*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 317016 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1624 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:14:04 am »
Ναι μόνο που τελείωσαν τα μαθήματα και δε μπορούν να αφήσουν πια κενά στα παιδιά..

κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια. Τα παιδιά έχουν μπει σε τελική ευθεία και έχουν διαβάσει με πρόγραμμα για τις ανακοινωμένες ημερομηνίες. Κάθε μέρα απεργίας θα τα αναστατώνει, μια εβδομάδα θα τα κάνει να αγχώνονται, ότι ξεχάσανε αυτά που ξέρουν, να πρέπει να τα κάνουν πάλι επανάληψη, και κάποιοι θα αρχίσουν να κουράζονται....και η κούραση αυτή θα είναι η άρχή του τέλους για κάποιους....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 10:05:26 am από Stelios »
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:25:22 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1625 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:15:01 am »
θα σας πω μια ιστορία,

όταν το 1997 ήμουν μαθήτρια, στην τρίτη λυκείου, διάβαζα κάποια μαθήματα της τρίτης δέσμης έχοντας βασιστεί μόνο στο σχολείο (σε δύο έκανα φροντιστήριο).
Συγκεκριμένα θυμάμαι πολύ καλά, ότι την Ιστορία τη διάβαζα με το ρυθμό της φιλολόγου. Τα πήγαινα πολύ καλά, μέχρι που ξεκίνησαν οι απεργίες. Τόσο εγώ, όσο και τα άλλα παιδιά,
ήμαστε τόσο κουρασμένα, που αυτό μας έκανε αμέσως να κάνουμε μια "κοιλιά", να αποσυντονιστούμε εντελώς. Είχαμε κενά, κενά... και που και που έμπαινε κανένας καθηγητής, ο "κακός" απεργοσπάστης. Το θέτω έτσι, διοτί για μένα, που είχα σε εκείνη τη φάση τόσο ανάγκη τους καθηγητές μου, ήταν ο καλός!, γιατί έμπαινε στην τάξη και μου έκανε μάθημα, με κρατούσε ψυχολογικά όρθια, ενώ διάβαζα όλο και πιο αποσυντονισμένα, κάποιοσ είχε μείνει εκεί και με συντόνιζε. Δεν με είχε εγκαταλείψει για τα θέλω του στην πιο κρίσημη φάση της ζωής μου. 

Την ιστορία λοιπόν την παράτησα! και έγραψα στις Πανελλήνιες μόνο μέχρι εκεί που φτάσαμε με τη φιλόλογο . Πέρα από εκεί, δεν μπορεσα να προχωρήσω, διότι έιχα κουραστεί. Δεν μπορούσα, δεν άντεχα. Εκείνη τη χρονιά, ορκίστηκα, ότι αν γίνω καθηγήτρια δεν θα κάνω ποτέ απεργία εις βάρος των παιδιών και ποτέ στη Γ Λυκείου!
Συγγνώμη που σας το παρουσιάζω τόσο μελό, αλλά η αληθεια ήταν έτσι συνάδελφοι.
Δεν πρέπει να κάνουμε τα παιδιά την αιχμή του δόρατος. Έχουν μόνο εμάς!
Απ'  όταν τελείωσες το σχολείο φαντάζομαι θα πέρασαν κάποια χρόνια. Πήγες πανεπιστήμιο, έμεινες άνεργη, σου έκοψαν το μισθό, σε γύρισαν στη μισή Ελλάδα, σε χώρισαν από τους δικούς σου ανθρώπους, σε είπαν προσφάτως γαϊδούρι. Πώς, λοιπόν, αυτά δε βαραίνουν στο θυμικό σου και βαραίνουν όλα τα υπόλοιπα;

Και εγώ όταν έδινα ΑΣΕΠ συνέβη η ιστορία με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και έδωσα με καθυστέρηση. Τι έγινε; Ήταν στο χέρι μου αν ήθελα να διαβάσω ή όχι.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1626 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:15:41 am »
κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια. Τα παιδιά έχουν μπει σε τελική ευθεία και έχουν διαβάσει με πρόγραμμα για τις ανακοινωμένες ημερομηνίες. Κάθε μέρα απεργίας θα τα αναστατώνει, μια εβδομάδα θα τα κάνει να αγχώνονται, ότι ξεχάσανε αυτά που ξέρουν, να πρέπει να τα κάνουν πάλι επανάληψη, και κάποιοι θα αρχίσουν να κουράζονται....και η κούραση αυτή θα είναι η άρχή του τέλους για κάποιους....

Αυτό που λες δεν είναι γενικός κανόνας.
Άλλα παιδιά θα ευνοηθούν από την καθυστέρηση, και άλλα θα χάσουν την σειρά τους.

Εξαρτάται τον άνθρωπο. Εγώ προσωπικά που δεν έχω ποτέ αποτύχει σε καμιά κρίσιμη εξέταση στην ζωή μου (πάντα πέρναγα με την πρώτη), πάντα χαιρόμουν από την καθυστέρηση των εξετάσεων. Οπότε ίσως αυτό είναι και μια συμβουλή προς τους αποτυχημένους των εξετάσεων, αν και αυτό έχει να κάνει και με τον άνθρωπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 10:05:09 am από Stelios »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #1627 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:16:34 am »
Ας μην τα τραγικοποιούμε όλα,πολλοί από εμάς εδώ δώσαμε εξετάσεις με καθυστέρηση λόγω απεργιών και δε νομίζω πως πάθαμε τίποτα.Άλλες μέρες άγχος,άλλες ανακούφιση γιατί θα κάναμε επιπλέον επανάληψη.Το άγχος που θα περάσουν τα παιδιά ΜΕΤΑ τις πανελλαδικές είναι πολύ χειρότερο..
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:25:22 »

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1628 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:18:08 am »
Συνάδελφοι,η ώρα της επιστράτευσης έφτασε!Η κυβέρνηση εκμεταλεύτηκε την επι 3 χρόνια αδράνεια των συνδικαλιστών να αντιδράσουν νομικά στην μνημονιακή της πολιτική.Τόσο οι ΕΛΜΕ, όσο και η ΠΕΑΕ μέσω της ΟΛΜΕ συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση στην παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα του ΑΣΕΠ και των δικαιωμάτων των νέων χωρίς προυπηρεσία συναδέλφων.Ήρθε λοιπόν η ώρα να υποστούν και αυτοί την πολιτική του Υπουργείου.Ο συνάδελφος SILCUT με αμφισβήτησε ως νομικό,όταν έλεγα πως μία τελεσίδικη απόφαση απο το ΣτΕ απαιτεί 5 χρόνια.Αφού λοιπόν ως νομικός δεν ξέρω την δουλειά μου,ίδού η ρόδος συνάδελφε:κάνε εσύ ή οι υπόλοιποι προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης!Άντε,μην μένετε μόνο στα λόγια,να δείτε ποίοι είναι οι χρόνοι της απονομής δικαιοσύνης.
Προσωπικά,πιστεύω πως όπως συνήθως κανείς δεν θα κάνει τίποτα,μόνο λόγια.Σας καλά παιδάκια όλοι θα πάνε στα σχολεία για τις πανελλαδικές και πρώτος ο Παπαχρήστος!Όταν πριν τρία χρόνια ξεκίνησα δικαστικό αγώνα κατά της Αννούλας,όλοι φώναζαν,αλλά κανείς δεν με βοήθησε,αν και ζήτησα την βοήθεια της ΟΛΜΕ!Γι αυτό μας κάνουν ότι μας κάνουν!!!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1629 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:21:00 am »
LK αν η ΟΛΜΕ αποφασίσει λέω, όχι εγώ.
Estella υπάρχουν και άλλα παιδιά στο σχολείο αλλά και πολλά άλλα στις οικογένειες που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα. Απολύονται οι γονείς τους ή μετακινούνται υποχρεωτικά μακρά από τα σπίτια τους. Τα παιδιά της Γ΄ θα γράψουν τις εξετάσεις τους έστω και αργότερα. Δεν θα τους στερήσει κανείς το δικαίωμα...

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1630 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:21:30 am »
Συνάδελφοι,η ώρα της επιστράτευσης έφτασε!Η κυβέρνηση εκμεταλεύτηκε την επι 3 χρόνια αδράνεια των συνδικαλιστών να αντιδράσουν νομικά στην μνημονιακή της πολιτική.Τόσο οι ΕΛΜΕ, όσο και η ΠΕΑΕ μέσω της ΟΛΜΕ συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση στην παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα του ΑΣΕΠ και των δικαιωμάτων των νέων χωρίς προυπηρεσία συναδέλφων.Ήρθε λοιπόν η ώρα να υποστούν και αυτοί την πολιτική του Υπουργείου.Ο συνάδελφος SILCUT με αμφισβήτησε ως νομικό,όταν έλεγα πως μία τελεσίδικη απόφαση απο το ΣτΕ απαιτεί 5 χρόνια.Αφού λοιπόν ως νομικός δεν ξέρω την δουλειά μου,ίδού η ρόδος συνάδελφε:κάνε εσύ ή οι υπόλοιποι προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης!Άντε,μην μένετε μόνο στα λόγια,να δείτε ποίοι είναι οι χρόνοι της απονομής δικαιοσύνης.
Προσωπικά,πιστεύω πως όπως συνήθως κανείς δεν θα κάνει τίποτα,μόνο λόγια.Σας καλά παιδάκια όλοι θα πάνε στα σχολεία για τις πανελλαδικές και πρώτος ο Παπαχρήστος!Όταν πριν τρία χρόνια ξεκίνησα δικαστικό αγώνα κατά της Αννούλας,όλοι φώναζαν,αλλά κανείς δεν με βοήθησε,αν και ζήτησα την βοήθεια της ΟΛΜΕ!Γι αυτό μας κάνουν ότι μας κάνουν!!!

έχεις απόλυτο δίκιο.
πρέπει να ξεκινήσει κάτι επιτέλους, ακόμα και αν είναι να κρατήσει 5 χρόνια.
Ο δικαστικός αγώνας κατά της αννούλας συνεχίζεται; Υπάρχει κάπου στο ιντερνετ τα δεδομένα του αγώνα καθώς και λογαριασμός για την ενίσχυσή του;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:23:33 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1631 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:21:46 am »
Άλλα παιδιά θα ευνοηθούν από την καθυστέρηση, και άλλα θα χάσουν την σειρά τους.

Τοποθετούμε με βάση την πλειοψηφία και με βάση αυτούς, που έχουν προετοιμαστεί βασιζόμενοι στο επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου. Φαντάζομαι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία της τάξεως του 95%. Είναι αυτοί που προετοιμάστηκαν στην ώρα τους, γιατί να φτάσουν στα όρια τους και να κινδυνέψουν, ενώ τα έκαναν όλα σψστά;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 10:05:46 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1632 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:22:31 am »
LK αν η ΟΛΜΕ αποφασίσει λέω, όχι εγώ.
Estella υπάρχουν και άλλα παιδιά στο σχολείο αλλά και πολλά άλλα στις οικογένειες που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα. Απολύονται οι γονείς τους ή μετακινούνται υποχρεωτικά μακρά από τα σπίτια τους. Τα παιδιά της Γ΄ θα γράψουν τις εξετάσεις τους έστω και αργότερα. Δεν θα τους στερήσει κανείς το δικαίωμα...
Εννοείς ότι έχεις πάρει την απόφαση να μην παρουσιαστείς;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1633 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:23:15 am »
Τοποθετούμε με βάση την πλειοψηφία και με βάση αυτούς, που έχουν προετοιμαστεί βασιζόμενοι στο επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου. Φαντάζομαι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία της τάξεως του 95%. Είναι αυτοί που προετοιμάστηκαν στην ώρα τους, γιατί να φτάσουν στα όρια τους και να κινδυνέψουν, ενώ τα έκαναν όλα σψστά;;;;
Ρώτα την κυβέρνηση και όχι τους συναδέλφους σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 10:06:11 am από Stelios »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #1634 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:24:14 am »
Αν προετοιμάστηκαν τόσο σωστά δε θα κινδυνέψουν..Νομίζεις πως κάποιος από εδώ θέλει το κακό τους;
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1635 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:25:53 am »

Αυτοί που θα πετύχουν όμως στις εξετάσεις είναι η μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία.
Εγώ, ως μειοψηφία που πάντα μέχρι τώρα έχω πετύχει με την πρώτη σε όλες τις κρίσιμες εξετάσεις στην ζωή μου, πάντα χαιρόμουν με την καθυστέρηση στις εξετάσεις. Ας το λάβει αυτό υπόψη της η πλειοψηφία, ως συμβουλή.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:30:26 am από arvila »

Αποσυνδεδεμένος panoptic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1636 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:26:56 am »
  Οι εξετάσεις που (δεν) κρίνουν τίποτα

Είχα την τύχη, αλλά κυρίως την ατυχία να φοιτήσω σε ιδιωτικά σχολεία. Τύχη γιατί έμαθα ξένες γλώσσες και είχα χώρο για να παίζουμε μπασκετάκι και μπάλα, αλλά ατυχία γιατί έχασα πολύ μεγάλες στιγμές του μαθητικού κινήματος, όπως οι καταλήψεις επί υπουργείας Γεράσιμου Αρσένη.

Όπως η μεγάλη πλειοψηφία της γενιάς μου, οι γονείς μου από το δημοτικό με πίεζαν και μου έκαναν πλύση εγκεφάλου για να γίνω "1ος μαθητής" και να μπω στο Πανεπιστήμιο. Έτσι μόνο θα μπορούσα "να πάω μπροστά" "να προοδεύσω" "να γίνω άνθρωπος...

Είμαι σίγουρος πως αν η (πιθανή) απεργία των εκπαιδευτικών συνέβαινε την εποχή που έδινα εγώ πανελλήνιες ο κόσμος θα ήταν 90% εναντίον τους. Τώρα με βάση πρόσφατη δημοσκόπηση του "

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1637 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:28:00 am »
Τέλος πάντων εγώ ήθελα να δώσω το στίγμα μου. Αυτοί που τους αγγίζει αυτό το θέμα, θα με καταλάβουν.

Οι δυσκολίες είναι πάντα καλό να μην μπαίνουν στα παιδιά, τώρα αφόσον κάποιες δυσκολίες έρθουν, σίγουρα τα παιδιά θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν
και εδώ ισχύει, το ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Ένα από τα δύο θα συμβεί στα παιδιά.

Εγώ απλώς λέω, ότι σαν εκπαιδευτικός τους, δε θα κάνω απεργία, γιατί δε θέλω να είμαι αυτή που θα τους βάλει την πρώτη δυσκολία στο δρόμο τους.
Και ως παθούσα και θύμα απεργιών, δε θα γίνω θύτης, αθετώντας την υπόσχεση που έδωσα τότε στον εαυτό μου! σαν παιδί!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182797
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741