0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: gio66 στις Ιουλίου 23, 2013, 12:39:29 pmΠαράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 23, 2013, 12:37:58 pmΑν κάποιος κάνει αίτηση απόσπασης σε μια δημόσια βιβλιοθήκη και την πάρει, αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αυτή είναι... μακριά, παίρνει τα μόρια της περιοχής στην οποία πηγαίνει με την απόσπαση, ή της περιοχής στην οποία ανήκει οργανικά;Λογικά, της περιοχής που πηγαίνει με απόσπαση... Χμ, τότε όλοι αυτοί που διορίζονται στην παραμεθόριο και παίρνουν αλλεπάλληλες αποσπάσεις στις πόλεις, πώς παίρνουν τα μόρια της παραμεθορίου;
Παράθεση από: nikitas στις Ιουλίου 23, 2013, 12:37:58 pmΑν κάποιος κάνει αίτηση απόσπασης σε μια δημόσια βιβλιοθήκη και την πάρει, αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αυτή είναι... μακριά, παίρνει τα μόρια της περιοχής στην οποία πηγαίνει με την απόσπαση, ή της περιοχής στην οποία ανήκει οργανικά;Λογικά, της περιοχής που πηγαίνει με απόσπαση...
Αν κάποιος κάνει αίτηση απόσπασης σε μια δημόσια βιβλιοθήκη και την πάρει, αν υποθέσουμε ότι η βιβλιοθήκη αυτή είναι... μακριά, παίρνει τα μόρια της περιοχής στην οποία πηγαίνει με την απόσπαση, ή της περιοχής στην οποία ανήκει οργανικά;
Μη ζητάς συγνώμη. Κι εγώ είμαι τελείως άσχετος με το θέμα απόσπαση γενικώς. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, αν κι έχω κάνει αίτηση κάμποσες φορές. Μόνο μια φορά, το 2008, τη χρονιά που πήρα μετάταξη από την α'θμια στη β'θμια, ενώ η προσωρινή τοποθέτησή μου ήταν σε σχολείο πρωτεύουσας νομού, με απέσπασε η υπηρεσία για τις ανάγκες της σε μια κωμόπολη 100 χιλιόμετρα μακριά.
Η κυρία θεσμοθέτησε όποιος αποσπάται σε δδε και υπουργείο να παίρνει τα μόρια της θέσης απόσπασης + 2 έξτρα. Εξίσου μεγάλη αδικία για μένα. (Κάποιος δηλαδή που υπηρετεί στη δδε Τρίπολης και μένει στο σπιτάκι του παίρνει 2+2 = 4 δυσμενών συνθηκών, τα οποία παίρνει και κάποιος που υπηρετεί στην πόλη της Ρόδου ή της Χίου) Το αυτονόητο, δηλαδή ο καθένας τα μόρια του τόπου που πραγματικά υπηρετεί μάλλον φαίνεται δύσκολο καθώς πάντα πρέπει να γίνονται ρουσφέτια ή ρουσφετάκια.
Παράθεση από: gio66 στις Ιουλίου 23, 2013, 01:11:19 pmΗ κυρία θεσμοθέτησε όποιος αποσπάται σε δδε και υπουργείο να παίρνει τα μόρια της θέσης απόσπασης + 2 έξτρα. Εξίσου μεγάλη αδικία για μένα. (Κάποιος δηλαδή που υπηρετεί στη δδε Τρίπολης και μένει στο σπιτάκι του παίρνει 2+2 = 4 δυσμενών συνθηκών, τα οποία παίρνει και κάποιος που υπηρετεί στην πόλη της Ρόδου ή της Χίου) Το αυτονόητο, δηλαδή ο καθένας τα μόρια του τόπου που πραγματικά υπηρετεί μάλλον φαίνεται δύσκολο καθώς πάντα πρέπει να γίνονται ρουσφέτια ή ρουσφετάκια.Μην ξεχνάς όμως ότι ο αποσπασμένος στο γραφείο δουλεύει με μεγαλύτερο (τυπικό) ωράριο και ΧΩΡΙΣ τις διακοπές των εκπαιδευτικών, διότι τα +2 μόρια τα παίρνουν ΜΟΝΟ όσοι αποσπαστούν με απόφαση υπουργείου και όχι όσοι διατεθούν σε γραφεία "για τις ανάγκες της υπηρεσίας". Εγώ προσωπικά το σύστημα αυτό το βρίσκω απόλυτα δίκαιο, διότι και αναλογικό είναι (άλλο να είσαι σε γραφείο στην Αθήνα και άλλο σε γραφείο στην Ρόδο) καθώς η "βάση" είναι τα μόρια της πολης του γραφείου, αλλά και "εξισορροπεί" την έλλειψη μεγαλύτερων διακοπών και το μεγαλύτερο υποχρεωτικό ωράριο.Προσωπική μου άποψη πάντα...
Συνάδελφοι, το θέμα με τη μοριοδότηση (οργανικής ή απόσπασης) είναι περισσότερο πολύπλοκο. Θα ήταν πιο δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) ο αριθμός των μορίων που παίρνει κάποιος (οργανικά υπηρετών ή αποσπασμένος) να εξαρτάται από την απόσταση (ή/και τη δυσκολία μετάβασης γενικότερα) της μόνιμης κατοικίας του (εντοπιότητα, έδρα, εκεί που τελικά επιθυμεί να πάει). Έτσι, δεν έχει νόημα να παίρνει π.χ. 8 μόρια και ο μόνιμος κάτοικος της Ρόδου (π.χ.) και ο Αθηναίος, Πατρινός, Κρητικός, Πρεβεζιάνος ή ό,τι άλλο τέλως πάντων.
Νομίζω οτι οι αποσπασμένοι στις ΔΔΕ πλέον παίρνουν τα μόρια της περιοχής που ανήκει η ΔΔΕ και όχι τα μόρια της περιοχής που ανήκουν οργανικά. Νομίζω πως μόνο για τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. έχει μείνει αυτό το προνόμιο.
Παράθεση από: denantioch στις Ιουλίου 23, 2013, 05:36:41 pmΣυνάδελφοι, το θέμα με τη μοριοδότηση (οργανικής ή απόσπασης) είναι περισσότερο πολύπλοκο. Θα ήταν πιο δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) ο αριθμός των μορίων που παίρνει κάποιος (οργανικά υπηρετών ή αποσπασμένος) να εξαρτάται από την απόσταση (ή/και τη δυσκολία μετάβασης γενικότερα) της μόνιμης κατοικίας του (εντοπιότητα, έδρα, εκεί που τελικά επιθυμεί να πάει). Έτσι, δεν έχει νόημα να παίρνει π.χ. 8 μόρια και ο μόνιμος κάτοικος της Ρόδου (π.χ.) και ο Αθηναίος, Πατρινός, Κρητικός, Πρεβεζιάνος ή ό,τι άλλο τέλoς πάντων. Συμφωνω απολυτα. Αλλωστε αυτο ισχυει για τα σωματα ασφαλειας και το θεωρω δικαιονα παιρνεις μορια αναλογα με την αποσταση απο τον τοπο κατοικιας.
Συνάδελφοι, το θέμα με τη μοριοδότηση (οργανικής ή απόσπασης) είναι περισσότερο πολύπλοκο. Θα ήταν πιο δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) ο αριθμός των μορίων που παίρνει κάποιος (οργανικά υπηρετών ή αποσπασμένος) να εξαρτάται από την απόσταση (ή/και τη δυσκολία μετάβασης γενικότερα) της μόνιμης κατοικίας του (εντοπιότητα, έδρα, εκεί που τελικά επιθυμεί να πάει). Έτσι, δεν έχει νόημα να παίρνει π.χ. 8 μόρια και ο μόνιμος κάτοικος της Ρόδου (π.χ.) και ο Αθηναίος, Πατρινός, Κρητικός, Πρεβεζιάνος ή ό,τι άλλο τέλoς πάντων.