*

Αποστολέας Θέμα: ΥΠΕΠΘ - Απολογισμός Πεπραγμένων 2004-2007- Τα ψευτικά τα λόγια τα μεγάλα...  (Αναγνώστηκε 10630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
όλα είναι ερωτηματικά, πως να βρούμε το μενού, μόνο οι αριθμοί βγαίνουν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ευχαριστώ Ιωάννα. Το διαβασα. Απ'οτι καταλαβα ο καθε πολιτικος κοβει και ράβει τους νομους κατα πως τον βολευουν. Γι'αυτο λέω εγώ ότι δεν θα βρεθει ποτε λύση στο πρόβλημά μας. Αφου επίτηδες μας κρατουν ομηρους με αυτο τον τροπο (όπως και τους διαφορους συμβασιουχος) για να εκβιαζουν τις ψηφους μας. Αυτος ο τροπος εργασιακης σχεσης υπάρχει για να μπορουν να μας εκμεταλλευονται ψηφοθηρικα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Τώρα μάλιστα. Μου το έβγαλε. Ευχαριστώ. Διάβασα τα πεπραγμένα τους, και εγώ που νόμιζα ότι όλα τα έκανε μόνο ο Αρσένης...  :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 02:43:13 am από Syllas »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Και δεν ήταν μόνο αυτά. Π.χ. οι Διευθύνσεις έπαιρναν ωρομίσθιους με 20 ώρες (παράνομα). Η προϋπηρεσία μέτρησε κανονικά:
http://dide.pel.sch.gr/files/anakoinwseis/ekpaideytikoi_wromisthioi/ORARIOWROMISTHIWN.doc

Από τον Αρσένη ξεκίνησαν όλα, αλλά τουλάχιστον ο νόμος του προέβλεπε έναν, κοινό για όλους, τρόπο διορισμού για μόνιμους και αναπληρωτές. Μετά ήρθαν οι πίνακες επί πινάκων. Στους πληροφορικούς  υπήρχαν 7 (!) πίνακες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fgx

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:Μπα δεν τρελαίνομαι κιόλας
    • Προφίλ
Φυσικά ο - αντε να μην τον χαρακτηρίσω και με κακοχαρακτηρίσετε οι υπόλοιποι με αυτά που θα έλεγα για τον μαλακ.. - ο Αρσένης λοιπόν άλλαξε τον τρόπο διορισμών εν μια νυκτί και προκάλεσε ένα σεισμό στον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων ανθρώπων. Και ήταν τόσο χαζό το σύστημά του που αναγκαστικά το μετέβαλλαν οι επόμενοι.
Θα μου πείτε τι σχέση ειχε ο Αρσένης με την παιδεία? Όση και οι υπόλοιποι - βλέπε Γιαννάκου, που επειδή η φιλενάδα της ειναι πρόεδρος της ένωσης φιλολογων αύξησε τις ώρες των αρχαίων....!!!!
Και δεν ειμαι κατά των αρχαίων! Αλλά με μέτρο....
Πάντως βλέπω οτι οι συνάδελφοι - λόγω εκλογών - αντιπαρατίθενται κομματικά , μην και χάσει καμμία ψήφο το όποιο κόμμα.
Ας σταματήσουμε τη συζήτηση και να την ξαναπιάσουμε μετά τις εκλογές.

Υ.Γ.  Κάκιστα οι προηγούμενοι δεν μας έδωσαν τα 176 Ε,  αλλά αυτοί μας τα έταξαν ΟΛΑ (και τα 176) προεκλογικά και μετά μας ΚΟΡΟϊΔΕΨΑΝ κανονικά, δεν τα έδωσαν όλα και με δόσεις. Ε, γαμώ την αξιοπρέπεια μας.........

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ

Εντάξει σύμφωνα με τη λογική σου απαγορεύεται η κριτική στην κυβέρνηση γιατί 3,5 χρόνια είναι πολύ λίγα για να αλλάξει το οτιδήποτε. Επίσης για όλα τα στραβά στην εκπαίδευση και στην κοινωνία φταίει το ΠΑΣΟΚ συνεπώς κάθε κουβέντα είναι περιττή. Θα ξαναγράψω για το θέμα αυτό το 2024 όταν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να κρίνουμε αντικειμενικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
ΥΓ(1): το ΛΑΦΚΑ τι σχέση έχει με την Παιδεία; Σε λίγο θα αρχίσουμε να συζητάμε εδώ και για τις μίζες των ομολόγων;
ΥΓ(2): το πολυτονικό σύστημα καταργήθηκε επί κυβερνήσεως Γ. Ράλλη.
ΥΓ(3): αν εσύ έχεις καταντήσει όπως περιγράφεις πιο πάνω τότε λυπάμαι. Εγώ έχω μόνο 4 χρόνια στην εκπαίδευση, διορίστικα αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ (μήπως θυμάσαι ποιος τον καθιέρωσε;), την πρώτη χρονιά μου ως εκπαιδευτικός πήρα αύξηση 10% από την προηγούμενη κυβέρνηση (τώρα περιμένω το 2009 για το περιβόητο επίδομα των 105 ευρώ), δεν κυνηγάω ιδιαίτερα από τους μαθητές μου (αντιθέτως δίνω το 100% των δυνάμεών μου μέσα στην τάξη), θέλω να ζω με αξιοπρέπεια από το μισθό μου, χαίρομαι που είμαι καθηγητής και έχω την απαίτηση κάθε χρόνο τα πράγματα στο χώρο μου να βελτιώνονται και όχι να χειροτερεύουν ή να μένουν στάσιμα.

PANAS αν δεν κανω λαθος ο ΛΑΦΚΑΣ εχει να κανει με τις συνταξεις των δημοσιων....(αν ειμαι λαθος τοτε διεγραψε το)
Εγω ειμαι 2 χρονια διορισμενη εχω αλλαξει 3 σχολεια , εχω φιλους απο αλλα και τετοιο φαινομενο σαν εσενα δεν εχω συναντησει!!!!
πραγματικα σου βγαζω το καπελο και σε ζηλευω γιατι και γω δυστυχως παρασυρομαι απο το καθεστος μερικες φορες...
και λουφαρω οταν δεν ειμαι καλα, και γκρινιαζω οταν ειμαι δυσαρεστημενη και τρεχω δεξια και αριστερα σε προγραμματα να βγαλω εξτρα λεφτα και οταν με ρωταν οι γονεις τι να κανουν με τα παιδια τους, τους προτεινω φροντιστηριο.
συμφωνα με τα λεγομενα σου:Ο μονος αξιοκρατικος τροπος διορισμου ειναι ο ΑΣΕΠ?
Δεν αναφερεις πουθενα οτι το ΠΑΣΟΚ εδινε σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιου τα 176

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
Να διευκρινήσω κάποια πράγματα για το επίδομα των 176 ευρώ που λίγοι συνάδελφοι τα γνωρίζουν. Το επίδομα αυτό ήταν 60.000 δραχμές και δόθηκε γύρω στο 1999 σε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους κυρίως νομαρχιών οι οποίοι ήταν μισθολογικά αδικημένοι γιατί εκτός από το βασικό μισθό δεν έπαιρναν κανένα άλλο επίδομα.

Αποσυνδεδεμένος vasilis1

• Πλήρες μέλος
  • Φανάριοι Νήσοι
    • Προφίλ
Να διευκρινήσω κάποια πράγματα για το επίδομα των 176 ευρώ που λίγοι συνάδελφοι τα γνωρίζουν. Το επίδομα αυτό ήταν 60.000 δραχμές και δόθηκε γύρω στο 1999 σε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους κυρίως νομαρχιών οι οποίοι ήταν μισθολογικά αδικημένοι γιατί εκτός από το βασικό μισθό δεν έπαιρναν κανένα άλλο επίδομα.
Όταν το λέω νομίζουν ότι είμαι  προκατειλημμένος με τους γυμναστές.Κανονισαν ραντεβού συνάντησης που?

Εκεί που υπάρχουν μαζεμένες πολλές καφετέριες
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank18_10_08_2021.php

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
Μπρατόπαιδα; Έτσι χαρακτηρίζεις εσύ τους ηρωικούς δασκάλους που έκαναν δύο μήνες απεργία; Ωραίος εκπαιδευτικός είσαι...αλλά το ήθος σου φαίνεται από τον τρόπο που απαντάς...αντί να χρησιμοποιείς λογικά επιχειρήματα προβαίνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις...ίσως ήρθε η ώρα να βγάλεις τις κομματικές παρωπίδες...
Το 2003-2004 (δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ) όντας νεοδιόριστος με μισθό λιγότερα από 900 ευρώ συμμετείχα σε όλες τις απεργίες που είχε προκυρήξει η ΟΛΜΕ ζητώντας αναβάθμιση των αμοιβών μας. Και απ' ότι θυμάμαι είχαμε κάνει ουκ ολίγες ημέρες απεργία τότε. Πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν ο εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ Αντωνάκος Αντώνης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσοι κάναμε απεργία τότε είμασταν αντωνακόπαιδα. Αμέσως μετά τις εκλογές του Μαρτίου ο Αντωνάκος κατάφερε τουλάχιστον να αναβαθμίσει τις προσωπικές του αμοιβές αφού διορίστικε από τη Μαριέττα και παραμένει μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (http://www.ein.gr/index.php?rm=1&pm=30).
Ξεκίνησα αυτό το topic κάνωντας κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας. Το μόνο επιχείρημα που διάβασα από όσους διαφωνούν με την τοποθέτησή μου ήταν ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας 25ετίας και τα 3,5 χρόνια της παρούσας κυβέρνησης είναι πολύ λίγα για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Διάβασα κριτική για την κατάργηση του πολυτονικού το 1982 (!), για την αύξηση των εισακτέων το 1996 κλπ. Φαντάζομαι να κάνουμε μια αντίστοιχη συζήτηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης το 2025 και κάποιος να λέει: "ναι χάλια τα έκανε η παρούσα κυβέρνηση αλλά το 2007 η τότε κυβέρνηση τα είχε πάει χειρότερα".
Συνοψίζωντας λοιπόν θα έλεγα ότι (άσχετα με το τι έγινε πριν 20 χρόνια) ο απολογισμός του ΥΠΕΠΘ για την περίοδο 2004-2007 είναι κατά τη γνώμη μου αρνητικός. Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι καινούργιο επί του θέματος θα παρακαλούσα να το κάνει χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα και όχι προσωπικά σχόλια και επιθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος vasilis1

• Πλήρες μέλος
  • Φανάριοι Νήσοι
    • Προφίλ
Σε ενόχλησε το Μπρατόπαιδα;
Ο παραλογισμός  των 1500
Όταν το λέω νομίζουν ότι είμαι  προκατειλημμένος με τους γυμναστές.Κανονισαν ραντεβού συνάντησης που?

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Παράθεση
Ο παραλογισμός  των 1500

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Ωραία...
Πέρασε κι εδώ το "ευχάριστο" κλίμα των εκλογών! :P
Όσο παρουσιάζουμε αυτό το φαινόμενο του "κομματικού μαλλιοτραβήγματος", μην περιμένετε κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την εκπαίδευση και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα... :(

Υ.Γ Μένοντας στο τελευταίο σημείο να πω μόνο (γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να εμπλακώ σε αυτήν τη "πασοκο-νεοδημοκρατική" αντιπαράθεση) ότι αν, μετά από αυτή την απεργία, κατάφερναν να κατοχυρώσουν τα 1500, δε νομίζω να έβγαινε κανένας να πει "εγώ δεν τα θέλω γιατί άλλος μισθωτός παίρνει λιγότερα..." ::)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Σε ενόχλησε το Μπρατόπαιδα;
Ο παραλογισμός  των 1500

Αποσυνδεδεμένος vasilis1

• Πλήρες μέλος
  • Φανάριοι Νήσοι
    • Προφίλ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656