0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομιζω οτι οι αιρετοι δεν ανακοινωνουν τωρα τις 180 αποσπασεις για να μη φανουν λιγες. Θα τις ανακοινωσουν ολες μαζι για να φανει οτι παλεψαν ωστε να γυρισουν οσο το δυνατον περισσοτεροι συναδελφοι στα σπιτια τους...
Σαφώς και δεν πρέπει να τις δέχονται, αλλά όπως πολύ σωστά παρατήρησες, αν στο ζητήσει ο ίδιος ο δ/ντής εκπ/σης, δύσκολα μπορείς να διαπραγματευτείς!
Αν έχεις πάρει "κανονική" απόσπαση σε φορέα, δεν υπάρχει περίπτωση να απασχοληθείς σε σχολείο! Το μόνο που επιτρέπεται ατύπως, είναι να απασχοληθείς σε κανένα σχολείο για συμπληρωματική εργασία, όπως γραμματειακή υποστήριξη, κλπ. κι αυτό μπορείς να το αρνηθείς, αν δεν σ' ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης που θα στο προτείνει ή τουλάχιστον να το διαπραγματευτείς. Επίσης, όσοι βρίσκονται σε διάθεση μπορούν να καλύπτουν -προσωρινά που μπορεί να είναι και για όλη τη σχολική χρονιά- θέσεις διοικητικής εργασίας, στη Δ/νση, αλλά βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως παίρνουν απόσπαση στον φορέα. Παραμένουν σε διάθεση και όταν παρουσιάζονται έκτακτα λειτουργικά κενά, καλούνται να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Τώρα, αν συμμετείχαν στη διαδικασία των αποσπάσεων και αποσπάσθηκαν κανονικά, ισχύουν τα της πρώτης παραγράφου.
Ατύπως θα έγινε η τοποθέτηση, συνάδελφε και καλύτερα, παρατύπως! Έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς, αλλά και το να κάθεσαι σε μια καρέκλα του γραφείου και να μη κάνεις τίποτα, δεν λέει για εκπαιδευτικό! Έτσι, αφού αισθάνονται -μάλλον- άσχημα, το δέχονται, δίχως κουβέντα! Επίσης, αν σου το ζητήσει ο ίδιος ο Δ/ντής της Εκπαίδευσης, πρέπει να είσαι πολύ "μάγκας" για να το διαπραγματευτείς! Γι αυτό και τους έδωσαν και τις διακοπές των εορτών.Όλα αυτά τα "ατύπως" άρχισαν να μας τρώνε και σιγά-σιγά τα καταπίνουμε όλα, χωρίς να μιλάμε!Αν αρχίσουν οι υπηρεσιακοί έλεγχοι και στα σχολεία, από συνεργεία της δημόσιας διοίκησης, τότε να δούμε ποιος θα δικαιολογήσει ποιόν!!!Τις ατοπίες και αστοχίες των προϊσταμένων δεν πρέπει να τις δέχονται αμάσητα οι εκπαιδευτικοί...
@DamienΑυτό ισχύει και φέτος; Γιατί βλέπω να έχει υπογράψει ένα παλικάρι που μαζί με την τύχη του αγνοείται και η τύχη των εθελοντικών μετατάξεων που είχε υπογράψει η ίδια μορφή...Κοινώς χρυσάφι έπιανε κάρβουνο γινόταν...ΥΓ. Για την ιστορία πάντως οι φετινές "μιλητές" αποσπάσεις είναι από πριν συμφωνημένες...2 ή 3 μέρες γραφείο και οι υπόλοιπες σχολείο...γκε γκε; ....γκε γκε...όπως λέει και το άσμα τα μιλήσαμε...τα συμφωνήσαμε...
δηλαδή οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας που ανακοίνωσαν αποσπάσεις που δεν γεμίζουν ούτε πούλμαν δεν ήταν λίγες για αυτούς και δεν έπρεπε και αυτοί να περιμένουν περισσότερες;Αλήθεια αυτές από το Υπουργείο γιατί δεν ανακοινώθηκαν; τους ζητάει πολλά το πούλμαν να τους μεταφέρει ή περιμένουν να φτάσει στο 54 για να γεμίσει;;;
Δεν ειναι η πρωτη φορα που εσταλη τετοια εγκυκλιος, καθοτι η αφετηρια της εν λογω πρακτικης - τυπικως και με ρητη εγκυκλιο - αναγεται στην αδαμαντινη περιοδο του υπουργειου Παιδειας.
Συνάδελφοι βοήθεια! Έχω τοποθετηθεί από το καλοκαίρι με προσωρινή τοποθέτηση σε σχολείο που δήλωσα κ στο οποίο έχω πλήρες ωράριο.Πριν από λίγες μέρες με πήραν από το ΠΥΣΔΕ να με ενημερώσουν πως θα με αποσπάσουν σε σχολείο 70 χλμ μακριά. Όταν τους είπα πως δεν έχω αιτηθεί απόσπαση και καλύπτω πλήρες ωράριο, μου είπαν πως δεν έχει σημασία γιατί είμαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και στις τελευταίες θέσεις του πίνακα μορίων μεταθέσεων. Έχουν δικαίωμα να με μετακινήσουν όταν άλλοι συνάδελφοι περισσεύουν γιατί δεν έχουν ωράριο? Και μάλιστα όταν δεν το έχω ζητήσει?