0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: denantioch στις Ιουλίου 23, 2013, 05:36:41 pmΣυνάδελφοι, το θέμα με τη μοριοδότηση (οργανικής ή απόσπασης) είναι περισσότερο πολύπλοκο. Θα ήταν πιο δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) ο αριθμός των μορίων που παίρνει κάποιος (οργανικά υπηρετών ή αποσπασμένος) να εξαρτάται από την απόσταση (ή/και τη δυσκολία μετάβασης γενικότερα) της μόνιμης κατοικίας του (εντοπιότητα, έδρα, εκεί που τελικά επιθυμεί να πάει). Έτσι, δεν έχει νόημα να παίρνει π.χ. 8 μόρια και ο μόνιμος κάτοικος της Ρόδου (π.χ.) και ο Αθηναίος, Πατρινός, Κρητικός, Πρεβεζιάνος ή ό,τι άλλο τέλως πάντων. Συμφωνω απολυτα. Αλλωστε αυτο ισχυει για τα σωματα ασφαλειας και το θεωρω δικαιονα παιρνεις μορια αναλογα με την αποσταση απο τον τοπο κατοικιας.
Συνάδελφοι, το θέμα με τη μοριοδότηση (οργανικής ή απόσπασης) είναι περισσότερο πολύπλοκο. Θα ήταν πιο δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) ο αριθμός των μορίων που παίρνει κάποιος (οργανικά υπηρετών ή αποσπασμένος) να εξαρτάται από την απόσταση (ή/και τη δυσκολία μετάβασης γενικότερα) της μόνιμης κατοικίας του (εντοπιότητα, έδρα, εκεί που τελικά επιθυμεί να πάει). Έτσι, δεν έχει νόημα να παίρνει π.χ. 8 μόρια και ο μόνιμος κάτοικος της Ρόδου (π.χ.) και ο Αθηναίος, Πατρινός, Κρητικός, Πρεβεζιάνος ή ό,τι άλλο τέλως πάντων.
Μία άλλη στρέβλωση, που βρήκαν και θα βρίσκουν μπροστά τους οι αιτώντες (ή "αιτούντες"; ) μετάθεση συνάδελφοι, αφορά το διπλασιασμό των μορίων όσων διορίστηκαν σε δυσπρόσιτα το 2010 (αν δεν με απατά η μνήμη μου), λόγω του ότι δεν δικαιούνταν αίτησης μετάθεσης για 2 (ή 3) χρόνια, τη στιγμή που συνάδελφοί τους διορισμένοι πριν από αυτούς στις ίδιες περιοχές έπαιρναν τα ίδια (όχι 2-πλασιασμένα), παρ' όλο που, αν και δικαιούνταν να αιτηθούν μετάθεσης, δεν μπόρεσαν να πάρουν τελικά, οπότε και αυτοί παρέμειναν "υποχρεωτικά" στον ίδιο τόπο. Φυσικά, γι' αυτό δεν ευθύνονται οι (το 2010) διορισθέντες συνάδελφοι.Ουδόλως επιθυμώ τον κανιβαλισμό μεταξύ μας, και λυπούμαι που με κάτι τέτοια διχαζόμαστε, χωρίς να πρέπει. Ζητώ συγγνώμη που είμαι, εν μέρει, εκτός θέματος.
Παράθεση από: perastikos_kav στις Ιουλίου 23, 2013, 05:51:04 pmΝομίζω οτι οι αποσπασμένοι στις ΔΔΕ πλέον παίρνουν τα μόρια της περιοχής που ανήκει η ΔΔΕ και όχι τα μόρια της περιοχής που ανήκουν οργανικά. Νομίζω πως μόνο για τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. έχει μείνει αυτό το προνόμιο.Νομίζω πως όι αποσπασμένοι σε δδε παίρνουν τα μόρια της περιοχής που ανήκει η δδε +2.Είχα την εντύπωση πως το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Νομίζω οτι οι αποσπασμένοι στις ΔΔΕ πλέον παίρνουν τα μόρια της περιοχής που ανήκει η ΔΔΕ και όχι τα μόρια της περιοχής που ανήκουν οργανικά. Νομίζω πως μόνο για τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. έχει μείνει αυτό το προνόμιο.
Παράθεση από: denantioch στις Ιουλίου 23, 2013, 09:26:50 pmΜία άλλη στρέβλωση, που βρήκαν και θα βρίσκουν μπροστά τους οι αιτώντες (ή "αιτούντες"; ) μετάθεση συνάδελφοι, αφορά το διπλασιασμό των μορίων όσων διορίστηκαν σε δυσπρόσιτα το 2010 (αν δεν με απατά η μνήμη μου), λόγω του ότι δεν δικαιούνταν αίτησης μετάθεσης για 2 (ή 3) χρόνια, τη στιγμή που συνάδελφοί τους διορισμένοι πριν από αυτούς στις ίδιες περιοχές έπαιρναν τα ίδια (όχι 2-πλασιασμένα), παρ' όλο που, αν και δικαιούνταν να αιτηθούν μετάθεσης, δεν μπόρεσαν να πάρουν τελικά, οπότε και αυτοί παρέμειναν "υποχρεωτικά" στον ίδιο τόπο. Φυσικά, γι' αυτό δεν ευθύνονται οι (το 2010) διορισθέντες συνάδελφοι.Ουδόλως επιθυμώ τον κανιβαλισμό μεταξύ μας, και λυπούμαι που με κάτι τέτοια διχαζόμαστε, χωρίς να πρέπει. Ζητώ συγγνώμη που είμαι, εν μέρει, εκτός θέματος.denantioch, νομίζω ότι θίγεις και εσύ, επέτρεψε μου να πω, με στρεβλό τρόπο το θέμα του διπλασιασμού των μορίων δυσμενών συνθηκών για τους διορισθέντες γενικά του 2010. Ο διπλασιασμός των ΜΔΣ αφορούσε όλους όσους διορίστηκαν το 2010 και έπρεπε υποχρεωτικά να παραμείνουν στη περιοχή διορισμού τους για 3 αρχικά και μετά 2 χρόνια. Αυτός ο διπλασιασμός μορίων μάλιστα ίσχυσε στις φετινές μεταθέσεις για όσους είχαν διορισθεί το 2010 και δεν πήραν (τυχαία και μη) μετάθεση για δυο χρόνια. Είναι καλό να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι διότι δημιουργούνται παρανοήσεις. Το μέτρο του διπλασιασμού δεν αφορούσε μόνο όσους είχαν διοριστεί σε δυσπρόσιτα. Άλλωστε οι διορισμοί με το "παλιό" καθεστώς των δυσπρόσιτων για τελευταία φορά ίσχυσε το σχ. έτος 2009-2010.Και για να μην παρεξηγηθείς να σου πω ότι προσωπικά είμαι από εκείνους που επέλεξα να διοριστώ πριν το σχ. έτος 2010-2011 σε δυσπρόσιτο σχολείο και να παραμείνω υποχρεωτικά για δυο τουλάχιστον χρόνια χωρίς δικαίωμα μετάθεσης και φυσικά χωρίς να με "επιβραβεύσουν" με διπλασιασμό μορίων ΔΣ.
εσεις πιστεύετε θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις? εγώ γιατί πάλι πιστεύω ότι δύσκολα?
Μα ακόμη συζητάτε για μετατάξεις;...Η δική μου πρόβλεψη, είναι: αποσπάσεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Το υπουργείο, για να "χρυσώσει" κάπως το χάπι στους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη στα κάγκελα με το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, δεν θα ρισκάρει να τα κάνει τόσο θάλασσα ΚΑΙ με τις αποσπάσεις. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως αν βγουν τελικά οι αποσπάσεις από Σεπτέμβριο, θα είναι εκ των πραγμάτων δώρον άδωρον, αφού θα πρέπει να προσληφθεί πρώτα αντικαταστάτης αναπληρωτής, για να αποδεσμευθεί ο εκπαιδευτικός από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ του...ερώτημα: ποιος αναπληρωτής; Πότε;...
Παράθεση από: athapris στις Ιουλίου 29, 2013, 07:01:20 pmΜα ακόμη συζητάτε για μετατάξεις;...Η δική μου πρόβλεψη, είναι: αποσπάσεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Το υπουργείο, για να "χρυσώσει" κάπως το χάπι στους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη στα κάγκελα με το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, δεν θα ρισκάρει να τα κάνει τόσο θάλασσα ΚΑΙ με τις αποσπάσεις. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως αν βγουν τελικά οι αποσπάσεις από Σεπτέμβριο, θα είναι εκ των πραγμάτων δώρον άδωρον, αφού θα πρέπει να προσληφθεί πρώτα αντικαταστάτης αναπληρωτής, για να αποδεσμευθεί ο εκπαιδευτικός από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ του...ερώτημα: ποιος αναπληρωτής; Πότε;...Το ζήτημα δεν είναι μόνο ο χρόνος, αλλά και ο αριθμός των αποσπάσεων. Χωρίς αναπληρωτές, πολύ χλωμά τα βλέπω τα πράγματα....Και δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να ικανοποιήσει ελάχιστο αριθμό αποσπάσεων. Εδώ μέσα σε μια νύχτα έβγαλαν 2.500 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και μέσα σε ένα απόγευμα έκλεισαν την ΕΡΤ...