*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε για απεργία μέσα στις πανελλαδικές;

Ναί
269 (78.9%)
Όχι
72 (21.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 335

Η ψηφοφορία έληξε: Μαΐου 19, 2013, 07:38:22 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.  (Αναγνώστηκε 316197 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Απεργία στις πανελλαδικές και πολυνομοσχέδιο.
« Απάντηση #1764 στις: Μαΐου 13, 2013, 04:46:25 pm »
Η εξουσία, όπως αυτή εκφράστηκε τα τελευταία χρόνια, υποβάθμισε τον ρόλο του δημόσιου εκπαιδευτικού καλώντας τον να λειτουργήσει σε ένα άθλιο πλαίσιο ανάμεσα στις άθλιες Πανελλαδικές εξετάσεις και τους φροντιστές που μπαίνουν στα σπίτια των μαθητών από την Γ' γυμνασίου. Του έκλεισε το μάτι πως μπορεί και αυτός να πάρει κάποιο κομμάτι από την πίττα, τον εξαθλίωσε μισθολογικά και εργασιακά και τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός σήκωσε λίγο το κεφάλι τον επίταξε!

Ήρθε στιγμή, ο καθένας από εμας ξεχωριστά να δει πόση αξιοπρέπεια του έχει μείνει. Όχι ο κλάδος. Ο καθένας από εμάς. Θα φανεί από την αντίδρασή του στις συνελεύσεις αύριο.
Μετά, ας μιλήσουμε και για την αξιοπρέπεια του κλάδου συνολικά...
Φοβάμαι να το πω, αλλά η κατάσταση στο σχολείο μου ήταν απίστευτη σήμερα. Περίμενα φόβο και αγανάκτηση και συνάντησα αδιαφορία. Λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε κάποιους άλλους, σε μια μακρινή χώρα. Λίγη πλακίτσα με το θέμα της επιστράτευσης, στην ερώτηση "θα έρθεις στο συλλαλητήριο" μου απαντούσαν "δεν ξέρω, θα δούμε!". Μόνο ένας συνάδελφος είπε "και βέβαια θα έρθω" και μία άλλη είπε ότι "θα έρθω για σένα" (!) Α,  και μία άλλη σχολίασε το χουντικό του πράγματος, αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι μιλούσαν για το Πάσχα, για το πού πήγαν, για το αν είναι σε λυκειακές επιτροπές ή επιτηρητές, για το πότε θα φύγουν μια ώρα γρηγορότερα και για τη νίκη του Ολυμπιακού, φυσικά. Ένιωσα ούφο, κυριολεκτικά. Λέω δε γίνεται, είναι η ιδέα μου και μόλις φεύγω από το σχολείο μια μαμά (μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και στο προεδρείο) με πληροφόρησε ότι πήγε την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ σ' ένα λύκειο και της γύρισαν όλοι την πλάτη. "Αφήστε την εκεί" της είπαν, χωρίς να της δώσουν άλλη σημασία. Ετοιμάζομαι για το συλλαλητήριο και ελπίζω η εικόνα να με διαψεύσει, αλλά αν είμαστε αυτό που είδα σήμερα, μάλλον έχουμε τεράστια ευθύνη για την ύπνωση της κοινωνίας.  :'( :'( :'( :'(
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2013, 04:48:46 pm από LK »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:42:55 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1765 στις: Μαΐου 13, 2013, 04:48:10 pm »
Αύριο κήρυξε απεργία η ΑΔΕΔΥ, άρα καλυπτόμαστε και εμείς, προφανώς. Η ΟΛΜΕ γιατί δεν την προκηρύσσει;

Η ΑΔΕΔΥ προκύρηξε απεργία για την Πέμπτη, εκφράζοντας την διαφωνία της με την απεργία στις Πανελλαδικές που πρότεινε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ.

Επιπλέον, εμείς ΔΕΝ καλυπτόμαστε μια και επιταχθήκαμε.

Θυμάμαι τώρα τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ "για κάθε πικραμένο".

Τώρα οι υπόλοιποι Δ.Υ. μας είπαν: "ΟΧΙ κ.κ. Καθηγητές απεργία στις Πανελλήνιες! ΟΧΙ!"
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1766 στις: Μαΐου 13, 2013, 04:49:44 pm »
Αύριο κήρυξε απεργία η ΑΔΕΔΥ, άρα καλυπτόμαστε και εμείς, προφανώς. Η ΟΛΜΕ γιατί δεν την προκηρύσσει;

Η ΑΔΕΔΥ προκύρηξε απεργία για την Πέμπτη, εκφράζοντας την διαφωνία της με την απεργία στις Πανελλαδικές που πρότεινε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ.

Τώρα οι υπόλοιποι Δ.Υ. μας είπαν: "ΟΧΙ κ.κ. Καθηγητές απεργία στις Πανελλήνιες! ΟΧΙ!"
Όχι, για την Πέμπτη είναι στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1767 στις: Μαΐου 13, 2013, 04:52:05 pm »
Συνάδελφε LK, τα ίδια συνάντησα κι εγώ σήμερα στο σχολείο.
Πλήρης αδιαφορία.

Ας αρχίσουμε να "χωνεύουμε" σιγά-σιγά την σκληρή αλήθεια: Ο κλάδος δεν είναι εις θέσιν να διαχειριστεί τώρα απεργία ( εδώ δεν μπορεί καλά -καλά να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε προπαγάνδα μια και δεν έχει διαμορφώσει λόγο, θα μπορέσει να κάνει "γενική απεργία"?).
Ας το "χωνέψουμε", και ας αρχίσουμε να κάνουμε αυτοκριτική ως κλάδος ώστε να καταλάβουμε ΤΙ κάναμε, και ΓΙΑΤΙ το κάναμε.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:42:55 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1768 στις: Μαΐου 13, 2013, 04:52:54 pm »

Όχι, για την Πέμπτη είναι στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ

Την Πέμπτη εμείς, είμαστε σε επίταξη ( " Επίταξη από 12η μεσημβρινή ώρα της Τετάρτης 15 Μαϊου 2013 μέχρι νεωτέρας....")

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1769 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:03:04 pm »
@ΡΑ
ξέρω ότι είμαστε σε επίταξη, απλώς λέω ότι υπάρχει για αύριο απεργία. Γιατί δεν το ανακοινώνει και η ΟΛΜΕ.

Εννοείται ότι δεν είναι έτοιμος ο κλάδος να διαχειριστεί απεργία. Όταν πρωτοπήγα στο συγκεκριμένο σχολείο και έγινε η πρώτη απεργία, άκουσα ότι δεν κάνουν απεργία, γιατί δεν έχουν νόημα οι 48ωρες και οι 24ωρες, ενώ αν γινόταν διαρκείας και πάνω στις εξετάσεις, τότε θα συμμετείχαν. Επίσης, η γνωστή καραμέλα  περί συνδικαλιστών. Σήμερα, οι ίδιοι που τα έλεγαν, δεν ήταν πρόθυμοι να πάνε καν σ' ένα συλλαλητήριο.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος vasia98

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1770 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:04:15 pm »
Φοβάμαι να το πω, αλλά η κατάσταση στο σχολείο μου ήταν απίστευτη σήμερα. Περίμενα φόβο και αγανάκτηση και συνάντησα αδιαφορία. Λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε κάποιους άλλους, σε μια μακρινή χώρα. Λίγη πλακίτσα με το θέμα της επιστράτευσης, στην ερώτηση "θα έρθεις στο συλλαλητήριο" μου απαντούσαν "δεν ξέρω, θα δούμε!". Μόνο ένας συνάδελφος είπε "και βέβαια θα έρθω" και μία άλλη είπε ότι "θα έρθω για σένα" (!) Α,  και μία άλλη σχολίασε το χουντικό του πράγματος, αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι μιλούσαν για το Πάσχα, για το πού πήγαν, για το αν είναι σε λυκειακές επιτροπές ή επιτηρητές, για το πότε θα φύγουν μια ώρα γρηγορότερα και για τη νίκη του Ολυμπιακού, φυσικά. Ένιωσα ούφο, κυριολεκτικά. Λέω δε γίνεται, είναι η ιδέα μου και μόλις φεύγω από το σχολείο μια μαμά (μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και στο προεδρείο) με πληροφόρησε ότι πήγε την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ σ' ένα λύκειο και της γύρισαν όλοι την πλάτη. "Αφήστε την εκεί" της είπαν, χωρίς να της δώσουν άλλη σημασία. Ετοιμάζομαι για το συλλαλητήριο και ελπίζω η εικόνα να με διαψεύσει, αλλά αν είμαστε αυτό που είδα σήμερα, μάλλον έχουμε τεράστια ευθύνη για την ύπνωση της κοινωνίας.  :'( :'( :'( :'(
[/quote]

τα ίδια και στο δικό μου σχολείο.........μάλιστα μια μόνιμη ρώτησε έναν συνδικαλιστή  της ΔΑΚΕ για το τι γίνεται και εκείνος της απάντησε αδιάφορα: "μη φοβάσαι, δεν κινδυνεύουν οι μόνιμοι. Η όλη ιστορία γίνεται για τους αναπληρωτές". στη συνέχεια η συνάδελφος όλο ανησυχία ρωτούσε ποιος θα φύγει πρώτος απ το σχολείο σε περίπτωση μετακίνησης. Όταν ο "μεγαλοσυνδικαλιστής" της είπε ότι φεύγει ο τελευταίος τοποθετηθείς, ξεφύσηξε με ανακούφιση και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της απεργίας...........και δυστυχώς συμφώνησαν και πολλοί άλλοι μόνιμοι εκεί μέσα...........
Αυτά είναι τα χάλια μας δυστυχώς.................... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

χμ......είμαι κακιά εγώ τώρα που εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα " ε ρε παραμεθόριος που σου χρειάζεται γαι να στρώσεις..... ::) ::) ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1771 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:05:05 pm »
Εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμα.
Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ......
Χα-χα!

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1772 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:07:33 pm »

χμ......είμαι κακιά εγώ τώρα που εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα " ε ρε παραμεθόριος που σου χρειάζεται γαι να στρώσεις..... ::) ::) ::) ::)

Η αλήθεια είναι ότι κατά κανόνα τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις προέρχονται από άτομα που δεν έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα και τους ήρθαν όλα πολύ εύκολα. Οπότε , όχι, δε θεωρώ πως είσαι κακιά!  :)
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1773 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:10:13 pm »
Συνάδελφε kat73

Πρόκειται για τον ίδιο κλάδο που τον Δεκέμβριο του 2008 ήταν σε "επαναστατικό αναβρασμό".

Θυμάμαι  ότι ο Αστυνόμος του μικρού χωριού του νησιού στο οποίο υπηρετούσα, έφερε τότε μία κάρτα με ευχές της Αστυνομίας για "καλά Χριστούγεννα" κ.λ.π.
Θυμάμαι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι ήταν "σε επαναστατικό αναβρασμό" και έβριζαν την αστυνομία και το σύνολο των αστυνομικών ( ο άνθρωπος άκουσε διάφορες ειρωνείες και γενικόλογες ύβρεις από εκπαιδευτικούς ΚΑΙ ΟΧΙ από οποιονδήποτε μαθητή).
Είχαν "ξεχάσει" οι συνάδελφοι, ότι επρόκειτο για εργαζόμενο όπως και αυτοί ( επάγγελμα με ιδιαιτερότητες, που όμως μακράν απέχει από το δικό μας).

Σκέφτομαι τώρα: "Τελικά, εδώ πληρώνονται όλα"!

Υ.Γ. Τώρα, ο "επαναστατικός αναβρασμός", εξατμίστηκε.
Και εξατμίστηκε, γιατί ήταν "εκ του ασφαλούς": "Σιγουράτζα".

Υ.Γ.2: Περιττό να πω ότι δεν έγραψα αυτό το μήνυμα για να δικαιολογήσω την συμπεριφορά του καθεστώτος που μας κυβερνά ( και που η πλειοψηφία μας επέλεξε και πολλάκις επικρότησε όμως).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2013, 05:18:21 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1774 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:10:24 pm »
Kat73
ακριβώς οι ίδιες ερωτήσεις έγιναν από τους έχοντες οργανική στο σχολείο και την απάντηση την έδωσε μεγαλοσυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, επίσης, μέλος της ΕΛΜΕ, αφού φρόντισε να με ειρωνευτεί, πρώτα. Αφήστε, τώρα, τι μου είπε γιατί θα καρφωθούμε εδώ μέσα. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1775 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:14:21 pm »
Αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα, Κεμάλ, καληνύχτα! Τελικά, έφτασα να το πιστέψω και εγώ, σήμερα.

Καλό μεσημέρι και ραντεβού στο συλλαλητήριο με τους όσους αξιοπρεπείς έχει αυτός ο τόπος ακόμα.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος εμπειρος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1776 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:18:21 pm »
ολοι στα συλλαλητηρια για την αξιοπρέπεια μας και μονο!!!

Αποσυνδεδεμένος arvila

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1777 στις: Μαΐου 13, 2013, 05:19:17 pm »
Φύλλο επιστράτευσης ε;
Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μην φοβηθούμε!

Όσοι θαρραλέοι ας απεργήσουν. Αλλά και για τους υπόλοιπους, αρκεί να ψηφίσουμε στις συνελεύσεις μας απεργία διαρκείας.
Οπότε με το που θα λήξει η επιστράτευση , εμείς συνεχίζουμε την απεργία.

Συνάδελφοι, η απεργία διαρκείας (και μάλιστα εκ περιτροπής και στοχευμένα) είναι η λύση .
Να είστε σίγουροι ότι δεν μπορούν να μας έχουν συνέχεια επιστρατευμένους.

Θα νικήσουμε. Δεν θα περάσει ο φασισμός και η χούντα τους!
H απεργία είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών 83.000 ανθρώπων. Καμιά επιστράτευση δεν μας κλονίζει. Αυτό που βιώνουμε είναι μια μάχη ανάμεσα στην δημοκρατία και τη χούντα.
Η μόνη περίπτωση που θα οφείλαμε να υποχωρήσουμε είναι αν η κυβέρνηση έβαζε δημοψήφισμα αρχικά στους ίδιους τους εξεταζόμενους, και τέλος στο λαό για το αν συντάσσονται με εμάς ή όχι.

Στο λαό υποχωρούμε, στη χούντα όχι!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144