0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είπαμε να μην κάνουμε γενικεύσεις, σωστά; Τέλος πάντων, ας το παίξω συνήγορος του διαβόλου. Έχω κάνει σε νησιά 4 χρόνια. Ένα από αυτά μάλιστα είναι ονομαστό, αφού είναι δίπλα στην Τουρκία κυριολεκτικά, το 'γραψα και παραπάνω, και δίνει ένα... κάρο μόρια, τα περισσότερα από παντού. Έχω κάνει και άλλα 5 χρόνια στεριά, μακριά από το σπίτι μου. Ίσως έχουν αλλάξει πολλά πράματα από τότε που γνώριζα από κοντά τις ειδυλλιακές τοποθεσίες της ελληνικής υπαίθρου, αλλά διαφωνώ ριζικά με τα όσα λέτε για τους νησιώτες. Είναι δεδομένα πιο φιλόξενοι και ανοιχτόκαρδοι από άλλους, τους Πελοποννήσιους π.χ., παρ' ότι είμαι ένας από αυτούς. Τώρα αν βρέθηκαν και κάνα-δυο που σας κοιτάγανε με μισό μάτι, έλεος, ρε παιδιά. Τέτοιοι υπάρχουν παντού. Συγνώμη, δηλαδή, στις περιοχές από τις οποίες κατάγεστε ή ζείτε δεν υπάρχουν στραβόξυλα; Στο δικό μου τόπο καταγωγής, αν κοιτάξεις κάποιον στραβά, μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος (κυριολεκτικά).
Αχ, αυτές οι γενικεύσεις...και είμαστε και μορφωμένοι άνθρωποι(υποτίθεται). Κάπως ρατσιστικά όλα αυτά τα σχόλια. Εγώ έχοντας δουλέψει Χίο για αρκετά χρόνια, έχω να πω ότι πέρασα υπέροχα και μού φέρθηκαν άψογα οι άνθρωποι.
Πολλά όμορφα έχουμε. Και το σπήλαιο, και τα σπίτια (μοναδική η αρχιτεκτονική τους στην Ελλάδα όλη), και παραλίες και θάλασσα και ατμόσφαιρα, με τους ανθρώπους υπάρχει ένα... προβληματάκι. Υ.Γ. Οι πέτρες είναι πρόβλημα, σίγουρα όμως όχι μεγαλύτερο από τα... καλάσνικοφ και τα κουμπούρια. Υ.Γ. 2 Να μην ξεχάσω. Υπάρχει κι ένα προβληματάκι με τις πολιτικές πεποιθήσεις. Για να φανταστείς, στη γιορτή που κάναμε στο σχολείο για το Πολυτεχνείο (ήμουν καθηγητής στην πατρώα γη για ένα χρόνο), από ολόκληρο γυμνάσιο και λύκειο είχαν έρθει μόνο 20 μαθητές και οι μισοί φώναζαν κάθε δύο λεπτά, 'ζήτω ο στρατός, ζήτω ο βασιλεύς, ζήτω η 21η Απριλίου'!
αχχχχχχχχ nikitas αν δεν ειχε βγει η αποφαση του υπουργειου εκει θα ημουν τωρα...στα καστρα της Μονεμβασιας...
Παιδιά, όταν βγουν οι αποσπάσεις (λέμε τώρα...), τι περιθώριο δίνουν για να παρουσιαστούμε;
Για να επανέλθουμε: Δεδομένου ότι εκκρεμούν και άλλες μετατάξεις (υποχρεωτικές) προβλέπω να τρώμε το μήνα μέχρι να βγουν οι αποσπάσεις.