0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν ξέρει κάποιος για τις περιπτώσεις εξαίρεσης προστατευόμενων μελών. Στην περίπτωση τη δική μου και του αδελφού μου, δεν υπάρχει πατέρας (αποθανών) και ο αδελφός μου έχει αναπηρία (διανοητική) 67% ανώτερη κλίμακα, χρειάζεται συνεχών νοσηλεία και ο μόνος που τον συντηρεί είμαι εγώ. Σ αυτή την περίπτωση δεν είναι τέκνο αλλά ο μόνος συγγενής 1ου βαθμού είμαι εγώ και τον συντηρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Xωρις να διαφωνω με τον dragadroun 100%, να επισημανω ομως οτι αυτη ακριβως η καλλιεργεια (συν)ενοχικων συνδρομων στο λαο, αποτελει την αιτια μη αντιδρασης για οσα ζουμε.Αυτη ειναι μια αλλη παραμετρος που πρεπει να συνυπολογιστει
Παράθεση από: Massimoap στις Ιουλίου 13, 2013, 01:50:45 pm Αν ξέρει κάποιος για τις περιπτώσεις εξαίρεσης προστατευόμενων μελών. Στην περίπτωση τη δική μου και του αδελφού μου, δεν υπάρχει πατέρας (αποθανών) και ο αδελφός μου έχει αναπηρία (διανοητική) 67% ανώτερη κλίμακα, χρειάζεται συνεχών νοσηλεία και ο μόνος που τον συντηρεί είμαι εγώ. Σ αυτή την περίπτωση δεν είναι τέκνο αλλά ο μόνος συγγενής 1ου βαθμού είμαι εγώ και τον συντηρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Νομίζω χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου για να θεωρηθεί ότι τον έχεις υπό την προστασία σου. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις
Το μέτρο αυτό στοχεύει στο να αποδεχτούμε τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Στοχεύουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποιος έχει κοινωνικά κριτήρια και ποιος δεν έχει. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέτρα αντιλαϊκά. Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις για να δηλώσει εξαίρεση!».
Μεταφέρω άποψη συναδέλφου άκρως ενδιαφέρουσα: ΠαράθεσηΤο μέτρο αυτό στοχεύει στο να αποδεχτούμε τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Στοχεύουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποιος έχει κοινωνικά κριτήρια και ποιος δεν έχει. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέτρα αντιλαϊκά. Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις για να δηλώσει εξαίρεση!».
Και κάτι ακόμα. Σκεφτείτε όλοι καλά. Μήπως, λέω μήπως, ο οποιοσδήποτε από σας, έστω και μια φορά, ζήτησε οποιαδήποτε χάρη από κάποιον αιρετό, προϊστάμενο, βουλευτή, υπουργό για να του κάνει μια εξυπηρετησούλα; Πχ καμιά οργανικούλα κοντά στο σπίτι μας, καμιά αποσπασούλα, οτιδήποτε άλλο υπηρεσιακό με αντάλλαγμα ψηφαλάκια εις βάρος πάντα άλλων συναδέλφων; Να μας βολέψει τον κανακάρη ή την πριγκηπέσσα σε καμιά θεσούλα στο Δημόσιο; Μήπως κάποιος από σας για να τελειώσει γρήγορα μια οποιαδήποτε δουλειά του θυμήθηκε τον παλιό συμφοιτητή που δουλεύει στην τάδε υπηρεσία και του έκανε τη δουλίτσα γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις; Μήπως σας παράπεσε κανά φακελάκι σε κανά γιατρό για κείνη την εγχειρισούλα που χρειάστηκε να κάνετε; Μήπως ήρθε σπίτι σας ο υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος και του είπατε να σας κάνει λίγο σκόντο αντί να σας δώσει απόδειξη, να γλιτώσετε 10 ευρουλάκια; Μήπως πιο πολλές ώρες μάθημα κάνετε στα ιδιαίτερα το απόγευμα από το σχολείο σας και πέφτει μαύρο μαύρο και ζεστό το παραδάκι; Μήπως; Μήπως; Μήπως; Αν ναι, τότε μην κλαίγεστε. Δεν σας φταίει καμία τρόικα και κανένας Τόμσεν. Αν εσείς ήσασταν σωστοί, και όχι επειδή τα λαμόγια πολιτικοί που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε και διαλέξατε να σας κυβερνήσουν να τρώνε και εσείς να μένετε στην απέξω, τότε έχετε δίκιο και να το διεκδικήσετε. Αν όχι, βουλώστε το και γίνετε πρώτα εσείς σωστοί απέναντι στους άλλους και μετά να διαμαρτύρεστε. Τότε έπρεπε να δείξετε την αλληλεγγύη σας στην κοινωνία και κατ' επέκταση στους συναδέλφους σας, τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Ας βγουμε να πουμε και δημοσια οτι καλα μας κανουν γιατι ειμαστε τεμπεληδες!!! Τι να πω πια με την ελειψη αγωνιστηκοτητας! Γιαυτο που ουτε καν υπαρχουμε και σε λιγο δε θα μας αναφερουν πουθενα http://www.protothema.gr/greece/article/294407/diavolovdomada-me-blak-aout-se-dimous-ugeia-ose/
Παράθεση από: giokspy στις Ιουλίου 13, 2013, 02:48:51 pmΑς βγουμε να πουμε και δημοσια οτι καλα μας κανουν γιατι ειμαστε τεμπεληδες!!! Τι να πω πια με την ελειψη αγωνιστηκοτητας! Γιαυτο που ουτε καν υπαρχουμε και σε λιγο δε θα μας αναφερουν πουθενα http://www.protothema.gr/greece/article/294407/diavolovdomada-me-blak-aout-se-dimous-ugeia-ose/Έπρεπε να αγωνιστείς όταν έβλεπες όλες αυτές τις στρεβλώσεις γύρω σου για να σταματήσουν να υπάρχουν. Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από την καταστολή, αλλά αφού μας βόλευε κι εμάς τότε καλά ήταν είχε ο Θεός.