*

Αποστολέας Θέμα: Θέματα Φυσικής - Πανελλαδικές 2013  (Αναγνώστηκε 22719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: θέματα φυσικής πανελλαδικές 2013
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:28:00 pm »
Συγγνώμη αλλά μάλλον δεν κατάλαβα καλά.Δηλαδή πιστεύετε ότι το Δ θέμα ήταν νορμάλ ή εγώείμαι χαζή;;
Πιστευω οτι ηταν οσο νορμαλ επρεπε για να το λυσει ο σωστα προετοιμασμενος. Σε καμια περιπτωση ομως δεν ειναι τραβηγμενο ή απο τα θεματα που δεν εχουν δουλεψει οι "καλοι" μαθητες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:59:39 »

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:28:41 pm »
Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ ...
δεν τα λες και εύκολα...αρκετες πράξεις και ειδικά τα τελευταία ερωτήματα του Δ αρκετά δύσκολα.
Μην ξεχνάμε ότι ειναι εξετάσεις για να τελειώσει κάποιος το λύκειο και όχι για να μπει στο Φυσικό...αποψή μου πάντα..

Συγγνώμη αλλά μάλλον δεν κατάλαβα καλά.Δηλαδή πιστεύετε ότι το Δ θέμα ήταν νορμάλ ή εγώείμαι χαζή;;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:32:32 pm »
Κι ομως δεν μπορει σε καμια περιπτωση να θεωρηθει πρωτοτυπο. Σε προηγουμενες χρονιες ειχαν μπει πολυ πιο πρωτοτυπα θεματα. Σαν το συγκεκριμενο υπαρχουν αρκετα στα περισσοτερα βοηθηματα φυσικης. Δεν ειναι κλασικο, ουτε τετριμμενο αλλα δε ξαφνιαζει κιολας.

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:37:48 pm »
Πρωτότυπο δεν είναι..αλλά με το ερώτημα Δ2 και Δ3 δεν ξέρω τι ακριβώς αξιολογείς σε ένα μαθητή...το Δ2 είναι παρόμοιο με το Δ1..Μην ξεχνάμε ότι αξιολογούμε..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:59:39 »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:38:39 pm »
Θεωρείτε συνάδελφοι ότι ήταν πιο δύσκολα από πέρσι και πρόπερσι;

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 22, 2013, 02:44:29 pm »
Την γνώμη σου ότι το Δ λόγω πρωτοτυπίας θα δυσκολέψει και τους καλύτερους μαθητές την έχουν και άλλοι συνάδελφοι. Κατά την διόρθωση των γραπτών θα δούμε τι τελικά ισχύει...

Giorgos-Effie υπάρχει πρωτοτυπία στον υπολογισμό της ροπής αδράνειας και πολύ περισσότερο στην κίνηση του εσωτερικού κυλίνδρου.

Πρωτότυπο δεν είναι..αλλά με το ερώτημα Δ2 και Δ3 δεν ξέρω τι ακριβώς αξιολογείς σε ένα μαθητή...το Δ2 είναι παρόμοιο με το Δ1..Μην ξεχνάμε ότι αξιολογούμε..
Γιατί είναι παρόμοια τα ερωτήματα;

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:05:08 pm »
Την γνώμη σου ότι το Δ λόγω πρωτοτυπίας θα δυσκολέψει και τους καλύτερους μαθητές την έχουν και άλλοι συνάδελφοι. Κατά την διόρθωση των γραπτών θα δούμε τι τελικά ισχύει...

Giorgos-Effie υπάρχει πρωτοτυπία στον υπολογισμό της ροπής αδράνειας και πολύ περισσότερο στην κίνηση του εσωτερικού κυλίνδρου.

Λάθος μου..συγνώμη..το Δ1 με το Δ3..

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:07:32 pm »

Θα διαφωνησω μαζι σου.. ο υπολογισμος της ροπης με αφαιρεση ενος μερους του στερεου ειναι κατι που συναντας συχνα σε πολλα βιβλια οσο για την κινηση απαιτει απλα κριση και πληρη κατανοηση της υλης. Μη ξεχναμε ομως οτι προκειται για το Δ θεμα..

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:15:29 pm »
Άντε για την ροπή αδράνειας δεκτό. Όσοι το διάβασαν κάπου μπορούν να το λύσουν (είναι και ο υπολογισμός των μαζών). Για την κίνηση του εσωτερικού κυλίνδρου ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου ότι είναι θέμα κρίσης για να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι. Άρα μένει να δούμε πόσοι ξεχώρισαν.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:16:33 pm »
Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ ...
δεν τα λες και εύκολα...αρκετες πράξεις και ειδικά τα τελευταία ερωτήματα του Δ αρκετά δύσκολα.
Μην ξεχνάμε ότι ειναι εξετάσεις για να τελειώσει κάποιος το λύκειο και όχι για να μπει στο Φυσικό...αποψή μου πάντα..
Οχι δεν ειναι για να τελειωσει το λυκειο, γι αυτο ειναι οι ενδοσχολικες, ειναι ομως για να μπει στο φυσικο αν θελει!  ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2013, 04:48:11 pm από Giorgos-Effie »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:19:57 pm »
Άντε για την ροπή αδράνειας δεκτό. Όσοι το διάβασαν κάπου μπορούν να το λύσουν (είναι και ο υπολογισμός των μαζών). Για την κίνηση του εσωτερικού κυλίνδρου ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου ότι είναι θέμα κρίσης για να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι. Άρα μένει να δούμε πόσοι ξεχώρισαν.
Ναι ειναι θεμα κρισης και θα ξεχωρισει τους καλους. Αυτος που εχει δουλεψει ομως και εχει υψηλους στοχους θα καταλαβει οτι το εσωτερικο κανει μονο μεταφορικη κινηση. Δε το λεω ευκολο, πιστευω ομως οτι μπορει να αναδειξει τον καλο μαθητη και σε καμια περιπτωση δεν τον φερνει στην ιδια θεση με τον μετριο οπως τα περσινα θεματα...

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:28:49 pm »
Λάθος μου..συγνώμη..το Δ1 με το Δ3..
Πιστεύω ότι το Δ3 το έβαλαν για να δυσκολέψουν το άριστα και για να βοηθήσουν τους μαθητές να καταλάβουν ότι η επιτάχυνση είναι διαφορετική ή αλλιώς να παλέψουντο θέμα σωστά όσο το δυνατό περισσότεροι.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 22, 2013, 04:01:59 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς