0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
νεοτερα για αποσπασεις καθηγητων β/μιας απο το esoshttp://www.esos.gr/article/axiologisi-panepisthmion-tei-sxedio-athina/mono-gia-koinonikoys-logoys-epomenes-apospaseis-kathigiton
Χαμηλόβαθμος εκπαιδευτικός, χωρίς να ερωτηθεί, δήλωσε κατενθουσιασμένος στο άκουσμα της είδησης.
http://www.youtube.com/v/vDDF2k14W98Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους συναδέλφους έχουν γνωρίσει, ή γνωρίζουν τώρα, τα νησιά μας. Η διαμονή σε αυτά έχει κάποια στραβά, ειδικά αν κάποιοι είναι μακριά από την οικογένεια, αλλά έχει και πολλά καλά. Αν δε ζούσαμε την κ@λοκατάσταση που ζούμε, από οικονομικής άποψης, θα σας έλεγα να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε. Πουθενά δεν έχω ξαναδεί συναδελφική αλληλεγγύη πιο δυνατή και αγνή από αυτή που αναπτύσσεται μεταξύ εκπαιδευτικών στο νησί. Εγώ πάντως θυμάμαι τη δική μου εμπειρία με πολλή νοσταλγία και πολλή αγάπη.Υ.Γ. Ποιος ξέρει, μπορεί σύντομα να βρεθώ να την ξαναζώ.
@ nikitasΚαλά το πήγαινες αλλά το νταλάρα τι τον ήθελες;
Όσο πιο μικρό, δυσπρόσιτο, άγονο το νησί, τόσο πιο μεγάλη η συναδελφική αλληλεγγύη. Στην Κρήτη, που θα μπορούσε να 'ναι ένα κράτος μόνη της, μπορεί και να μην καταλάβεις κακουχίες και να περνάς καλύτερα απ' ότι στο σπίτι σου, στην Τήλο όμως, αν δε στηριχτείς στους συναδέλφους σου, σε ποιους θα στηριχτείς;Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν ήμουν στο νησί, το ανέκδοτο της Παρασκευής άκουγε στη φράση 'καλό σαββατοκύριακο'. Τη λέγαμε και λυνόμασταν στα γέλια, αφού ξέραμε ότι όλο το σαββατοκύριακο θα είμαστε συνέχεια μαζί. Παρ' όλα αυτά, κήρυγμα δεν κάνω σε κανέναν, γιατί δε μπορώ να ξέρω με ποιο τρόπο δοκιμάζονται οι αντοχές καθενός.
Δεν είναι θέμα αντοχών! Μάλλον δεν διάβασες σωστά τα γραφόμενά μου. 8 χρόνια στην άγονη γραμμή και σε 2 διαφορετικά νησιά, αυτό που λες δεν υπάρχει. Μάλλον ήσουν τυχερός! Εν πάσει περιπτώσει καλά κάνεις και κάνεις χιούμορ...Δεν θα μας πτοήσει ούτε ο ηλίθιος σύλλογος, ούτε ο άχρηστος διευθυντής, ούτε οι προβληματικοί συνάδελφοι...στο κάτω κάτω δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε παρέα με όλους. 2-3 φτάνουν και περισσεύουν! Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα! (ΥΣ. Είμαι άγονη γραμμή για 9ο συναπτό έτος)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.grΔεν θα γίνουν άλλες αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μ' εξαίρεση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα ΤΕΦΑΑ και περίπου 50 εκπαιδευτικών που έχουν κάνει αιτήσεις για κοινωνικούς λόγους.Τη δήλωση αυτή έκανε το esos υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε.Ισχύει αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Είναι δυνατόν;;;;;;;;;;;;;