0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω την εντυπωση οτι πολλοι που μενουν απο παντα στο μερος οπου και δουλευουν, με δικο τους σπιτι κτλ, δυσκολευονται να καταλαβουν οσους σαν τσιγγανοι πηγαινουν καθε χρονο απο δω και απο κει και νομιζουν οτι τα χρηματα μας περισσευουν επειδη δεν εχουμε παιδια, αυτο μου το ελεγε περισυ
Εγώ καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ακόμα και για γραμματόσημα αλλά αυτό δε δικαιολογεί τέτοιες αυθαιρεσίες.Έχουμε κάθε δικαίωμα να μην το δεχτούμε λοιπόν και έχουν κάθε υποχρέωση να βρουν τρόπο να μας το στείλουν.
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 22, 2013, 09:40:51 pmΕγώ καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ακόμα και για γραμματόσημα αλλά αυτό δε δικαιολογεί τέτοιες αυθαιρεσίες.Έχουμε κάθε δικαίωμα να μην το δεχτούμε λοιπόν και έχουν κάθε υποχρέωση να βρουν τρόπο να μας το στείλουν.Αυτό δεν είναι έτσι. Φυσικά ήταν αυθαιρεσία να στείλει ο Διευθυντής με courier με χρέωση του παραλήπτη τη βεβαίωση, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να τη στείλει. Είχα τέτοιο πρόβλημα 2 χρονιές που ήμουν αποσπασμένος σε ΙΕΚ δεν υπήρχαν χρήματα για αποστολή των βεβαιώσεων και είχαμε εκπαιδευτές που μέναν σε γειτονικούς νομούς. Είχα απευθύνει ερώτημα στην υπηρεσία και το θέμα τέθηκε σε νομικό σύμβουλο του υπουργείου τι ισχύει και αν είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε τη βεβαίωση. Ο νόμος ορίζει οτι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος για την έκδοση της βεβαίωσης και ο εργαζόμενος να χρησιμοποιήσει τη βεβαίωση, δηλώνοντας τα ποσά. Δεν ορίζεται στο νόμο αν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να τη στείλει ή ο εργαζόμενος να την παραλάβει, η απάντηση ήταν οτι επαφίεται στην καλή συνεργασία των δυο πλευρών. Θα μπορούσε ο Διευθυντής να κάνει ένα τηλέφωνο (φαντάζομαι δεν έχουν απαγορευτεί και τα τηλέφωνα στα σχολεία) στο συνάδελφο και να βρισκόταν μια λύση, όπως αυτή με τον Ερμή που έδωσε προηγούμενος συνάδελφος.
Πάντως σε ένα σχολείο ο διευθυντής μας είχε πει ότι μπορεί να μας το στείλει και απλό με το ταχυδρομείο, αλλά θα ήταν δική μας ευθύνη σε περίπτωση που χάνονταν. Πιστεύω όμως ότι τα ΕΛΤΑ κάνουν καλή δουλειά και δε χάνονται πλέον φάκελοι...
Απαράδεκτο. Θα μπορούσε να τη στείλει με απλό ταχυδρομείο, 0,65 ευρώ. Ή με φαξ. Ή τέλος πάντων πρέπει να συμφωνήσεις κι εσύ στον τρόπο αποστολής.