0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ Mary02" Όμως, σύμφωνα με τη νομοθεσία οι μόνιμοι και αιτούντες απόσπαση εκπαιδευτικοί προηγούνται σε σχέση με τους αναπληρωτές. Αν δηλαδή δεν ικανοποιήσει την αίτηση απόσπασής μου και καλέσει αναπληρωτή δικαιούμαι να κάνω κατευθείαν ένσταση και να ακυρώσσω τη διαδικασία."Μπορείς να μας πεις ,σε παρακαλώ, που μπορούμε να βρούμε αυτό που αναφέρεις γιατί ακούγεται ότι θα μας στείλουν στα νησιά με υποχρεωτικές ή θα μας αφήσουν στα (μακρινά) ΠΥΣΔΕ που ανήκουμε και θα πάρουν αναπληρωτές στα αστικά κέντρα επειδή ο μισθός τους έχει μειωθεί κατά πολύ.
@eriettaΧθες λέγαμε ότι αποσπάσθηκαν σύνολο 487 φίλολογοι (εκτός ειδικών κατηγοριών), όταν λες μειωμένες αποσπάσεις τι εννοείς? Οι μισοί ή και λιγότεροι?
Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανέναν, αλλά πρώτη εγώ έχω σκάσει με αυτό που άκουσα από πολύ πολύ αξιόπιστη πηγή. Ο υπουργός είναι ανένδοτος, οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες. Με λίγα λόγια, είναι σε πολύ ευνοϊκότερη θέση όσοι έχουν κάνει αίτηση σε φορέα ή υπουργείο και έχουν τον τρόπο τους, έχουν σίγουρη την απόσπαση. Όσοι κάναμε για σχολεία, ας προσέχαμε. Τι να πω, έχω σκάσει, γιατί η πληροφορία είναι εγγυημένη.
Συνάδελφοι,έχω σοβαρό πρόβλημα.Στις 8 Σεπτεμβρίου παντρεύομαι.Μπορώ να ζητήσω την άδεια από 2 Σεπτέμβρη χωρίς να παρουσιαστώ αλλά μετά το τέλος της άδειας.Δεν είμαι για άλλα έξοδα...S.O.S.
Το γνωρίζω για την άδεια γάμου.Το θέμα είναι αν πρέπει να παρουσιαστώ 2 Σεπτέμβρη ή μπορώ να το αποφύγω με την άδεια
Ισχύει ότι οι μόνιμοι προηγούνται των αναπληρωτών σε κάθε περίπτωση. Για το λόγο αυτό, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων, δεν μπορουν να καλέσουν αναπληρωτές. Δεν θυμάμαι ακριβώς το νόμο αλλά θα τον ψάξω και θα σας το πω. Πάντως είμαι σίγουρη ότι αυτό ισχύει γιατί γνωρίζω αντίστοιχη περίπτωση όπου από "λάθος" (τάχα) δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης και κλήθηκαν αργότερα αναπληρωτές και, μόλις έγιναν ενστάσεις, οι αναπληρωτές βρέθηκαν σε όμορο ΠΥΣΠΕ (δασκάλους αφορούσε το συμβάν). Πάντως, το ότι οι αποσπάσεις θα είναι λιγότερες από πέρυσι είναι και σίγουρο και λογικό (βλέπε μετατάξεις, αύξηση ωραρίου, αύξηση αριθμου μαθητών ανά τμήμα, συγχνωνεύσεις σχολείων και τροποποίηση ωρολόγιου προγράμματος - μειώσεις ωρών μαθημάτων). Δεν ανακαλύψαμε και την πυρίτιδα! Αυτό όμως δεν πιστεύω ότι σημαίνει καθόλου αποσπάσεις, γιατί τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν ΠΡΕΠΕΙ να καλυφθούν. Το ζήτημα είναι πόσα είναι αυτά στις περιοχές που ενδιαφέρουν τον καθένα μας. Λ.χ. πόσες άδειες λοχείας, ανατροφής κ.λπ. ή συνταξιοδοτήσεις υπάρχουν. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα!