*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 316860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1610 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:46:26 am »
Τι να σου πω, arvila, δεν ξέρω. ::) Αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι νομικοί.

Άσχετο, αλλά αυτό το πρωτοσέλιδο το είδατε;  :o :o :o
http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1000007

Εντελώς τυχαίος στη συγκεκριμένη συγκυρία... :P :-X
E, καλά δεν τα περιμέναμε; 

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:08:40 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1611 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:48:47 am »

Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρότασή μου, για ταμείο δικαστικής διαμάχης.
Ένα ευρώ ο καθένας να βάλουμε, θα πάρουμε τον καλύτερο δικηγόρο.
Ξεκόλλα (και μην παρεξηγηθείς με την έκφραση)! Είναι δυνατόν αστικό δικαστήριο να σε δικαιώσει; Και πες ότι σε δικαιώνει (λέω πες) πότε περιμένεις να βγει η ρημάδα η απόφαση;  Αύριο; Μέχρι να βγει μάλλον θα έχουν αρχίσει και οι απολύσεις μονίμων.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος spk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1612 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:51:56 am »
Τι σημαίνει απειλές για τη δημόσια υγεία; Απαντήσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύνοψη της νομοθεσίας της για τη δημόσια υγεία. Για παράδειγμα, κατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πανδημία γρίπης είναι απειλή δημόσιας υγείας.

http://europa.eu/legislation_summaries/public_health/threats_to_health/index_el.htm

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1613 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:52:22 am »

Ξεκόλλα (και μην παρεξηγηθείς με την έκφραση)! Είναι δυνατόν αστικό δικαστήριο να σε δικαιώσει; Και πες ότι σε δικαιώνει (λέω πες) πότε περιμένεις να βγει η ρημάδα η απόφαση;  Αύριο; Μέχρι να βγει μάλλον θα έχουν αρχίσει και οι απολύσεις μονίμων.

Δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει να γίνει μια αρχή, και να υπάρχει φόβος για όσους παρανομούν.
Εμείς μπορεί να απολυθούμε τώρα, και η απόφαση δικαίωσής μας θα αργήσει να έρθει, αλλά θα υπάρχει όμως ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι του εκάστοτε πολιτικού, για παραβίαση του συντάγματος.

Και αν κάποιος πολιτικός παραβιάζει το σύνταγμα, έχει την τύχη του δικτάτορα. Οι καιροί αλλάζουν, και πρέπει να προλαβαίνουμε να μην παραγράφονται τα αδικήματα των πολιτικών, έτσι ώστε μετά από τις κατάλληλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, να μπορούμε να τους στέλνουμε στην φυλακή όσους καταλύουν το σύνταγμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:00:13 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:08:40 »

Αποσυνδεδεμένος vasw99

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1614 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:53:06 am »
https://www.facebook.com/oxistinepistrateush?ref=stream&hc_location=stream

Ας δούμε και αυτό! Ίσως, κοιμηθούμε καλύτερα...(αν κοιμηθούμε).

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1615 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:54:55 am »
Kαι ενημέρωση για το τι έγινε σήμερα στο άτυπο συμβούλιο της ΟΛΜΕ:

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμα ανοιχτά σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσουν τελικά οι εκπαιδευτικοί, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πολυήμερη απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και την πρόθεση της κυβέρνησης να κηρύξει πολιτική επιστράτευση.

Το απόγευμα του Σαββάτου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να συζητήσει για το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στο ΔΣ την πρόταση των  δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για άμεση κήρυξη απεργίας ενάντια στην επιστράτευση (πρόταση που επίσης κατατίθεται προς τα ΔΣ της ΔΟΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας, αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ). ΔΑΚΕ, Παρεμβάσεις και Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν την πρόταση.

Γιατί καταψήφισαν την πρόταση; Αυτοί δεν ήθελαν απεργία διαρκείας;  ::)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1616 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:58:04 am »

Δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει να γίνει μια αρχή, και να υπάρχει φόβος για όσους παρανομούν.
Εμείς μπορεί να απολυθούμε τώρα, αλλά θα υπάρχει και ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι του εκάστοτε πολιτικού, για παραβίαση του συντάγματος.

Και αν κάποιος πολιτικός παραβιάζει το σύνταγμα, έχει την τύχη του δικτάτορα.
Το Σύνταγμά τους που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και ψηφίσει (και που ειρήσθω εν παρόδω, τους δίνει το δικαίωμα να καταστείλουν οποιαδήποτε "εσωτερική"  απειλή, δηλαδή τους δίνει το δικαίωμα να σε χτυπούν και με το νόμο) το έχουν κάνει λάστιχο εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και ο κόσμος τους επιβράβευσε γι αυτό. Σιγά, που τους νοιάζει ότι καταστρατηγούν το Σύνταγμα.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος vasia98

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1617 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:00:54 am »
πολύ εύκολα ξεχνάς Αντωνάκη...............

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BsusmncmG0

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1618 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:01:24 am »

Εμείς μπορεί να απολυθούμε τώρα, αλλά θα υπάρχει και ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι του εκάστοτε πολιτικού, για παραβίαση του συντάγματος.

Και αν κάποιος πολιτικός παραβιάζει το σύνταγμα, έχει την τύχη του δικτάτορα.
Το Σύνταγμά τους που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει και ψηφίσει (και που ειρήσθω εν παρόδω, τους δίνει το δικαίωμα να καταστείλουν οποιαδήποτε "εσωτερική"  απειλή, δηλαδή τους δίνει το δικαίωμα να σε χτυπούν και με το νόμο) το έχουν κάνει λάστιχο εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και ο κόσμος τους επιβράβευσε γι αυτό. Σιγά, που τους νοιάζει ότι καταστρατηγούν το Σύνταγμα.

Υπάρχει η δικαστική εξουσία φίλε μου, και αν κάνουμε σωστή χρήση της δύναμής της, τότε όσοι καταλύουν το σύνταγμα θα την έχουν πολύ άσχημα. Μην νομίζεις ότι η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω των νόμων και του συντάγματος. Απλά πρέπει κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον τους, αυτό είναι που δεν κάνουμε ως πολίτες γιαυτό και οι πολιτικοί αλωνίζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:03:21 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1619 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:02:55 am »
dd2 σε ευχαριστούμε που εγγράφηκες στο φόρουμ για να μας ανακοινώσεις το φεκ της επιστράτευσης.
Ο συνάδελφος, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δηλώνει, dd2 έγινε μέλος του pde μόνο και μόνο για να μας ποστάρει το φεκ της επιστράτευσης. Μας παρακολούθησε/παρακολουθεί πως θα το εκλάβουμε και θα αποχωρήσει.
Αρκετοί από μας εδώ γνωρίζουμε το μηχανισμό της κυβέρνησης και το ηλεκτρονικό επιτελείο της που παρακολουθεί τα πάντα και δίνει άμεση αναφορά ώστε να καθορίζεται και η πολιτική της στάση χτυπώντας τον αντίπαλο εκεί που πονά. Το εφαρμόζει με επιτυχία και για την αντιπολίτευση.
Μου θυμίζει το σιτάρι που ρίχνει η γιαγιά μου στις κότες και το χάζι να τις βλέπεις να τσιμπολογάνε...

Εγώ να θέσω το ερώτημα διαφορετικά όπως έχει εξελιχθεί εδώ μέσα.
Αν αύριο-μεθαύριο η ΟΛΜΕ επιμένει στην απεργία παραταύτα (την επίταξη) τι θα κάνουμε;
Εγώ για παράδειγμα θα απεργήσω.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1620 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:06:03 am »
θα σας πω μια ιστορία,

όταν το 1997 ήμουν μαθήτρια, στην τρίτη λυκείου, διάβαζα κάποια μαθήματα της τρίτης δέσμης έχοντας βασιστεί μόνο στο σχολείο (σε δύο έκανα φροντιστήριο).
Συγκεκριμένα θυμάμαι πολύ καλά, ότι την Ιστορία τη διάβαζα με το ρυθμό της φιλολόγου. Τα πήγαινα πολύ καλά, μέχρι που ξεκίνησαν οι απεργίες. Τόσο εγώ, όσο και τα άλλα παιδιά,
ήμαστε τόσο κουρασμένα, που αυτό μας έκανε αμέσως να κάνουμε μια "κοιλιά", να αποσυντονιστούμε εντελώς. Είχαμε κενά, κενά... και που και που έμπαινε κανένας καθηγητής, ο "κακός" απεργοσπάστης. Το θέτω έτσι, διοτί για μένα, που είχα σε εκείνη τη φάση τόσο ανάγκη τους καθηγητές μου, ήταν ο καλός!, γιατί έμπαινε στην τάξη και μου έκανε μάθημα, με κρατούσε ψυχολογικά όρθια, ενώ διάβαζα όλο και πιο αποσυντονισμένα, κάποιοσ είχε μείνει εκεί και με συντόνιζε. Δεν με είχε εγκαταλείψει για τα θέλω του στην πιο κρίσημη φάση της ζωής μου. 

Την ιστορία λοιπόν την παράτησα! και έγραψα στις Πανελλήνιες μόνο μέχρι εκεί που φτάσαμε με τη φιλόλογο . Πέρα από εκεί, δεν μπορεσα να προχωρήσω, διότι έιχα κουραστεί. Δεν μπορούσα, δεν άντεχα. Εκείνη τη χρονιά, ορκίστηκα, ότι αν γίνω καθηγήτρια δεν θα κάνω ποτέ απεργία εις βάρος των παιδιών και ποτέ στη Γ Λυκείου!
Συγγνώμη που σας το παρουσιάζω τόσο μελό, αλλά η αληθεια ήταν έτσι συνάδελφοι.
Δεν πρέπει να κάνουμε τα παιδιά την αιχμή του δόρατος. Έχουν μόνο εμάς!
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1621 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:08:17 am »
Αν αύριο-μεθαύριο η ΟΛΜΕ επιμένει στην απεργία παραταύτα (την επίταξη) τι θα κάνουμε;

Δύσκολη απόφαση συνάδελφε.
Εγώ αρχικά σκέφτομαι να προσπαθήσω να αποφύγω το χαρτί επίταξης.
Θα βγάλω το όνομά μου από το κουδούνι μου, θα κλείσω το τηλέφωνό μου, και θα περιμένω να μου τοιχοκολλήσουν την επίταξη.  Τώρα αν μου την δώσουν στην δουλειά μου, εκεί θα δω και τις αντιδράσεις των συναδέλφων.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:13:10 am από arvila »

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #1622 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:10:30 am »
θα σας πω μια ιστορία,

όταν το 1997 ήμουν μαθήτρια, στην τρίτη λυκείου, διάβαζα κάποια μαθήματα της τρίτης δέσμης έχοντας βασιστεί μόνο στο σχολείο (σε δύο έκανα φροντιστήριο).
Συγκεκριμένα θυμάμαι πολύ καλά, ότι την Ιστορία τη διάβαζα με το ρυθμό της φιλολόγου. Τα πήγαινα πολύ καλά, μέχρι που ξεκίνησαν οι απεργίες. Τόσο εγώ, όσο και τα άλλα παιδιά,
ήμαστε τόσο κουρασμένα, που αυτό μας έκανε αμέσως να κάνουμε μια "κοιλιά", να αποσυντονιστούμε εντελώς. Είχαμε κενά, κενά... και που και που έμπαινε κανένας καθηγητής, ο "κακός" απεργοσπάστης. Το θέτω έτσι, διοτί για μένα, που είχα σε εκείνη τη φάση τόσο ανάγκη τους καθηγητές μου, ήταν ο καλός!, γιατί έμπαινε στην τάξη και μου έκανε μάθημα, με κρατούσε ψυχολογικά όρθια, ενώ διάβαζα όλο και πιο αποσυντονισμένα, κάποιοσ είχε μείνει εκεί και με συντόνιζε. Δεν με είχε εγκαταλείψει για τα θέλω του στην πιο κρίσημη φάση της ζωής μου. 

Την ιστορία λοιπόν την παράτησα! και έγραψα στις Πανελλήνιες μόνο μέχρι εκεί που φτάσαμε με τη φιλόλογο . Πέρα από εκεί, δεν μπορεσα να προχωρήσω, διότι έιχα κουραστεί. Δεν μπορούσα, δεν άντεχα. Εκείνη τη χρονιά, ορκίστηκα, ότι αν γίνω καθηγήτρια δεν θα κάνω ποτέ απεργία εις βάρος των παιδιών και ποτέ στη Γ Λυκείου!
Συγγνώμη που σας το παρουσιάζω τόσο μελό, αλλά η αληθεια ήταν έτσι συνάδελφοι.
Δεν πρέπει να κάνουμε τα παιδιά την αιχμή του δόρατος. Έχουν μόνο εμάς!

Ναι μόνο που τελείωσαν τα μαθήματα και δε μπορούν να αφήσουν πια κενά στα παιδιά..
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1623 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:11:40 am »
dd2 σε ευχαριστούμε που εγγράφηκες στο φόρουμ για να μας ανακοινώσεις το φεκ της επιστράτευσης.
Ο συνάδελφος, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δηλώνει, dd2 έγινε μέλος του pde μόνο και μόνο για να μας ποστάρει το φεκ της επιστράτευσης. Μας παρακολούθησε/παρακολουθεί πως θα το εκλάβουμε και θα αποχωρήσει.
Αρκετοί από μας εδώ γνωρίζουμε το μηχανισμό της κυβέρνησης και το ηλεκτρονικό επιτελείο της που παρακολουθεί τα πάντα και δίνει άμεση αναφορά ώστε να καθορίζεται και η πολιτική της στάση χτυπώντας τον αντίπαλο εκεί που πονά. Το εφαρμόζει με επιτυχία και για την αντιπολίτευση.
Μου θυμίζει το σιτάρι που ρίχνει η γιαγιά μου στις κότες και το χάζι να τις βλέπεις να τσιμπολογάνε...

Δεν μπορεί κανένας να πάρει μόνος του τέτοια απόφαση. Πρέπει να αποφασιστεί στις συνελεύσεις και το πρωί της απεργίας να είμαστε έξω από τα σχολεία όλοι μας περιφρουρώντας να μην μπει κανείς μέσα. Αν είμαστε πολλοί θα την ακυρώσουμε στην πράξη.

Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716