0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω πως σωστα έγινε. ΑΣΕΠ δεν σημαινει πως δεν θα αξιολογηθεις και τωρα και στο μελλον για τη δουλεια που κάνεις.* ωπα! κακός έγινα πάλι...
Συνάδελφοι,να ξεκαθαρίσω κάτι:οι διορισμένοι στο δημόσιο,συμπεριλαμβανομένου των εκπαιδευτικών(το ανέλυσα παραπάνω),μέσω ασεπ είναι οι μόνοι που πρέπει να υπάρχουν!Το θέμα είναι πως όλοι οι άλλοι κακώς υπάρχουν.Η αξιολόγηση αφορά το μετά του διορισμού και όχι των διορισμό.Άρα,η διαφορά δεν είναι μεταξύ αξιολογημένου και μη αξιολογημένου,αλλά μεταξύ νομίμως διορισμένου και παρανόμως διορισμένου!
Παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που εξαιρεί τους ΑΣΕΠ.Ομως ήδη στις πρώτες διαθεσιμότητες είχαν εξαιρεθεί.Δείτε και αυτό που είναι 6 Μαρτίου 2013."Λάδι στη φωτιά ως προς την επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας ήρθε να ρίξει η χθεσινή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των σχετικών ρυθμίσεων. Στην προσφυγή μόνιμης υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που είχε προσληφθεί μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ζητείται να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό το μέτρο της διαθεσιμότητας και κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.Σημείο αιχμής αποτελεί το γεγονός πως στα κριτήρια επιλογής όσων τεθούν στο εξής σε διαθεσιμότητα δεν λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος πρόσληψης των υπαλλήλων, εξισώνοντας όσους μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και εκείνους με άλλες διαδικασίες ή με μονιμοποίηση μέσα από συμβάσεις έργου. Αντιθέτως, όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέφθηκε ρητή εξαίρεση όσων είχαν προσληφθεί με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.Η αίτηση ακύρωσης του σχεδίου κινητικότητας, η οποία δεν αποκλείεται να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους των εκπροσώπων της τρόικας για ακύρωση του σχεδίου διαθεσιμότητας και επαναφορά υπαλλήλων στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις."Τίποτα δεν είναι χαμένο..... Θέλει αγώνα και όπως βλέπετε κάποιοι τολμούν και μόνοι τους !!!!
Παράθεση από: typos72 στις Ιούνιος 16, 2013, 01:22:08 μμΣυνάδελφοι,να ξεκαθαρίσω κάτι:οι διορισμένοι στο δημόσιο,συμπεριλαμβανομένου των εκπαιδευτικών(το ανέλυσα παραπάνω),μέσω ασεπ είναι οι μόνοι που πρέπει να υπάρχουν!Το θέμα είναι πως όλοι οι άλλοι κακώς υπάρχουν.Η αξιολόγηση αφορά το μετά του διορισμού και όχι των διορισμό.Άρα,η διαφορά δεν είναι μεταξύ αξιολογημένου και μη αξιολογημένου,αλλά μεταξύ νομίμως διορισμένου και παρανόμως διορισμένου!Εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά αφού για μία μεγάλη περίοδο ήταν νομοθετημένο οι διορισμοί εκπαιδευτικών να γίνονται 60% ασέπ 40% προϋπηρεσία, 24μηνο ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας κλπ. είναι ορθό να λέμε εκ των υστέρων ότι όσοι διορίστηκαν με τους άλλους τρόπους διορίστηκαν παράνομα;;;(δε μιλάω για από δω και πέρα, για μέχρι τώρα μιλάω). Αν θέλεις εξήγησέ μου...
Παράθεση από: gio66 στις Ιούνιος 16, 2013, 01:27:26 μμΠαράθεση από: typos72 στις Ιούνιος 16, 2013, 01:22:08 μμΣυνάδελφοι,να ξεκαθαρίσω κάτι:οι διορισμένοι στο δημόσιο,συμπεριλαμβανομένου των εκπαιδευτικών(το ανέλυσα παραπάνω),μέσω ασεπ είναι οι μόνοι που πρέπει να υπάρχουν!Το θέμα είναι πως όλοι οι άλλοι κακώς υπάρχουν.Η αξιολόγηση αφορά το μετά του διορισμού και όχι των διορισμό.Άρα,η διαφορά δεν είναι μεταξύ αξιολογημένου και μη αξιολογημένου,αλλά μεταξύ νομίμως διορισμένου και παρανόμως διορισμένου!Εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά αφού για μία μεγάλη περίοδο ήταν νομοθετημένο οι διορισμοί εκπαιδευτικών να γίνονται 60% ασέπ 40% προϋπηρεσία, 24μηνο ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας κλπ. είναι ορθό να λέμε εκ των υστέρων ότι όσοι διορίστηκαν με τους άλλους τρόπους διορίστηκαν παράνομα;;;(δε μιλάω για από δω και πέρα, για μέχρι τώρα μιλάω). Αν θέλεις εξήγησέ μου...το 60-40 ίσχυε μέχρι το 2008. Το μετέβαλε ο νόμος Στυλιανιδη που έδωσε προτεραιότητα του 24 +ΑΣΕΠ έναντι του 40%. Όλοι οι διορισμοί στο δημόσιο γίνονται <<σύμφωνα με τις ανάγκες>>. Επίσης το ΝΣΚ γνωμοδότησε για αυτό με την υπ. αριθμό 308/10 γνωμοδότηση.
H ερώτησή μου είναι: κάποιος που διορίστηκε με το 40% χωρίς ασέπ μέχρι και το 2008 που ίσχυε, είναι δυνατόν να διορίστηκε παράνομα;;;Δε μου φαίνεται λογικό, αφού το 40% μέχρι τότε ήταν νόμιμος τρόπος διορισμού. Αυτό ρωτάω.
Καλά, καθόμαστε και συζητάμε αν πρέπει να τεθούν κάποιοι σε διαθεσιμότητα και ποιοι θα είναι αυτοί; Κανένας ρε! Κανένας που δεν είναι επίορκος κλπ.Η ουσία είναι από 'δω και πέρα πως θα πρέπει να γίνονται διορισμοί (εννοείται - για μένα τουλάχιστον - αποκλειστικά μόνο ΑΣΕΠ), ώστε στο μέλλον να μην έχουμε διορισμούς (όσοι γίνουν τέλος πάντων) πολλών ταχυτήτων.Δυστυχώς η τήρηση του 100% μέσω ΑΣΕΠ δεν έγινε ποτέ, μιας και ο καθένας τους νομοθετούσε όπως βόλευε, κι αυτό δεν αλλάζει αναδρομικά τώρα. Από 'δω και στο εξής τι κάνουμε..