*

Αποστολέας Θέμα: Σημερα η ΕΡΤ αύριο οι εκπαιδευτικοί;  (Αναγνώστηκε 40565 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
Απ: Σημερα η ΕΡΤ αύριο οι εκπαιδευτικοί;
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 14, 2013, 03:19:52 am »
επαναλαμβάνω για όσους ρωτάνε ότι το ότι έκλεισε η ΕΡΤ αντί για απολύσεις εκπαιδευτικών το είπε ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του το βράδυ της Τετάρτης,  μάλιστα είπε ότι αυτό ήταν έμπνευση του Αρβανιτόπουλου -το +2- παραπλανητική κίνηση για να μη "φάνε" εκπαιδευτικούς. Δεν λέω ότι το πιστεύω αλλά το παραθέτω

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:33 »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 14, 2013, 07:50:29 am »
Τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ τις προτιμούνε, γιατί μακροπρόθεσμα πιο δύσκολα οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν στα δικαστήρια και κυρίως, γιατί θέλουν να κάνουν κάποιες απολύσεις πριν τις πουλήσουν σε διαπλεκόμενους ιδιώτες.
Έτσι ακριβώς ελειτουργούν και τα ξεπουλούν όλα!  >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος argy1010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 14, 2013, 07:59:45 am »
Προς. perastikos_kav... Συμφωνώ ρε φίλε... αλλά σε οριμένες ειδικότητες βγαίνει μάτι. Στην Δωδεκάνησο για παράδειγμα είδες αριθμό ΠΕ11 και ΠΕ19-20 που πλεονάζουν? Δεν είναι τραγικό που ανεχόμασταν τέτοιες καταστάσεις επί χρόνια? Όπως επίσης, θυμάμαι το 2010, μόνον στην Α Αθήνας υπήρξαν στην διάθεση ΠΥΣΔΕ, αν θυμάμαι καλά, 72 μαθηματικοί... Και πόσα άλλα ανά την Ελλάδα. Δεν νομίζω λοιπόν αγαπητέ τότε, τέτοιες εκρήξεις υπεραριθμίας να τις είχαν δημιουργήσει οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και η αύξηση του ωραρίου. Γιατί αν η ΟΛΜΕ και ο κλάδος φρόντιζε να πηγαίνουν όλα βάσει νόμου, τέτοιες υπερβάσεις δεν θα είχαν γίνει... Και δεν θα χρειαζόταν να παρθούν μέτρα επί δικαίων και αδίκων (βλ. υποχρεωτικές μετακινήσεις).

Πως να μην πλεονάζουν οι ΠΕ19-20 όταν τους έχουν κόψει τις μισές ώρες;
Το σύνολο σχεδόν των ΠΕ19-20 διορίστηκε μέχρι το 2006 όταν υπήρχαν τα ΤΕΕ.
Όταν τα ΤΕΕ έγιναν ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ οι ώρες των ΠΕ19-20  από 70 έγιναν 40.
Στα γυμνάσια και στα λυκεια επίσης μειώθηκαν οι ώρες.
Σου κάνει λοιπόν μεγάλη έκπληξη που υπάρχουν τόσοι πλεονάζοντες;

Αποσυνδεδεμένος talaiporos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 14, 2013, 08:16:55 am »
Τουλάχιστον όλοι οι εκπαιδευτικοί διορίζονταν, και ακόμα διορίζονται, με αξιοκρατικά κριτήρια,

Τα κριτήρια είναι απλά αντικειμενικά και σε καμία περίπτωση αξιοκρατικά.

είτε απευθείας μέσω ΑΣΕΠ είτε ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία.

Δεν υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με προυπηρεσία παρά μόνο επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!!!

Μέχρι τότε εγώ, με όλο το θάρρος, θεωρώ τις πληροφορίες που δίνετε... καφενειακές.

Το ίδιο θα έλεγες και για την ΕΡΤ πριν λίγες μέρες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:33 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 14, 2013, 11:01:47 am »
Οφείλω να ζητήσω Δημοσίως Συγγνώμη από τους "σωστούς" εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Σας έκρινα ακραία αλλά πρέπει να κάνω και την αυτοκριτική μου.
Οταν ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ δουλεύει χωρίς να πληρώνεται και δεν ενοχλεί το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ για μικροσκοπιμότητες τοτε του δίνω συγχαρητήρια.
Είμαι και εγώ ένας από τους επιταγμένους που δεν μπορεί να απεργήσει αλλά αν απεργούσα θα έδινα 60 ευρώ κάθε μέρα από το μισθό μου.
Επειδή λοιπόν ο κλάδος μου ψήφισε 90% για απεργία για να εξυπηρετήσει τα κοντόφθαλμα και μόνο συμφέροντα του και επειδή εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία συντεχνία έχω να πω πλέον τα εξής.

Η περιουσια της Δημόσιας Τηλεόρασης (και όχι της κρατικής όπως εσφαλμένα είπα σε άλλο post) μου ανήκει ως 1/11.000.000 δεν επιτρέπω σε κανένα Υπουργό Οικονομικών να μου κλείνει το σήμα σε κάτι που μου ανήκει. Επειδή λοιπόν και εσείς είσαστε άνθρωποι όσοι δουλεύετε ΑΥΤΗ την στιγμή στην ΕΡΤ ανοίξτε ένα λογαριασμό σε όποια τράπεζα θέλετε γιατί η μουρόχαυλη ΟΛΜΕ η δικιά μας κοιμάται όρθια και θα καταθέτω 10 ή 20 ευρώ/μήνα ούτε το 1/3 της ημερήσιας απεργίας μου δηλαδή. Αν το κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου τότε 150.000 άτομα * 10 ευρώ = 1.500.000 μήνα με 20 ευρώ τα διπλάσια. Διότι πάντα πίστευα ότι μαζί με το ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ υπάρχει και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και μία από αυτές είναι και αυτή του λόγου. Επίσης ξέρω ότι εκτός από ΕΚΠAIΔΕΥΤΙΚΟΣ είμαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν περιμένω καμία τρόικα να απολύσει συνάδελφο για να μείνει άνεργος. Θα τον προσλάβω εγώ ως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ που πάντα αγωνίστηκε στα δύσκολα.

ΥΓ1. Προς κύριο Υπουργό Οικονομικών. Αυτός που εισπράτει κάτι χωρίς να δίνει τίποτα πως λέγεται; Διότι από την Τρίτη η ΔΕΗ εισπράτει τέλη ΕΡΤ και ΕΡΤ δεν έχω. Αλλά ξέχασα τα είπε όλα χτες ο κος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2013, 11:24:06 am από guestteacher »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 14, 2013, 11:56:49 am »
Σαμαρά, το ότι δεν έχεις δύναμη να επιβάλλεσαι ΠΑΝΤΟΥ είναι ότι στην χώρα αυτή ακόμα έχουμε Δημοκρατία. Αν θέλεις με ένα Π.Δ. την καταργείς.
Τα ίδια έλεγε και ο Bush (ή μαζί μας ή μαζί τους).
Ε, Εμείς είμαστε με τους άλλους λοιπόν τραβάς κανένα ζόρι στο φινάλε; παρόλα αυτά όμως συνεχίζουμε και σε πληρώνουμε ΟΛΟΙ γιατί θέλουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά την θέλουμε παντού.
Αν σας ενοχλεί τόσο που τα ιδιωτικά κανάλια δεν εκπέμπουν πηγαίντε στην ΕΡΤ που σας καλούν να πάτε. ΑΥΤΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ και χωρίς πλέον να την πληρώνει ο ΛΑΟΣ όπως τα τσοντοκάναλα σας.
Πηγαίντε λοιπόν να απαντήσετε και σε κάποιες ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίες ΔΕΝ είναι "σκονάκι" που τους δωσατε πριν.

Και κάτι τελευταίο η συντεχνία που επιβάλει σιωπή στα μίντια με την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ειστε εσείς που κλείνετε το σήμα ενός σταθμού που συνεχίζει να το πληρώνει Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ μέσω ΔΕΗ. Το πληρώνει αλλά δεν το έχει. Μια χαρά λοιπόν μπορώ να πληρώνω ΚΑΙ για τους βουλευτές και να ΜΗΝ τους έχω γιατί είναι συντεχνία ΑΔΙΑΦΑΝΙΑΣ και ΣΠΑΤΑΛΗΣ όπως λέτε...
Οι δημοσιογράφοι έχουν ψηφίσει και έχουν τα σωματεία τους. Εσείς παίρνετε αποφάσεις χωρίς να ρωτάτε καν.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231253150

Kε Κεδίκογλου,

γιατί δεν πάτε να μιλήσετε στην ΕΡΤ;

http://www.inews.gr/199/epistoli-me-yponooumena-gia-tin-proslipsi-kedikoglou-stin-ert-apo-proin-archisyntakti-tou.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2013, 12:10:42 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 15, 2013, 01:04:20 am »
Συνάδελφοι δεν σας κρύβω, ότι έχω προβληματιστεί αρκετά γύρω από κάποια ζητήματα, τα οποία τα έχω συζητήσει με γνωστούς-φίλους-συναδέλφους από κοντά.
Αποφάσισα να μοιραστώ και μαζί σας αυτούς τους προβληματισμούς -σκέψεις ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ:

Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πολιτικό σύστημα αποφάσισε να "πειράξει" έναν από τους σημαντικότατους πυρήνες ευνοημένων του τώρα. Και δεν το καταλαβαίνω, γιατί στην ουσία είχε την λύση ( προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας) "στο πιάτο".Συγκεκριμένα: μπορούσαν αντί να κλείσουν την ΕΡΤ ( Μιλώ για τώρα. Το τι θα γινόταν αργότερα, είναι άλλο θέμα), να κάνουν μαζικές απολύσεις καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εν λόγω λύση, θα είχε τρομερά πλεονεκτήματα τόσο για το ίδιο το πολιτικό σύστημα ( αυτό θα ανέβαλλε το "πείραγμα" των εστιών-πυρήνων του, κάτι το οποίο θα ήταν πολύ σημαντικό τώρα που υφίσταται κοινωνικές αναταράξεις), όσο και για τον τόπο ( υπό την έννοια του ότι θα υλοποιούνταν οι δεσμεύσεις της χώρας με ελάχιστες αναταράξεις, λόγω του ότι το σύνολο της κοινής γνώμης έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είμαστε τεμπέληδες. Οπότε εκτός του ότι θα γινόταν η δουλειά, θα είχαμε και ικανοποιημένη την κοινή γνώμη, πράγμα πολύ σημαντικό σε εποχές σαν την σημερινή). Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δέχτηκαν να πειραχθεί πρώτη-πρώτη μία από τις "φωλεές" ευνοημένων του πολιτικού συστήματος της χώρας. Γενικότερα δε, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι θεμελιώδες ( είμαι ο ίδιος εκπαιδευτικός, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι δεν μιλάω "για την καμπούρα άλλων": αυτά που λέω, αφορούν και εμένα προσωπικά): Αφού η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει καταλήξει ( καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία) στο συμπέρασμα ότι οι 80000 καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είμαστε τεμπέληδες, γιατί συνεχίζει να μας κρατά? Είναι σωστό σε εποχή κρίσης να κρατά η κοινωνία τα στοιχεία που τα θεωρεί τεμπέλικα και άχρηστα, στερώντας πόρους από τομείς που η ίδια τους θεωρεί σημαντικότερους? Νομίζω ότι το πολιτικό σύστημα έκανε σημαντικό λάθος, και ελπίζω ότι θα το καταλάβει και θα προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της λανθασμένης απόφασης ( μια και υπάρχει ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΗ λύση, αποδεκτή από το σύνολο των Ελλήνων όπως προανέφερα. Ενώ τώρα, η κυβέρνηση έρχεται σε αντιπαράθεση με σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης, χωρίς να χρειάζεται κιόλας).

ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ( ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 15, 2013, 01:41:46 am »
Φίλε ΡΑ, σου ομολογώ ότι, καθώς διάβαζα την τοποθέτησή σου, εκνευρίστηκα, αδυνατώντας να καταλάβω την επιμονή σου για απολύσεις στον κλάδο μας. Όταν όμως έφτασα στο τέλος, οι σκόπιμες υπερβολές σου με έκαναν να δω τα λεγόμενά σου μέσα από ένα νέο πρίσμα. Υποθέτω ότι ο πραγματικός στόχος σου είναι -διόρθωσέ με αν κάνω λάθος- να υπογραμμίσεις το γελοίο και το σουρεάλ της όλης κατάστασης. Όσο για το αν η κοινωνία πιστεύει ότι είμαστε τεμπέληδες, σου θέτω το εξής ερώτημα: υπάρχει, αλήθεια, κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων την οποίαν η υπόλοιπη κοινωνία σέβεται και υπολήπτεται; οι εκπαιδευτικοί τεμπέληδες, οι εφοριακοί, πολεοδόμοι, τελωνειακοί μιζαδόροι, οι αστυνομικοί ανίκανοι και βουτηγμένοι στην παρανομία, οι γιατροί κλέφτες, οι των ΔΕΚΟ κομματόσκυλα/ συνδικάλες, οι του ΙΚΑ ανίκανοι κοκ. Μην παίρνεις τα όσα ακούγονται για τον κλάδο μας τοις μετρητοίς. Η διχόνοια είναι εθνικό μας σπορ. Εδώ η μία κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων θάβει την άλλη. Θες να σου πω μια ιστορία; Το 2001 ήμουν αναπληρωτής στους Φούρνους Ικαρίας (γνωρίζεις μέρη με το αναπληρωτιλίκι). Καθόμασταν σε μια παρέα και συζητάγαμε εκπαιδευτικοί και λιμενικοί. Οπότε πετάγεται ένα καρακολάκι από τη Μυτιλήνη, αν θυμάμαι καλά, και λέει με παρρησία -και με χαρακτηριστική βαριά προφορά: 'εσείς οι εκπαιδευτικοί είστε τεμπέληδες'! Λεπτομέρεια; Το λιμενικό σώμα στους Φούρνους δεν είχε καν σκάφος! Πέθαιναν στη δουλειά τα παιδιά!
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 15, 2013, 01:48:06 am »
Ένεκα του προχωρημένου της ώρας, θα πω εν τάχει κάποιες σχετικές σκέψεις.

Η ξεφτίλα με τη μη κατοχύρωση του domain name (http://www.nerit.gr) αλλά και η αντιγραφή του σχεδίου Νόμου (http://www.parapolitiki.com/2013/06/antegrapsan-se-ena-brady-to-nomosxedio-mosialou-gia-tin-ert-kai-xeftilistikan.html?showComment=1371120728274) δείχνει την απίστευτη προχειράντζα τους. Αν δεν φροντίζουν για τα αυτονόητα, πώς και ποιον μπορούν να πείσουν ότι έχουν σχέδιο για τη χώρα;

Οπότε είναι πολύ πιθανό (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) να φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη από εντελώς λάθος εκτίμηση των διαφόρων τυχάρπαστων συμβουλατόρων. Σου λέει, αν τα "καταφέρουμε" με την ΕΡΤ, τα υπόλοιπα στο Δημόσιο Τομέα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Πάντως, όσο τέλεια οργανωμένο κι αν είναι οποιοδήποτε σχέδιο, πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε διαφορετική κατεύθυνση. Γι' αυτό δεν πρέπει να τα θεωρούμε όλα ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αλλά διά της δράσης μας να προσπαθούμε να διαμορφώσουμε την εξέλιξη των γεγονότων, χαλώντας τα όποια υπερ-τέλεια συνωμοτικά σχέδια.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 15, 2013, 01:48:30 am »
Φίλε ΡΑ, σου ομολογώ ότι, καθώς διάβαζα την τοποθέτησή σου, εκνευρίστηκα, αδυνατώντας να καταλάβω την επιμονή σου για απολύσεις στον κλάδο μας. Όταν όμως έφτασα στο τέλος, οι σκόπιμες υπερβολές σου με έκαναν να δω τα λεγόμενά σου μέσα από ένα νέο πρίσμα. Υποθέτω ότι ο πραγματικός στόχος σου είναι -διόρθωσέ με αν κάνω λάθος- να υπογραμμίσεις το γελοίο και το σουρεάλ της όλης κατάστασης. Όσο για το αν η κοινωνία πιστεύει ότι είμαστε τεμπέληδες, σου θέτω το εξής ερώτημα: υπάρχει, αλήθεια, κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων την οποίαν η υπόλοιπη κοινωνία σέβεται και υπολήπτεται; οι εκπαιδευτικοί τεμπέληδες, οι εφοριακοί, πολεοδόμοι, τελωνειακοί μιζαδόροι, οι αστυνομικοί ανίκανοι και βουτηγμένοι στην παρανομία, οι γιατροί κλέφτες, οι των ΔΕΚΟ κομματόσκυλα/ συνδικάλες, οι του ΙΚΑ ανίκανοι κοκ. Μην παίρνεις τα όσα ακούγονται για τον κλάδο μας τοις μετρητοίς. Η διχόνοια είναι εθνικό μας σπορ. Εδώ η μία κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων θάβει την άλλη. Θες να σου πω μια ιστορία; Το 2001 ήμουν αναπληρωτής στους Φούρνους Ικαρίας (γνωρίζεις μέρη με το αναπληρωτιλίκι). Καθόμασταν σε μια παρέα και συζητάγαμε εκπαιδευτικοί και λιμενικοί. Οπότε πετάγεται ένα καρακολάκι από τη Μυτιλήνη, αν θυμάμαι καλά, και λέει με παρρησία -και με χαρακτηριστική βαριά προφορά: 'εσείς οι εκπαιδευτικοί είστε τεμπέληδες'! Λεπτομέρεια; Το λιμενικό σώμα στους Φούρνους δεν είχε καν σκάφος! Πέθαιναν στη δουλειά τα παιδιά!

Κατ' αρχάς, χαίρομαι που κατάλαβες την πρόθεση που είχα όταν διατύπωσα την εν λόγω άποψη ( Την συζήτησα σήμερα στο σχολείο με πολλούς συναδέλφους, και οι καϋμένοι "καταπικράθηκαν" χωρίς να μπορούν να αντιτάξουν κάτι).
Από εκεί και πέρα όμως, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία πιστεύει ότι είμαστε τεμπέληδες.
Όχι γιατί είναι "κακιά" και θέλει να μας μειώσει, αλλά γιατί έχει μείνει με την εντύπωση ότι καθόμαστε 3 μήνες, και όποτε δουλεύουμε, δουλεύουμε για 16-21 ώρες την βδομάδα.
Όταν επί χρόνια ακούει έντονα αυτή την πληροφορία χωρίς κανέναν αντίλογο ( γιατί εμείς δεν παράξαμε αντίλογο), είναι λογικότατο να καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα. Κι εγώ στην θέση τους, το ίδιο συμπέρασμα θα έβγαζα.
Και με δεδομένο ότι μας θεωρεί τεμπέληδες και άχρηστους, θα πρέπει για λόγους δικής της κυρίως αξιοπρέπειας ( και με δεδομένη την βαρύτατη κρίση), να μας απολύσει μαζικά.
Ταυτόχρονα βέβαια, θα πρέπει να αναλάβει σε ποσοστό 100% και την ευθύνη για την εξέλιξη που θα υπάρξει από εκεί και πέρα στον Δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( Δεν θα ήταν ευχής έργον το να ξέρει ο πολίτης ότι αποφασίζει για το τι θα γίνει, ΑΝΑΛΑΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2013, 02:34:38 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 15, 2013, 12:22:19 pm »
Μαζέψου  "συνάδελφε", η άποψη σου ότι η πλειοψηφία του κόσμου μας θεωρεί τεμπέληδες την οποία δεν μας λες που την βασίζεις (Έρευνα κλπ) είναι καθαρά συκοφαντική προς τους εκπαιδευτικούς άρα και εμένα.

Παρακαλώ τους διαχειριστές να εφαρμόσουν τον κανονισμό προς τον χρήστη ΡΑ, η άμεση και η έμμεση σπίλωση που επιχειρεί δεν μπορεί να συνεχιστεί.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 15, 2013, 12:37:08 pm »
@PA

Η αλήθεια είναι λίγο δύσκολο να πείσεις τους άλλους ότι δεν είσαι τεμπέλης όταν σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι είσαι τεμπέλης.
Αν δεν σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τότε αφήνεις τον άλλο να αφουγκραστεί ο ίδιος τι πιστεύει η κοινωνία.
Και στο λέω εντελώς φιλικά αυτό γιατί σε κάθε έρευνα (αν στηρίζεσαι σε αυτές) πρέπει και οι ερωτήσεις να μην είναι κατευθυνόμενες για να πάρεις πιο αξιόπιστα και έγκυρα αποτελέσματα (αν θες δες τι είπε ο Νικολακόπουλος σήμερα στην τηλεόραση ή άνοιξε ένα εγχειρίδιο ποσοτικής έρευνας).

Τώρα για το τι πιστεύει ο κόσμος. Αν ήταν έτσι όλα με μια ντετερμινιστική άποψη η κοινωνία και η ιστορία έχουν ένα ρου που πάντα θα καθορίζεται από το τι θέλει η πλειοψηφία. Ομως όσες φορές προσπάθησαν να εφαρμόσουν τον ντετερμινισμό και μόνο στην ανθρώπινη καθώς πολύ περισσότερο στην κοινωνική συμπεριφορά οι "επιστήμονες" απλά έφαγαν τα μούτρα τους. Και ευτυχώς γιατί

α) αν δεν υπήρχαν οι Θερμοπύλες θα σου έγραφα πέρσικα
β) αν δεν υπήρχε η επανάσταση του 1821 θα σου έγραφα τούρκικα
γ) αν δεν υπήρχε η αντίσταση στην κατοχή θα σου έγραφα γερμανικά.

Στην αρχή πάντα λίγοι πιστεύουν κάτι...

Οποιος προσπάθησε να κάνει προβλέψεις ανθρώπινης, κοινωνικής και οικονομικής συμπεριφοράς απλά έφαγε τα μούτρα του. Και επειδή λοιπόν έφαγε τα μούτρα του προσπάθησε μέσω ολοκληρωτικής προπαγάνδας να επιβάλει τις απόψεις του. Το πέτυχε προσωρινά. Και αυτό γιατί μπορείς να κοροιδέψεις λιγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. Ποτέ όλους για πάντα.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι προσπαθείς να "αφυπνίσεις" την κοινότητα του pde γιατί μπορείς να την θεωρείς ότι "κοιμάτα" ή ότι είναι "βολεψάκηδες". Ακόμα και έτσι να είναι κανείς δεν ζήτησε αφύπνιση και κανείς δεν αλλάζει άμα δεν θέλει να αλλάξει πόσο μάλλον άμα άλλοι επιχειρούν να τον αλλάξουν.

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια στα παραπάνω οπότε η ιστορία θα με δικαιώσει ή όχι. Όπως και όλους μας βέβαια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2013, 12:41:00 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 15, 2013, 09:16:20 pm »
Συνάδελφοι να χαλαρώσουμε λίγο, ο συνάδελφος ΡΑ πιστεύω ότι λειτουργεί με καλές προθέσεις (να συμβάλλει στην αφύπνιση του κλάδου με τον δικό του τρόπο) μπορεί να κατεβάζει σεντόνια όπως τα αποκαλείτε και να επαναλαμβάνεται αλλά αυτό αποδεικνύει για μένα και τον σκοπό για τον οποίο το κάνει.
Όσον  αφορά τον ισχυρισμό της ¨σπίλωσης" και της ¨συκοφάντησης" του κλάδου και την απαίτηση προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων (π χ σχετικές έρευνες για την άποψη της κοινής γνώμης περί εκπαιδευτικών) προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του:
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσει κανείς ερευνητικά δεδομένα, ας δούμε όλοι πως αντέδρασε η κοινή γνώμη στα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ και στην ανακοίνωση της δικής μας απεργίας  στις εξετάσεις, στην επιστράτευση μας και κυρίως στην έκκληση της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας για προκήρυξη απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με σκοπό την στήριξη μας τη συγκεκριμένη πολύ δύσκολη για τον κλάδο συγκυρία.
Μας γύρισαν όλοι την πλάτη με το πρόσχημα της χρονικής συγκυρίας (εξετάσεις), και αυτό πρώτον πρέπει να το αποδεχτούμε, δεύτερον να το ερμηνεύσουμε (γιατί δεν πείθουμε?), και τρίτον να βρούμε τρόπο να προβάλλουμε στην κοινή γνώμη (ως κλάδος) σοβαρό και πλαισιωμένο με επιχειρήματα λόγο στήριξης των απόψεων μας και των όποιων δίκαιων αιτημάτων μας.
Κατά τα υπόλοιπα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να ερμηνεύονται μονοσήμαντα (είναι υπεραπλουστευμένο κατά τη γνώμη μου), λίγο πολύ όσοι προβληματιζόμαστε και συμμετέχουμε σε ανάλογες συζητήσεις το έχουμε (θέλω να πιστεύω) αντιληφθεί:
http://www.nez.gr/archives/14339

Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 15, 2013, 09:20:09 pm »
Σα να μυρίζομαι προεκλογικό αγώνα και άγρα ψήφων εδώ μέσα.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)