτης απραγίας ο άλλος !!!Σας παρακαλώ να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις τέτοιου είδους γιατί είναι εξευτελισμός για όλους μας ! Ο καθένας πρεσβεύει αυτό που πρεσβεύει ΤΕΛΟΣ .Ας δούμε από δω και πέρα τι θα κάνουμε ...Αλήθεια αυτός ο ΡΑ που μας ζάλισε που είναι ; Ευχαριστήθηκε με τα γεγονότα ή έχει βάλει ήδη το χακί ;
Ποιος σου ζήτησε, αγαπητή μου, να ψηφίσεις το ΠΑΜΕ ή το κάθε ΠΑΜΕ; Όπως και στις συνελεύσεις έτσι και σ' ένα ηλεκτρονικό φόρουμ ο καθένας εκφράζει την άποψή του. Και, για να το διευκρινίσουμε, τη στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ σχολίασα και τη στάση μεγάλης μερίδας του κλάδου μας. Δεν έχω αντίρρηση, όμως, αν σας εξευτελίζουν, όπως λες, αυτές μου οι παρατηρήσεις, δεν ξαναμιλάω. Δημοκρατικά!  :-X

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1481 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:20:01 pm »
Ντινα o miltos 74 εξεφρασε πιο πανω,  μια πολυ ωραια Ιδεα!

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1482 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:20:41 pm »
@LK

Εγινες καθηγητής γιατί το επέλεξες. από κει και πέρα αγωνίζεσαι για να φτιάξεις τις συνθήκες. Δεν μπορείς φεύγεις. Δεν νομίζω να ήταν στο DNA σου να δουλέψεις σε μαντρί.
Αν δεν έχεις καταλάβει κάτι βασικό οι άνθρωποι μεταναστεύουν, είναι ανεργοι και για αυτό ευθύνονται ΟΛΑ τα κόμματα.
Χωρίς παιδιά και χωρίς ελπίδα και μέλλον δεν έχεις δουλειά ως καθηγητής όποιο κόμμα και να κυβερνήσει.

@dina94

Σε τρώει ή μου φαίνεται;

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1483 στις: Μαΐου 11, 2013, 01:27:34 pm »
Ψυχραιμία συνάδελφοι! Η ανακοίνωση των θέσεων των συνδικαλιστικών παρατάξεων όπως και η δικαιολόγηση τους νομίζω αρκεί. Ο καθένας μας μπορεί μετά να τις κρίνει. Οτιδήποτε παραπάνω φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)