0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: guestteacher στις Σεπτεμβρίου 01, 2013, 04:19:15 pmΤωρα αν βγει ο PA (και προσωπικά δεν κάνω καμία πλάκα) και σας τα χώσει άλλη μια φορά θα φταίει;Πάντως για του λόγου το αληθές ας πούμε μερικά πράγματα.Οι περισσότεροι έχετε δίκιο.Πλην όμως επειδή υπηρετούμε σε Δημόσια σχολεία το μεγαλύτερο δίκιο το έχει ο Ελληνας Φορολογούμενος που πληρώνει για να έχει αυτός και τα παιδιά του Παιδεία.Το αν η κυβέρνηση εκτελεί παλινδρομική κίνηση επί του άξονα (αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις) ή αν ο εκπαιδευτικός δεν θέλει να πάει εκεί που εργάζεται (για οποιοδήποτε λόγο δίκαιο ή αδίκο) ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να καταψηφίσει την Κυβέρνηση και να ζητήσει κατά πλειοψηφία και άλλες απομακρύνσεις Δ.Υ.Απλά ενημερωτικά και καθόλου μικροκομματικά...απλά ότι σπέρνεις θερίζεις...Άμα ο πολίτης θέλει καλή παιδεία για τα παιδιά του, να διεκδικήσει μαζί με όλη την κοινωνία αύξηση δαπανών για την παιδεία. Δηλαδή, τα σχολεία θα είναι άδεια από Σεπτέμβρη λόγω του ότι ο κάθε φουκαράς από εμάς θέλει να πάει κοντά στο σπίτι του; Μήπως θα οφείλεται αλλού; Εγώ πέρυσι που ήμουν σε μεγάλο αστικό κέντρο, δεν καθόμουν, εργαζόμουν και έκανα και απλήρωτες υπερωρίες.
Τωρα αν βγει ο PA (και προσωπικά δεν κάνω καμία πλάκα) και σας τα χώσει άλλη μια φορά θα φταίει;Πάντως για του λόγου το αληθές ας πούμε μερικά πράγματα.Οι περισσότεροι έχετε δίκιο.Πλην όμως επειδή υπηρετούμε σε Δημόσια σχολεία το μεγαλύτερο δίκιο το έχει ο Ελληνας Φορολογούμενος που πληρώνει για να έχει αυτός και τα παιδιά του Παιδεία.Το αν η κυβέρνηση εκτελεί παλινδρομική κίνηση επί του άξονα (αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις) ή αν ο εκπαιδευτικός δεν θέλει να πάει εκεί που εργάζεται (για οποιοδήποτε λόγο δίκαιο ή αδίκο) ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να καταψηφίσει την Κυβέρνηση και να ζητήσει κατά πλειοψηφία και άλλες απομακρύνσεις Δ.Υ.Απλά ενημερωτικά και καθόλου μικροκομματικά...απλά ότι σπέρνεις θερίζεις...
ένα σύντομο σχόλιο μόνο: επιλογή είναι το να μπορείς να αποφασίζεις πώς θα ζήσεις όχι πώς θα πεθάνεις. Με άλλα λόγια, ο σύγχρονος εργαζόμενος και ο εκπαιδευτικός αποφασίζει κάτω από το περίστροφο της ανεργίας. Ε, αυτό δεν είναι επιλογή και δεν μπορούμε να λέμε ότι ελεύθερα αποφασίσαμε και γι αυτό δε μιλάμε.
@ spiridoulaμπορείς να προσπαθήσεις με αμοιβαία απόσπαση. Δεν προβλέπεται απο κάπου αλλά αν βρεις το "ζευγάρι" σου ίσως δεχτούν να εξετάσουν τις αιτήσεις σας στο ΚΥΣΔΕ κατά παρέκλιση και αφου βέβαια δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων σας. @LKδεν έχεις άδικο αλλά δεν έχεις και δικαιο: Το 90% των εκπαιδευτικών θε΄λει να γυρισει αθήνα/θεσσαλονίκη και λοιπά αστικα κέντρα. Προφανώς αυτό δεν ειναι δυνατό να γίνει και προφανώς τα σχολεία της επαρχίας πρέπει επίσης να λειτουργήσουν. Σεβαστό το προσωπικό πρόβλημα του καθενός αλλά η υπηρεσία δεν οφειλει - όπως πολλοί πιστεύουν - να υποκλίνεται στο προσωπικό θέμα του καθενός μας.
Ποιοι κάνουν τα κηρύγματα στα σχολεία; Μα οι πιο αραχτοί και βολεμένοι. Ακόμα δεν έχεις πάρει το μάθημά σου; Απαιτούν από τον...(μπιπ) να μείνουν στην επαρχία με τρεις και εξήντα, αλλά οι ίδιοι σφάζουν αν τους ζητήσεις να κάνουν μια γιορτή ή μια εφημερία. Μη μασάμε! Ο εργαζόμενος δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, έχει και δικαιώματα, πώς να το κάνουμε!
Παράθεση από: LK στις Σεπτεμβρίου 01, 2013, 04:00:42 pmένα σύντομο σχόλιο μόνο: επιλογή είναι το να μπορείς να αποφασίζεις πώς θα ζήσεις όχι πώς θα πεθάνεις. Με άλλα λόγια, ο σύγχρονος εργαζόμενος και ο εκπαιδευτικός αποφασίζει κάτω από το περίστροφο της ανεργίας. Ε, αυτό δεν είναι επιλογή και δεν μπορούμε να λέμε ότι ελεύθερα αποφασίσαμε και γι αυτό δε μιλάμε.αν και άλλα λέω και σε άλλα απαντάς θα σου ανταπαντήσω με την εξής πραγματική ιστορίαπριν λίγα χρόνια (προ κρίσης) δεχόμουν πιέσεις να πάρω δάνειο να χτίσω σπίτι σε ένα οικόπεδο που έχουν οι γονείς μου. Μου έλεγαν να κάνω ότι έκαναν όλοι γύρω μου, να αποκτήσω δηλαδή το δικό μου σπίτι. Φυσικά όταν είδα τι ποσά ήθελε αυτή η ιδέα μου έφυγε η μαγκιά.... βέβαια υπήρχε αντίλογος, μα ο μισθός σου είναι τόσος, πες ότι τα έδινες σε ενοίκια κλπ κλπ κλπ τα ξέρετε.... παρόλα αυτά ήξερα ότι ο μισθός μου και τις γυναίκας μου ήταν ο μισθός που έπαιρνα εκείνη την στιγμή, επίσης μπορούσα να βασιστώ σε ότι χρήματα είχα αποταμιεύσει. Υπόθετα ότι δεν θα άλλαζε κάτι στο μέλλον αλλά δεν ήμουν και 100% σίγουρος.... ε αυτή η μη σιγουριά δεν με βοηθούσε να μην σκέφτομαι το ότι θα χρωστάω στις τράπεζες τα επόμενα 25-30 χρόνια.... ένιωθα μια θηλιά...
εύχομαι ξανά καλή απόσπαση καλή μετάθεση και καλή ψήφο όταν έρθει η ώρα.
καλά σοβαρά μιλάμε? να πουμε και ευχαριστώ στο καλό μας Υπουργείο που αυριο ξεκινάει το σχολικό έτος και εμείς ακόμη δεν ξέρουμε που θα βρισκόμαστε? τα παιδιά μας που θα τα γράψουμε? εκτός και αν μερικοί κοντα σε όλα τα άλλα χαριτωμένα είναι της λογικής 'ήθελες να γίνεις εκπαιδευτικός, ποιός σου είπε να κάνεις παιδιά και να δημιουργήσεις οικογένεια.' ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ! λεμε ΔΕΝ υπαρχουν χρήματα! δεν είναι δυνατον ετσι που έχουν οι καταστάσεις να συντηρηθούν 2 σπίτια (που δεν είναι αυτό το μόνο έξοδο).Αν έχετε εσείς και σας περισσεύουν( που μαλλον κατι τέτοιο πρεπει να συμβαινει αλλιως δεν εξηγείται τέτοια στάση απέναντι στο πρόβλημα του άλλου) να σας δωσω ένα λογαριασμό να μου καταθέσετε γιατι εγώ δεν εχω. Οταν διοριστήκαμε ξέραμε ότι θα κάνουμε το 'αγροτικό' μας για ένα χρονικό διάστημα-το οποιο κάποτε θα τελείωνε. Αυτό όμως έχει αλλάξει μαζί με πολλά άλλα.Ευτυχως εχω να πω, που κάποιοι με τα μυαλά αυτά ΔΕΝ είναι διευθυντες.....απαπα...μιλάμε να σου πιούν το λάδι και να χαίρονται!
Παράθεση από: koukida στις Σεπτεμβρίου 01, 2013, 03:25:30 pmκαλά σοβαρά μιλάμε? να πουμε και ευχαριστώ στο καλό μας Υπουργείο που αυριο ξεκινάει το σχολικό έτος και εμείς ακόμη δεν ξέρουμε που θα βρισκόμαστε? τα παιδιά μας που θα τα γράψουμε? εκτός και αν μερικοί κοντα σε όλα τα άλλα χαριτωμένα είναι της λογικής 'ήθελες να γίνεις εκπαιδευτικός, ποιός σου είπε να κάνεις παιδιά και να δημιουργήσεις οικογένεια.' ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ! λεμε ΔΕΝ υπαρχουν χρήματα! δεν είναι δυνατον ετσι που έχουν οι καταστάσεις να συντηρηθούν 2 σπίτια (που δεν είναι αυτό το μόνο έξοδο).Αν έχετε εσείς και σας περισσεύουν( που μαλλον κατι τέτοιο πρεπει να συμβαινει αλλιως δεν εξηγείται τέτοια στάση απέναντι στο πρόβλημα του άλλου) να σας δωσω ένα λογαριασμό να μου καταθέσετε γιατι εγώ δεν εχω. Οταν διοριστήκαμε ξέραμε ότι θα κάνουμε το 'αγροτικό' μας για ένα χρονικό διάστημα-το οποιο κάποτε θα τελείωνε. Αυτό όμως έχει αλλάξει μαζί με πολλά άλλα.Ευτυχως εχω να πω, που κάποιοι με τα μυαλά αυτά ΔΕΝ είναι διευθυντες.....απαπα...μιλάμε να σου πιούν το λάδι και να χαίρονται! Όταν διορίζεσαι κάπου πάει να πει οτι θα μείνεις εκεί γιατί εκεί υπάρχει η θέση. Είναι απλό. Και το ήξερες από την αρχή, αλλά από την αρχή είχες στο μυαλό σου όπως και οι περισσότεροι "να μπω εγώ και μετά άμα με ξαναδούνε χαιρετίσματα, θα αρχίσω με αποσπάσεις και οοοοταν μου κάτσει η μετάθεση βλέπουμε".