*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 317030 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1638 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:31:29 am »
LΚ λέω το εξής: Αν η ΟΛΜΕ επιμείνει στην απόφασή της για απεργία, εγώ θα συμμετάσχω.

Τέλος πάντων εγώ ήθελα να δώσω το στίγμα μου. Αυτοί που τους αγγίζει αυτό το θέμα, θα με καταλάβουν.

Οι δυσκολίες είναι πάντα καλό να μην μπαίνουν στα παιδιά, τώρα αφόσον κάποιες δυσκολίες έρθουν, σίγουρα τα παιδιά θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν
και εδώ ισχύει, το ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Ένα από τα δύο θα συμβεί στα παιδιά.

Εγώ απλώς λέω, ότι σαν εκπαιδευτικός τους, δε θα κάνω απεργία, γιατί δε θέλω να είμαι αυτή που θα τους βάλει την πρώτη δυσκολία στο δρόμο τους.
Και ως παθούσα και θύμα απεργιών, δε θα γίνω θύτης, αθετώντας την υπόσχεση που έδωσα τότε στον εαυτό μου! σαν παιδί!
Nαι αλλά δεν λες τίποτε για τα παιδιά των απολυμένων...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:35:16 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1639 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:33:51 am »
Εγώ απλώς λέω, ότι σαν εκπαιδευτικός τους, δε θα κάνω απεργία, γιατί δε θέλω να είμαι αυτή που θα τους βάλει την πρώτη δυσκολία στο δρόμο τους.
Και ως παθούσα και θύμα απεργιών, δε θα γίνω θύτης, αθετώντας την υπόσχεση που έδωσα τότε στον εαυτό μου! σαν παιδί!
Η σημαντικότερη δυσκολία που τίθεται αυτή τη στιγμή στους μαθητές και πρέπει να βοηθήσεις να βγει από το δρόμο τους είναι ότι τους καλούν να πάψουν να σκέφτονται τη διεκδίκηση. Με το που θα σκέφτεται κανείς την απεργία θα τον επιστρατεύουν. Στο τέλος θα αφαιρέσουν τη λέξη και από τα λεξικά. Υπάρχει μεγαλύτερο κακό από αυτό που κάνουν άνθρωποι που σκέφτονται σαν εσένα και τους αφαιρούν το δικαίωμα της απεργίας;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1640 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:35:09 am »
Sikat, η ΟΛΜΕ επιμένει στην πρόταση και αναμένει τη δική μας απόφαση, οπότε οψόμεθα.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1641 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:36:00 am »
LΚ λέω το εξής: Αν η ΟΛΜΕ επιμείνει στην απόφασή της για απεργία, εγώ θα συμμετάσχω.

Τέλος πάντων εγώ ήθελα να δώσω το στίγμα μου. Αυτοί που τους αγγίζει αυτό το θέμα, θα με καταλάβουν.

Οι δυσκολίες είναι πάντα καλό να μην μπαίνουν στα παιδιά, τώρα αφόσον κάποιες δυσκολίες έρθουν, σίγουρα τα παιδιά θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν
και εδώ ισχύει, το ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Ένα από τα δύο θα συμβεί στα παιδιά.

Nαι αλλά δεν λες τίποτε για τα παιδιά των απολυμένων...

Δε θα διορθώσω μια πολύ άσχημη κατάσταση, αυτή των απολυμένων, με αιχμή του δόρατος μου τα παιδιά των απολυμένων και μη απολυμένων μαζί.
Όλα τα παιδιά θέλουν να δώσουν Πανελληνιες στην ώρα τους και να τελειώνουν! Άλλο τι θέλουν οι γονείς τους. Τα παιδιά, θέλουν να τελειώνουν.

"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:35:16 »

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1642 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:39:21 am »

Μην κρίνεις μόνο από τον εαυτό σου. Δεν είναι όλοι σαν και σένα, και δεν οργανώνουν με τον ίδιο τρόπο το κεφάλι τους και την σκέψη τους. Και αν όντως η πλειοψηφία έτσι το οργανώνει, και θέλει να τελειώνει με τις εξετάσεις και αποσυντονίζεται με την παράτασή τους, έχε υπόψη σου ότι η πλειοψηφία είναι επίσης αυτή που αποτυχαίνει στις εξετάσεις. Αν ήμουν εγώ μαθητής σου, θα μου έβαζες ευκολία με το να καθυστερήσεις τις εξετάσεις. Και εγώ ανήκω στην μειοψηφία που πετυχαίνει σε αυτές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:48:10 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1643 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:40:08 am »

και θα λάβεις το ρίσκο να αγνοήσεις την επίταξη;

εγώ στην ψηφοφορία για την ώρα ψηφίζω 
1) να επιστρέψω και να συνεχίσω την απεργία διαρκείας μετά την λήξη της επίταξης 
2) να πάμε δικαστικά

(μπορεί να αλλάξω βέβαια γνώμη).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:54:45 am από arvila »
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1644 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:45:01 am »
Συγγνώμη, θα βάλω μια άνω τελεία εδώ.
Ήθελα να σας πω μια άλλη άποψη, για να ληφθεί υπόψη από τους αναγνώστες.

Τελευταίο σχόλιο κάνω, επειδή το πρόλαβα, προτιμώ να κάνω πορείες, εκτός ωραρίου εργασίας, παρά απεργίες.
Έχουμε και εκπροσώπους, άξιους συνδικαλιστές, βγαίνουν στα κανάλια, ας εντατικοποιήσουν τις διαμαρτυρίες τους,
ας επιχειρηματολογήσουν πειστικά, ας κάνουμε συγκεντρώσεις, ενημέρωση γονέων σε πλατείες.

Είναι η προσωπική μου τοποθέτηση για τη μάχη που δίνουμε ενάντια στην κρίση.

Επαναλαμβάνω ότι δε θέλω να χρησιμοποιώ τα παιδιά ως αιχμή δόρατος.
Θέλω να τους διδάξω, ότι ο αγώνας γίνεται με υπομονή και ήπια, όχι χρησιμοποιώντας τους για να έχουμε
άμεσα αποτελέσματα. Θέλει και υπομονή ο αγώνας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς σας αφήνω και σας ευχομαι καλή συνέχεια.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 01:48:37 am από Estella80 »
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1645 στις: Μαΐου 12, 2013, 01:50:38 am »
Estella80, ωραία την έλαβα την απάντηση για τα παιδιά των απολυμένων συναδέλφων. Για το σχολείο όπως το ονειρεύεται ο Αρβανιτόπουλος/κυβέρνηση με τριαντάρια τμήματα και με καθηγητές αλαφιασμένους από σχολείο σε σχολείο τι έχεις να πεις;
Για την Ισπανία που κατέβηκαν μαζί καθηγητές, μαθητές για τα ίδια πάνω-κάτω αιτήματα και ανάγκασαν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση τι λες; Γιατί οι μαθητές μας εδώ να μην ενδιαφέρονται για το μέλλον του σχολείου; Μπορεί να έχουν και μικρότερα αδέλφια..

Estella80 σε πόσες απεργίες πήρες μέρος;

Αποσυνδεδεμένος miltos74

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1646 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:01:44 am »
Είναι φοβερό να μιλαει για ωράριο καθηγητών  ένας άνθρωπος ο οποίος ως καθηγητής στο Πάντειο το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 είχε το εξής ωράριο ( θα το είχε και αυτό πραγματικά;;;;)

Α εξάμηνο:    0 ωρες                                                                     
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 02:09:06 am από miltos74 »

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1647 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:04:30 am »
Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν όντως τις δούλεψε αυτές τις ώρες ή όχι. Φαντάζομαι θα υπάρχουν πρακτικά στην πάντειο, όπως και μαρτυρίες φοιτητών. Και αν βρεθεί ότι δεν δούλεψε κάποιες ο ίδιος αλλά έστελνε άλλους, άλλος ένας δικαστικός αγώνας μπορεί να ξεκινήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 10:07:25 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος miltos74

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1648 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:06:17 am »
εχεις δικιο με τοσους χτιστες που εχει η ελλαδα και θελουν να βαλουμε πλατη να τη σωσουν αυτοι....  :D
μιλαω για τον Αρβανιτοπουλο Κ.

στην αρχη εγραψα 2009-2010 λαθος ειναι 2008-2009
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 02:10:11 am από miltos74 »

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #1649 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:09:05 am »
Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν στην αντιπολίτευση αναφέρθηκε μέσα στην
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1650 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:20:45 am »
Συνάδελφοι,η ώρα της επιστράτευσης έφτασε!Η κυβέρνηση εκμεταλεύτηκε την επι 3 χρόνια αδράνεια των συνδικαλιστών να αντιδράσουν νομικά στην μνημονιακή της πολιτική.Τόσο οι ΕΛΜΕ, όσο και η ΠΕΑΕ μέσω της ΟΛΜΕ συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση στην παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα του ΑΣΕΠ και των δικαιωμάτων των νέων χωρίς προυπηρεσία συναδέλφων.Ήρθε λοιπόν η ώρα να υποστούν και αυτοί την πολιτική του Υπουργείου.Ο συνάδελφος SILCUT με αμφισβήτησε ως νομικό,όταν έλεγα πως μία τελεσίδικη απόφαση απο το ΣτΕ απαιτεί 5 χρόνια.Αφού λοιπόν ως νομικός δεν ξέρω την δουλειά μου,ίδού η ρόδος συνάδελφε:κάνε εσύ ή οι υπόλοιποι προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης!Άντε,μην μένετε μόνο στα λόγια,να δείτε ποίοι είναι οι χρόνοι της απονομής δικαιοσύνης.
Προσωπικά,πιστεύω πως όπως συνήθως κανείς δεν θα κάνει τίποτα,μόνο λόγια.Σας καλά παιδάκια όλοι θα πάνε στα σχολεία για τις πανελλαδικές και πρώτος ο Παπαχρήστος!Όταν πριν τρία χρόνια ξεκίνησα δικαστικό αγώνα κατά της Αννούλας,όλοι φώναζαν,αλλά κανείς δεν με βοήθησε,αν και ζήτησα την βοήθεια της ΟΛΜΕ!Γι αυτό μας κάνουν ότι μας κάνουν!!!

έχεις απόλυτο δίκιο.
πρέπει να ξεκινήσει κάτι επιτέλους, ακόμα και αν είναι να κρατήσει 5 χρόνια.
Ο δικαστικός αγώνας κατά της αννούλας συνεχίζεται; Υπάρχει κάπου στο ιντερνετ τα δεδομένα του αγώνα καθώς και λογαριασμός για την ενίσχυσή του;

Έχουμε κάτι νέο σε αυτό?

Επαναλαμβάνω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι πολιτικοί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα τους κυνηγάει και αφού χάσουν την καρέκλα τους. Οπότε αν υπάρχει αυτή την στιγμή δικαστική διαμάχη κατά της αννούλας, όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να δώσουμε και έκτακτη εισφορά για την ενίσχυσή μας. Και να το φωνάξουμε να γίνει γνωστό, ότι την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εμείς χρηματοδοτούμε δικαστικό αγώνα κατά της αννούλας. Να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν ξεχνάμε, και ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους από εδώ και πέρα.

Αν λοιπόν υπάρχει δικαστικός αγώνας ενεργός, δώσε μας στοιχεία και ένα αριθμό λογαριασμού.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2013, 02:30:54 am από arvila »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1651 στις: Μαΐου 12, 2013, 02:21:34 am »
Είναι φοβερό να μιλαει για ωράριο καθηγητών  ένας άνθρωπος ο οποίος ως καθηγητής στο Πάντειο το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 είχε το εξής ωράριο ( θα το είχε και αυτό πραγματικά;;;;)

Α εξάμηνο:    0 ωρες                                                                     

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182797
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)