0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι της Ελλάδας. Το φυσικό Αθήνας είχε πάντα το πιο βαρύ πρόγραμμα και με τα περισσότερα εργαστήρια. Καλά ήταν και τα Θεσ/νικης και Ιωαννίνων, μέτριο του Ηρακλείου (πολυδιαφημισμένο, με καλές εγκαταστάσεις, αλλά σαν επίπεδο και πρόγραμμα όχι τόσο, και με ορισμένους απαράδεκτους διδάσκοντες) και το χειρότερο από όλα της Πάτρας (απαράδεκτο πρόγραμμα σπουδών).Φαντάζομαι και στα τμήματα χημείας υπάρχουν ανάλογες διαφοροποιήσεις από πόλη σε πόλη.
Παράθεση από: Landau στις Ιουνίου 24, 2013, 03:15:52 pmΝαι της Ελλάδας. Το φυσικό Αθήνας είχε πάντα το πιο βαρύ πρόγραμμα και με τα περισσότερα εργαστήρια. Καλά ήταν και τα Θεσ/νικης και Ιωαννίνων, μέτριο του Ηρακλείου (πολυδιαφημισμένο, με καλές εγκαταστάσεις, αλλά σαν επίπεδο και πρόγραμμα όχι τόσο, και με ορισμένους απαράδεκτους διδάσκοντες) και το χειρότερο από όλα της Πάτρας (απαράδεκτο πρόγραμμα σπουδών).Φαντάζομαι και στα τμήματα χημείας υπάρχουν ανάλογες διαφοροποιήσεις από πόλη σε πόλη.Ποσα μαθηματα ειχατε στης Αθηνας και ποσα εργαστηρια?
Εντύπωση μου κάνει! Δηλαδή πήραν πτυχίο φοιτητές χωρίς να κάνουν διπλωματική εργασία;
Παράθεση από: Giorgos-Effie στις Ιουνίου 24, 2013, 03:24:27 pmΠαράθεση από: Landau στις Ιουνίου 24, 2013, 03:15:52 pmΝαι της Ελλάδας. Το φυσικό Αθήνας είχε πάντα το πιο βαρύ πρόγραμμα και με τα περισσότερα εργαστήρια. Καλά ήταν και τα Θεσ/νικης και Ιωαννίνων, μέτριο του Ηρακλείου (πολυδιαφημισμένο, με καλές εγκαταστάσεις, αλλά σαν επίπεδο και πρόγραμμα όχι τόσο, και με ορισμένους απαράδεκτους διδάσκοντες) και το χειρότερο από όλα της Πάτρας (απαράδεκτο πρόγραμμα σπουδών).Φαντάζομαι και στα τμήματα χημείας υπάρχουν ανάλογες διαφοροποιήσεις από πόλη σε πόλη.Ποσα μαθηματα ειχατε στης Αθηνας και ποσα εργαστηρια?Με το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών (που είχα προλάβει) είχαμε 38 μαθήματα, 11 εργαστήρια (+εργαστήρια σε διάφορα μαθήματα επιλογής, που ενσωματώνονταν με το βαθμό του μαθήματος) και υποχρεωτικό θέμα διπλωματικής εργασίας. Μάλιστα, λόγω αυτών των 11 εργαστηρίων ακούγονταν από παλιά "παράπονα" από τα άλλα τμήματα φυσικής, ότι δήθεν ανεβάζουν τον μέσο όρο των βαθμών των πτυχίων (και καλά θεωρούνται εύκολα τα εργαστήρια και όλοι παίρνουν καλούς βαθμούς, που δεν ισχύει).
Παράθεση από: KONSTANTINOS30 στις Ιουνίου 24, 2013, 01:10:28 pmΔείτε και το πρόγραμμα σπουδών στο φυσικό Αθήνας (σελ 24-25)! Δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα χημείας! Και αν κάποιος μπει από τεχνολογική εκεί πως θα κληθεί να διδάξει χημεία Γ λυκείου (ιοντική ισορροπία και οργανική); Την κβαντομηχανική δεν την αναφέρω γιατί θα τη διδαχθεί ως φυσική!http://www.phys.uoa.gr/fileadmin/phys.uoa.gr/uploads/odhgos_2012-2013.pdfΠράγματι, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών στο τμήμα φυσικής Αθήνας (νομίζω πριν 1 χρόνο άλλαξε), έχει "φύγει" το μοναδικό μάθημα χημείας στο 1ο έτος. Όχι ότι έδινε εφόδια για διδασκαλία στα πλαίσια του ΠΕ04 (γενική ανόργανη χημεία ήταν, με αρκετή εισαγωγή στην κβαντική χημεία, που έτσι κι αλλιώς διδάσκεται μετά πιο ορθά στην κβαντομηχανική). Αλλά έδινε ένα "άλλοθι" για να είναι κανείς στον κλάδο ΠΕ04 (που θα έπρεπε από καιρό να διασπαστεί στα επί μέρους).Το κυριότερο πρόβλημα είναι για τα τμήματα χημείας και χημικών μηχανικών, όπως προαναφέρθηκε.
Δείτε και το πρόγραμμα σπουδών στο φυσικό Αθήνας (σελ 24-25)! Δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα χημείας! Και αν κάποιος μπει από τεχνολογική εκεί πως θα κληθεί να διδάξει χημεία Γ λυκείου (ιοντική ισορροπία και οργανική); Την κβαντομηχανική δεν την αναφέρω γιατί θα τη διδαχθεί ως φυσική!http://www.phys.uoa.gr/fileadmin/phys.uoa.gr/uploads/odhgos_2012-2013.pdf
Πτυχιακή Εργασία:∆εν είναι υποχρεωτική και ισοδυναμεί με 2 μαθήματα Γενικών Επιλογών.Οι φοιτητές, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπονήσουν την πτυχιακή τους εργασία στο Τμήμα,σε Ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα,ή στο εξωτερικό σε Ερευνητικά Ινστιτούτα με τα οποία συνεργάζεται το Τμήμα στα πλαίσια προγραμμάτων ERASMUS